Wbrew pozorom i odkladajac uprzedzenia na bok, miedzy tymi plytami jest sporo punktow stycznych. To co teraz nazywasz "romansidlem" tam tez wystepuje.
INQUISITION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: INQUISITION
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Ok, tylko tam jest subtelnym dodatkiem wpasowanym w całość. Teraz wychodzi na pierwszy plan, dodatkowo zostało maksymalnie wygłaskane i ugrzecznione. Nie kupuję tego. Oh,wait kupilem przed premierą bo nie spodziewałem się, że zostanę tak strasznie oszukany.
-
Mi sie pierwszy raz - odkad poznalem Inquisition - zdarzylo, ze nie dosluchalem ich albumu do konca. TEORETYCZNIE sa tam takie same patenty jak na poprzednich plytach, ale to dla mnie za bardzo wylukrowane. Na poprzednich byla jeszcze jakas agresja, ale tu chyba sami sie wykastrowli.
Jakos sie w koncu przemoge I go dokoncze, ale poki co jestem nawet troche zszokowany takim kierunkiem jaki obrali. Poprzedniczka to byl calkiem porzadny wpierdol (chociaz to nie jest moj ulubiony material - patrz Magnificent.. albo Nefarious..) a tu taka wata..
Jakos sie w koncu przemoge I go dokoncze, ale poki co jestem nawet troche zszokowany takim kierunkiem jaki obrali. Poprzedniczka to byl calkiem porzadny wpierdol (chociaz to nie jest moj ulubiony material - patrz Magnificent.. albo Nefarious..) a tu taka wata..
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Problemem tej płyty jest zachwianie równowagi między ich sztandarowym stylem: napierdol - melancholijnie. Tutaj szybkie tempa dominują w zasadzie tylko w skrajnych utworach. Reszta płynie w dosyć jednostajnym tempie, a nie pomaga temu też sama długość płyty. Sprawia to, że materiał ten może zwyczajnie nużyć.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
- vicek
- zahartowany metalizator
Bardzo dobra recenzja , konkretna i szczegółowa .Deathhammer66 pisze: ↑25-11-2020, 20:48Recenzja INQUISITION - Black Mass for a Black Grave
można lać pomyje!
-
- starszy świeżak
Pier. jak poj. Zajebista plyta i tyle. Trzeba byc niedoje. pogow. kur. zeby doszukiwac sie tam ch wie czego. Amerykanie nagrali zaj. album. I zeby nie bylo, polskie c. po majtach, ze to z USA, a nie z Kolumbii, bo to nie Ameryka, to kutwy rzekne wam, ze kazdy w USA jest Indianinem. Kurwa. Rob z Machine Head, Max z Sepy, Adam z Tool, Munky z Korn, Fear Factory gitarman mexico, Tom Morello z RATM, Deftones, Morbid Angel, to sa wszystko Latynosi do kurwy nedzy. Tyle.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Jesteś jeb. Spier.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Oferma
Właśnie. Wypier. C. 1 (jeden!)
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- TheDude
Kurwa mać, moje oczy . . . 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kto otworzył klatkę?!
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- TheDude
^ To Bilo Sagdiyev uwolnił się?
-
- starszy świeżak
-
No wlasnie leci z oryginalnego nosnika i jednak kurwa nie.. Pierwsze wrazenie tym razem nie bylo mylne, wole starsza i mniej odpustowa wersje tej zalogi. Co nie zmienia faktu, ze zdjecia nadal maja rozkurwiajace - pistolet, snieg, beben, noze, jakies kostury… Jakby za duzo motywow na raz
Gdybym nie znal kapeli to fotki zdecydowanie by mnie zniechecily do poznania czegokolwiek co nagrali 

- maciek z klanu
Zajebiste nowe wersje agonia wyda, można preorderowac. Te picturelp świetne.
-
- rasowy masterfulowicz
Wkurwial mnie ten wokal niemiłosiernie, ale powoli dostrzegam potęgę tego jednostajnego zaśpiewu
Chodź i tak brzmi jakby był mocno znudzony i tego obrazu nie umie sobie z głowy wyrzucić
Chodź i tak brzmi jakby był mocno znudzony i tego obrazu nie umie sobie z głowy wyrzucić
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
-
Kurwa, myslalem że już coś nowego się kroi a tu tylko bzyczenie muchy..
Ale żeby nie było, widziałem ich na zywo ok miesiąc temu - dokurwili bardzo ciekawym przekrojowym setem, z ostatniej płyty co zabawne nie poleciało NIC ale za to dużo numerów których ponoć nigdy nie grali na żywo.
Także może ten ostatni LP to trochę taka zasłona dymna i na kolejnej będzie mniej tych romansowych melodii jak to ktoś wyżej trafnie ujął.
Ale żeby nie było, widziałem ich na zywo ok miesiąc temu - dokurwili bardzo ciekawym przekrojowym setem, z ostatniej płyty co zabawne nie poleciało NIC ale za to dużo numerów których ponoć nigdy nie grali na żywo.
Także może ten ostatni LP to trochę taka zasłona dymna i na kolejnej będzie mniej tych romansowych melodii jak to ktoś wyżej trafnie ujął.
- maciek z klanu
Oby z następna płyta było jak mówisz;)
-
- rasowy masterfulowicz
Oby było w niedalekiej przyszłości 
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
-
Mnie tak wkurwiaja wokale ze nigdy się nie przekonam do tego zespołu . Próbowałem wielokrotnie. Nie do przejścia. Żaba z zapaleniem krtani.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.