DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

31-08-2018, 15:17

ozob pisze:Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
Myślę, że Złote Wary za rok 2018 możemy spokojnie przyznać koledze ozobowi. Ja rozumiem, że jak wychodził Pentagram albo Antichrist to sikałeś w pieluchę, byłeś w stadium zygoty, albo dopiero co w planach, ale zalecam troszkę rozsądku i nie wyskakiwanie z tego typu tekstami do kolegów, którzy żyli w tamtych czasach, umieli czytać i słuchali świadomie muzyki. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 15:21

Daj Pan spokoj. Ten zespol w swiadomosci niektorych "brudasow" ulegl jakiemus niezrozumialemu awansowi na dlugo po premierze P czy A. W latach 90-tych to byl poziom takiego Setherial. II liga.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

31-08-2018, 16:31

byrgh pisze:Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)
Ogre
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 16:40

Immolation po UC nic ciekawego nie wydali, Deicide gra melodyjny death metal, Mare nagrało album z mrokiem płynącym z dupy, a Gorgoroth to od zawsze była druga liga norweskiego Blacku...

Gorgoroth i Setherial w drugiej lidze, razem w latach 90tych?Ej, dobre.....:)
Jakoś inaczej to pamięam...

W której "lidze" były zatem chociażby Dark Funeral, Gehenna, Enthroned, Ragnarok, Naglfar czy Carpathian Forest ( kolejność przypadkowa)?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 16:43

Chuja tam pamietasz. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Ogre
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 16:47

Osz kur....
Siła argumentu wyrwała mi parsknięciem kawałek obiadu powrotem na talerz...
Dzięki :D
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 18:10

ozob pisze:Darkthrone, Mayhem, Burzum, Emperor, Satyricon. Przeciez tu Gorgoroth w ogole nie pasuje.
dokładnie, nie inaczej, kolega ozob bardzo dobrze to wyłożył, naprawde dziwi ze tyle osób próbuje z tym dyskutować w ogóle
głuche chuje.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 18:15

ozob pisze:Daj Pan spokoj. Ten zespol w swiadomosci niektorych "brudasow" ulegl jakiemus niezrozumialemu awansowi na dlugo po premierze P czy A. W latach 90-tych to byl poziom takiego Setherial. II liga.
ten"awans" zawdzięcza internetowym metalowczykom co to łykają całe dyskografie w jeden wieczór, szkoda gadać
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 19:17

Ogre pisze:Osz kur....
Jezeli jesz obiad przed 16 to znaczy, ze jeszcze mieszkasz z mama. I ty chcesz jeszcze o latach 90-tych dyskutowac? Smacznego. (:
byrgh
zahartowany metalizator

31-08-2018, 19:21

:D
Deathhammer66 pisze:
No niby nie, ale płyty takiej jak "Rebel..." pozazdrościć im może każdy inny zespół bm, czy to norge czy nie :)
Być może, z tym że to industrial metal jest, nie widzi mi się Burzum grający industrial, nawet metal ;)
Ogre
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 19:29

ozob pisze:
Ogre pisze:Osz kur....
Jezeli jesz obiad przed 16 to znaczy, ze jeszcze mieszkasz z mama. I ty chcesz jeszcze o latach 90-tych dyskutowac? Smacznego. (:
Tak, z Twoją.......rozgryzłeś mnie, Synu :D
Ostatnio zmieniony 31-08-2018, 19:32 przez Ogre, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

31-08-2018, 19:32

Gorgoroth obok Darkthrone, Emperor, Burzum? Przecież to było typowe bzyczenie pszczół.
Fakt, sporo sezonowców pomykało w koszulkach z Antichrist by siać spustoszenie i bluźnierstwo na rejonach ale ten sam trend panował po wydaniu CoO Samaela :)
Przy okazji;
CoO>>> Antichrist.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 19:42

CoO>>> Antichrist
To oczywiste.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 19:48

byrgh pisze::D
Deathhammer66 pisze:
Być może, z tym że to industrial metal jest, nie widzi mi się Burzum grający industrial, nawet metal ;)
Nie przesadzałbym z tak stanowczym szufladkowaniem tej płyty. Elementy industrialowe - owszem, ale jeśli chodzi o całokształt, kompozycyjnie słyszę tam przede wszystkim masę klasycznych zagrywek (ręka Snorre'a robi swoje), tylko podanych w nieco innym sosie/brzmieniu, niż ludzie byli przyzwyczajeni.

Swoją drogą pamięta ktoś ten Twór, zainspirowany właśnie Rebel? Co prawda prędzej pasuje do Onkologii...

" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

31-08-2018, 19:50

wolff pisze:Gorgoroth obok Darkthrone, Emperor, Burzum? Przecież to było typowe bzyczenie pszczół.
Fakt, sporo sezonowców pomykało w koszulkach z Antichrist by siać spustoszenie i bluźnierstwo na rejonach ale ten sam trend panował po wydaniu CoO Samaela :)
Przy okazji;
CoO>>> Antichrist.
Ale norweski black metal to własnie bzyczenie pszczół.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

31-08-2018, 19:58

Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 20:06

nicram pisze:
ozob pisze:Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
Myślę, że Złote Wary za rok 2018 możemy spokojnie przyznać koledze ozobowi. Ja rozumiem, że jak wychodził Pentagram albo Antichrist to sikałeś w pieluchę, byłeś w stadium zygoty, albo dopiero co w planach, ale zalecam troszkę rozsądku i nie wyskakiwanie z tego typu tekstami do kolegów, którzy żyli w tamtych czasach, umieli czytać i słuchali świadomie muzyki. :-)
nicram dalej popijasz te hipsterskie wynalazki tak ? a ostrzegałem Cie jak to sie skończy
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

31-08-2018, 20:08

wolff pisze:Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
immortal na pierwszym albumie tak , zresztą najlepszy black metal to są komary
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

31-08-2018, 20:32

vicek pisze:
wolff pisze:Taaa, Immortal, Limbonic Art wczesny Dimmu Borgir czy Gehenna, pszczoły jak nic. Zresztą, bzyczeć to też trzeba umieć.
immortal na pierwszym albumie tak , zresztą najlepszy black metal to są komary
Wiadomo, że dobra pszczoła nie jest zła ale porównaj choćby taki pszczeli Under a Funeral Moon z jakimkolwiek Gorgorothem. Nie mówiąc już o płytach w nieco innej stylistyce , gdzie taki doskonały death metalowy Goatlord w dyskografii Gorgoroth?
Jebać żuli.
535

31-08-2018, 23:32

Deathhammer66 pisze:
Nie każdy. Przynajmniej w Norwegii. Ciekawa dyskusja. Kto i o czym pamięta. Będę obserwował.

edit
Oczywiście wybitnie pedalski Incipit Satan kasuje niemal całą menażerię o której tutaj wspomniano, ale to taki drobny zupełnie nieistotny detal, a przecież nie jestem fanem Gorgoroth. Obserwuję tylko tę scenę. Czasem czegoś posłucham.
ODPOWIEDZ