"Leave No Cross Unturned". Można nie lubić takiej estetyki, ale sam w sobie był to świetny, bardzo przebojowy kawałek, w którym czuć było jakiś polot. Reszta płyty już trochę bardziej bezpłciowa była, ale nie aż tak, jak ta nowa ;) W sumie nie ma tragedii, bo bardziej zależy mi na pojedynczych dobrych utworach, niż na tym, żeby płyta jako całość się broniła (choć oczywiście byłoby miło ;) ), więc w sumie dobrze, że nagrali to całe "Arctic Thunder", bo ten "Burial Bliss" to naprawdę spoko numer. I nawet go sobie odpalę zaraz, natomiast do płyty jako całości nie mam zamiaru wracać.hcpig pisze: Który niby był taki dobry na poprzedniej?
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
-
- mistrz forumowej ceremonii
obróciłem 6 razy i wszystkie wątpliwości prysły,jestem gotowy do wydania wyroku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
To na co czekasz? Dawaj.
+1ultravox pisze:więc w sumie dobrze, że nagrali to całe "Arctic Thunder", bo ten "Burial Bliss" to naprawdę spoko numer. I nawet go sobie odpalę zaraz, natomiast do płyty jako całości nie mam zamiaru wracać.
Yare Yare Daze
-
Jako wielki fan tego zespołu który zawsze stawiał sobie na półeczce ich najnowsze wydawnictwo i od kilku dobrych lat wywiadował duet heavy metalowych chuliganów (z black metalowymi paszportami )powiem tak: Jest to najsłabsza płyta jaką ten zespół kiedykolwiek nagrał. Pamiętam te czasy,gdy ludzie narzekali na Total Death,Ravishing grimness,czy Sardonic Wrath tymczasem jak fantastycznie się dzisiaj wraca do tych materiałów ,zapchanych po brzegi wisielczym klimatem i zajebistymi riffami.
Na Arctic thunder tego nie ma,nie chodzi nawet o to,że ta muzyka nie jest catchy i obdarto ją z tego przebojowego sznytu i jajcarskiej speed metalowej nonszalancji: po prostu ,nie ma na czym ucha zawiesić,kilka przebłysków tu i tam nie jest w stanie zmazać z mojej mordy grymasu rozczarowania.
Najgorsze tak naprawdę jest to,że chyba pierwszy raz w karierze tego zespołu zabrakło DUCHA. Fenriz bawi się w radio,facebooki i kolekcjonowanie obskurnych płyt które częstokroć poza bajeranckimi okładkami są zwykła popeliną. Nocturno Culto ma swoje motory,jakieś tam Sarke i porzucony Gift of gods .
Szkoda takiej pięknej okładki,sam bym siadł przy ognisku,wokół świerków i opdalił nowy Darkthrone,ale ta nowa płyta bardziej kojarzy się z poniedziałkowym porankiem ,gdy na kacu wstaje się z wyra i zawleka swoje cielsko do pracy z wielkim plastrem na czole:nie chce mi się.No właśnie,im tym razem tez nie chciało się za bardzo i to niestety bardzo słychać.
Na Arctic thunder tego nie ma,nie chodzi nawet o to,że ta muzyka nie jest catchy i obdarto ją z tego przebojowego sznytu i jajcarskiej speed metalowej nonszalancji: po prostu ,nie ma na czym ucha zawiesić,kilka przebłysków tu i tam nie jest w stanie zmazać z mojej mordy grymasu rozczarowania.
Najgorsze tak naprawdę jest to,że chyba pierwszy raz w karierze tego zespołu zabrakło DUCHA. Fenriz bawi się w radio,facebooki i kolekcjonowanie obskurnych płyt które częstokroć poza bajeranckimi okładkami są zwykła popeliną. Nocturno Culto ma swoje motory,jakieś tam Sarke i porzucony Gift of gods .
Szkoda takiej pięknej okładki,sam bym siadł przy ognisku,wokół świerków i opdalił nowy Darkthrone,ale ta nowa płyta bardziej kojarzy się z poniedziałkowym porankiem ,gdy na kacu wstaje się z wyra i zawleka swoje cielsko do pracy z wielkim plastrem na czole:nie chce mi się.No właśnie,im tym razem tez nie chciało się za bardzo i to niestety bardzo słychać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gall
- weteran forumowych bitew
E tam, nie ma. Znam kilkoro osobiście, bo sam ich wyprałem na niektóre ich płyty. Ale kropla drąży kamień...[V] pisze:ale nie ma takich ludzi w przyrodzie kolego.Gall pisze:do kogoś kto okazyjnie słucha DT.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Wczoraj przesłuchałem, a raczej próbowałem przesłuchać. Ten zespół to żałosny obornik od 10 lat i nic się nie zmieniło. Nie wiem jak można w ogóle nagrywać taki syf; przy czymś tak chujowym eurodance'owe sraki z lat 90 jawią się jako wyrafinowana sztuka dla wymagających. Zdrowo chłopakom odjebało, sami siebie spuszczają od lat w kiblu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- uglak
co prawda jestem daleki od takich ekstremalnych ocen jak powyzej, ale
to jedno z najlepszych podsumowan obecnego Darkthrone jakie slyszalemPlastek pisze:sami siebie spuszczają od lat w kiblu.
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Na całe szczęście oni sami niespecjalnie się takimi podsumowaniami przejmują :Duglak pisze:co prawda jestem daleki od takich ekstremalnych ocen jak powyzej, aleto jedno z najlepszych podsumowan obecnego Darkthrone jakie slyszalemPlastek pisze:sami siebie spuszczają od lat w kiblu.
Ja nie jestem aż taki krytyczny, gdyż to co nagrano na tej płycie nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. Niewątpliwą jej zaletą jest czas trwania. Na szczęście nie jest to osiemdziesiąt minut. Co nie zmienia faktu, że płyta została wydana na siłę, albo z nudów, albo by wywiązać się z przedłużonego niedawno kontraktu i podreperować trochę budżet. Z Arctic Thunder będzie tak jak z Sarke. Można włączyć, przypadkiem, w określonych okolicznościach przyrody i pewnie nawet tupnie się ze dwa razy nóżką, ale tak na co dzień, rodzi się zasadnicze pytanie. Po co? Jest tyle zdecydowanie ciekawszych i sprawiających dużo więcej radości płyt (patrz znakomita Arcturian), niż ogniskowe męczenie buły zespołu, który swój najlepszy czas miał w okolicach 1990 roku.
Ja pierdolę, ale gówno! :D Syf i gnojówa, szukanie w tym lepszych numerów jest jak grzebanie w dworcowym kiblu w poszukiwaniu rodzynków. In Torment in Hell jest przy tym pełna pasji i polotu.
-
Płyta jest jaka być powinna wy tępe dziwki. Ale co tu dyskutować z melomanami...którzy branzlują się kupując co miesiąc dziesiątki płyt i żadnej z nich nie poświęcając odpowiedniej ilości czasu. Bijcie dalej konie pod swe kolekcje. Tacy fajni jestescie umieszczając zdjęcia swych gramofonow i winyli...aż by się chciało wsadzić wam w dupe snickersa, dla zwiększenia waszej muzycznej filantropi. Buziaki.
-
snickersa? aż tak drogoWódka i Piwo pisze:Płyta jest jaka być powinna wy tępe dziwki. Ale co tu dyskutować z melomanami...którzy branzlują się kupując co miesiąc dziesiątki płyt i żadnej z nich nie poświęcając odpowiedniej ilości czasu. Bijcie dalej konie pod swe kolekcje. Tacy fajni jestescie umieszczając zdjęcia swych gramofonow i winyli...aż by się chciało wsadzić wam w dupe snickersa, dla zwiększenia waszej muzycznej filantropi. Buziaki.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Słodko. Czyli jest konkretna liczba przesłuchań po której Arctic Thunder ma szansę nabrać jakości i mocy Soulside Journey. a więc jadę dalej. Jest nadzieja.
Nie mogę się pozbyć wrażenia, że sporo tutaj rozwiązań znanych z płyt Sarke.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mi sie tam nawet podoba ale ja sie na Darkthrone nie znam ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
za to znasz się na filmach :)Żułek pisze:mi sie tam nawet podoba ale ja sie na Darkthrone nie znam ;)
-
- postuje jak opętany!
Nie pozbywaj się, gdyż jest to wrażenie dobre (co oczywiście dla niektórych będzie zaletą dla innych przeciwnie). Zresztą trudno, żeby pokrewieństw nie było. Ale różnic też jest sporo, tu jest jednak więcej syfu i black metalu. Sarke jest grzeczniejsze.535 pisze:Nie mogę się pozbyć wrażenia, że sporo tutaj rozwiązań znanych z płyt Sarke.
-
Dobrnąłem w trudem do końca no i chyba muszę zgodzić się z Vulturem. Może nie aż tak ostro, ale jest faktem, że ciężko się tego słucha. Tundra Leech nastawił mnie umiarkowanie optymistycznie, a tu wychodzi na to, że to najlepszy numer na płycie. Album jest nawet całkiem blackmetalowy, na pewno bardziej niż ostatnie, ale jest tu też masa kwadratowych, mało interesujących riffów, które w jakiejś bardziej heavymetalowej aranżacji może by i się broniły, ale tutaj są po prostu syfiaste - w złym tego słowa znaczeniu. Brakuje też jakiejkolwiek wyrazistości, numery sobie lecą i niewiele z tego wynika. Na takim Circle The Wagons jednak szło kawałki od siebie odróżnić, od razu coś wpadało w ucho i ogólnie było super. Na poprzedniej od biedy też. A tu jest taki randomowy "modern darkthrone metal" w tej gorszej odsłonie.
Btw zwrócił ktoś uwagę że riffy w Tundra Leech od 3:20 i w Deep Lake Trespass od 3:40 są prawie identyczne, podobnie jak struktury kawałków?
Btw zwrócił ktoś uwagę że riffy w Tundra Leech od 3:20 i w Deep Lake Trespass od 3:40 są prawie identyczne, podobnie jak struktury kawałków?
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Deathhammer66
- w mackach Zła
O to to, najtrafniejszy opis nowej płyty.TORTURER pisze:Płyta jest cholernie bezpłciowa