VIRUS (Nor)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: VIRUS (Nor)

01-06-2016, 21:25

[V] pisze:
535 pisze:Cóż mogę napisać po trzech szybkich podejściach z laptopa? Na pierwszy rzut ucha jest doskonale, aczkolwiek nie zdziwię się, jeżeli motyw wiodący zamęczy co drugiego chętnego.

edit

Może jeszcze tyle.
Dripping into Orbit
Obróciłem kilka razy i pięknie jest.Sprawiłem sobie vinyl i cede.Jak będą grail w Polsce to może stukniemy się kuflem co?
Pięknie, tylko po pierwsze niepotrzebnie mordowałem te numery od kilkunastu miesięcy w "wersjach koncertowych" i teraz w Afield brakuje mi strasznie tego wejścia a la Remembrance Of Things Past, a po drugie finał jest taki, że pół płyty znam już na pamięć. hi,hi,hi. Teraz jeszcze nie wiadomo ile przyjdzie czekać na winyl. Miałem tego nie robić, ale zaraz zamówię cd, bo przecież nie będę się męczył. Co do koncertu, to nie widzę przeciwwskazań, choć osobiście wątpię, by kiedykolwiek zagrali w Polsce. Na razie jest festiwal w Rumunii, ale wybitnie mi ten termin nie leży. Wypada po miesięcznym urlopie. Poza tym to jest kawał drogi, a ja będę miał jazdy "po kokardy", więc chyba jednak odpuszczę. Pozostaje jeszcze nadzieja, że wpadną do Czech, ale to raczej marna szansa.

Gravity Seeker cóż za wspaniały numer. Nie wiem jak można dostrzec w nim jedynie elewację. Przecież wyraźnie widać przekroje prętów zbrojeniowych zatopionych w fundamencie, widać wszystkie izolacje, a nawet butelkę po alkoholu, którą niesforny robotnik wrzucił do wykopu, na chwilę przed zasypaniem.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

03-06-2016, 18:59

Gravity seeker to faktycznie wspaniały utwór,prawdopodobnie jeden z najmocniejszych strzałów jakie wypuścili.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

03-06-2016, 23:10

To jest możliwe. Straszna jest jego moc. Nie polecam na autostradę. Prawa stopa łapie dziwny skurcz.
535

04-06-2016, 08:15

Gdyby komuś została końcówka 500+ i nie miał gdzie jej włożyć, może zainwestować w tekstylia.

http://karismarecords.bigcartel.com/pro ... le-t-shirt" onclick="window.open(this.href);return false;
http://karismarecords.bigcartel.com/pro ... -pre-order" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]

04-06-2016, 09:13

535 pisze:Gdyby komuś została końcówka 500+ i nie miał gdzie jej włożyć, może zainwestować w tekstylia.

http://karismarecords.bigcartel.com/pro ... le-t-shirt" onclick="window.open(this.href);return false;
http://karismarecords.bigcartel.com/pro ... -pre-order" onclick="window.open(this.href);return false;
fajne wzory.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

04-06-2016, 09:18

Po pierwszym odsłuchu:
535 pisze:
Gravity Seeker cóż za wspaniały numer.
A poza tym, to sekcja rozdaje, zwłaszcza ścieżki basu są fenomenalne i chyba najlepsze jak do tej pory. Płyta jak najbardziej spełnia moje oczekiwania i czuję, że jest tu sporo do odkrycia.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-06-2016, 11:51

Posluchalem pare razy, na razie bez opsrania
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

06-06-2016, 14:37

Za mną cztery odsłuchy i jest świetnie. Na ten moment delikatnie za "The Black Flux". Zaskakująco świeżo brzmi ten materiał. Podoba mi się, że sporo jest tutaj przestrzeni, luźnych plam dźwiękowych, basik sobie plumka w tle i jest zajebiście.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

06-06-2016, 15:49

535 pisze:
[V] pisze:
535 pisze:Cóż mogę napisać po trzech szybkich podejściach z laptopa? Na pierwszy rzut ucha jest doskonale, aczkolwiek nie zdziwię się, jeżeli motyw wiodący zamęczy co drugiego chętnego.

edit

Może jeszcze tyle.
Dripping into Orbit
Obróciłem kilka razy i pięknie jest.Sprawiłem sobie vinyl i cede.Jak będą grail w Polsce to może stukniemy się kuflem co?
Pięknie, tylko po pierwsze niepotrzebnie mordowałem te numery od kilkunastu miesięcy w "wersjach koncertowych" i teraz w Afield brakuje mi strasznie tego wejścia a la Remembrance Of Things Past, a po drugie finał jest taki, że pół płyty znam już na pamięć. hi,hi,hi. Teraz jeszcze nie wiadomo ile przyjdzie czekać na winyl. Miałem tego nie robić, ale zaraz zamówię cd, bo przecież nie będę się męczył. Co do koncertu, to nie widzę przeciwwskazań, choć osobiście wątpię, by kiedykolwiek zagrali w Polsce. Na razie jest festiwal w Rumunii, ale wybitnie mi ten termin nie leży. Wypada po miesięcznym urlopie. Poza tym to jest kawał drogi, a ja będę miał jazdy "po kokardy", więc chyba jednak odpuszczę. Pozostaje jeszcze nadzieja, że wpadną do Czech, ale to raczej marna szansa.

Gravity Seeker cóż za wspaniały numer. Nie wiem jak można dostrzec w nim jedynie elewację. Przecież wyraźnie widać przekroje prętów zbrojeniowych zatopionych w fundamencie, widać wszystkie izolacje, a nawet butelkę po alkoholu, którą niesforny robotnik wrzucił do wykopu, na chwilę przed zasypaniem.
Za dlugo w pełnym słońcu przy betoniarce stałeś. Ewentualnie spadla Ci na głowę z wysokości kielnia majstra. Tak to jest gdy nie przestrzega sie przepisów BHP.
kenediusze
weteran forumowych bitew

09-06-2016, 18:13

Piękna jest ta nowa płyta i jakkolwiek do porównań musiałbym sobie Black Flux odświezyć, ale wydaje mi się, że jest to jednak najlepszy VIRUS.

Rezygnacja z melodii i przestrzeń są tu fantastyczne, z gitary skapują jakieś poszatkowane, hałaśliwe dźwiękowe kleksy, wszystko prowadzi sekcja, która gra pięknie motorycznie i lekko, nie wiem czy ktoś już zwrócił uwagę, ile na tej płycie jest luzu - żadnej spiny, wszystko płynie bardzo swobodnie i niewymuszenie, mimo tej niemal maszynowej precyzji grania. Na moje ucho - o wiele bardziej niż poprzednie wirusy. A zarazem pod gładkim, twardym i odpychającym na pozór pancerzem z kwarcu kryje się całkiem sporo chwytliwych motywów. Gravity Seeker albo Rogue Fossil rozdają. Jestem zaorany, płyta roku jak chuj.

I jeszcze coś: zastanawia mnie, co tu robi ten temat - słucham tego i słucham i na rany boskie, metalu tu nie ma w ogóle. Zero. Null.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

09-06-2016, 20:11

Z tym luzem istotnie jest coś na rzeczy, zwłaszcza w porównaniu z właśnie nieco zbyt spiętą i jakby nazbyt metalową poprzedniczką(która i tak jest bdb, żeby nie było).
Awatar użytkownika
Drone

10-06-2016, 21:41

Zapewne ku zdumieniu tutejszej publiczności (poza kolegą Luckiem, który już wyraził zdanie odrębne w temacie np.) stwierdzam, że jestem bardzo rozczarowany nową płytą. Co prawda tylko trzy odsłuchy za mną, więc wszystko jeszcze może ulec zmianie. Sygnalizuję tylko chwilowy stan ducha :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-06-2016, 21:43

Ja nie slucham, nie przepadam za takim graniem, ALE ze Lucjana lubie i szanuje to musialem cos napisac ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

10-06-2016, 23:27

Drone pisze:Zapewne ku zdumieniu tutejszej publiczności (poza kolegą Luckiem, który już wyraził zdanie odrębne w temacie np.) stwierdzam, że jestem bardzo rozczarowany nową płytą. Co prawda tylko trzy odsłuchy za mną, więc wszystko jeszcze może ulec zmianie. Sygnalizuję tylko chwilowy stan ducha :)
No cóż kolego Inżynierze. Widocznie trzeba czegoś więcej, niż opanowanie sztuki posługiwania się sztućcami podczas posiłków.
Awatar użytkownika
Drone

10-06-2016, 23:44

Jeszcze nie skończyłem posiłku! Proszę mi nie dyszeć nad talerzem, bo nie będzie napiwku, tylko nieprzyjemny wpis do książki skarg i zażaleń.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

10-06-2016, 23:48

No,no, bo zaraz Jasiu pokaże jak u nas zachowuje się kelner.

Obrazek
535

14-09-2016, 10:33

To teraz sobie mogę obejrzeć i zapłakać nad swoją głupotą. Panowie są w znakomitej dyspozycji.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

14-09-2016, 16:21

535 pisze:To teraz sobie mogę obejrzeć i zapłakać nad swoją głupotą. Panowie są w znakomitej dyspozycji.
o! heheh, widać że nawet się Eskil z Mare/Vemod/ect. zainteresił i sobie podgryguje u dołu ekranu

Obrazek
Awatar użytkownika
COFFIN

14-09-2016, 16:48

Trochę zawyża średnią wzrostu:D
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ