GHOST - Swe

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: GHOST - Swe

27-07-2015, 19:35

Zamiast tych wygłupów mógły wreszcie dwójkę Repugnanta wypuścić bo to jedna z niewielu kapel dm na których nowe płyty czekam.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

27-07-2015, 19:40

Kurwaćukoglu pisze:Kolejny numer z nadchodzącej płyty.
Absolution;
" onclick="window.open(this.href);return false;
hehe " onclick="window.open(this.href);return false;
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

27-07-2015, 20:04

ZłyPan pisze:Robi mi. I brzmienie fajnie ciężkie. Oj, szykuje się dobry materiał...
W świetle trzech dotychczas zaprezentowanych kawałków prawdopodobnie nieco bardziej zróżnicowany i odrobinę cięższy. Do Ghost podchodzę z dużą rezerwą, ale oczywiście - jak prawie każdej nowości - posłucham kiedy już się ukaże.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-07-2015, 14:22

Kurwaćukoglu pisze:
ZłyPan pisze:Robi mi. I brzmienie fajnie ciężkie. Oj, szykuje się dobry materiał...
W świetle trzech dotychczas zaprezentowanych kawałków prawdopodobnie nieco bardziej zróżnicowany i odrobinę cięższy. Do Ghost podchodzę z dużą rezerwą, ale oczywiście - jak prawie każdej nowości - posłucham kiedy już się ukaże.

fajnie ze posluchasz, napisz potem co myslisz, bo to dla nas bardzo wazne ok.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
kenediusze
weteran forumowych bitew

28-07-2015, 14:32

hcpig pisze:Zamiast tych wygłupów mógły wreszcie dwójkę Repugnanta wypuścić bo to jedna z niewielu kapel dm na których nowe płyty czekam.
Podejrzewam, że ci goście mogą mieć na REPUGNANT wyjebane z uwagi na kwestie finansowe. Chociaż dwójki tego zespołu by się chętnie posłuchało.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

28-07-2015, 15:06

maciek z klanu pisze:
Kurwaćukoglu pisze:

fajnie ze posluchasz, napisz potem co myslisz, bo to dla nas bardzo wazne ok.
Dla Was? Cierpisz na zespół zwielokrotnionej osobowości ;) ? To może zrobimy tak; ja napiszę, a "Wy" sobie przeczytacie. Może tak być?
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-08-2015, 19:19

[youtube][/youtube]

jezu tzo to za szit
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

08-08-2015, 16:56

Początkowy riff a la AC/DC, potem klawiszowe podbarwienie w purplowej konwencji. Zwrotki typowo hardrockowe w starym stylu, ale refren znacznie ciekawszy. Aranżacyjnie całkiem przyzwoicie. Ogólnie bez szału, ale moim zdaniem żenujące to na pewno nie jest.
Baha Kurwaćukoglu
Pacjent

17-08-2015, 17:11

Nowa płyta to bardzo zgrabne połączenie Abby i Mercyful Fate. Muzyka prosta i przebojowa. Wydaje się, że łatwa do skomponowania i nagrania, więc powinni wydawać albumy co pół roku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

17-08-2015, 17:37

Tak na pierwszy rzut ucha jest jeszcze bardziej "piosenkowo" niż na Infestissumam, aczkolwiek numery są nieco bardziej siermiężne, skostniałe ? drewniane wręcz jakieś, nie ma tu przebojów na miare "Year Zero" czy "Monstrance Clock".Nie tego oczekiwałem.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

17-08-2015, 17:40

Pacjent pisze:Nowa płyta to bardzo zgrabne połączenie Abby i Mercyful Fate. Muzyka prosta i przebojowa. Wydaje się, że łatwa do skomponowania i nagrania, więc powinni wydawać albumy co pół roku.

naprawde uważasz ze muzyke przebojową robi sie łatwo i mozna to czynić z częstotliwościa co pół roku ??
atr
postuje jak opętany!

17-08-2015, 18:51

fenomenalnie, czegoś takiego oczekiwałem. jeszcze więcej popu, jeszcze więcej klawiszy
Hjertet mitt slår i mørket
Pacjent

17-08-2015, 19:02

Lucek pisze:
Pacjent pisze:Nowa płyta to bardzo zgrabne połączenie Abby i Mercyful Fate. Muzyka prosta i przebojowa. Wydaje się, że łatwa do skomponowania i nagrania, więc powinni wydawać albumy co pół roku.

naprawde uważasz ze muzyke przebojową robi sie łatwo i mozna to czynić z częstotliwościa co pół roku ??
Taką jaką tworzy Ghost tak.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

17-08-2015, 19:16

Niekiedy takie wrażenie może być złudne. Zresztą nie obowiązują tutaj żadne reguły, bo proces tworzenia jest bardzo indywidualną kwestią i nie da się przyjąć jakichś sztywnych reguł, że jak dany zespół tworzy muzykę z założenia przebojową, to musi się uporać z materiałem szybciej i sprawniej niż ten, który gra np. jakiś ambitny progres i komponuje wielowątkowe oraz rozbudowane formy.
Baha Kurwaćukoglu
kenediusze
weteran forumowych bitew

17-08-2015, 20:13

Kurwaćukoglu pisze: nie da się przyjąć jakichś sztywnych reguł, że jak dany zespół tworzy muzykę z założenia przebojową, to musi się uporać z materiałem szybciej i sprawniej niż ten, który gra np. jakiś ambitny progres i komponuje wielowątkowe oraz rozbudowane formy.
W wielu przypadkach może być nawet odwrotnie, bo nagrywanie rzeczy prostych wymaga ciągłego pozbywania się elementów zbędnych, co jest trudniejsze niż dokładanie elementów nowych i komplikowanie formy (ale to też tylko pewne uproszczenie). Z drugiej strony, muzyka GHOST nie jest jakoś szczególnie wyrafinowana i kto to tam wie jak proces twórczy przebiega.

Posłuchałem sobie tej płyty, jest fajnie, jak zwykle. Posłuchać raz na kilka miesięcy i wystarczy. Na plus, że każdy album jest nieco inny. Poprzednia była bardziej hiciarska, stadionowa, tu zaś jest dla odmiany jest więcej siermiężnego, klasycznego rocka. Wyrazistych przebojów mało, ale to dobrze.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

17-08-2015, 21:11

nudna ta płyta .. nie ma startu do dwóch poprzednich ..mam także wrażenie że ich popularność po tym albumie drastycznie spadnie
atr
postuje jak opętany!

18-08-2015, 11:03

He is miażdży wszystkie dotychczasowe dokonania
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-08-2015, 07:38

Hmm ja sie totalnie niezgodze. Koło Abby i Mercyful Fate to nowa plyta nawet nie stała, poprzednie to i owszem. Ale na tej nowej brak tej charakterystycznej melodyki, ciekawych melodi, zajebistych REFRENÓW. Ta nowa to taka muzyka na siłę, nudna, bez wyrazu. Na poprzednich to sie az chciało nucic z Papą, a tutaj? Klapa totalna, dobrze ze nie kupilem, takie 3/10. Duzy zawód. Brak pomysłów.Szambo.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
atr
postuje jak opętany!

19-08-2015, 21:45

Duszki akustycznie
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

19-08-2015, 23:57

maciek z klanu pisze:
Hmm ja sie totalnie niezgodze. Koło Abby i Mercyful Fate to nowa plyta nawet nie stała, poprzednie to i owszem. Ale na tej nowej brak tej charakterystycznej melodyki, ciekawych melodi, zajebistych REFRENÓW. Ta nowa to taka muzyka na siłę, nudna, bez wyrazu. Na poprzednich to sie az chciało nucic z Papą, a tutaj? Klapa totalna, dobrze ze nie kupilem, takie 3/10. Duzy zawód. Brak pomysłów.Szambo.
debil roku :D
ODPOWIEDZ