GODFLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: GODFLESH
A jakieś argumenty na potwierdzenie tej dość śmiałej tezy? Śmiałej, bo szczerze powiedziawszy sam nigdy nie spotkałem się z jakimikolwiek uchybieniami klubu w tej materii ani o takich słyszałem. Tym bardziej, kiedy za konsoletą stoi firlejowy człowiek.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Jak godflesh tam grał to było super, chociaż miazga była taka ze ciężko było się zastanawiać czy brzmienie jest lepsze czy gorsze
this is a land of wolves now
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
przecież tu nie chodzi o uchybienia klubu czy też kolesia przy konsoli, tylko faktu samego klubu, jeżeli taki Exhumed brzmiał średnio, reszta kapel też nie powaliła to jestem pełen obaw
In a world of compromise...some don't
- Riven
- Kontakt:
Poprzednio było zajebiście wiec nie widzę powodu do obaw, zwłaszcza ze godflesh to zespół w którym bardzo dużo zależy od brzmienia i sądzę że zadbaliby żeby nie było wała.
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Zupełnie nie rozumiem, przecież jeśli chodzi o brzmienie, Firlej to bodaj najlepsza miejscówka we Wrocławiu. Bardzo rzadko zdarzają się tam brzmieniowe klopsy, zazwyczaj jest wręcz bardzo dobrze.
A koncert Godflesh w 2011 to rewelacja w czystej postaci pod każdym względem (brzmienia również) i jeden z gigów życia. I jeszcze Electric Wizard dzień wcześniej, eh.
A koncert Godflesh w 2011 to rewelacja w czystej postaci pod każdym względem (brzmienia również) i jeden z gigów życia. I jeszcze Electric Wizard dzień wcześniej, eh.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Riven
- Kontakt:
Wystarczyło ze zagrali mighty trust krusher, żeby był to jeden z najlepszych koncertów jakie widziałem ;). A było jeszcze parę innych piosenek
- Riven
- Kontakt:
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Mówiłem tak od początku - tylko trzeba ją słuchać jako samodzielnej całości, a nie przez pryzmat pierwszych płyt. Jest to najbardziej zniuansowana płyta GODFLESH.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jaka? ;) Fajna jest po prostu ;)Drone pisze: zniuansowana
- Drone
Musiałem napisać, że jest zniuansowana, bo odniosłem wrażenie, że część słuchaczy narzekających na tę płytę, tych niuansów po prostu nie wychwytuje, a skupia się na fakcie, że nie już tego siermiężnego łupnięcia znanego z początków działalności.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- HSVV
- w mackach Zła
w życiu bym nie określił jej jako najbardziej zniuansowaną, cokolwiek to znaczy. Streetcleaner do dzisiaj można słuchać i chwytać się za głowę, myśląc jak on wpadł na te motywy, jak sobie wyrobił tak specifyczny styl gry, skąd te pomysły, skąd te dźwięki, a do tego dostać kompletny soniczny wpierdol (cokolwiek to znaczy [2]). nowa jest ubogą wersją. jest przyjemna, ale jak usłyszałem pierwszy raz Imperator, czułem w kościach turbulencje, natomiast kiedy usłyszałem resztę ten entuzjazm kompletnie wyparował. jako całość brzmi jak trochę bardziej nowoczesny pod względem brzmienia Streetcleaner w upiosenkowionej wersji z jałowymi, czystymi wokalami. czyli po prostu dużo gorzej. no ale krzyczeć na nią nie będę, bo zła nie jest.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Nie interesują mnie oczekiwania niespełnionych słuchaczy. Ja dostałem to, czego chciałem. Każde podejście do tej płyty to prawdziwa przyjemność. A World Lit Only by Fire, jest bardzo mocną pozycją.
- twoja_stara_trotzky
trzeba być głuchym debilem, aby nie łapać potęgi tego krążka, tak właśnie.
- longinus696
Komu jak komu, ale że Tobie się ta płyta podoba, to bym się nie spodziewał. Chyba jakieś sentymenty przemawiają.twoja_stara_trotzky pisze:trzeba być głuchym debilem, aby nie łapać potęgi tego krążka, tak właśnie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
Komu jak komu, ale że Tobie się ta płyta nie podoba, to bym się nie spodziewał. Chyba jakieś wybujałe teorie estetyczne za tym stoją :Dlonginus696 pisze:Komu jak komu, ale że Tobie się ta płyta podoba, to bym się nie spodziewał. Chyba jakieś sentymenty przemawiają.twoja_stara_trotzky pisze:trzeba być głuchym debilem, aby nie łapać potęgi tego krążka, tak właśnie.
- longinus696
Żadnych teorii. Po prostu dla mnie jest drętwa i kompletnie bez polotu, w przeciwieństwie do wcześniejszych krążków Godflesh. Nie ma "tego czegoś", co przykuwało słuchacza na długie godziny. A jeśli fakt, że potrafię "to coś" nazwać oznacza według Ciebie tworzenie "wybujałych teorii estetycznych", to znaczy, że nie widziałeś takiego zwierzęcia :)twoja_stara_trotzky pisze: Komu jak komu, ale że Tobie się ta płyta nie podoba, to bym się nie spodziewał. Chyba jakieś wybujałe teorie estetyczne za tym stoją :D
- twoja_stara_trotzky
ok, szanuję twoją opinię, bo wiem, że nie jesteś przypadkowym Józiem i masz swoje powody. ty uszanuj moją opinię ;)
- longinus696
Nie no, ja szanuję. Tylko się trochę dziwię. Tak jak Ty się dziwisz mojej :)twoja_stara_trotzky pisze:ok, szanuję twoją opinię, bo wiem, że nie jesteś przypadkowym Józiem i masz swoje powody. ty uszanuj moją opinię ;)
W ogóle zauważyłem, że sporo osób, które mają gust bardzo zbieżny z moim, lubi tę płytę.
- twoja_stara_trotzky
bo podejrzewam, że mi się w niej podoba właśnie to, co ci się nie podoba, ten brak równowagi między maszyną a człowiekiem :D
Maszyna FTW! :D
Maszyna FTW! :D