METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Gdybym nie był tak pojebany jak jestem i nie zamawiał tego szajsu w przedsprzedaży to pewnie bym słuchał za darmo :(
- Triceratops
Ja bym z checia kupil na kasecie, najlepiej tzw pirackiej z MG czy Taktu. Niestety dzisiaj nie produkuja tych wspanialych nosnikow, wiec nie kupie.
woodpecker from space
Nie dam za to ani grosza, bezczelnie zajebie z sieci, chociaz wątpię żebym wytrzymał osiemdziesiat minut. Cuda się jednak zdarzaja, mamy rok miłosierdzia, kto wie co się może wydarzyć.
Anthrax faktycznie gra juz w innej lidze z System of a Down i tego typu gownami, a Megadeth? Tego się juz w ogole nie da słuchać. Taki teraz mamy thrash metal. Szkoda czasu.
Ostatnio zmieniony 23-08-2016, 14:30 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Żułek
też tak mam :(Gunman pisze:Gdybym nie był tak pojebany jak jestem i nie zamawiał tego szajsu to pewnie bym słuchał za darmo :(
no ostatni Megadeth to akurat da sie słuchać ;)535 pisze:Anthrax faktycznie gra juz w innej lidze z System of a Down i tego typu gownami, a Megadeth? Tego się juz w ogole nie da słuchać. Taki teraz mamy thrash metal. Szkoda czasu.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Triceratops pisze:Ja bym z checia kupil na kasecie, najlepiej tzw pirackiej z MG czy Taktu. Niestety dzisiaj nie produkuja tych wspanialych nosnikow, wiec nie kupie.
Baron kult eternal!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Co ma wspólnego Anthrax z SOAD?535 pisze:Anthrax faktycznie gra juz w innej lidze z System of a Down i tego typu gownami
To obiecuję Ci jeszcze dzisiaj, max jutro założyć topik o absolutnie genialnych zapomnianych szwajcarskich thrashersach z okresu zdychania gatunku. Jak to Ci się nie spodoba to znaczy że nie ogarniasz thrashu.535 pisze: Taki teraz mamy thrash metal. Szkoda czasu.
Yare Yare Daze
- harvestman
[youtube][/youtube]
- Kraft
Odkąd przestałem się tu udzielać poziom mojej kultury osobistej znacząco wzrósł. Dlatego martwi mnie, że wujek Het znowu klnie jak szewc :/
To ja się pytam co się porobiło, że kapele tego gatunku zaczynają "operować" w tych rejonach.hcpig pisze:Co ma wspólnego Anthrax z SOAD?535 pisze:Anthrax faktycznie gra juz w innej lidze z System of a Down i tego typu gownami
No i co wtedy będzie? Będę u pani? Czy dostanę czarne serduszko do dzienniczka? Ile razy mam jeszcze dać do zrozumienia, że sram na taki "thrash". Poza tym jak mogę ogarniać coś, czego, z małymi wyjątkami nie słucham i nie trawię od dwudziestu siedmiu lat. Kolego nie przekraczaj granicy śmieszności w tym niby "sporze", który zdaje się toczysz sam ze sobą. Ja nie jestem Maria, że muszę znać i mieć wszystko. Nie dam się rozstrzelać z wikipedii...hcpig pisze:To obiecuję Ci jeszcze dzisiaj, max jutro założyć topik o absolutnie genialnych zapomnianych szwajcarskich thrashersach z okresu zdychania gatunku. Jak to Ci się nie spodoba to znaczy że nie ogarniasz thrashu.535 pisze: Taki teraz mamy thrash metal. Szkoda czasu.
edit
Jak widzę albo słyszę określenie "absolutnie genialny", to już się boję, bo teraz w radio, co drugi artysta jest absolutnie genialny w ustach pań i panów "redaktorzyn".
Ostatnio zmieniony 23-08-2016, 19:04 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć Kraft. No i jak to słyszysz, ale tak poważnie bez wykresów i statystyk?Kraft pisze:Odkąd przestałem się tu udzielać poziom mojej kultury osobistej znacząco wzrósł. Dlatego martwi mnie, że wujek Het znowu klnie jak szewc :/
- Kraft
Ocenę brzmienia póki co można sobie darować, bo to jest jakieś zaawansowane demo. Z tego co Lars gada miksowanie płyty jeszcze się nie skończyło. Rob dogrywa bas itp. Od matematyki jednak nie uciekniemy. 80 minut bez Hardwired dzielone na 11 wałków daje średnią prawie 7 minut na jeden utwór. Także wicie rozumicie - żadnego zgrabnego uderzenia thrashowego nie będzie. Będzie jak z My Apocalypse, tzn. że na szybciora sklecili coś mocniejszego dla sentymentalnych ramoli.535 pisze:Cześć Kraft. No i jak to słyszysz, ale tak poważnie bez wykresów i statystyk?
Co do samego Hardwired. Byle jaki, śmieszny traszyk. Lars coś tam pyka bez polotu. Już nawet z przejściami nie chce mu się kombinować. Melodyka jakaś taka wymuszona. Solówa za krótka, nic nie wnosi. Mostek przed nią tragiczny. Żeby robić dobry thrash trzeba mieć w sobie bunt. Może być wynikający z chęci udowodnienia czegoś starczy bunt Holta czy Blitza, albo typowy młodzieńczy jak w Lich King, Power Trip czy Vektor. No jakiś musi być. Tu jest strojenie groźnych min przez starszych panów. Wali od tego sztucznością na kilometr. Ale Slayer wcale nie lepszy ;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
W sumie racja. A w Trujce się pałują, bo metalu słuchają. To takie bezkompromisowe.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
No ale za to James przynajmniej dobrze. Przynajmniej.Kraft pisze:Ocenę brzmienia póki co można sobie darować, bo to jest jakieś zaawansowane demo. Z tego co Lars gada miksowanie płyty jeszcze się nie skończyło. Rob dogrywa bas itp. Od matematyki jednak nie uciekniemy. 80 minut bez Hardwired dzielone na 11 wałków daje średnią prawie 7 minut na jeden utwór. Także wicie rozumicie - żadnego zgrabnego uderzenia thrashowego nie będzie. Będzie jak z My Apocalypse, tzn. że na szybciora sklecili coś mocniejszego dla sentymentalnych ramoli.535 pisze:Cześć Kraft. No i jak to słyszysz, ale tak poważnie bez wykresów i statystyk?
Co do samego Hardwired. Byle jaki, śmieszny traszyk. Lars coś tam pyka bez polotu. Już nawet z przejściami nie chce mu się kombinować. Melodyka jakaś taka wymuszona. Solówa za krótka, nic nie wnosi. Mostek przed nią tragiczny. Żeby robić dobry thrash trzeba mieć w sobie bunt. Może być wynikający z chęci udowodnienia czegoś starczy bunt Holta czy Blitza, albo typowy młodzieńczy jak w Lich King, Power Trip czy Vektor. No jakiś musi być. Tu jest strojenie groźnych min przez starszych panów. Wali od tego sztucznością na kilometr. Ale Slayer wcale nie lepszy ;)
- moonfire
- zahartowany metalizator
Trujka nigdy nie zawodzi. Dam sobie nerkę wyciąć, że w "Teraz Rock" będzie płyta miesiąca. :)Nerwowy pisze:W sumie racja. A w Trujce się pałują, bo metalu słuchają. To takie bezkompromisowe.
- Wasyl
Fakt. Ostro Metę promują. Ktoś tu rozumie marketing. :) Ale nie narzekam. Kawałek jest niezły, mogą puszczać.Nerwowy pisze:W sumie racja. A w Trujce się pałują, bo metalu słuchają. To takie bezkompromisowe.
W lekkim szoku jedynie byłem, jak Niedźwiecki puścił przed tymi swoimi smętami. Okazało się jednak, że to piosenka dnia.
Piękny "samograj", a w komentarzach awantura.
http://muzyka.onet.pl/metal/okladka-nad ... iat/0n1g74" onclick="window.open(this.href);return false;
http://muzyka.onet.pl/metal/okladka-nad ... iat/0n1g74" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
W jakich rejonach?535 pisze:
To ja się pytam co się porobiło, że kapele tego gatunku zaczynają "operować" w tych rejonach.
Jak usłyszysz ten będ i masz thrash w sercu to Ci zniszczy mosznę. Od 2 lat to moje top 5 krążków thrashowych, nie wiem tylko czy forume dojrzało do WIELKIEJ muzy.535 pisze: Jak widzę albo słyszę określenie "absolutnie genialny", to już się boję, bo teraz w radio, co drugi artysta jest absolutnie genialny w ustach pań i panów "redaktorzyn".
Yare Yare Daze