METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-05-2008, 20:33

Panowie no gdzie Lars a gdzie Dave - miejcie litosc dla dziadka biznesmena :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-05-2008, 20:39

moglby chociaz sie tak nie podniecac jak napierdala tymi smiesznymi paleczkami w bebenki, bo to wyglada niesmacznie
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-05-2008, 20:44

ale on zawsze miał taką mimikę - a moja pamięć sięga ponad 20 latek wstecz :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

19-05-2008, 20:48

Riven pisze:moglby chociaz sie tak nie podniecac jak napierdala tymi smiesznymi paleczkami w bebenki, bo to wyglada niesmacznie
Rivenuś, Tyś pałki Larsa nie godzien całować! :twisted:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-05-2008, 21:00

rozumiem, ze Ty dostapiles tego zaszczytu, Formik? ; >
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

19-05-2008, 21:10

Riven pisze:rozumiem, ze Ty dostapiles tego zaszczytu, Formik? ; >
No nie rozumiesz :? Mniejsza z tym.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-05-2008, 21:12

cool
jesterSS

20-05-2008, 08:49

Maria Konopnicka pisze:
Małpa- człowiek - kobieta
A czym jest Dso? Brontozaurem?
Maria Konopnicka pisze: Łańcuszek? Czy muszę go negować, żeby się zdziwić, iż że ktoś kto uprawiając seks z kobietami, czasami lubi zabawić się z małpą :) Tyle w temacie....
Może powinieneś zostać jakimś literatem?

Nie chce mi się ciągnąć tego tematu, bo kwestia Load jest klepana zawsze i wszędzie. Ja osobiście powiem tyle, że mnie już nie bawi kategoria ludzi, którzy stawiają L/R na równi z "Risk", a nad świentego hardrocka przedkładają p2p2 wczesny Laaz Rockit, Lutomysl, a "Nemis Divina" ma u nich status niezrozumiałej dla tłumu mistycznej sztuki. Wezmę piwsko, rozsiądę się na kanapie i zapodam sobie "Load", płytę doprowadzającą do spełnienia każdego maniaka rasowego rocka z charakterem i pomysłem. Ameno.
Awatar użytkownika
Triceratops

20-05-2008, 09:09

Drone pisze:
Maria Konopnicka pisze: Żeby odczuwać w podobny sposób poza indywidualnymi - powiedzmy wrodzonymi czy mentalnymi preferencjami należy z tą muzyką spędzić trochę czasu, poznać ją (czyli posłuchać więcej niż trzech zespołów i pięć płyt) - innymi słowy, trzeba się trochę na niej "znać" - nawet jeśli to słowo z jakiś względów Cię wkurwia..
Kiedy właśnie Ty się na tej muzyce niespecjalnie znasz. Twoje oceny poszczególnych płyt i zespołów przypominają rzut garścią lotek do tarczy w wykonaniu niewidomego. Niektóre lotki przypadkiem trafiają faktycznie w pobliże dziesiątki. A centrum tarczy to coś w rodzaju obiektywnej oceny muzyki. Cała sztuka polega na tym, żeby krążyć wokół niego.
W rzeczy samej, mi to przypomina logike innego fachowca - Vlada.. Doprawdy nie wiem jak mozna sluchac metalu od rzekomo pocztku lat 90 i nie znac Coroner i Voivod.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

20-05-2008, 11:24

Scaarph pisze: cały load ssie.
I to powinno byc mottem tej dyskusji
chemicals1
rozkręca się

20-05-2008, 12:31

Mariano, a czy ktorys z Was nie moze poprostu odpuscic ? I tak z tej wymiany obelg nic dobrego nie wyniknie.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2008, 12:40

Maria Konopnicka pisze:Vlad - człowiek, który z tego co wiem na muzykę poświęca więcej czasu niż większość z was na wyciskanie pryszczy i trzepanie kapucyna w wannie (czyli cholernie dużo) okazuje się "niby ekspertem"
Mnie to wszystko jebie i w ogóle bym się nie wtrącał, ale przy całym szacunku do Ciebie, nie da się ukryć, że jakiś kompleks wieku masz. W co drugim poście "ile masz lat" ? " idź się posmaruj kremem na pryszcze" albo "małolaty walące konia". Kurwa, może mi się wydaje, ale tu chyba takich osób jest jak na lekarstwo, więc nie wiem do czego pijesz.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2008, 13:20

Maria Konopnicka pisze: osoba inteligentna bez trudu dostrzeże, że nie piszę tych uwag zupełnie poważnie
To fajnie, ale nudne się to staje. Ze swoją inteligencją mógłbyś sie już postarać o coś nowego :)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

20-05-2008, 14:56

Maria Konopnicka pisze:Przez kilkanaście lat zajmując się sztukami walki, na forum ktoś mi uświadamia, że niczego na ten temat nie wiem - a największym ekspertem w tej dziedzinie był aktor filmów klasy B.
Sensei który kurwa się tak mądrzy ?
jebać frajerów
aryman
postuje jak opętany!

20-05-2008, 15:19

Triceratops pisze:
Drone pisze:
Maria Konopnicka pisze: Żeby odczuwać w podobny sposób poza indywidualnymi - powiedzmy wrodzonymi czy mentalnymi preferencjami należy z tą muzyką spędzić trochę czasu, poznać ją (czyli posłuchać więcej niż trzech zespołów i pięć płyt) - innymi słowy, trzeba się trochę na niej "znać" - nawet jeśli to słowo z jakiś względów Cię wkurwia..
Kiedy właśnie Ty się na tej muzyce niespecjalnie znasz. Twoje oceny poszczególnych płyt i zespołów przypominają rzut garścią lotek do tarczy w wykonaniu niewidomego. Niektóre lotki przypadkiem trafiają faktycznie w pobliże dziesiątki. A centrum tarczy to coś w rodzaju obiektywnej oceny muzyki. Cała sztuka polega na tym, żeby krążyć wokół niego.
W rzeczy samej, mi to przypomina logike innego fachowca - Vlada.. Doprawdy nie wiem jak mozna sluchac metalu od rzekomo pocztku lat 90 i nie znac Coroner i Voivod.
Następny fetyszysta. A co to znaczy "znać"? Znać nazwę, słyszeć o zespole, mieć wszystkie płyty czy może mp3 na dysku albo szpanować, że się słucha Voivod? Widzisz, Maria? Nie wkurza Cię nadal słowo "znać się" ?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

20-05-2008, 17:09

cos w tym jest
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
chemicals1
rozkręca się

20-05-2008, 17:13

Hehehehehe ale teraz dałes :D, temat rzeka. Lanie wody pewnie bedzie trwało i trwało i rwało...... :D ale miło sie czyta :)
wolf

20-05-2008, 17:13

Maria Konopnicka pisze:Wnioski końcowe - Metaliica skończyła się na czarnym albumie
chyba wszystko w temacie
vulture

20-05-2008, 17:28

nie wierze żeby nowa płyta mogła okazać się gorsza od St. Anger.
Chłopaki ponoć napisali długaśne,epickie ,pełne zmian tempa kompozycje oby to tylko nie było nudne,mdłe,przekombinowane gówno..
kakademona
weteran forumowych bitew

20-05-2008, 17:33

Triceratops pisze:
Drone pisze:
Vlad to specjalista od wszystkiego.szczególnie od gwoździ i ćwieków.tak sie na tym zna ,ze chcieli go zatrudnic w sklepie Hurtostal
ODPOWIEDZ