DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

16-08-2015, 17:21

kenediusze pisze:(z pięciu albumów dałoby się spokojnie wykroić dwa bardzo dobre, albo nic nie kroić i po prostu zostawić The Cult is Alive i Circle The Wagons).

Właśnie przede wszystkim powinno się wymazać CtW jak gdyby ta płyta nigdy się nie wydarzyła, IMHO to jedyny album Darkthrone gdzie bilans przechyla sie na szalę porażki a tytułowy i 'Those Treasures...' to największe gówna jakie popełnił ten zespół. Nawet 'Valkyrie' jest w sumie zabawne i fajne w przeciwieństwe do tych klocków.

Mnie zastanawia coś innego, czy oni naprawdę chcą nagrywać te wygłupy (w większości przegrywające z w miarę ogarnietą kapelką retro)czy po prostu nie czują już siary nagrań do SW włącznie (a których echa przebrzemiewają słabym echem w najlepszym wale nowomodnego DT czyli 'Splitkein Fever') i co z tegi wynika, nie są w stanie tak już zagrać.

To co, może jakiś crowdfunding na 'normalną' płytę Darkthrone? :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

16-08-2015, 17:27

hcpig pisze:tytułowy i 'Those Treasures...' to największe gówna jakie popełnił ten zespół.
Przecież to najlepsze utwory na tej płycie! Chyba trzeba zrobić powtórkę z AGENT STEEL i MANOWAR :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
hcpig

16-08-2015, 17:40

Nie muszę. Agent Steel nienawidzę a Samowar wybiórczo mogę posluchać ale to nic nie znaczy, te wygłupy to ledwie cień i parodia tych zespołów, to raczej poziom splitu Hangover / Gay Metal Crew.

Ale to jest przykre jak uznane marki które miały można by powiedzieć 'perfect run' do pewnego momentu tak nisko upadają: Ulver, Darkthrone, Burzum... teraz widać jak Mayhem z perspektywy czasu zdystansował całe to towarzystwo. Satyricon zresztą też.

Albo Emperor, rozwiązany dokładnie kiedy był na samym szczycie.
Yare Yare Daze
535

16-08-2015, 18:44

hcpig pisze:
Tak właśnie. Można smarkać na pana maestro artystę, ale w tej sprawie wykazał się znakomitym wyczuciem i taktem.
Awatar użytkownika
hcpig

16-08-2015, 20:38

No właśnie i wszyscy na tym skorzystali, marka Emperor nie została zniszczona wypuszczanymi regularnie na siłę płytami (choć mogliby to zrobić i do dziś sprzedaż byłaby wysoka niezależnie od jakości muzyki, może nawet powtórzyliby lub nawet pobili komerycyjny sukces Dimmu czy Satyricon), Zamoth z Trymem nagrał genialne 'World ov Worms' a artysta Ihasan realizuje się na swoim poligonie, do którego na szczęscie nie trzeba zagladać. Win : Win.

Chociaż tak szczerze to czuję że piątka Emperora jest pewnie nieunikniona, nawet jeżeli miałaby być nagrana za 5 czy 10 lat. Obym się mylił.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

16-08-2015, 20:41

jester CtW jest przeciez zajebisty w calosci !!!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
hcpig

16-08-2015, 20:42

TAK. Dla fanów Crystal Viper do których Fenriz ją kieruje i do których sam się zalicza.

Pałujcie się na CV przecież to Fenriz-approved kvlt, do tego z okładkami Moyena :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-08-2015, 22:37

535 pisze:
hcpig pisze:
Tak właśnie. Można smarkać na pana maestro artystę, ale w tej sprawie wykazał się znakomitym wyczuciem i taktem.
z tym wyczuciem to spoznil sie z rozwiazaniem zespolu o jedna plyte
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Drone

16-08-2015, 22:38

Dokładnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

16-08-2015, 23:04

pr0metheus pisze:
535 pisze:
hcpig pisze:
Prometeusz, nomen omen, weź Ty se odśwież ten materiał, bo komuś za bardzo uwierzyłeś, zupełnie niepotrzebnie.
Karkasonne

16-08-2015, 23:10

pr0metheus pisze:
535 pisze:
hcpig pisze:
Mając takiego nicka to trochę ironia, nie?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-08-2015, 23:40

komu uwierzylem? cos ty bral 535? ostatnia plyta emperor to cienkie pierdzenie bez pomyslu,popluczyny po dobrej IX
535

16-08-2015, 23:44

Tak wieść gminna niesie, (której niestety uwierzyłeś), więc sam widzisz, że miałem rację.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-08-2015, 23:54

aha...wiesc gminna. ok
Awatar użytkownika
Skaut

16-08-2015, 23:57

pr0metheus pisze:komu uwierzylem? cos ty bral 535? ostatnia plyta emperor to cienkie pierdzenie bez pomyslu,popluczyny po dobrej IX
amen to that. Już tutaj czuć było w jaką gównianą stronę pójdzie Ihsahn solo.
Coś tam było! Człowiek!
Karkasonne

17-08-2015, 01:21

pr0metheus pisze:komu uwierzylem? cos ty bral 535? ostatnia plyta emperor to cienkie pierdzenie bez pomyslu,popluczyny po dobrej IX
Moja ulubiona płyta Emperor, IX nigdy nie chciało mi się słuchać więcej niż kilka razy.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-08-2015, 07:41

+sto miljonóf
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-08-2015, 22:18

http://trd.by/nyhetern/article11433705.ece" onclick="window.open(this.href);return false;

https://translate.google.pl/translate?s ... edit-text=" onclick="window.open(this.href);return false;

szach-mat xD
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-08-2015, 22:57

hcpig pisze: Mnie zastanawia coś innego, czy oni naprawdę chcą nagrywać te wygłupy (w większości przegrywające z w miarę ogarnietą kapelką retro)czy po prostu nie czują już siary nagrań do SW włącznie (a których echa przebrzemiewają słabym echem w najlepszym wale nowomodnego DT czyli 'Splitkein Fever') i co z tegi wynika, nie są w stanie tak już zagrać.
Ale co w tym zastanawiającego? I tak bardzo długo grali black metal. Mnie bardziej zastanawiają zespoły pokroju Motorhead czy Bolt Thrower, które potrafią przez kilkadziesiąt lat grać to samo. Nie mówię, że to źle, po prostu dziwię się, że im się to nie nudzi.
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

19-11-2015, 22:42

YES we have half way finished our new album. YES we have our old rehearsal place back (recorded there: Snowfall/a new dimension demo + thulcandra demo). Our style this time is as usual from Ted, stern heavy/black metal. Personally i changed the style from speed metal before to SLOW HEAVY METAL, and i have four albums representing that: first DREAM DEATH album, BLACK SABBATH mob rules, first CANDLEMASS album and second SACRILEGE album. Ted will sing on the entire album and that was a desicion made by me after hearing the ANGUISH "mountain" album from last year. What am i listening to right now? the vinyl of mercenary by BOLT THROWER. YES it has annoying bass drum sound, but all the riffs are great. – f e n r i z
Chelsea Bus Company
ODPOWIEDZ