METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Karkasonne

Re: METALLICA

14-09-2016, 20:38

hcpig pisze:Przypominam że nie rozmawiamy o Kapeli Wuja Ździcha tylko o pierdolonej METALLICE! Po tak znakomitym kawałku chyba można udzielić kredytu zaufania tak wielkiemu zespołowi.
Stary, mam wrażenie że masz 15 lat i Metallicę poznałeś tydzień temu.

Przecież tak jest prawie zawsze. Odśwież sobie Battery, Blackened, Aint my Bitch, Fuel, Frantic. Metallica ma zwyczaj wrzucać na pierwszy utwór jakiś mocny rozkręcacz, a potem to już sobie leci po swojemu, w różne rejony. Były wyjątki, na ostatniej "My Apocalypse" powinno być na początku, na s/t mogłoby być "Through the Never" ale generalnie widać tendencję. My Apocalypse było takie same, krótki napierdol i wtedy ooooo powrót do korzeni oooo James powiedział że słuchał ostatnio Kill'em alla i wracają do korzeni mniam mniam, a potem posłuchano reszty i banan na mordzie zmienił kierunek. Tak więc cudów nie ma co oczekiwać dlatego że to PIERDOLONA METALLICA.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

14-09-2016, 21:11

To jest tylko czcze gadanie, nie ma co snuć analogii, jakoś te utwory nie szły na single (poza 'Fuel' a 'Frantic' nie pasuje do reszty), ja z zajebistego kawałka prognozuję dobry album a Ty że zespól chce uśpić czujności i specjalnie nagrał taki obiecujący wał żeby nabrać słuchaczy serwując odstający od singla kał.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

14-09-2016, 21:19

Ta se słucham czasem tego kawałka w AntyRadio wracając wieczorami z treningu i się zastanawiam czy ogłuchłem czy nagłośnienie w moim strupie jest już tak wysłużone. Ten nowy kawałek nie jest ani dobry, ani słaby (a już na pewno nie jest tak zajebisty jak przedstawiają to niektórzy). Takie se to... i nasuwa mi się cały czas jedno skojarzenie, mianowicie:
[youtube][/youtube]
535

14-09-2016, 21:27

Zaraz ktoś napisze, że to w ogóle nie ma związku, zero podobieństw, zupełnie inna muzyka, kompletnie inne ujęcie tematu.
Karkasonne

14-09-2016, 21:34

hcpig pisze:To jest tylko czcze gadanie, nie ma co snuć analogii, jakoś te utwory nie szły na single (poza 'Fuel' a 'Frantic' nie pasuje do reszty), ja z zajebistego kawałka prognozuję dobry album a Ty że zespól chce uśpić czujności i specjalnie nagrał taki obiecujący wał żeby nabrać słuchaczy serwując odstający od singla kał.
Żadnego "specjalnie" raczej nie było, bo widzę że teraz jak nagrają ćwierćprzyzwoity kawałek, to i tak jest spust fest;] A z tymi singlami to nie czaję co to za wyznacznik.
Karkasonne

14-09-2016, 21:42

Ten kawałek Newsteda nawet lepszy, bo spójniejszy. Brzmi jak wyrwane z ostatnich płyt Venom.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

14-09-2016, 21:47

hcpig pisze:To jest tylko czcze gadanie, nie ma co snuć analogii, jakoś te utwory nie szły na single (poza 'Fuel' a 'Frantic' nie pasuje do reszty), ja z zajebistego kawałka prognozuję dobry album a Ty że zespól chce uśpić czujności i specjalnie nagrał taki obiecujący wał żeby nabrać słuchaczy serwując odstający od singla kał.
przepraszam że się wpieprzam w dyskusję, ale "Repentless" tez był bardzo obiecującym singlem, a później cała płyta została zjebana jak bura suka
z nową Metaliką może być podobnie... tym bardziej że czas trwania albumu może dawać podstawy do obaw że zanudzą...
Awatar użytkownika
Puszczyk
rozkręca się

14-09-2016, 22:05

535 pisze:[youtube][/youtube]
Maciej bezkonkurencyjny. Spektakl wyborny. Maciej jak mało kto czuje współczesny elektorat metapipy, doskonale gra na uczuciach i emocjach, mistrzowsko uderza w najczulsze struny. Pozornie monotonne żądanie piwa, wręcz "krzyczy", tętni egzystencjalnym bólem, frustracją i bezsilnym, daremnym pożądaniem niemożliwego, nieosiągalnego.
Metafora na najwyższym poziomie, metapipa WIELKĄ kapelą jest, przecież to PIERDOLONA Metallica!
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

14-09-2016, 22:07

Puszczyk pisze: ...metapipa WIELKĄ kapelą jest, przecież to PIERDOLONA Metallica!
... a Słowacki wielkim wieszczem był....
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-09-2016, 22:49

z tym nowym kawałkiem dajcie se dzieci spokój idzcie posprzątać pokój ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Puszczyk
rozkręca się

14-09-2016, 22:54

Nie było cię TAM!
morren
świeżak

15-09-2016, 10:33

Widzę, że z Metallicą bez zmian. Albo się ją kocha, albo nienawidzi. Ja akurat jestem z tych drugich.
Long and winding road
535

15-09-2016, 10:58

Nienawiść? Tylko dlatego że nagrali kilka słabych płyt? Zupełnie bez sensu.
Awatar użytkownika
Triceratops

15-09-2016, 12:03

Nienawidzic zespolu, ktory nagrywa plyty i nikogo nie zmusza do ich sluchania? Kurwa niepojete, myslalem, ze im bardziej bede starszy, tym mniej mnie ten swiat bedzie zadziwial a tu kurwa jest na odwrot.
woodpecker from space
Karkasonne

15-09-2016, 12:35

Udajecie durniów tak jakbyście nie zrozumieli że chodzi o to że ktoś po prostu nie znosi ich muzyki a nie ludzi osobiście.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

15-09-2016, 12:37

Nienawidzić zespołu który ma na koncie co najmniej trzy wybitne albumy? Niepojęte.
535

15-09-2016, 12:56

Trzy dobre jeden bardzo dobry. Też tego nie pojmuję.
neuro
postuje jak opętany!

15-09-2016, 12:58

Ciekawe ile numerów z nowej płyty trafi do ich stałego repertuaru koncertowego :D
Awatar użytkownika
Triceratops

15-09-2016, 13:07

Karkasonne pisze:Udajecie durniów tak jakbyście nie zrozumieli że chodzi o to że ktoś po prostu nie znosi ich muzyki a nie ludzi osobiście.
Nie znosic muzyki zespolu, ktorego sie nienawidzi? Pojete.

Jakbym mial kurwa obwieszczac o kazdym zespole, ktorego nienawidze, ze go nienawidze, chociaz ten zespol wcale mnie nie zmusza do sluchania ich muzyki, to zycia by mi nie starczylo zeby sie zalogowac na wszystkie fora, na ktorych chcialbym to oglosic.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ