METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Destro
- postuje jak opętany!
Re: METALLICA
Perkusja-tragedia...Talerze trzeszczą a stopa to już w ogóle ostra pomyłka.Ten zespół się skończył po czarnym albumie...A tak biorąc za przykład naszą scenę,to panowie z zespołu Metallica powinni się zgłosić do Acid Drinkers i zobaczyć jak się nagrywa świetną płytę(P.E.E.P. Show) z mistrzowskim brzmieniem i konkretnymi piosenkami...
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Perkusja jak to w Metallice, był czas się przyzwyczaić. Całość to jest chyba najlepszy numer od czasu tych z Load/Relaod.Destro pisze:Perkusja-tragedia...Talerze trzeszczą a stopa to już w ogóle ostra pomyłka.Ten zespół się skończył po czarnym albumie...A tak biorąc za przykład naszą scenę,to panowie z zespołu Metallica powinni się zgłosić do Acid Drinkers i zobaczyć jak się nagrywa świetną płytę(P.E.E.P. Show) z mistrzowskim brzmieniem i konkretnymi piosenkami...
- Destro
- postuje jak opętany!
Gówno a nie Metallica,ona się skończyła na czarnym albumie...
- Hellion
- w mackach Zła
Tak. Bardzo dobra, nie spodziewałem się.harvestman pisze:https://metallica.com/
nowe video, no i piosenka, nie bójmy się tego powiedzieć, dobra, nawet bardzo. Jest nadzieja.
- harvestman
Destro pisze:Gówno a nie Metallica,ona się skończyła na czarnym albumie...
a nie na kill em all? Widzę kolega bardzo wyrozumiały dla poczynań bohaterów tematu :D
- Destro
- postuje jak opętany!
Może jakby się zgłosili do Bob'a Rock'a to nagrali by dobrą płytę...Co by nie gadać to na czarnym albumie mieli świetnie brzmienie...
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Hahah znowu bardzo dobry numer... takiej lekkości i luzu w Mecie nie było od lat... chociaż jak dla mnie ten numer brzmi jak... Megadeth :)
Kurwa serio, te melodyjne riffy i partie wokalne, Rudy sam staje przed oczami/uszami. To nie jest oczywiście minius a sam wał = klasa, szyk i ból dupy Puszczyka i innych hejterów.
Kurwa serio, te melodyjne riffy i partie wokalne, Rudy sam staje przed oczami/uszami. To nie jest oczywiście minius a sam wał = klasa, szyk i ból dupy Puszczyka i innych hejterów.
Yare Yare Daze
- Gunman
Nie leży mi ten kawałek, pierwszy był lepszy. Brzmienie z laptopowych głośników całkiem ok, widocznie tej płyty trzeba będzie słuchać na takim sprzęcie.
Dokładnie to samo pomyślałem, jak wchodzi refren to brzmi jak Megadeth*.
* nie dotyczy perkusji, Megadeth nigdy nie miał tak słabej perkusji jak ta w wykonaniu Larsa.
Dokładnie to samo pomyślałem, jak wchodzi refren to brzmi jak Megadeth*.
* nie dotyczy perkusji, Megadeth nigdy nie miał tak słabej perkusji jak ta w wykonaniu Larsa.
- Bohdan
zdecydowanie, aż groteskowohcpig pisze:jak Megadeth.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jakoś lepsze wrażenie robi ten kawałek od poprzedniego, ale... słucham sobie tego i myślę, "na chuj te thrashowe riffy?" 50 letni faceci grają takie naiwne rzeczy, brzmi to jakoś nienaturalnie. Wolałbym jednak granie w stylu "Load", tutaj jakoś nie mogę kupić tego młodzieńczego buntu u starych dziadów. Inna sprawa, że te riffy są sprane jak koszulki z lat 80, więc może nie o estetykę chodzi, ale o to, że numer sam w sobie średni. Wstydu nie ma, ale szału też nie.
- ultravox
A co tutaj jest takiego słabego? Normalne partie bębnów, niczego więcej ten numer nie wymaga. Może to akcentowanie na werblu w zwrotce jest zbędne, ale poza tym nie słyszę tu niczego strasznego. Jak już, to przyczepiłbym się do tej solówki Kirka, to jest dla mnie najsłabszy element tego kawałka.Gunman pisze: * nie dotyczy perkusji, Megadeth nigdy nie miał tak słabej perkusji jak ta w wykonaniu Larsa.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
bardzo fajny :) dużo lepsze od tego pseudo-thrashyku robionego na kolanie
robaczki rządzą :)
robaczki rządzą :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Do lekkości i luzu prezentowanego przez Voivod jeszcze daleko, ale uczciwie trzeba przyznać, że jest dobrze.
- Plastek
- Kontakt:
Kolejny fajowy numer, no i słychać WYRAŹNE wpływy Mgły.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
Zgadza się. To ciekawa zmiana pokoleniowa i przekazanie pałeczki - ongi to Metallica inspirowała setki kapel, dziś robi to Mgła.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Mental
ten kawałek to najlepsze co nagrali od 20tu lat.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
+ generalnie kawałek bardzo dobry jak na Metallicę ostatnich lat
+ riffy na plusie
- solówki z dupy kompletnie, melodyjne że czuję się jakbym całą paczkę skittelsów naraz zeżarł
- myślałem że to już koniec, a to była dokładnie połowa... spokojnie dałoby radę to w 3 minutach zmieścić nic nie tracąc
+ riffy na plusie
- solówki z dupy kompletnie, melodyjne że czuję się jakbym całą paczkę skittelsów naraz zeżarł
- myślałem że to już koniec, a to była dokładnie połowa... spokojnie dałoby radę to w 3 minutach zmieścić nic nie tracąc
- Rattlehead
-
- mistrz forumowej ceremonii
świetny utwór.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior