Myślę, że Złote Wary za rok 2018 możemy spokojnie przyznać koledze ozobowi. Ja rozumiem, że jak wychodził Pentagram albo Antichrist to sikałeś w pieluchę, byłeś w stadium zygoty, albo dopiero co w planach, ale zalecam troszkę rozsądku i nie wyskakiwanie z tego typu tekstami do kolegów, którzy żyli w tamtych czasach, umieli czytać i słuchali świadomie muzyki. :-)ozob pisze:Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DARKTHRONE
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
Daj Pan spokoj. Ten zespol w swiadomosci niektorych "brudasow" ulegl jakiemus niezrozumialemu awansowi na dlugo po premierze P czy A. W latach 90-tych to byl poziom takiego Setherial. II liga.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)byrgh pisze:Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
-
- weteran forumowych bitew
Immolation po UC nic ciekawego nie wydali, Deicide gra melodyjny death metal, Mare nagrało album z mrokiem płynącym z dupy, a Gorgoroth to od zawsze była druga liga norweskiego Blacku...
Gorgoroth i Setherial w drugiej lidze, razem w latach 90tych?Ej, dobre.....:)
Jakoś inaczej to pamięam...
W której "lidze" były zatem chociażby Dark Funeral, Gehenna, Enthroned, Ragnarok, Naglfar czy Carpathian Forest ( kolejność przypadkowa)?
Gorgoroth i Setherial w drugiej lidze, razem w latach 90tych?Ej, dobre.....:)
Jakoś inaczej to pamięam...
W której "lidze" były zatem chociażby Dark Funeral, Gehenna, Enthroned, Ragnarok, Naglfar czy Carpathian Forest ( kolejność przypadkowa)?
- ozob
Chuja tam pamietasz. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Osz kur....
Siła argumentu wyrwała mi parsknięciem kawałek obiadu powrotem na talerz...
Dzięki :D
- Lucek
dokładnie, nie inaczej, kolega ozob bardzo dobrze to wyłożył, naprawde dziwi ze tyle osób próbuje z tym dyskutować w ogóleozob pisze:Darkthrone, Mayhem, Burzum, Emperor, Satyricon. Przeciez tu Gorgoroth w ogole nie pasuje.
głuche chuje.
- Lucek
ten"awans" zawdzięcza internetowym metalowczykom co to łykają całe dyskografie w jeden wieczór, szkoda gadaćozob pisze:Daj Pan spokoj. Ten zespol w swiadomosci niektorych "brudasow" ulegl jakiemus niezrozumialemu awansowi na dlugo po premierze P czy A. W latach 90-tych to byl poziom takiego Setherial. II liga.
- ozob
Jezeli jesz obiad przed 16 to znaczy, ze jeszcze mieszkasz z mama. I ty chcesz jeszcze o latach 90-tych dyskutowac? Smacznego. (:Ogre pisze:Osz kur....
-
:D
Być może, z tym że to industrial metal jest, nie widzi mi się Burzum grający industrial, nawet metal ;)Deathhammer66 pisze:No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)byrgh pisze:Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
-
Tak, z Twoją.......rozgryzłeś mnie, Synu :Dozob pisze:Jezeli jesz obiad przed 16 to znaczy, ze jeszcze mieszkasz z mama. I ty chcesz jeszcze o latach 90-tych dyskutowac? Smacznego. (:Ogre pisze:Osz kur....
Ostatnio zmieniony 31-08-2018, 19:32 przez Ogre, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Gorgoroth obok Darkthrone, Emperor, Burzum? Przecież to było typowe bzyczenie pszczół.
Fakt, sporo sezonowców pomykało w koszulkach z Antichrist by siać spustoszenie i bluźnierstwo na rejonach ale ten sam trend panował po wydaniu CoO Samaela :)
Przy okazji;
CoO>>> Antichrist.
Fakt, sporo sezonowców pomykało w koszulkach z Antichrist by siać spustoszenie i bluźnierstwo na rejonach ale ten sam trend panował po wydaniu CoO Samaela :)
Przy okazji;
CoO>>> Antichrist.
Jebać żuli.
- ozob
To oczywiste.CoO>>> Antichrist
- Anzhelmoo
Nie przesadzałbym z tak stanowczym szufladkowaniem tej płyty. Elementy industrialowe - owszem, ale jeśli chodzi o całokształt, kompozycyjnie słyszę tam przede wszystkim masę klasycznych zagrywek (ręka Snorre'a robi swoje), tylko podanych w nieco innym sosie/brzmieniu, niż ludzie byli przyzwyczajeni.byrgh pisze::D
Być może, z tym że to industrial metal jest, nie widzi mi się Burzum grający industrial, nawet metal ;)Deathhammer66 pisze:No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)byrgh pisze:Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
Swoją drogą pamięta ktoś ten Twór, zainspirowany właśnie Rebel? Co prawda prędzej pasuje do Onkologii...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- vicek
Ale norweski black metal to własnie bzyczenie pszczół.wolff pisze:Gorgoroth obok Darkthrone, Emperor, Burzum? Przecież to było typowe bzyczenie pszczół.
Przy okazji;
CoO>>> Antichrist.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
Jebać żuli.
- Lucek
nicram dalej popijasz te hipsterskie wynalazki tak ? a ostrzegałem Cie jak to sie skończynicram pisze:Myślę, że Złote Wary za rok 2018 możemy spokojnie przyznać koledze ozobowi. Ja rozumiem, że jak wychodził Pentagram albo Antichrist to sikałeś w pieluchę, byłeś w stadium zygoty, albo dopiero co w planach, ale zalecam troszkę rozsądku i nie wyskakiwanie z tego typu tekstami do kolegów, którzy żyli w tamtych czasach, umieli czytać i słuchali świadomie muzyki. :-)ozob pisze:Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
- vicek
immortal na pierwszym albumie tak , zresztą najlepszy black metal to są komarywolff pisze:Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Wiadomo, że dobra pszczoła nie jest zła ale porównaj choćby taki pszczeli Under a Funeral Moon z jakimkolwiek Gorgorothem. Nie mówiąc już o płytach w nieco innej stylistyce , gdzie taki doskonały death metalowy Goatlord w dyskografii Gorgoroth?vicek pisze:immortal na pierwszym albumie tak , zresztą najlepszy black metal to są komarywolff pisze:Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
Jebać żuli.
Nie każdy. Przynajmniej w Norwegii. Ciekawa dyskusja. Kto i o czym pamięta. Będę obserwował.Deathhammer66 pisze:No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)byrgh pisze:Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
edit
Oczywiście wybitnie pedalski Incipit Satan kasuje niemal całą menażerię o której tutaj wspomniano, ale to taki drobny zupełnie nieistotny detal, a przecież nie jestem fanem Gorgoroth. Obserwuję tylko tę scenę. Czasem czegoś posłucham.