Z całym szacunkiem dla Arckanum, to co tam wypisałeś to kaszana.Skaut_Kwatermaster pisze:no sorry, ale jaki to plus, skoro ktoś mnie robi w jajo? Jak chce niezobowiązujących krążków, to sobie puszczam nowe Darkthrone, albo z innej beczki Nifelheim. No i druga rzecz, ta wyboldowana - ja tego nie kupuje, ale jeśli Ty lubisz się nabierać w ten sposób - droga wolna. Śmieszy mnie nazywanie tego "arcydziełem" w kontekście podanych przeze zespołów, kilka postów wyżej.jester pisze:Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
Ale to nie jest Skaut żadne "wybitne dzieło", a jedynie płyta bardzo dobra. Rzekome szaleństwo i fanatyzm z poprzednich lp's podchodzi mi pod przereklamowanie i przesadę, więc siłą rzeczy pasuje mi ich wybór robienia za solidny szwedzki cukiereczek, zwłaszcza z połączeniu z coraz bardziej rockowym attitude. Porównanie do bandy Wongravena jest jak najbardziej na miejscu zresztą.
Yare Yare Daze
- Skaut
lepiej sprawdź, czy sztygar Cię czasem nie wzywaSo_It_Is_Done pisze:Z całym szacunkiem dla Arckanum, to co tam wypisałeś to kaszana.Skaut_Kwatermaster pisze:no sorry, ale jaki to plus, skoro ktoś mnie robi w jajo? Jak chce niezobowiązujących krążków, to sobie puszczam nowe Darkthrone, albo z innej beczki Nifelheim. No i druga rzecz, ta wyboldowana - ja tego nie kupuje, ale jeśli Ty lubisz się nabierać w ten sposób - droga wolna. Śmieszy mnie nazywanie tego "arcydziełem" w kontekście podanych przeze zespołów, kilka postów wyżej.jester pisze:Bo bierzesz plus za minus. Fajny, niezobowiązujący krążek na wysokim poziomie, odcinający się od lasów, borów i przemistyczniowej otoczki kultowego fanatyzmu, to tego rock'n'rollowe foty z dziewczynami - świetna postawa i dobra muzyka, nawet jeżeli kosztem ugrzecznienia.
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: Re:
kurwa, że dla ciebie dobrze to nie znaczy, że dobrze w ogóle. wychodzi na to, że właściwie całkiem odwrotnie jestjester pisze:Bardzo dobrzeSkaut_Kwatermaster pisze: goście z Watain puszczają do mnie oko, że ten black metal to tak trochę na niby jest![]()
![]()

tutaj niestety mam takie samo zdanie jak drone. nie przymierzając takie puszczanie oka to jak strzelać gole do własnej bramki, a ja takie drużyny pierdolę. ale nie ukrywam, że fanom drużyny przeciwnej to pewnie przypada do gustu

- hcpig
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Skaut
niejester pisze:Ale to nie jest Skaut żadne "wybitne dzieło", a jedynie płyta bardzo dobra.
no widzisz, dla mnie szaleństwo i fanatyzm z poprzednich to był ten krok który mi odpowiadałjester pisze: Rzekome szaleństwo i fanatyzm z poprzednich lp's podchodzi mi pod przereklamowanie i przesadę,
o to to, aż rzygać się chcejester pisze: więc siłą rzeczy pasuje mi ich wybór robienia za solidny szwedzki cukiereczek,

nigga, pleasejester pisze: zwłaszcza z połączeniu z coraz bardziej rockowym attitude. Porównanie do bandy Wongravena jest jak najbardziej na miejscu zresztą.

no ale ok, już nie pierwszy raz się przekonuję, że Ty do każdej muzyki masz właśnie takie "rockowe attitude" - ot, wypisz wymaluj - festyniarz

Coś tam było! Człowiek!
-
kurwa, zaczyna się
edit: do jestera to było
edit: do jestera to było

- hcpig
To jest rock/n/rollem czy nie?So_It_Is_Done pisze:Łatwiej powiedzieć czym nie jest.
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ten cały nowy Watain to jeszcze jako tako brzmi, ale przytłaczająca większość tej miernej Szwedzkiej sceny mogłaby zniknąć, a najlepiej wcale się nie pojawiać. Teraz wszyscy już mają takie same myspace i wszyscy używają podobnych grafik, czcionek, podobnie się lansują, a co gorsza przechodzi to na Polske na np. Perdition. Włacz jedno obok drugiego a nie odróżnisz. Porażka.
- Skaut
no faktycznie, pod tym kątem Hell Darkness to ostatni sprawiedliwy undergrounduSo_It_Is_Done pisze:Ten cały nowy Watain to jeszcze jako tako brzmi, ale przytłaczająca większość tej miernej Szwedzkiej sceny mogłaby zniknąć, a najlepiej wcale się nie pojawiać. Teraz wszyscy już mają takie same myspace i wszyscy używają podobnych grafik, czcionek, podobnie się lansują, a co gorsza przechodzi to na Polske na np. Perdition. Porażka.

Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wiedziałem, że nie stać cie na mądrzejszą wypowiedź.
- hcpig
No jednak Watain do Shining, Onskapt czy Funeral Mist brakuje w odległościach raczej nieobliczalnych. W ogóle to zauważam prawidłowość, że nie łykasz tych blackmetalowych wokaliz, które w swym podobieństwie zatracają konotacje ze zwierzętami - z wronami, krukami, żabami itp. na rzecz ludzkich, absolutnie psychopatycznych linii wokalnychSo_It_Is_Done pisze:Ten cały nowy Watain to jeszcze jako tako brzmi, ale przytłaczająca większość tej miernej Szwedzkiej sceny mogłaby zniknąć, a najlepiej wcale się nie pojawiać.

Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie lubię nadymania się tych śmiesznych wokalistów udających Attile, ani innych gejowskich trendów, o których napisałem wyżej. Koleżeństwo ciotowate, taśma produkcyjna, a czasami Christopher Szpajdel, bez urazy dla tego świetnego rysownika.