MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Re: MAYHEM
W dupie mam Deada, krzykacz jak każdy inny. Przerost kultu nad treścią.hcpig pisze:Przed wszystkim:
Maniac>>>Dead
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- vicek
- zahartowany metalizator
dobra płyta , chociaż tłumione riffy bym wyjebał .
- ozob
Jest juz gdzies calosc?
E: Juz mam.
E: Juz mam.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niezła płyta.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ozob
Tak na swiezo. Nie mam juz zludzen, ze Mayhem w tym skaldzie bedzie stac kiedykowiek na album pokroju "GDoW" czy "OaC". Ba, nie wydaje mi sie zeby zblizyli sie na nawet do "Ch". Co prawda jest lepiej niz na przepitolonym w stylu "kopiu wklej" "EW", jest dobrze, jest niezle, jest duzo lat 90-tych, ale bez zaskoczen, nic tak naprawde ta plyta nie wnosi do dorobku Mayhem i gdyby nie preorder to poczekalbym sobie rok czasu i na eBay dorwalbym ten album za jakies £5 z wliczonymi kosztami przeslylki. Spodziewalem sie mimo wszystko wiecej.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- vicek
Własnie dlatego jest to najlepszy Mayhem od debiutu . Jebie mnie szczerość tego materiału .ozob pisze: jest duzo lat 90-tych
- ozob
Co najmniej kontrowersyjna teza.
- vicek
Ja wole tradycyjny black metal .ozob pisze:Co najmniej kontrowersyjna teza.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
@Vicek Nie mieszaj tak subiektywnych opinii z obiektywnymi, Drone będzie zły.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- bullet
- zaczyna szaleć
Na pierwszy rzut ucha męczenie buły, zobaczymy co będzie dalej.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
- Bohdan
Dużo coverowania samych siebie, ale wcale tak tragiczne nie jest.
- Lucek
sie takim ludziom podoba to sie obawiam, a jeszcze nie słyszałem całości
- Mol
[youtube][/youtube]
CZAPECZKA Z PROSTYM DASZKIEM? ONI MUSZOM NAPIERDALAC PLASTIKOWY SLAM TERAZ!!!!11
CZAPECZKA Z PROSTYM DASZKIEM? ONI MUSZOM NAPIERDALAC PLASTIKOWY SLAM TERAZ!!!!11
- dzik
Dobra płyta. Będzie brana w wersji z dodatkowymi utworami.
dobry kościół to kościół spalony
-
- rozkręca się
Uwielbiam GDOW, lubię prostszą Chimerę, ogromnie szanuję, choć rzadko wracam do OaC, nudzi mnie EW, ale Demon...to po prostu fajna płytka. Ot, blackmetal do pogrania w tle podczas niezobowiązującej sesji wklepywania korekt do faktur w pracy.
Lekki, łatwy i przyjemny blackmetal. Podoba mi się ta płyta.
Choć pewnie szybko znudzi.
I bębny mogłyby lepiej brzmieć.
Lekki, łatwy i przyjemny blackmetal. Podoba mi się ta płyta.
Choć pewnie szybko znudzi.
I bębny mogłyby lepiej brzmieć.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Nie podoba mi się brzmienie tej płyty. Nie jest to najgorszy plastik, ale jest takie sterylne, jak z sali chirurgicznej. Są tu momenty, gdy jadą bardziej pod industrial, jakieś elektroniczne wstawki i w ogóle dużo Thorns, i wtedy wszystko mi pasuje, ale w tradycyjnych blackmetalowych momentach średnio to działa.
Za mną dopiero dwa odsłuchy, ale pierwsze wrażenie jest takie, że to chyba najmniej monolityczny Mayhem w ogóle. To taki zestaw piosenek, na razie wcale mi się to nie układa na spójny i poukładany album, choć indywidualnie większość jest bardzo dobra, a momentami zajebista. To taki zlepek chyba wszystkich okresów ich działalności, są tu echa DMDS(choć zdecydowanie nie jest to powrót do tego grania, nie da się już tego odtworzyć), Chimery, Esoteric Warfare, no cały przekrój.
Najlepszy na razie pierwszy z bonus tracków, pięknie tam bas śmiga i w ogóle jest kurewski klasyczny black metal.
Ogólnie jest dobrze, nie ma zawodu, ale... to Mayhem. Ta nazwa automatycznie każe oczekiwać przełomów, jednak po odejściu Blasphemera faktycznie nic zjawiskowego się w tej hordzie nie przydarzy. Szkoda, bo jakby nadal z nimi grał, to może by wyszło coś na poziomie "Ordo ad Chao".
Za mną dopiero dwa odsłuchy, ale pierwsze wrażenie jest takie, że to chyba najmniej monolityczny Mayhem w ogóle. To taki zestaw piosenek, na razie wcale mi się to nie układa na spójny i poukładany album, choć indywidualnie większość jest bardzo dobra, a momentami zajebista. To taki zlepek chyba wszystkich okresów ich działalności, są tu echa DMDS(choć zdecydowanie nie jest to powrót do tego grania, nie da się już tego odtworzyć), Chimery, Esoteric Warfare, no cały przekrój.
Najlepszy na razie pierwszy z bonus tracków, pięknie tam bas śmiga i w ogóle jest kurewski klasyczny black metal.
Ogólnie jest dobrze, nie ma zawodu, ale... to Mayhem. Ta nazwa automatycznie każe oczekiwać przełomów, jednak po odejściu Blasphemera faktycznie nic zjawiskowego się w tej hordzie nie przydarzy. Szkoda, bo jakby nadal z nimi grał, to może by wyszło coś na poziomie "Ordo ad Chao".
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Oac to taki monument że nie ma szans się zbliżyć do tego mayhem nigdy. Tak samo jak do dmds. Dwa monolity bm jednego zespołu. Jakże różne od siebie. Szansa jest jedynie nagranie czegoś w innym kierunku. Rozwinięcie formuły która już grali nic nie da moim zdaniem. Ja czekam na odsłuch z winyla więc pewnie jeszcze trochę poczekam.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo