DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

01-09-2018, 19:05

Heretyk pisze:
nicram pisze:
Heretyk pisze:ale na tym forum o oczywistościach trzeba pisać bo różnie bywa
Jasne. Paru kolesi głaszcze się po chujach i pieprzy o oczywistościach. Deprecjonowanie Gorgoroth i pierdolenie, że to II liga zakrawa na jakąś aberrację albo totalną nieznajomość tematu.
chłopie. może się nie znam, trudno. w dupie to mam. ale do ciebie i tak mi daleko. no bo skoro antichrist kasuje under a funeral moon... kurwa i znowu się dałem wciągnąć w dyskusję o czyichś gustach a nie swoim. właściwie czasem się zastanawiam co ja jeszcze robię na tym forum
Może faktycznie się nie znasz, ale musisz przyznać, że to co piszesz jednak wskazuje, że w dupie tego nie masz. :-) Oczywiście podobnie jak paru innych płaczków ciągle się zastanawiasz co tutaj robisz, a może dla wszystkich byłoby lepiej gdybyś poczynił jakieś decyzje ostateczne? Doskonale wiesz, że bardzo Cię lubię ale te ciągłe narzekania na kondycje forum czy zastanawianie się czemu tu się jest i pierdolenie o tym jest lekko słabe, podczas gdy jednym cięciem można się stąd wyjebać na zawsze. :-) Trzeba być silnym a nie ciągle się mazgaić jak [V], któremu nic się nie podoba oprócz pedałów z Ghost. Tak więc idź drogą Karkasa albo stań tam gdzie stało ZOMO. :-)
Lucek pisze:
chłe chłe chyba gorgoroth abberracja, i Twój gust w tą strone zaczął zmierzać, a ostrzegałem nie pij hipsterskich wynalazków
Qrwa Lucek jakbyś zgadł. Właśnie piję bananowy stout z Pinty i zapragnąłem mocno Cię przytulić. :-) Tak po death metalowemu. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

01-09-2018, 19:24

Słucham tego Incipit Satan i nie rozumiem jak można nazywać ten album wybitnym. Melodyjka melodyjkę pogania (co samo w sobie nie jest złe, ale meloblack to coś jak melodeath jednak). Są obecne utwory słabe (a World to win, nosz wow…)
czym się tu podniecać?
An excert of x- burzum rip off/tribute Wielu np Korgonthurus robił to lepiej.
Podobnie pomyślane Litani til satan tez nie robi wrażenia.
when love rages wild in our heart to jak phoenix satyriconu…
Unchain my heart to szlagier jak ta lala, szanuję, ale nie da się grać black metalu (?) już bardziej melodyjnie i chwytliwie- dobre na puszczenie komuś nie w temacie.

Oddani fani tej płyty,
nie rozumiem Was za cholerę,
Jestem w stanie zrozumieć sentyment, ale nie admirację.

Idę słuchać dalej Gorgoroth, może się nawrócę, ale nie sądzę. Po pierwsze w przeciwieństwie do pierwszoligowców nie brzmi to dość oryginalnie.

Dobry ten bananowy stout? Strasznie słodki?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-09-2018, 19:30

Ubzdur pisze: Dobry ten bananowy stout? Strasznie słodki?
Niezbyt mi podchodzi. Dość wodnisty, z wyraźną bananową nutą. Tak, raczej słodki i jeszcze posłodzony laktozą.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2018, 19:33

Ubzdur pisze:Słucham tego Incipit Satan i nie rozumiem jak można nazywać ten album wybitnym. Melodyjka melodyjkę pogania (co samo w sobie nie jest złe, ale meloblack to coś jak melodeath jednak).
To są melodie jakie możesz znaleźć na płytach Dismember czy wczesnego Entombed, te płyty to melodyjne gówno rozumiem?
Ubzdur pisze: An excert of x- burzum rip off/tribute Wielu np Korgonthurus robił to lepiej.
Trop z Burzum jest dobry tyle że omyłka w interpretacji - to jeden z NAJLEPSZYCH kurwa trybutów dla B.
Ubzdur pisze: Podobnie pomyślane Litani til satan tez nie robi wrażenia.
Tyle że to coś więcej niż burzumowe tło, od deklamacji są CIARY.
Ubzdur pisze: when love rages wild in our heart to jak phoenix satyriconu…
Brawo, zgadłeś skąd Satyr ukradł pomysł - tyle że chyba nie łapiej geniuszu 'Phoenix' skoro narzekasz na jego pierwowzór nagrany przez Gorgoroth kilkanaście lat wcześniej (a wokalne to tam w ogóle jest kurwa Elvis).
Ubzdur pisze: Po pierwsze w przeciwieństwie do pierwszoligowców nie brzmi to dość oryginalnie.
Nie brzmi oryginalnie? Pokaż mi drugą płytę mieszającą awangardowy black z brzmieniem szwedzkich kapel DM nagrywających w Sunlight? Album jest szokująco świeży i nowatorski a przy tym niepodrabialny.

Jedyna płyta G. która ma do niego start to antymuzyczny pomnik - 'Destroyer'.
Yare Yare Daze
Heretyk

01-09-2018, 19:36

nicram pisze: Może faktycznie się nie znasz, ale musisz przyznać, że to co piszesz jednak wskazuje, że w dupie tego nie masz. :-) Oczywiście podobnie jak paru innych płaczków ciągle się zastanawiasz co tutaj robisz, a może dla wszystkich byłoby lepiej gdybyś poczynił jakieś decyzje ostateczne? Doskonale wiesz, że bardzo Cię lubię ale te ciągłe narzekania na kondycje forum czy zastanawianie się czemu tu się jest i pierdolenie o tym jest lekko słabe, podczas gdy jednym cięciem można się stąd wyjebać na zawsze.
oczywiście z wzajemnością. a wypisywać się nie muszę bo i tak bywam tu rzadko i forum mi nie "niszczy życia" jak niektórym innym użytkownikom :) natomiast nigdy nie przestaną mnie zadziwiać opinie i poglądy z jakimi się tu spotykam, każdy dzień to nowa przygoda
byrgh
zahartowany metalizator

01-09-2018, 19:38

Ubzdur pisze:Słucham tego Incipit Satan i nie rozumiem jak można nazywać ten album wybitnym. Melodyjka melodyjkę pogania (co samo w sobie nie jest złe, ale meloblack to coś jak melodeath jednak). Są obecne utwory słabe (a World to win, nosz wow…)
czym się tu podniecać?
An excert of x- burzum rip off/tribute Wielu np Korgonthurus robił to lepiej.
Podobnie pomyślane Litani til satan tez nie robi wrażenia.
when love rages wild in our heart to jak phoenix satyriconu…
Unchain my heart to szlagier jak ta lala, szanuję, ale nie da się grać black metalu (?) już bardziej melodyjnie i chwytliwie- dobre na puszczenie komuś nie w temacie.

Oddani fani tej płyty,
nie rozumiem Was za cholerę,
Jestem w stanie zrozumieć sentyment, ale nie admirację.

Idę słuchać dalej Gorgoroth, może się nawrócę, ale nie sądzę. Po pierwsze w przeciwieństwie do pierwszoligowców nie brzmi to dość oryginalnie.

Dobry ten bananowy stout? Strasznie słodki?
No melodyjny black to jednak osiem lig wyżej, pacz Mgła.
A Unchain My Heart to, jeśli mnie pamięć nie myli, nie ich utwór, ale abstrahując, czy cover, czy oryginał, to jednak chujowy. Cała reszta, poza patatajcowymi klockami, bardzo dobra. Ten sam błąd popełnili zresztą na AMSG i gdyby obie płyty skrócili do epek, wyszłaby płyta doskonała.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 20:45

nicram pisze:I jeszcze jedno. Gorgoroth nigdy się nie skurwił. A oprócz Immortal (naciągane mocno) każdy z tych wybitnych zespołów dawał dupy na prawo i lewo. :-)
Kiepska prowokacja. Może gdybyś nie wspomniał akurat o Immortal, byłaby wiarygodniejsza ;) Poproszę wobec tego o wskazanie wydawnictw zespołów Mayhem i Emperor, które są aktem dawania dupy na prawo i lewo.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
byrgh
zahartowany metalizator

01-09-2018, 20:53

Ale rację ma przeca.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 21:02

535 pisze:Tawariszcz Vulture, a jak u was z Arctic Thunder? Ewoluowała w jedynie słuszną stronę?
Kolega kilka dni temu powiedział jak poniżej:
[V] pisze:ja nie czuje tej plyty do dzis,tak jakby na odpierdol powstala.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
[V]

01-09-2018, 21:17

Kolego nicram,co to ja widzę?:) kolesie z ghost na pewno ruchają więcej niż misie z gorgoroth. Z przypisywaniem gorgo do pierwszej ligi norweskiego bm to dosyć kontrowersyjny pogląd ale jak tam sobie chcesz.Jak widzisz jestem tak zblazowany ,że nawet nie mam ochoty się spierać:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

01-09-2018, 21:20

nicram pisze:
wolff pisze: Przecież nikt chyba nie napisał, że Gorgoroth to skrajny qpacz, upadek i zupełne spedalenie . Nie znalazłem również argumentów które przemawiają za tym by postawić ich obok wymienianych wybitnych kapel.
Najprostszym argumentem jest oczywiście muzyka. Jeżeli ktoś twierdzi, że płyty takie jak Pentagram, Antichrist, czy wspominane Incipit Satan to nie jest wybitna muzyka to w sumie ciężko jest dyskutować. Jeszcze w dodatku z ludźmi, którzy przyznają się, że znają ich muzykę pobieżnie.
Znam wymienione płyty (na dwie pierwsze była chwilowa moda wśród nastoletnich metalowców, na szczęście jedni wyrośli inni przyznali, że nigdy nie słuchali metalu). Gdzie tutaj wybitność lub awangarda o której ktoś wspominał? Chyba, że pisze to fan metalu który przeszedł obok Pure Holocaust, zapomniał o istnieniu Under a Funeral Moon, In the Nightside Eclipse popierdolił z debiutem Roxette a Filozofem z Łobaszewską.
To tylko przykładziki bo równie dobrze można dodać po kilka płyt każdej z tych kapel, domieszać coś z Satyricon, Enslaved a jako wisienkę na torcie przypiąć De Mysteriis Dom Sathanas.
Siłowe wpychanie Gorgoroth na pudło to jakaś paranoja,mimo, że śmieszna to niebezpieczna gdyż niebawem może dowiemy się , że Worship Him to wiocha i pozerstwo a prawdziwego "bleka" trza szukać w Furii lub Alcest.
Zatem polecam poświęcić troszkę czasu i jednak się wsłuchać. Poczytać prasę z tamtego okresu, dowiedzieć, się, że w Gorgoroth grali również ludzie z zespołów, o których piszesz, że są/były wybitne.
To fajnie, że grali tylko co z tego wynika? Bardzo lubię Samotha w Emperor ale zupełnie nie trawię w Zyklon (wspominałem o tym nawet).

I jeszcze jedno. Gorgoroth nigdy się nie skurwił. A oprócz Immortal (naciągane mocno) każdy z tych wybitnych zespołów dawał dupy na prawo i lewo. :-)
A kto pisze o skurwieniu, co to za napierdalanie skrajnościami? Owszem, nie wszyskim Norweskim "topowym" zespołom udało się nagrywać tylko doskonałe rzeczy, sam niezmiernie rzadko sięgam do dyskografii Darkthrone po Total Death, ale mają na koncie po kilka tłustych pozycji. Wybitnych, o poziomie trudnym do osiągnięcia dla szarej masy kapel klepiących BM jednocześnie nieudolnie starających się nasladować "elitę". Gorgoroth to dobrzy rzemieślnicy, nic więcej.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

01-09-2018, 21:56

535 pisze:No nie wiem. Przynajmniej kilku z wyżej wymienionych śpiewaków nie ma do Krystyny startu. Z panem cesarzem na czele. Emperor i Satyricon widziałem także stosunkowo niedawno. Z E byłem łaskaw wyjść, bo kompletnie do mnie nie trafiają z tym swoim nadęciem i wyrachowaniem,a Satyricon to takie stadionowe granie. Przyzwoite, przewidywalne, bez odrobiny szaleństwa. Kapela w której obecnie produkuje się Kryśka zmiata te pohukiwania Satyra jednym numerem. Ewidentnie mamy zupełnie inne oczekiwania w stosunku do współczesnego łomotu. Oczywiście nie jest to powód do rzucania w siebie kuflami.
Zgadza się. Kulturalni ludzie nie muszę do siebie rzucać niczym, nawet jeśli nie we wszystkim się zgadzają.
dobry kościół to kościół spalony
byrgh
zahartowany metalizator

01-09-2018, 21:58

Oczadział? Toć to forum metalowe jest, a życie to nie jebajka!
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

01-09-2018, 22:06

Nie wiem, o czym dyskusja, ale próbuję posłuchać "Panzerfausta" i nie mogę, bo ciągle powtarzam "En Vind...".
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

01-09-2018, 22:29

83koper83 pisze:Nie wiem, o czym dyskusja, ale próbuję posłuchać "Panzerfausta" i nie mogę, bo ciągle powtarzam "En Vind...".
W ten sposób nigdy nie posłuchasz Quintessence, wielka szkoda.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 22:38

wolff pisze: Gorgoroth to dobrzy rzemieślnicy, nic więcej.
Tym zdaniem można kończyć dyskusję odnośnie miejsca Gorgoroth w norweskiej lidze BM. Dobry zespół ale wyżej dupy nigdy nie podskoczyli. Stawianie ich w jednym szeregu z Darkthrone lub wręcz przebąkiwanie o ich wyższości jest dla mnie równie absurdalne co twierdzenie że np. Behemoth to ta sama liga co Morbid Angel. Choć w zasadzie to niech tam każdy tworzy swoje ligi i wrzuca do nich kapele zgodnie ze swoim kryterium bo inaczej nie byłoby powodów do toczenia sporów (czyt. rzucania w siebie gównem) a tego chyba nikt by nie chciał.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-09-2018, 22:44

Ja np. dowiedzialem sie zeby nie pic bananowego stouta poniewaz jak mozna przeczytac zle dziala na rozum. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 22:49

Cenna to nauka.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

01-09-2018, 22:57

Anzhelmoo pisze:
nicram pisze:I jeszcze jedno. Gorgoroth nigdy się nie skurwił. A oprócz Immortal (naciągane mocno) każdy z tych wybitnych zespołów dawał dupy na prawo i lewo. :-)
Kiepska prowokacja. Może gdybyś nie wspomniał akurat o Immortal, byłaby wiarygodniejsza ;) Poproszę wobec tego o wskazanie wydawnictw zespołów Mayhem i Emperor, które są aktem dawania dupy na prawo i lewo.
zawsze się zastanawiam o co tu kurwa chodzi, że użytkownik z czarnobiałym awatarem, zawierającym jakiegoś nadętego mądralę z fają w mordzie musi się wczuwać w ten swój awatar i świergotać jakimś quasi-elokwentnym 'chciałbym być intelektualisto' językiem.

w temacie Emperor ciężko mi wskazać gdzie dali dupy, bo nie mogę przesłuchać ani jednej ich płyty, więc musiałbym powiedzieć, że od samego początku ich muzyka wypinała się w kierunku napęczniałych falusów.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

01-09-2018, 23:05

A wąsaci? Co sądzisz o wąsatych z sympatyczną kreską (bynajmniej nie białą)?
ODPOWIEDZ