METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: METALLICA
Po pierwsze nie jestem twoją rodziną, więc daruj sobie "starego wycierucha". Kolejna sprawa, ta "nienawiść". Widzę, że popis wyznajesz także w muzyce. To nawet nie jest śmieszne. Nigdy nie napisałem, że nienawidzę tej kapeli. Następna sprawa. Co masz do Polaków? Obracasz się w jakimś nieciekawym towarzystwie wyliczonych co do centa kredyciarzy dusigroszów? Przykro mi, że masz takie smutne doświadczenia. Co tam mamy jeszcze? Ach. "Kasa". Sto trzydzieści parę złotych za trzy przyzwoite płyty i jedną bardzo dobrą, które mimo wszystko są ważne dla gatunku, to taka straszna góra piniędzów? Nie przesadzaj. I na koniec. Miałeś kupić sobie jakieś płyty Voivod. To miała być dżentelmeńska umowa, a wyszła prowokacja z której mam ubaw do tej pory.Kraft pisze:Myślę, że gdybym opisał to Żydkom z Q Prime to mam u nich robotę z miejsca. Stary wycieruch, nienawidzi zespołu, w dodatku Polak, a jednak wyskoczył z kasy :)535 pisze:Pierwsze cztery nabyłem sobie dopiero na czterdzieste urodziny. (Trzymam te kwity kolego Kraft, hi,hi,hi).
Żarty żartami ale co miało być w zamian z mojej strony, bo już nie pamiętam? :)
Podsumowując. Gdyby "żydki z Q prime" rozumiały co działo się w tym temacie, ufundowałyby mi dożywotnią emeryturę. Te spazmy, skoki nastrojów i zaciśnięte na klawiaturach pięści, histeria oraz niepewność wprowadzona w szeregi zmanipulowanej metalowej milicji. Ci autentycznie urażeni i nie mogący tego przeżyć fani. To musi budzić "rispekt".
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
W przyszłym roku jesienią ma dojść do otwarcia Stadionu Śląskiego (znając realia na pewno opóźni się), ale
na otwarcie rozważany jest koncert Metallicy. Konkurenci zespołu, który od 1988 roku nie nagrał dobrej płyty, to
Justin Timberlake i Bruce Springsteen.
na otwarcie rozważany jest koncert Metallicy. Konkurenci zespołu, który od 1988 roku nie nagrał dobrej płyty, to
Justin Timberlake i Bruce Springsteen.
-
- postuje jak opętany!
Black album był bardzo dobry.shadowthrone pisze:Konkurenci zespołu, który od 1988 roku nie nagrał dobrej płyty...
- __________
- zaczyna szaleć
Tym albumem Metallica weszła na deski dyskotek.Lurtz pisze:Black album był bardzo dobry.shadowthrone pisze:Konkurenci zespołu, który od 1988 roku nie nagrał dobrej płyty...
A muzycznie to tylko powtórka z Master Of Puppets z ciągotkami na które Burton by nie pozwolił. Hough!
До свидания Mother Fuckers
- Godplayer
- w mackach Zła
Ktoś kiedyś zapytał się Hammetta, jaki byłby następny album po Master, gdyby żył Burton - padła odpowiedź : skrajnie melodyjny
- __________
- zaczyna szaleć
Możliwe, że Hammet nie rozróżnia "melodyjny" od "epicki" :)
До свидания Mother Fuckers
- vicek
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
zaraz wycieknie
zaraz wycieknie
- harvestman
- weteran forumowych bitew
https://www.instagram.com/leakthebest/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyciek to kwestia godzin. Powyżej fragmenty większości piosenek. Jakość jest jaka jest, jednak słychać na tyle żeby zacząć martwić się formą James'a. Poza Spit Out The Bone mamy wycie i zawodzenie. Pożyjemy zobaczymy, lecz mam wrażenie że ten album to będzie dla nich gwóźdź do trumny. Sam Mouth Into Flame tej płyty nie pociągnie.
Wyciek to kwestia godzin. Powyżej fragmenty większości piosenek. Jakość jest jaka jest, jednak słychać na tyle żeby zacząć martwić się formą James'a. Poza Spit Out The Bone mamy wycie i zawodzenie. Pożyjemy zobaczymy, lecz mam wrażenie że ten album to będzie dla nich gwóźdź do trumny. Sam Mouth Into Flame tej płyty nie pociągnie.
-
- postuje jak opętany!
A nawet ćma. ;)harvestman pisze:Mouth Into Flame
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- hcpig
Nadzieja umiera ostatnia :) Nawet nie słucham tych ochłapów, czekam na całość. W sumie jeszcze 2-3 miesiące temu uważałbym że nowa Metallica to po prostu coś do odfajkowania ale teraz mam już oczekiwania na sensowną pozycję, która sama się obroni i hejterom zamknie mordy.harvestman pisze:https://www.instagram.com/leakthebest/
Yare Yare Daze
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Jak tak to przepraszam. Moth Into Flame sam tej płyty nie pociągnie :)Wuja pisze:A nawet ćma. ;)harvestman pisze:Mouth Into Flame
- Hellion
- w mackach Zła
Koledzy z putinlandu już mają:-)
-
- postuje jak opętany!
Ano, jest już.
Jestem przy trzecim "Now That We're Dead" który brzmi jak jakiś odpad po erze "Load" i "Reload".
Jestem przy trzecim "Now That We're Dead" który brzmi jak jakiś odpad po erze "Load" i "Reload".
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Hellion
- w mackach Zła
No właśnie dużo Load tu słychać i tego bardziej rockowego melodyjnego grania. Nie wiem czy to lepiej, ale słucha się dobrze.Wuja pisze:Ano, jest już.
- booshee
- postuje jak opętany!
Posypuję głowę popiołem za wyśmiewanie trzech pierwszych singli. Słychać te kwadraty i sklejki na całej płycie ale po przesłuchaniu całości - ROZDALI w chuj. Raz ze 75% to Load i Reload na sterydach (co mnie cieszy) a dwa, są Metallikowe perły całkowite np. Halo on Fire, taki Dream No More (kurwa "Cthulhu Awaken!". Genialne. A ogólnie dużo "momentów" - a tu Hetfield jak nie Hetfield, a tam jakiś przebojowy refren, a tu jaki zupełnie niemetalikowy riff. Trochę się dłuży, ale bardzo dali radę.
p.s. Hammett jest upośledzony, niby nagrywał solówki bez przygotowania z biegu, myślę że porostu się tłumaczy bo tak naprawdę jest upośledzony
muszę się nacieszyć hajpem bo za tydzień stwierdzę że ogólnie to chujowa ta płyta, jak zwykle :D
p.s. Hammett jest upośledzony, niby nagrywał solówki bez przygotowania z biegu, myślę że porostu się tłumaczy bo tak naprawdę jest upośledzony
muszę się nacieszyć hajpem bo za tydzień stwierdzę że ogólnie to chujowa ta płyta, jak zwykle :D
- bayzell
- zaczyna szaleć

ktoś KOMUŚ ukradł pomysł ???...... ;-D
- Hellion
- w mackach Zła
Okładkę Crowbar i Metalliki robił ten sam typ, więc sam sobie ukradł pomysł:-Pbayzell pisze:
ktoś KOMUŚ ukradł pomysł ???...... ;-D
- hcpig

Obaj zajebali z SMT, chuj to kogo obchodzi, okładki Mety to zawsze było skrajne bezguście, news at eleven, słuchać NA KOLANACH ruskich ripów.
Na razie ta płyta to jebany wehikuł czasu, 2001 rok jak chuj, alternatywny timeline gdzie St. Anger / Death Magnetic not happend.
edit: Kurwa to żyje!
edit2: powiem tak - forumowa zrzuta na maść na ból dupy Paszczaka, 535 itp.
edit3: post 1998 Voivod wymazano z muzycznej mapy Kanady. + stwierdzono DUCHA i FEELING, które w thrashu wymarły razem z dinozaurami.
Yare Yare Daze