WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
-
- zaczyna szaleć
Dokładnie, ja to po pierwszym przesłuchaniu już byłem "na kolanach"Heretyk pisze:a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
Dla mnie Arcydzieło Szwedzkiego BM.
- hcpig
Bardzo dobra płyta, ale przy tym dość ładna, ułożona i kompletnie wyprana z podskórnego evil feelingu. Niemniej, mi osobiście najbardziej pasuje oblicze Watain znane właśnie z trójeczki.
Yare Yare Daze
-
- weteran forumowych bitew
w koncu ktos mnie popiera;)Drone pisze:Przesłuchałem dziś pod rząd całe WATAIN i jestem tak wymęczony, jakbym jakieś głazy nosił. I ku mojemu zaskoczeniu nierówność wygląda teraz tak:
SttD > RDC > CL
zawsze uwazalem casus za plyte najwyzej poprawna i nigdy nie pojmowalem spustow nad nia
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
haath pisze:Dokładnie, ja to po pierwszym przesłuchaniu już byłem "na kolanach"Heretyk pisze:a ja sobie odświeżyłem tylko Sworn To The Dark i znowu zostałem rozpierdolony, nie bardzo rozumiem narzekania na ten album
Dla mnie Arcydzieło Szwedzkiego BM.

zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba.
Nawet dwa poprzednie, mimo, że produkcyjnie nie tak odpicowane mają więcej jadu, ale to i tak tylko w miarę przyzwoity poziom, a nie żadne Arcydzieło. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze":
chociażby Funeral Mist , Marduk, Dissection, IXXI, Arckanum (ostatnia płyta) zjadają całe to Watain w 6,66 sekundy

Coś tam było! Człowiek!
- 4m
Re:
Oczywiście, ale dla mnie za wysoki poziom absurdu, by dyskutowaćSkaut_Kwatermaster pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze": chociażby [...] Dissection [...]

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
Ale o co chodzi? Przecież trzeci Watain to właśnie taki szwedzki cukiereczek.
Yare Yare Daze
- Skaut
no jak sie nie pamieta co grał Dissection na początku, to faktycznie nie ma o czym dyskutować4m pisze:Oczywiście, ale dla mnie za wysoki poziom absurdu, by dyskutowaćSkaut_Kwatermaster pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze": chociażby [...] Dissection [...]EOT

Coś tam było! Człowiek!
-
Re:
żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żartSkaut_Kwatermaster pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zbyt wypieszczone, zbyt melodyjne, zbyt przyjemne, jakieś takie ugrzecznione, za długie - i to ma być Arcydzieło? Prośba.
Nawet dwa poprzednie, mimo, że produkcyjnie nie tak odpicowane mają więcej jadu, ale to i tak tylko w miarę przyzwoity poziom, a nie żadne Arcydzieło. Aby nie było pytań w stylu: "wymień lepsze":
chociażby Funeral Mist , Marduk, Dissection, IXXI, Arckanum (ostatnia płyta) zjadają całe to Watain w 6,66 sekundy

- Skaut
Ostatnie IXXI i Arckanum to naprawde wyśmienity black metal. Nie ma co tego traktować w kategoriach żartu. Ostatni Watain natomiast dla mnie porusza się w oklicach 6-7/10 i jakoś ciężko mi to granie traktować poważnie - no po prostu mnie nie zachwyca, brakuje w tym surowości.Heretyk pisze:żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żartSkaut_Kwatermaster pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Coś tam było! Człowiek!
- Husar
Re:
A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).Skaut_Kwatermaster pisze:Ostatnie IXXI i Arckanum to naprawde wyśmienity black metal. Nie ma co tego traktować w kategoriach żartu. Ostatni Watain natomiast dla mnie porusza się w oklicach 6-7/10 i jakoś ciężko mi to granie traktować poważnie - no po prostu mnie nie zachwyca, brakuje w tym surowości.Heretyk pisze:żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żartSkaut_Kwatermaster pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Morph
- Kontakt:
Re: Re:
W moim przypadku jest odwrotnie - Sworn to the Dark ostatnio przychodzi na kolanach do mnie żebym go włączyłHusar pisze: A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Husar
- Skaut
Akurat "Sworn..." katowałem dość długo w czasie premiery i nie powiem, na początku nawet miałem ochotę włączyć to jeszcze raz, ale po dokładnym zapoznaniu się z tym krążkiem miałem wrażenie jakby ktoś chciał mnie zrobić w jajo. Momentami jest masakrująco, ale z drugiej strony goście z Watain puszczają do mnie oko, że ten black metal to tak trochę na niby jest - tak to odbieram teraz. Więc to oni powinni raczej na kolanach przyjść i przeprosić za wydanie takiego materiałuHusar pisze:A ile czasu go sluchasz?? Bo znam osoby, ktore po poczatkowych opluwaniach i narzekaniach wracaly po czasie na kolanach przepraszajac do tego materialu:):).Skaut_Kwatermaster pisze:Ostatnie IXXI i Arckanum to naprawde wyśmienity black metal. Nie ma co tego traktować w kategoriach żartu. Ostatni Watain natomiast dla mnie porusza się w oklicach 6-7/10 i jakoś ciężko mi to granie traktować poważnie - no po prostu mnie nie zachwyca, brakuje w tym surowości.Heretyk pisze: żadne arcydzieło, tu sie zgadzam. natomiast naprawdę dobra płyta, w okolicach 8/10. Funeral Mist ich zjada to pewne, Marduk...raczej też, Dissection oczywiście że tak, ale pozostałe to chyba jakiś żart

Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
So_It_Is_Done pisze:Bardziej dla fanów Satyricon.
A ci jak wreszcie mają rację. I to wspólnieDrone pisze:Bardziej dla rockersów, nie?

Yare Yare Daze
- Skaut
no sorry, ale jaki to plus, skoro ktoś mnie robi w jajo? Jak chce niezobowiązujących krążków, to sobie puszczam nowe Darkthrone, albo z innej beczki Nifelheim. No i druga rzecz, ta wyboldowana - ja tego nie kupuje, ale jeśli Ty lubisz się nabierać w ten sposób - droga wolna. Śmieszy mnie nazywanie tego "arcydziełem" w kontekście podanych przeze mnie zespołów, kilka postów wyżej.jester pisze:Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
Ostatnio zmieniony 16-04-2009, 11:45 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!