WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: WATAIN

12-04-2009, 13:40

a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
haath
zaczyna szaleć

12-04-2009, 19:22

Heretyk pisze:a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
Dokładnie, ja to po pierwszym przesłuchaniu już byłem "na kolanach"
Dla mnie Arcydzieło Szwedzkiego BM.
Awatar użytkownika
hcpig

12-04-2009, 20:16

Bardzo dobra płyta, ale przy tym dość ładna, ułożona i kompletnie wyprana z podskórnego evil feelingu. Niemniej, mi osobiście najbardziej pasuje oblicze Watain znane właśnie z trójeczki.
Yare Yare Daze
Vitriol
weteran forumowych bitew

12-04-2009, 21:01

Drone pisze:Przesłuchałem dziś pod rząd całe WATAIN i jestem tak wymęczony, jakbym jakieś głazy nosił. I ku mojemu zaskoczeniu nierówność wygląda teraz tak:

SttD > RDC > CL
w koncu ktos mnie popiera;)
zawsze uwazalem casus za plyte najwyzej poprawna i nigdy nie pojmowalem spustow nad nia
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut

13-04-2009, 02:47

haath pisze:
Heretyk pisze:a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
Dokładnie, ja to po pierwszym przesłuchaniu już byłem "na kolanach"
Dla mnie Arcydzieło Szwedzkiego BM.
:D :D :D :D :D

zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba.
Nawet dwa poprzednie, mimo, że produkcyjnie nie tak odpicowane mają więcej jadu, ale to i tak tylko w miarę przyzwoity poziom, a nie żadne Arcydzieło. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze":
chociażby Funeral Mist , Marduk, Dissection, IXXI, Arckanum (ostatnia płyta) zjadają całe to Watain w 6,66 sekundy :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

13-04-2009, 09:03

Skaut_Kwatermaster pisze: :D :D :D :D :D
zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze": chociażby [...] Dissection [...]
Oczywiście, ale dla mnie za wysoki poziom absurdu, by dyskutować ;) EOT :D
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

13-04-2009, 09:22

Ale o co chodzi? Przecież trzeci Watain to właśnie taki szwedzki cukiereczek.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

13-04-2009, 10:08

4m pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze: :D :D :D :D :D
zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze": chociażby [...] Dissection [...]
Oczywiście, ale dla mnie za wysoki poziom absurdu, by dyskutować ;) EOT :D
no jak sie nie pamieta co grał Dissection na początku, to faktycznie nie ma o czym dyskutować ;). A jeśli na Reinkaos wszystko dla Ciebie tak wgląda, toś głuchy jak pień :D
Coś tam było! Człowiek!
Heretyk

Re:

13-04-2009, 17:59

Skaut_Kwatermaster pisze:

zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba.
Nawet dwa poprzednie, mimo, że produkcyjnie nie tak odpicowane mają więcej jadu, ale to i tak tylko w miarę przyzwoity poziom, a nie żadne Arcydzieło. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze":
chociażby Funeral Mist , Marduk, Dissection, IXXI, Arckanum (ostatnia płyta) zjadają całe to Watain w 6,66 sekundy :D
żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żart :)
Awatar użytkownika
Skaut

14-04-2009, 13:45

Heretyk pisze:

żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żart :)
Ostatnie IXXI i Arckanum to naprawde wyśmienity black metal. Nie ma co tego traktować w kategoriach żartu. Ostatni Watain natomiast dla mnie porusza się w oklicach 6-7/10 i jakoś ciężko mi to granie traktować poważnie - no po prostu mnie nie zachwyca, brakuje w tym surowości.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Re:

15-04-2009, 21:45

Heretyk pisze:

Ostatnie IXXI i Arckanum to naprawde wyśmienity black metal. Nie ma co tego traktować w kategoriach żartu. Ostatni Watain natomiast dla mnie porusza się w oklicach 6-7/10 i jakoś ciężko mi to granie traktować poważnie - no po prostu mnie nie zachwyca, brakuje w tym surowości.
A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

Re: Re:

15-04-2009, 21:50

Husar pisze: A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).
W moim przypadku jest odwrotnie - Sworn to the Dark ostatnio przychodzi na kolanach do mnie żebym go włączył :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

15-04-2009, 21:57

Takie przypadki takze odnotowano :wink:
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Skaut

16-04-2009, 11:17

Husar pisze:
Heretyk pisze: żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żart :)
A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).
Akurat "Sworn..." katowałem dość długo w czasie premiery i nie powiem, na początku nawet miałem ochotę włączyć to jeszcze raz, ale po dokładnym zapoznaniu się z tym krążkiem miałem wrażenie jakby ktoś chciał mnie zrobić w jajo. Momentami jest masakrująco, ale z drugiej strony goście z Watain puszczają do mnie oko, że ten black metal to tak trochę na niby jest - tak to odbieram teraz. Więc to oni powinni raczej na kolanach przyjść i przeprosić za wydanie takiego materiału :) :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
hcpig

Re:

16-04-2009, 11:19

Skaut_Kwatermaster pisze: goście z Watain puszczają do mnie oko, że ten black metal to tak trochę na niby jest
Bardzo dobrze :lol: :lol: :lol:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

16-04-2009, 11:22

jester pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze: goście z Watain puszczają do mnie oko, że ten black metal to tak trochę na niby jest
Bardzo dobrze :lol: :lol: :lol:
a Ty z czego rechoczesz?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
hcpig

16-04-2009, 11:28

Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

16-04-2009, 11:37

Bardziej dla fanów Satyricon.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
hcpig

16-04-2009, 11:40

So_It_Is_Done pisze:Bardziej dla fanów Satyricon.
Drone pisze:Bardziej dla rockersów, nie?
A ci jak wreszcie mają rację. I to wspólnie :lol: :lol: :lol:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

16-04-2009, 11:42

jester pisze:Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
no sorry, ale jaki to plus, skoro ktoś mnie robi w jajo? Jak chce niezobowiązujących krążków, to sobie puszczam nowe Darkthrone, albo z innej beczki Nifelheim. No i druga rzecz, ta wyboldowana - ja tego nie kupuje, ale jeśli Ty lubisz się nabierać w ten sposób - droga wolna. Śmieszy mnie nazywanie tego "arcydziełem" w kontekście podanych przeze mnie zespołów, kilka postów wyżej.
Ostatnio zmieniony 16-04-2009, 11:45 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ