DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
Ale nie piszecie, że to wsiowe 'Cirlce the Wagons' było lepsze, tutaj przynajmniej nie ma tego kabaretu, jest las tylko jakiś taki sztucznie sadzony... W zasadzie płyta jest lepsze od dwóch ostatnich.
Yare Yare Daze
-
oczywiście ,że było. Każda poprzednia płyta była lepsza.hcpig pisze:Ale nie piszecie, że to wsiowe 'Cirlce the Wagons' było lepsze
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
płyta jaka jest każdy widzi
trochę mi niestety zakłóca beztroskie i słoneczne wakacjon. zupełnie ten las (wątpliwej urody) nie pasuje do okoliczności przyrody. do niedawna jeszcze było tanecznie i skocznie (w sam raz na zastane okoliczności). a teraz? nie popluskam się w basenie w rytm "AT". szkoda.
ps I. w starciu Neurosis: Darksrome; znany i lubiany wynik 6:0 ...
ps II. tak naprawdę wpadłem, bo słyszałem, że ktoś tu rozdaje snickersy … Darksrome mam w dupie. snikersa bym opierdolił
trochę mi niestety zakłóca beztroskie i słoneczne wakacjon. zupełnie ten las (wątpliwej urody) nie pasuje do okoliczności przyrody. do niedawna jeszcze było tanecznie i skocznie (w sam raz na zastane okoliczności). a teraz? nie popluskam się w basenie w rytm "AT". szkoda.
ps I. w starciu Neurosis: Darksrome; znany i lubiany wynik 6:0 ...
ps II. tak naprawdę wpadłem, bo słyszałem, że ktoś tu rozdaje snickersy … Darksrome mam w dupie. snikersa bym opierdolił
lys på slutten av lys
- hcpig
To oceńmy se te ostatnie:
TCiA - 7/10
F.O.A.D. - 8/10
DTaBF - 7+/10
CtW - 4/10
UR - 5 /10
AT - 6-/10
TCiA - 7/10
F.O.A.D. - 8/10
DTaBF - 7+/10
CtW - 4/10
UR - 5 /10
AT - 6-/10
Yare Yare Daze
- ultravox
- zahartowany metalizator
To tak nie działa. Każdy widzi po swojemu.Ascetic pisze:płyta jaka jest każdy widzi
-
- weteran forumowych bitew
TCiA - 7,5/10hcpig pisze:To oceńmy se te ostatnie:
F.O.A.D. - 7/10
DTaBF - 6/10
CtW - 7/10
UR - 5/10
AT - ?/10
Ogólnie to The Cult Is Alive najlepsza, za siarę i rocknroll, a potem Wagony - za bardzo fajne, skoczne, maksymalnie wieśniackie patatajce, których się po prostu świetnie słucha. No chyba że kogoś żenuje wieśniacki heavy metal to przepraszam. Pozostałe różnie, ogólnie zamiast produkować tyle płyt co dwa, trzy lata to mogli w ciągu dekady nagrać dwie płyty i obie zapewne byłyby na 8/10 - bo poziom tych wydawnictwo jest nierówny, także w ramach poszczególnych płyt.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1. ok, racja. 2. napisałem/ pomyślałem po swojemu. proszę sie nie gniewać.ultravox pisze:1. To tak nie działa. 2. Każdy widzi po swojemu.Ascetic pisze:płyta jaka jest każdy widzi
dobra. a jak z tym snikersem?
lys på slutten av lys
- WaszJudasz
Nie da rady, zlewają mi się. Ogólnie jakieś 6/10, no może 6,5.hcpig pisze:To oceńmy se te ostatnie:
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Z ostatnich najbardziej lubię Cyrkle i Wagony, najrówniejsza, najbardziej hiciarska i w ogóle najlepsza.
- moonfire
Też jestem już po pierwszym kontakcie z Arktycznym Pieronkiem i zgadzam się z większością przedmówców, że to bardzo słaby album. Jeśli chodzi o DT, to pierwsze cztery albumy to dla mnie jazda obowiązkowa, potem tracę zainteresowanie kapelą, choć każdy matex jakoś tam znam, a dopiero od Cult is Alive zaczynam znów jej słuchać regularnie. Z pewnością nic tak słabego nie nagrali od czasów ich drugiej transformacji czyli płyty z kultem na okładce, a być może to ich najsłabszy materiał w ogóle. Nie wiem jak wy, ale niejednokrotnie miałem wrażenie podczas słuchania, że gdyby podmienić wokal na Sheltona, wyszłoby Manilla Road, ale to z ostatnich płyt, czyli dość mocno dziadowskie i oklapłe. Miałem też wrażenie, że słucham nie czterdziestolatków, ale pięćdziesięcioparolatków, którzy zebrali się dość przypadkowo w kanciapie, po latach pracy w korpo, i coś tam nagrali, co w sumie bliżej stoi imitacji Darkthrone niż oryginału.
- Lucek
z cacałej tej kloaki najjaśniejszym punktem jest DTABF, sporo właściwego leśnego klimatu, słychać mocno Isengard pierwszy a i same kompozycje nie głupie sąhcpig pisze:To oceńmy se te ostatnie:
TCiA - 7/10
F.O.A.D. - 8/10
DTaBF - 7+/10
CtW - 4/10
UR - 5 /10
AT - 6-/10
- COFFIN
Nie no. Trzeba słuchać. Na pewno jest genialnie tylko jeszcze żaden leszcz, tfu...wieszcz znany tego nie obwieścił.
'Come the Blessed Madness'
-

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Ty jesteś ta blondyna a ten kolo to darkthrone.
- pr0metheus
Wreszcie dyskusja wspiela się na masterful level :)
Płyty nie słyszałem ale jeśli jest lesnie, siermieznie, kwadratowo i obskurnie to jest szansa że mi się spodoba. ale że te ostatnie darkthrony to był dramat,to wiele nie oczekuje
Płyty nie słyszałem ale jeśli jest lesnie, siermieznie, kwadratowo i obskurnie to jest szansa że mi się spodoba. ale że te ostatnie darkthrony to był dramat,to wiele nie oczekuje
niech to miejsce niebawem zniknie
- Gall
Wiszę Koledze piwo. A nawet siedem.Deathhammer66 pisze:Z ostatnich najbardziej lubię Cyrkle i Wagony, najrówniejsza, najbardziej hiciarska i w ogóle najlepsza.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.