WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TORTURER
- w mackach Zła
Re: WATAIN
BOLLOCKS!!!
Wymień chociażby z 10 LEPSZYCH kapel,to sie okaże czy słuchasz muzyki ze zrozumieniem...no dobra,kazdy ma tam jakis swój gust i wytyczne według których wartościuje muzyke,ale na pewno Watain nie jest zespołem przeciętnym!
Wymień chociażby z 10 LEPSZYCH kapel,to sie okaże czy słuchasz muzyki ze zrozumieniem...no dobra,kazdy ma tam jakis swój gust i wytyczne według których wartościuje muzyke,ale na pewno Watain nie jest zespołem przeciętnym!
Death Dwells in Love
-
- postuje jak opętany!
Tylko że ja wcale nie chcę słuchać muzyki ze zrozumieniem, bo nie tylko na tym polegają doznania estetyczne ( a jakby nie patrzeć właśnie po to obcuje się z jakimkolwiek rodzajem sztuki). Poza tym nie bawią mnie rankingi lepszych i gorszych zespołów, bo to też jest totalnie subiektywna rozrywka. Zresztą nie chodzi o to, czy Watain jest przeciętną kapelą, bo być może według jakichś tam kryteriów nie jest, ale ja pisałem, że grają przeciętną muzykę, a to czyni różnicę. Oczywiście masz rację, że każdy ma swój gust i według mojego gustu jest sporo kapel grających lepszą od nich muzykę (w szeroko pojętym BM-u z ostatnich lat np. DODHEIMSGARD, ZARATHUSTRA, DEATHSPELL OMEGA), ale jest i sporo grających gorzej.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- postuje jak opętany!
Kajam się. Wsłuchałem się uważnie w SttD i przyznaję, że to akurat jest płyta wybitna. O wiele lepsza od powszechnie wychwalanego CL. No ale do niektórych płyt trzeba długo dojrzewać. Albo też one długo dojrzewają w świadomości słuchacza.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- TORTURER
- w mackach Zła
Powaga,ja tez jestem daleki od idolyzowania zespołow,bezkrytycznie ich uwielbiania itp,ale te skurwysyny naprawde zawarły TĄ magie ,o ktorej mówia w muzyce i przekazie ostatniej płyty,gdy rozbrzmiewa Saaataaan's Hungeeeer,to wiem,ze bzdurą jest przyczepianie sie o brzmienie,konotacje z Dissection itd,tylko trzeba podążac za smrodem w bezgwiezdną noc,szaleństwo!!!....
Death Dwells in Love
-
- świeżak
Watain... Jednego dnia kapela kultowa, drugiego opluwana i pogardzana, a to wszystko ze względu na kilka wybryków i udzielenia paru wywiadów 'pod wpływem' w których popierdolili trochę głupot. Kult runął, ludzie przejrzeli na oczy, ogólna beka i rozczarowanie.
Ich luzackie podejście do życia i spraw ich otaczających mi odpowiada. "Rabid Death's Curse" oraz "Casus Luciferi" to majstersztyki. Z "Sworn to the Dark" słyszałem tylko jakieś sample i to dawno temu, nie będę oceniał. Ogólnie wszystko na + chociaż gdy do głowy powraca wspomnienie pewnego zdjęcia ...
Ich luzackie podejście do życia i spraw ich otaczających mi odpowiada. "Rabid Death's Curse" oraz "Casus Luciferi" to majstersztyki. Z "Sworn to the Dark" słyszałem tylko jakieś sample i to dawno temu, nie będę oceniał. Ogólnie wszystko na + chociaż gdy do głowy powraca wspomnienie pewnego zdjęcia ...
- Husar
- weteran forumowych bitew
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Kurwa, przecież ta fota i tak gdzieś już wypłynęła, naprawdę już chyba każdy wie o co chodzi
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Husar
No pokazcie ja nie siedze na necie 24/7 i nie szukam zdiec Watain 

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- zekke
o jaka konkretnie fote chodzi bo jak patrze na necie to wszystkie sa smieszne 

-
- zaczyna szaleć
chodzi pewnie o zdjęcie, na którym jeden z członków zespołu w obecności osób trzecich przygląda się swojemu pintolowi.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Scaarph
- Maleficio
- Kontakt:
- zekke
mietek_fog pisze:chodzi pewnie o zdjęcie, na którym jeden z członków zespołu w obecności osób trzecich przygląda się swojemu pintolowi.
hahahaScaarph pisze:link jakiś?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
zekke pisze:mietek_fog pisze:chodzi pewnie o zdjęcie, na którym jeden z członków zespołu w obecności osób trzecich przygląda się swojemu pintolowi.hahahaScaarph pisze:link jakiś?

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- grot
Znaczy takie Taake wannabe?Maleficio pisze:pewnie chodzi o tą fotę ze stojącym kutasem...

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
zekke pisze:mietek_fog pisze:chodzi pewnie o zdjęcie, na którym jeden z członków zespołu w obecności osób trzecich przygląda się swojemu pintolowi.hahahaScaarph pisze:link jakiś?

this is a land of wolves now
- Scaarph