METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: METALLICA

21-08-2016, 19:56

hcpig pisze:
Lucek pisze: Tak, to zespół dla nieludzi.
To prawda.

1987? Przypadek?
[youtube][/youtube]
[V]
mistrz forumowej ceremonii

21-08-2016, 20:00

Nietypowy fan Voivod to odbiorca masowej kultury, ktorą gardzi kazdy typowy fan metalu.

:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

21-08-2016, 20:06

[V] pisze:Nietypowy fan Voivod to odbiorca masowej kultury, ktorą gardzi kazdy typowy fan metalu.
Gardzi, będąc jednocześnie jej częścią.
[V]

21-08-2016, 20:07

535 pisze:
[V] pisze:Nietypowy fan Voivod to odbiorca masowej kultury, ktorą gardzi kazdy typowy fan metalu.
Gardzi, będąc jednocześnie jej częścią.
Czy to nie oczywiste? he,he
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

21-08-2016, 20:08

No to wyszło że typowy fan Voivod to nędzny hipster i jebany hipokryta :)
Yare Yare Daze
[V]

21-08-2016, 20:11

heh,co za rozkminy z dupy,nawet nic nie było pite dzisiaj.Pies jebał,mothra dawaj jakies tekno,metal iz ded.
535

21-08-2016, 20:15

hcpig pisze: nędzny hipster i jebany hipokryta :)
hihihi te określenia idealnie pasują do tego tematu. Gratuluję wyczucia.
Heretyk

22-08-2016, 13:12

est pisze:Tak sobie przejrzałem tę dyskusję i dochodzę do smutnego wniosku, że nikt już nie rozmawia na tym forum (o kurwa, Kolumb normalnie!) o jakiejkolwiek muzyce bez odniesień do tego czy tamtego. Licytowanie, wyciąganie słabości i niedociągnięć, porównywanie, sranie. Jakakolwiek nowinka od razu wpada pod lupę muzycznych entomologów, dyskutujących o tym, że robak ma sześć nóg, ale ważne jest to jak ich używa. No kurde, posłuchałem w końcu tego co zapodali i ani mnie to ziębi, ani parzy. I naprawdę bez znaczenia jest to, że Slayer nagrał słaby album, a Anthrax niby zajebisty (domniemany, bo nigdy tego nie posłucham ze względu na to, że to banda płaczliwych, sprzedajnych ciot) bo tak naprawdę w świecie muzyki dzieje się dzisiaj o wiele ciekawszych rzeczy niż nowy kawałek Metalliki. Kocham ten zespół, kocham teksty Hetfielda, te gorzkie słowa, które wryły mi się nie raz w pamięć, gdybyś obudził mnie w nocy to zacytuję ci kążdy riff i każdy wers do Load włącznie. Prawda jest taka, że w ogóle nie wzbudza to we mnie żadnych emocji, odbieram to jak nowy produkt firmy X czy Y, bo tym niestety stał się ten zespół. Zagubionym produktem z mango.tv.
trafne. czytam średnio co piąty post w tej dyskusji, do tego dochodzą jeszcze ignorowani koledzy i nie czuję, żebym coś tracił. chyba, że czas :)

a nowej piosenki/płyty nie słyszałem i nie zamierzam
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

22-08-2016, 13:31

[youtube][/youtube]

Może w takiej oprawie będzie łatwiej przez to przebrnąć. Nawet mógłbym dogłębnie przeanalizować ten utwór z nią :P
535

22-08-2016, 13:35

^^^To mi wygląda na jakąś zorganizowaną akcję.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-08-2016, 13:38

Kurwa, nie wiem co to za moda aby nagrywać samego siebie podczas słuchania jakiegoś kawałka, komentowanie go i wrzucanie tego do sieci, aby każdy mógł sobie to zobaczyć. Albo stary zgred ze mnie już, albo po prostu nie nadążam za współczesnym światem.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-08-2016, 13:56

est pisze:Tak sobie przejrzałem tę dyskusję i dochodzę do smutnego wniosku, że nikt już nie rozmawia na tym forum o jakiejkolwiek muzyce bez odniesień do tego czy tamtego. Licytowanie, wyciąganie słabości i niedociągnięć, porównywanie, sranie.
est pisze:a Anthrax niby zajebisty (domniemany, bo nigdy tego nie posłucham ze względu na to, że to banda płaczliwych, sprzedajnych ciot)
Aha
woodpecker from space
Awatar użytkownika
TheDude

22-08-2016, 14:09

^ I pierdolone równania, niemal matematyczne. No comment . . .
Awatar użytkownika
hcpig

22-08-2016, 14:33

Ciekawe jak chcecie rozmawiać o muzyce bez żadnych punktów odniesienia? To nonsens i bzdura, niewykonalne.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

22-08-2016, 14:44

535 pisze:^^^To mi wygląda na jakąś zorganizowaną akcję.
Pierwszy raz się z tym spotykam. W przypadku innych premier to zjawisko nie występuje albo nie nie na taką skale.
Nasum

22-08-2016, 16:31

Gunman pisze:
535 pisze:^^^To mi wygląda na jakąś zorganizowaną akcję.
Pierwszy raz się z tym spotykam. W przypadku innych premier to zjawisko nie występuje albo nie nie na taką skale.

Może to jakaś nowa moda, którą trudno zauważyć w świecie podziemnego metalu że się tak wyrażę. Owszem, bardzo często można spotkać blogi z recenzjami, ale niekoniecznie widziałem na youtubie filmiki gdzie niemal na żywo fani Extreme Noise Terror relacjonowaliby swoje odczucia po wysłuchaniu premierowego kawałka. Może to jest obecnie modne w świecie muzyki nieco bardziej popularnej, a że Metallica też do tego popularnego świata należy, to i przyniosła ze sobą jakąś nowinkę.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-08-2016, 17:57

Nasum pisze:Kurwa, nie wiem co to za moda aby nagrywać samego siebie podczas słuchania jakiegoś kawałka, komentowanie go i wrzucanie tego do sieci, aby każdy mógł sobie to zobaczyć. Albo stary zgred ze mnie już, albo po prostu nie nadążam za współczesnym światem.
To się nazywa kultura narcyzmu. 30% amerykańskich nastolatków, jak gdzieś wyczytałem, spodziewa się, że w dorosłym życiu będzie sławnych. U nas jest pewnie podobnie, a szczególnie w większych miastach.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

22-08-2016, 18:48

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

22-08-2016, 19:39

od 2:00 jakieś 10 sekund drugiego nowego utworu, może być :)

[youtube][/youtube]
[V]

22-08-2016, 19:49

Heretyk pisze:
est pisze:Tak sobie przejrzałem tę dyskusję i dochodzę do smutnego wniosku, że nikt już nie rozmawia na tym forum (o kurwa, Kolumb normalnie!) o jakiejkolwiek muzyce bez odniesień do tego czy tamtego. Licytowanie, wyciąganie słabości i niedociągnięć, porównywanie, sranie. Jakakolwiek nowinka od razu wpada pod lupę muzycznych entomologów, dyskutujących o tym, że robak ma sześć nóg, ale ważne jest to jak ich używa. No kurde, posłuchałem w końcu tego co zapodali i ani mnie to ziębi, ani parzy. I naprawdę bez znaczenia jest to, że Slayer nagrał słaby album, a Anthrax niby zajebisty (domniemany, bo nigdy tego nie posłucham ze względu na to, że to banda płaczliwych, sprzedajnych ciot) bo tak naprawdę w świecie muzyki dzieje się dzisiaj o wiele ciekawszych rzeczy niż nowy kawałek Metalliki. Kocham ten zespół, kocham teksty Hetfielda, te gorzkie słowa, które wryły mi się nie raz w pamięć, gdybyś obudził mnie w nocy to zacytuję ci kążdy riff i każdy wers do Load włącznie. Prawda jest taka, że w ogóle nie wzbudza to we mnie żadnych emocji, odbieram to jak nowy produkt firmy X czy Y, bo tym niestety stał się ten zespół. Zagubionym produktem z mango.tv.
trafne. czytam średnio co piąty post w tej dyskusji, do tego dochodzą jeszcze ignorowani koledzy i nie czuję, żebym coś tracił. chyba, że czas :)

a nowej piosenki/płyty nie słyszałem i nie zamierzam
jakie to elitarne.
ODPOWIEDZ