vulture pisze:Scaarph pisze:deszcz nie jest mą łzą ni piorun mym krzykiem![]()
![]()
od razu wytaczasz najmocniejsze działa:D
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: DEATHSPELL OMEGA
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a wracając do tematu skojarzeń, to mam bardzo silne z pewną francuską książką - tu kilka ilustracji

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- ultravox
Nie bójmy sie tego powiedzieć - Deathspell Omega to jedno z największych, o ile nie największe, osiągnięć ludzkości. Nie tylko na płaszczyźnie muzycznej, ale w ogóle.Drone pisze: Ja się pod tym podpisuję. Zmieniłbym tylko, że w całej historii muzyki - nie tylko metalowej - było zaledwie kilka zespołów z taką wizją, potencjałem i bezkompromisowością.
A tak już zupełnie serio, jeżeli ta epka jest na poziomie ostatniej płyty to złego słowa na nią nie powiem.
- 4m
- weteran forumowych bitew
A ja mówię, Francja, 10 lat temu:twoja_stara_trotzky pisze:a mi się kojarzy z innym zespołem z Francji![]()

Anorexia Nervosa - Exile , nie ten poziom dyscypliny co DsO, ale przesłuchać obowiązkowo "obok" DsO.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
DCI Hunt
Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
- Husar
Istnieje tylko ty o tym nie wiesz;). Polecam halucynki hehe. Tak jak pisalem jestesmy zamknieci w klatce z obcych pomyslow. Sek w tym zeby w tym wszystkim znalezc wyjscie, ktore wbrew pozorom istnieje. Trzeba znalezc drzwiDrone pisze:Nie możesz być zwolennikiem czegoś, co nie istnieje.Husar pisze:jestem zwolennikiem wolnej mysli ludzkiej.
"Gdyby bramy percepcji zostały otwarte, wszystko ujawniłoby się człowiekowi takim, jakim jest - nieskończonym"
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Husar
No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka naturaWarcrimer pisze:Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
-
DCI Hunt
Ale tu nie chodzi o powielanie tylko o bazę wyjściową do jakichkolwiek dalszych rozważań i refleksji.Husar pisze:No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka naturaWarcrimer pisze:Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
- 4m
Husar, powielasz ten tekst DsOHusar pisze:No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka natura
The Temple stands
It's wall is prison
For the Katechon
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Husar
No tak sie przyjmuje, ale moim zdaniem to zwykle powielanie, chociaz napewno niektorzy nazwaliby to "rozwojem". Dla mnie to uwstecznianie. Ciagle odgrzewanie starych wzorcow. Wybitne jednostki tworza a przecietniaki powielaja to pozniej wiek po wieku dodajac czasem 2 zdania od siebie. Ja wierze w sile wolnej mysli (ktora istnieje
) So Be a slave or be a Lord;);)
-
DCI Hunt
Bzdury, nie wierz w toHusar pisze: So Be a slave or be a Lord;);)
zresztą póki co jesteś zniewolony przez wiarę w wolną myśl ludzką
W temacie - nie mogę sie doczekać aż to usłyszę, ale pożyczać z netu nie będę żeby sobie nie psuć przyjemności. Póki co bardziej interesuje mnie tekst (świetny zresztą) i jego interpretacja aniżeli sama muzyka.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
GdybyHusar pisze:Istnieje tylko ty o tym nie wiesz;). Polecam halucynki hehe. Tak jak pisalem jestesmy zamknieci w klatce z obcych pomyslow. Sek w tym zeby w tym wszystkim znalezc wyjscie, ktore wbrew pozorom istnieje. Trzeba znalezc drzwiDrone pisze:Nie możesz być zwolennikiem czegoś, co nie istnieje.Husar pisze:jestem zwolennikiem wolnej mysli ludzkiej.![]()
"Gdyby bramy percepcji zostały otwarte, wszystko ujawniłoby się człowiekowi takim, jakim jest - nieskończonym"
ale nie sa i moim zdaniem zadne drugi ich nie otworza, chociaz pewnie powoduja takie wrazenia. no ale plus za slusznego autora
this is a land of wolves now
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
problem w tym, że tak się nie da. W myśl zasady: "Everything is a copy of a copy of a copy". Każde zdarzenie/myśl/czyn jest 'skażone' myślą/czynem je poprzedzającym. Od tego nie uciekniesz.Husar pisze:No tak sie przyjmuje, ale moim zdaniem to zwykle powielanie, chociaz napewno niektorzy nazwaliby to "rozwojem". Dla mnie to uwstecznianie. Ciagle odgrzewanie starych wzorcow. Wybitne jednostki tworza a przecietniaki powielaja to pozniej wiek po wieku dodajac czasem 2 zdania od siebie. Ja wierze w sile wolnej mysli (ktora istnieje)
Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
Coś w ten deseń. Zresztą zapewne nie bez powodu "bramy percepcji" są zamknięteRiven pisze: ale nie sa i moim zdaniem zadne drugi ich nie otworza, chociaz pewnie powoduja takie wrazenia.
- Husar
Wlasnie nie panowie. Nie zgadzam sie
. Od poczatku istnienia ludzkosc mysli ze nie da sie wymyslic nic wiecej, a jednak istnieja osoby ktore wymyslaja. Pierdolmy schematy szukajmy wlasnej sciezki
Moim zdaniem te drzwi sa wciaz otwarte trzeba tylko odwazyc sie nacisnac klamke. Nie wiem co czeka po drugiej stronie, roznie to mozna nazwac. Szalenstwo, olsnienie a moze poprostu kompletny haj, albo glupota, nierealnosc. To nie wazne. Wazne co mozna z drugiej strony ze soba przyniesc
. Moim zdaniem istnieja dwa rodzaje czlowieka kreator i powielacz. Ten pierwszy ma odwage chwycic wolna mysl, kreowac swoj swiat jak plasteline, a czasem tez swiaty innych. powielacz (nie mowie ,ze jest glupi. Moze byc swiatly, ale ma waskie horyzonty - idzie wydeptana sciezka). Sa moim zdaniem dwie sciezki ta dzika, straszna i bezpieczna wydeptana. trzeba miec odwage spuscic bestie z lancuchow - wolna mysl
Od razu mowie, ze nie znam sie na filozofii o wielu rzeczach o ktorych gadacie nigdy nie slyszalem. To, co mowie to sa tylko moje subiektywne przemyslenia, wiec pewnie bardziej swiatle w tej dziedzinie osoby zmiotly by mnie na proch schematami, ale mam nadzieje ,ze generalnie kminicie o co mi chodzi?:)
Od razu mowie, ze nie znam sie na filozofii o wielu rzeczach o ktorych gadacie nigdy nie slyszalem. To, co mowie to sa tylko moje subiektywne przemyslenia, wiec pewnie bardziej swiatle w tej dziedzinie osoby zmiotly by mnie na proch schematami, ale mam nadzieje ,ze generalnie kminicie o co mi chodzi?:)
- Melepeta
- w mackach Zła
- Husar
No pewnie ,ze sprobujeMelepeta pisze:To spróbuj ominac schemat:
- praca
- rodzina
-
DCI Hunt
I myślisz, że ta wolna myśl będzie czymś, na co w żaden sposób nie wpadł żaden z wielkich myślicieli przez dziesiątki stuleci?Husar pisze:Ten pierwszy ma odwagę chwycić wolna myśl
Ostatnio zmieniony 11-12-2008, 15:13 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Melepeta
- w mackach Zła
Re:
to jak z grą w skojarzenia troche. Mysle ze w ramach pewnych ram,ktore same w sobie stanowia "ograniczenie" mozna stworzyc nowa jakosc. Copy of a copy to brzmi troche jak Kserówka przy bronii rycerskiej <sic!> qmancza :]]Skaut_Kwatermaster pisze:problem w tym, że tak się nie da. W myśl zasady: "Everything is a copy of a copy of a copy". Każde zdarzenie/myśl/czyn jest 'skażone' myślą/czynem je poprzedzającym. Od tego nie uciekniesz.Husar pisze:No tak sie przyjmuje, ale moim zdaniem to zwykle powielanie, chociaz napewno niektorzy nazwaliby to "rozwojem". Dla mnie to uwstecznianie. Ciagle odgrzewanie starych wzorcow. Wybitne jednostki tworza a przecietniaki powielaja to pozniej wiek po wieku dodajac czasem 2 zdania od siebie. Ja wierze w sile wolnej mysli (ktora istnieje)