Rozumiem że Goatmoon, z okładką przedstawiającą sowę narysowaną kredkami świecowymi to wyznacznik bm?bartwa pisze:Rzemieślnicy, którzy chcieliby być artystami (a że są francuzami, to założę się, że są przekonani, że nimi są). Dorzucamy pewnie niegłupie teksty (nie czytałem, pewnie bym nie zrozumiał, zresztą religijne teksty, a takie ponoć są napawają mnie lekką odrazą) i w chuj ludzi daje się nabrać. Next!
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
Yare Yare Daze
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Świetny i mało znany zespół. Bardzo sobie cenię ich "Kai pilnaties akis užmerks mirtis" (choć wydane to beznadziejnie).bartwa pisze: Prawdziwa sztuka, to był litewski Anubi na przykład.
Tyle tylko, że co było "prawdziwą sztuką" w Anubi, a co nią nie jest w Deathspell Omega?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- SODOMOUSE
Anubi, strasznie ten karton digi wydany. A muzyka magiczna.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- dzik
- zahartowany metalizator
Dla Ozoba to ewidentnie jedno i to samo.Medard pisze:To trzeba się zdecydować, czy to badziew muzyczny, czy
tylko nie trafia w gusta.
dobry kościół to kościół spalony
Jedynym kryterium muzyki, której słucham jest czy mi się podoba czy nie. Goatmoon mi się miejscami podoba a DSO w ogóle nie. Nie interesuje mnie co jest wyznacznikiem BM. Nie zamierzam też bronic tego czego słucham ani mieć pretensje do innych, że lubią co innego.hcpig pisze:Rozumiem że Goatmoon, z okładką przedstawiającą sowę narysowaną kredkami świecowymi to wyznacznik bm?bartwa pisze:Rzemieślnicy, którzy chcieliby być artystami (a że są francuzami, to założę się, że są przekonani, że nimi są). Dorzucamy pewnie niegłupie teksty (nie czytałem, pewnie bym nie zrozumiał, zresztą religijne teksty, a takie ponoć są napawają mnie lekką odrazą) i w chuj ludzi daje się nabrać. Next!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wiec skad te bajdurzenie, ze to rzemieslnicy, jezeli jedynym kryterium jest to, czy ci sie podoba czy nie?
woodpecker from space
Nie lubię gadek o niczym, ale ci odpowiem - a co ma jedno z drugim wspólnego? Tzn. w czym kłóci się moje zdanie o ich rzemiośle z tym, że mi się nie podoba? I znowu ci odpowiem (po raz ostatni) - w niczym.Triceratops pisze:Wiec skad te bajdurzenie, ze to rzemieslnicy, jezeli jedynym kryterium jest to, czy ci sie podoba czy nie?
Ciao.
- dzik
Pod tymi słowami się podpisuję i ja.bartwa pisze:
Jedynym kryterium muzyki, której słucham jest czy mi się podoba czy nie. Nie interesuje mnie co jest wyznacznikiem BM. Nie zamierzam też bronic tego czego słucham ani mieć pretensje do innych, że lubią co innego.
dobry kościół to kościół spalony
- Nerwowy
Argumentum ad gustum - za każdym razem ;DDD
Ostatnio zmieniony 11-07-2019, 12:41 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
mogą być jeszcze:
1/ ad tekstum
2/ ad powrotum po dekadum
1/ ad tekstum
- Triceratops
Wiec po chuj sie odzywasz, jak wieszosc twoich gadek jest wlasnie o niczym. Ciao!bartwa pisze: Nie lubię gadek o niczym.
No, "nie lubie wiec to rzemieslnicy". Wazne zeby moje byjo najmojsze i na gorze :DNerwowy pisze:Argumentum ad gustum - za każdym razem ;DDD
woodpecker from space
Wybacz, widzę że się uniosłeś. Nie miałem tego na celu, przepraszam.Triceratops pisze:Wiec po chuj sie odzywasz, jak wieszosc twoich gadek jest wlasnie o niczym. Ciao!bartwa pisze: Nie lubię gadek o niczym.No, "nie lubie wiec to rzemieslnicy". Wazne zeby moje byjo najmojsze i na gorze :DNerwowy pisze:Argumentum ad gustum - za każdym razem ;DDD
- Triceratops
Chcialbym sie unosic, to podobno fajna umiejetnosc dostepna nielicznym mistykom praktykujacym duchow asceze. Albo aniolom.
Niestety ja tylko skomentowalem twoj glupawy komentarz i nic poza tym. Ciao.
woodpecker from space
No niestety, u nas na takich mówią głupio-mądry. No to siema na dobre w myśl starej, sprawdzonej zasady 'nie ruszaj gówna bo śmierdzi'. Jebnij tylko coś na koniec, żebyś miał ostatnie zdanie i żeby wyszło żeś wygrał.Triceratops pisze:Chcialbym sie unosic, to podobno fajna umiejetnosc dostepna nielicznym mistykom praktykujacym duchow asceze. Albo aniolom.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ja uważam, że DSO to ucieleśnienie geniuszu, zbawcy blackmetalu, dżezu i muzyki poważnej. Ale jakoś ich kurwa nie lubię. Być może w grę wchodzi nieufność, nabyta w kontaktach z maniakami muzyki Johna Coltrane ("Trejna", jak mówią prawdziwi maniacy), ktorzy tak głęboko siedzą w dżezie, że co prawda Metheny to dla nich disco polo, ale nie potrafią odróżnić małej od dużej tercji. No i chuj, taki mam gust, składają się nań projekcje moich uprzedzeń wobec bliźnich oraz archetyp trikstera, cóż poradzić.
Kerosene keeps me warm.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
widzę, że kolega wyspiarz, chce podmuchać i tym samym podtrzymać żar dyskusji, która się ledwie tli ;-)83koper83 pisze:Ja uważam, że DSO to ucieleśnienie geniuszu, zbawcy blackmetalu, dżezu i muzyki poważnej. Ale jakoś ich kurwa nie lubię. Być może w grę wchodzi nieufność, nabyta w kontaktach z maniakami muzyki Johna Coltrane ("Trejna", jak mówią prawdziwi maniacy), ktorzy tak głęboko siedzą w dżezie, że co prawda Metheny to dla nich disco polo, ale nie potrafią odróżnić małej od dużej tercji. No i chuj, taki mam gust, składają się nań projekcje moich uprzedzeń wobec bliźnich oraz archetyp trikstera, cóż poradzić.
ja niestety nie mogę się włączyć, bo kolega Lord Gieroj wyśle mi kolejną pakę 3000 zdjęć Bogusia Lindy ;-) (w tym miejscu serdecznie pozdrawiam kolegę Lorda!). ale, jedno przyznam. jest to geniusz. ten DsO. może nawet zaczątek nowe gatunku. intelectual-black-metal. widzę to tak. digi z muzyką zawinięte w gazetę + 300 stronicowa rozprawa na temat problemów pierwszego świata: kolonizacji afryki przez chińczyków, wyginięcia łososia na naturalnych łowiskach a może nawet dywagacje, czy nastąpi rozpad niemiec na landy i czy autonomia państwowa to przyszłość europy oraz czy salvini jest finansowany przez jedną rosję. tak to widzę. taka lektura dla bezmózgich wycieruchów coby zrozumieli świat.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Ty się śmiejesz, a ja ostrzegałem!!!!!!!!!!!!!!11111111oneoneonejedenjedenWacław pisze: ja niestety nie mogę się włączyć, bo kolega Lord Gieroj wyśle mi kolejną pakę 3000 zdjęć Bogusia Lindy ;-) (w tym miejscu serdecznie pozdrawiam kolegę Lorda!)
Właśnie poszła kolejna paka. Sprawdź priv, masz 40 nowych wiadomości i, jeśli dobrze liczę, mniej więcej 10 000 nowych zdjęć Bogusława.
W sam raz dla ciebie :+)taka lektura dla bezmózgich wycieruchów coby zrozumieli świat.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
kolejny mój plan na wieczór. od Kenose do końca. już siedzę jak na szpilkach. absolutnie nieprawdopodobnie zajebisty zespół. FAS płyta życia
- maciek z klanu
I chyba zapomniał kolega o 3/ luna ad noctumWacław pisze:mogą być jeszcze:
1/ ad tekstum
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
boki zrywać po prostu