BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

28-12-2018, 17:33

maciek z klanu pisze:Może podpierdolimy komuś nazwe? Ktoś wchodzi do ekipy? Ja jestem gruby mogę być bartek xdd
Ja mogę być tym dzieckiem z broda Krzysiem Slyzem. Będę jęczał na fejsie ze wybiło, Maciek z klanu podpierdolil nazwę, ludzie są niemoralni, a ja się kłamstwem brzydzę. I będę apelowal żeby Ci nikt piateczki nie przybil na koncercie:D
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

28-12-2018, 17:38

maciek z klanu pisze:Może podpierdolimy komuś nazwe? Ktoś wchodzi do ekipy? Ja jestem gruby mogę być bartek xdd
Niezły pomysł. Tak na rozgrzewkę możemy zacząć od podpierdolenia Masterfula. ;)
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

28-12-2018, 18:01

Po chuj kraść Masterfula. To tylko banda debili, do tego trzeba na serwer dokładać ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

28-12-2018, 18:10

Podśmoechujki na całego. Nawet nie pomyśleliście w jak niezręcznym położeniu Pan Barfolomiej postawił Pana Bariela,ale przede wszystkim Pana Nergala Po ostatnim mocnym zacieśnieniu relacji i partyzanckich wspominkach, jak to kiedyś się odwiedzali i jak było podziemnie podczas spożycia spirytusu, musi to być ciężka próba.Podejrzewam że spierdolił im święta.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-12-2018, 18:34

pr0metheus pisze:
Ja mogę być tym dzieckiem z broda Krzysiem Slyzem. Będę jęczał na fejsie ze wybiło, Maciek z klanu podpierdolil nazwę, ludzie są niemoralni, a ja się kłamstwem brzydzę. I będę apelowal żeby Ci nikt piateczki nie przybil na koncercie:D
:D ten filmik jest rownie smieszny jak ta cała afera:))
mj.
postuje jak opętany!

28-12-2018, 18:52

@Hatefire - Batushka jest aktualnie zespołem z tej wyższej półki, wiec i gaża za koncert jest odpowiednio wyższa niż całej masy innych zespołów.

@Ascetic - ja też jestem zwolennikiem rozmów wprost (nawet tych dotyczących kasy) aczkolwiek nie chciałbym w tym konkretnym przypadku rozgrzebywać gówna. Także wiem, że bylibyśmy w stanie rzeczowo na ten temat porozmawiać ale musisz mi wybaczyć.

Tam naprawdę nie chodzi o małe pieniądze. Jakieś 7-8 tłoczeń płyty CD, podobna ilość pressow winylowych, wzorów koszulek kilkadziesiąt, samych koncertów naprawdę maaaaaasa.
Awatar użytkownika
COFFIN

28-12-2018, 19:03

mj. pisze:
Batushka jest aktualnie zespołem z tej wyższej półki
Co jest świetnym przykładem na ułomność jego odbiorców. No ale nie takie gówna robiły i robią 'karierę'.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-12-2018, 19:20

COFFIN pisze:
mj. pisze:
Batushka jest aktualnie zespołem z tej wyższej półki
Co jest świetnym przykładem na ułomność jego odbiorców. No ale nie takie gówna robiły i robią 'karierę'.
Bez przesady. Ta Batushka jako muzyka rozrywkowa jest dobra. Nie jest łatwo zrobić tak przebojową płytę jak Litourgiya.

Wracając do sprawy, skoro Pan Krzysztof zjebał sprawę na maksa nie poczynając odpowiednich kroków kiedy zespół zrobił się duży, to teraz musi przecierpieć, ale ma niepowtarzalną szansę utopić Krysiuka. Potrzeba tylko trochę kasy na prawników i czasu (na oko tak z 5 lat po tym jak sądownictwo rozjechała dojna zmiana), ale myślę, że szanse na pozytywny obrót sprawy ma duże. Bo chyba raczej dowody na to, że on jest założycielem, twórcą Batushki są raczej nie do podważenia?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

28-12-2018, 19:20

mj. pisze:
@Ascetic - ja też jestem zwolennikiem rozmów wprost (nawet tych dotyczących kasy) aczkolwiek nie chciałbym w tym konkretnym przypadku rozgrzebywać gówna. Także wiem, że bylibyśmy w stanie rzeczowo na ten temat porozmawiać ale musisz mi wybaczyć.
dobra. Lidl zaliczony. bajlando czas zacząć.

co tam, co tam?

a, ok.rozumiem. zresztą wiadomix, że prowokowałem. nie oczekiwałem pokazania KPiR przedsiębiorstwa "Batuszka sp. nie-jawna". to oczywiste, że można tylko szacować. jako muzyk jeszcze z lokalnego podwórka wiem, że wiesz co piszesz. i dalej nie drążę. pzdr
lys på slutten av lys
btd
rozkręca się

28-12-2018, 20:33

Nie wyobrażam sobie, że nikt przez tyle lat, za wszystko co rzekomo uczynił, tak po ludzku, po starosłowiańsku, nie obił mu ryja. Jak to jest mili państwo?
tak jak przez tyle lat księża ruchają dzieci a jak wyjdzie sprawa to broni się księdza.
takie społeczeństwo z gówna między odrą a bugiem.

a co do zastrzegania/patentowania nazwy, z tego co po fb lata bartolomeo już ma do wszystkiego sprzeciwy, więc nie wiem czy tak gładko mu pójdzie.
Awatar użytkownika
trup

28-12-2018, 20:41

zawsze może być dwa komanda
> The True Bathuska

Obrazek

> Bathuska i Bartek

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-12-2018, 21:58

Ktory to batiuszka?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
TheDude

28-12-2018, 22:00

Jak na moje oko to jest po prostu Gruby Bob.
Awatar użytkownika
uglak

28-12-2018, 22:02

nicram pisze:Potrzeba tylko trochę kasy na prawników i czasu (na oko tak z 5 lat po tym jak sądownictwo rozjechała dojna zmiana)
tylko 5 lat? kilka lat temu (jeszcze za demokracji, konstytucjii i "dobrze dzialajacych" sadow) sprawa moi rodzice i wujek vs sasiad w sprawie przesuniecia ogrodzenia o pol metra na skraju dzialki trwala dwa lata (bez chyba 2 miesiecy) i to pomimo tego, ze w sumie chodzilo tylko o to zeby sasiad zaplacil za korekte ogrodzenia, bo kawalek dzialki z dwoma krzakami nikogo specjalnie nie obchodzil.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

28-12-2018, 22:17

TheDude pisze:Jak na moje oko to jest po prostu Gruby Bob.
Był jeden odcinek z Bobem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Medard

28-12-2018, 22:50

uglak pisze:
nicram pisze:Potrzeba tylko trochę kasy na prawników i czasu (na oko tak z 5 lat po tym jak sądownictwo rozjechała dojna zmiana)
tylko 5 lat? kilka lat temu (jeszcze za demokracji, konstytucjii i "dobrze dzialajacych" sadow) sprawa moi rodzice i wujek vs sasiad w sprawie przesuniecia ogrodzenia o pol metra na skraju dzialki trwala dwa lata (bez chyba 2 miesiecy) i to pomimo tego, ze w sumie chodzilo tylko o to zeby sasiad zaplacil za korekte ogrodzenia, bo kawalek dzialki z dwoma krzakami nikogo specjalnie nie obchodzil.
Jedna instancja może trwać krócej, ale potem mogą być odwołania itd.

Ale trochę dziwi w obecnych czasach, że pomysłodawca nie pomyślał o prawach autorskich.
Pewnie w Stanach zastrzeżone byłoby wszystko, co się tylko da: nazwa, logo, wzory koszulek itp.
Jednak nadal jesteśmy dzikim krajem, mimo, że nasze kapele występują zagranicą.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
TheDude

28-12-2018, 23:02

SODOMOUSE pisze:
TheDude pisze:Jak na moje oko to jest po prostu Gruby Bob.
Był jeden odcinek z Bobem.
Obrazek
Wiem i dlatego tak sobie zażartowałem :)
535

28-12-2018, 23:09

Czyli jednak piniędze. No więc z tego co tutaj czytam wnioskuję trzeba być sporego formatu nieudacznikiem, względnie wybitnie zachłannym ścierwem, żeby mieć taki samowar, pardon samograj i posuwać się do tego typu akcji, srając sobie przy okazji w papiery. Inna sprawa, że pacjent ewidentnie nie potrafi wyjść na swoje, bez ojebania kogoś na bezczelnego. I jeszcze taka obserwacja. Żyjemy w dziwnym kraju, gdzie otwarta rozmowa o finansach jest krępująca, wstydliwa wręcz, gdy tymczasem kradzież nie powoduje ostracyzmu. Wręcz przeciwnie. Zabawne, że niejaki Nergal wchodzi babuszce w dupsko po same migdałki, powodując z premedytacją lub bez, że target żyje w nieświadomości. No cóż. Jadą na tym samym wózku.
Awatar użytkownika
uglak

28-12-2018, 23:12

Medard pisze:
uglak pisze:
Jedna instancja może trwać krócej, ale potem mogą być odwołania itd.

Ale trochę dziwi w obecnych czasach, że pomysłodawca nie pomyślał o prawach autorskich.
Pewnie w Stanach zastrzeżone byłoby wszystko, co się tylko da: nazwa, logo, wzory koszulek itp.
Jednak nadal jesteśmy dzikim krajem, mimo, że nasze kapele występują zagranicą.
podobno Behemoth tez nie zastrzegl jeszcze loga. kto chce wyrzucic Nergala z Behemoth? ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
COFFIN

28-12-2018, 23:18

A bo to długo?:D

https://www.metal-archives.com/bands/Behemoth/11763" onclick="window.open(this.href);return false;

Ostatnio ktoś koszulki już sprzedawał na forum NWN:D
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ