DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
[youtube][/youtube]
I IMHO byli pierwsi, przed DSO, we wniesieniu dysonansów na wyższy poziom :)
I IMHO byli pierwsi, przed DSO, we wniesieniu dysonansów na wyższy poziom :)
- zorro
- zaczyna szaleć
jest zajebistyOczywiście wybitnie pedalski Incipit Satan
ale, czy to temat o Gorgoroth?
Arctic Thuner - elegnacka plyta!
Cieszę się, że grupa zwolenników rośnie w oczach.zorro pisze:
Arctic Thuner - elegnacka plyta!
-
Gorgoroth do AMSG to bardzo dobry zespół, a kogo to obchodzi, że spoza Wielkiej Czwurcy Black Metalu?
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
A Snorre i Piggy wznosili na niższy? ;)byrgh pisze:I IMHO byli pierwsi, przed DSO, we wniesieniu dysonansów na wyższy poziom :)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Na 'Incipit...' masz dużo szwedzkiego DM z brzmieniem z Sunlight, genialna 10/10 płyta, jedna z najlepszych z całej tej fali post-blackowej norsk awangardy.wolff pisze: Nie mówiąc już o płytach w nieco innej stylistyce , gdzie taki doskonały death metalowy Goatlord w dyskografii Gorgoroth?
Yare Yare Daze
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Chłopie ale gdzie Goatlord a gdzie przeciętny Incipit Satan ze stękającym wokalistą przecież to jest różnica klas. Ogólnie porównania przereklamowanego Gorgoroth do najlepszych Darkthronów to gruba pomyłka i strata czasu.
Jebać żuli.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Snorre i Piggy to raz, Czral na debiucie VBE to dwa, ich rodacy BAN i LLN to trzy. W blacku od początku dysonanse się pojawiały w Norwegii nawet u Burzum na det som, w Mayhem na dmdsAnzhelmoo pisze:A Snorre i Piggy wznosili na niższy? ;)byrgh pisze:I IMHO byli pierwsi, przed DSO, we wniesieniu dysonansów na wyższy poziom :)
a jakby się nie ograniczać do black metalu (no Piggy już jest) to możnaby wiele wypisać jeszcze wiele nazw: z alt rocka(sonic youth), hardcore (converge- ale to później), industrialu (Godflesh), Death (Autopsy).
Ale skoro tak sie zachwala ten dżorżoroch to popróbuję na spokojnie Incipit (zapamiętałem go źle)
- vicek
gejgoroth to bardzo dobry zespół jest i nagrał same dobre płyty.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Wcześniej wspomniany Setherial i jego nieco wyleniały już debiut kasuje taki Pentagram w minutę. Gorgoroth wstrzelił się w oczekiwania gimbów stąd jego rozpoznawalność, bardzo przeciętny zespół.
Jebać żuli.
Nie wierzę w to co czytam. Zróbmy może tak. Proponuję tydzień słuchania Gorgoroth i w antraktach (nie mylić z Anfraxem) wszystkich innych black metalowych kapel z połowy lat dziewięćdziesiątych. Spotkajmy się tu, powiedzmy piętnastego września i poważnie porozmawiamy. Być może będzie to najciekawsza dyskusja od lat, na tym zapyziałym i stetryczałym forum.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie wierzę w to co czytam, płacz i pojękiwanie bo forum zapyziałe i stetryczałe z jednoczesnym klepaniem nowych postów. Zróbmy może tak, komu pasuje ten zostaje kto płacze niech wypierdala.
Jebać żuli.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Poważnie nie szanujesz wokali tęczowego śpiewaka? Przecież ten faciu zamiata większość black metalowych wokalistów jednym stęknięciem. Nie mogę w to uwierzyć. Któż jeszcze w Norwegii jest tak dobry w te klocki? Aldrahn? I kto jeszcze?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie mam awersu do jego tęczowości wokalnie zaś nic ponad przeciętność choć w porównaniu z kastrowanym kotem z debiutu i dwójki daje radę, to fakt. Gorgoroth zawsze mnie nudził, typowy black, bieda i nic się nie dzieje. Niech muzykują, co mnie to ale stawianie ich na równi z Emperorem, Burzum czy Darkthrone zakrawa o srogą kpinę. Nie ta siła.
Jebać żuli.
No ale popatrz na to z perspektywy czasu. Mamy ten przywilej, że możemy oceniać całokształt. Tu i teraz. Dlatego sugerowałem świeże podejście. Przecież tamte kapele wyblakły. Nawet Emperor na żywo mocno rozczarowuje, Mayhem pitoli w kółko te swoje standardy, o Satyricon nawet nie będę wspominał. Gorgoroth, a już szczególnie z Kristianem niszczy, to muzyka o której śmiało można powiedzieć, że jest niebezpieczna. Czy powiesz to samo o E, czy S? Wątpię.
- bullet
- zaczyna szaleć
Gaahl to znakomity wokalista, szkoda tylko że (nie licząc Destroyer) płyty nagrane z nim muzycznie zupełnie do mnie nie trafiają. Natomiast Under the Sign of Hell, czy ww. album to doskonałe płyty, mój absolutny top tego typu grania i kompletnie nie rozumiem deprecjonowania ich wartości, nawet jeśli jako punkt odniesienia przyjąć wspomniane już Under a Funeral Moon czy Rebel Extravaganza.
Jeśli chodzi o Arctic Thunder, to początkowo uznałem ją za nudziarstwo, ale wróciłem do niej po czasie i przyznaję, że się pomyliłem. Fajna płyta, wolę ją od trzech poprzednich.
Jeśli chodzi o Arctic Thunder, to początkowo uznałem ją za nudziarstwo, ale wróciłem do niej po czasie i przyznaję, że się pomyliłem. Fajna płyta, wolę ją od trzech poprzednich.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Tawariszcz Vulture, a jak u was z Arctic Thunder? Ewoluowała w jedynie słuszną stronę?