KORN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Re: KORN
Ten cały Core 10 to jest niewiarygodne gówno a klawiszowiec to już w ogóle coś mi przypomniał:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fieldy postanowił zrobić sobie skok w bok i nagrać solowy album

17 kawałków z basikiem na czele, Korna tutaj ni ma, jest BAS :)

17 kawałków z basikiem na czele, Korna tutaj ni ma, jest BAS :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Połączyć z tym?Drone pisze:Zwracam się z prośbą do moderatorów o usuniecie tego wątku z działu z metalem.
viewtopic.php?f=19&t=1793&start=25520" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Czy KORN to metal? A czy o 12 w południe jest noc? Tylko podczas zaćmienia słońca. Dlatego KORN to metal tylko dla kogoś, kto ma umysłowe zaćmienie ;)wolff pisze:A co jest metalem jeśli nie pierwsze cztery płyty Korn?Drone pisze:Zwracam się z prośbą do moderatorów o usuniecie tego wątku z działu z metalem.
Czym jest wobec tego metal w Twoim mniemaniu mistrzu?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Jednak z Trocakiem macie wspólną cechę, wypowiadacie się na temat kapel których płyt nigdy nie słyszeliście, to nic :)Drone pisze:Czy KORN to metal? A czy o 12 w południe jest noc? Tylko podczas zaćmienia słońca. Dlatego KORN to metal tylko dla kogoś, kto ma umysłowe zaćmienie ;)wolff pisze:A co jest metalem jeśli nie pierwsze cztery płyty Korn?Drone pisze:Zwracam się z prośbą do moderatorów o usuniecie tego wątku z działu z metalem.
Czym jest wobec tego metal w Twoim mniemaniu mistrzu?
Jebać żuli.
- Drone
Czyżby? To dlaczego mam na półce RAGE AGAINST THE MACHINE, a KORN nie? Bo mi się KORN nie podoba. Ma jedną zasadniczą wadę: straszny wokal. Dla mnie nie do przejścia, kiedy zaczynają się te kocie, płaczliwe pojękiwania, a wtedy cały zespół flaczeje i zaczyna popłakiwać w ślad za wokalem. Co to jest, do cholery? Maria Konopnicki doskonale to kiedyś ujął: słuchając KORN ma się ochotę podejść do wokalisty, wstrząsnąć nim i krzyknąć: "Weź się w garść! Bądź mężczyzną!" :)
-
Trzeba mieć chyba chuja zamiast mòzgu by biadolić takie bzdury, że dwie pierwsze płyty Korn to nie jest metal. To jest kwintesencja metalu.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
- uglak
jesli to jest kwintesencja metalu to ja nie chce sluchac takiego metalu. rozumiem, ze mozna miec sentment do zespolow ktorych sie sluchalo za gowniarza, ale przydaloby sie tez troche obiektywizmu ;-)
Guilty of being right
- Medard
Nu metal to niby metal. Niestety, ale Korn zapoczątkował takie podszywanie się pod metal,
co przejęli potem inni i podszywali się pod punk, hardcore, alternatywę, grunge i cokolwiek innego.
Ale Korn to taki metal jak polski O.N.A. jest grunge w stylu Soundgarden.
co przejęli potem inni i podszywali się pod punk, hardcore, alternatywę, grunge i cokolwiek innego.
Ale Korn to taki metal jak polski O.N.A. jest grunge w stylu Soundgarden.
- Medard
Lubię pojęcie muzyka alternatywna, które teraz obejmie prawie wszystko.
Teraz rock alternatywny to Coldplay.
Kiedyś to oznaczało rocka, który był dedykowany do wąskiej grupy słuchaczy, był też ambitniejszy
od typowej muzyki radiowej.
Teraz rock alternatywny to Coldplay.
Kiedyś to oznaczało rocka, który był dedykowany do wąskiej grupy słuchaczy, był też ambitniejszy
od typowej muzyki radiowej.
- Lukass
- zahartowany metalizator
A ja bym całą tę dyskusję wyjebał do działu Onkologia, albo wyjebał w ogóle. Nie metal, bo mi się nie podoba, bo nie chcę słuchać, bo coś. Też mi kurwa argumenty. Specjalisty się rozsiadły i osądziły, że nie metal, bo nie. Szufladka przecież najważniejsza. Skoro mieszczą się tu rzeczy od Manowar, przez In Flames, Godflesh, aż po Furię i Malevolent Creation, to i Korn się zmieści. A że najlepsze lata ma dawno za sobą? Ano ma, nie jest to jedyna kapela, która się stoczyła.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
Lukass mi zupełnie nie przeszkadza, że Korn jest w dziale metal. Tak to się wszystko poplätało, że szufladka przestaje mieć znaczenie.
Jedyna uwaga to taka, że Korn nigdy nie stoczył się. Żeby się stoczyć, to trzeba najpierw mieć nagrane dobre płyty na koncie. Z tego co wiem to Korn nie ma takiej.
Jedyna uwaga to taka, że Korn nigdy nie stoczył się. Żeby się stoczyć, to trzeba najpierw mieć nagrane dobre płyty na koncie. Z tego co wiem to Korn nie ma takiej.
- Drone
Oddajmy głos autorytetowi:
Danny Lilker pisze: If you’re referring to Korn, etc. I gotta say I think I’m over it. Just don’t care anymore. If people wanna say that’s metal, let ’em. There are those of us that know different.
Danny Lilker pisze: Korn is shit.
- Lukass
- zahartowany metalizator
To było mniej do Ciebie, bardziej do kilku kolegów powyżej. A co do dobrych płyt - kwestia gustu. Kilka było całkiem przyzwoitych, trochę się słuchało, ale to dawno temu.Medard pisze:Lukass mi zupełnie nie przeszkadza, że Korn jest w dziale metal. Tak to się wszystko poplätało, że szufladka przestaje mieć znaczenie.
No tak, gość jest sprawnym grajkiem, udzielał się w tysiącu kapel (co, gdybym miał wydać zupełnie subiektywną opinię, wygląda odrobinę jak specyficzny rodzaj sraczki), to czyni z niego jednoosobową wyrocznię, która wydaje werdykt, czy kapela gra metal, czy nie. Czy kolega naprawdę nie widzi, jakie to śmieszne? Niczym ci wszyscy pomalowani na ryjach, co w swoim czasie oceniali, co jest dostatecznie true, a co nie.Drone pisze:Oddajmy głos autorytetowi:Danny Lilker pisze: If you’re referring to Korn, etc. I gotta say I think I’m over it. Just don’t care anymore. If people wanna say that’s metal, let ’em. There are those of us that know different.Danny Lilker pisze: Korn is shit.
Ostatnio zmieniony 25-11-2017, 13:50 przez Lukass, łącznie zmieniany 2 razy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mam identycznieDrone pisze:Czyżby? To dlaczego mam na półce RAGE AGAINST THE MACHINE, a KORN nie? Bo mi się KORN nie podoba. Ma jedną zasadniczą wadę: straszny wokal. Dla mnie nie do przejścia, kiedy zaczynają się te kocie, płaczliwe pojękiwania, a wtedy cały zespół flaczeje i zaczyna popłakiwać w ślad za wokalem. Co to jest, do cholery? Maria Konopnicki doskonale to kiedyś ujął: słuchając KORN ma się ochotę podejść do wokalisty, wstrząsnąć nim i krzyknąć: "Weź się w garść! Bądź mężczyzną!" :)
woodpecker from space