METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: METALLICA
Podsumowując, to co do tej pory napisano. Rockowe melodyjki, Load/ Reload, Alice In Chains, Faith no More, Megadeth, rycerski pop metal, ... , Manowar. Płyty jeszcze nie słyszałem, ale jeżeli powyższe uwagi są prawdziwe, to nie mam na niej czego szukać.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Warto usłyszeć chociażby co Lars wyprawia w Manunkind, kurwa...brak słów. Kto mu pozwolił tak spierdolic i tak już słaby kawałek. Ogólnie to dwa pierwsze kawałki z drugiej płyty mogli sobie darować, sklejka jak hooy.
Jakie to ma znaczenie, czy spierdolił, czy nie spierdolił? W podsumowaniu na perkusistę roku 2016 i tak ma pewne pierwsze miejsce. gitarzystą roku będzie Kirk, a wokalistą wiadomo kto, cokolwiek by tam nagrali. Płytę przesłucham jak tylko znajdę chwilę czasu i uda mi się ją ukraść.
- Hellion
- w mackach Zła
Dokładnie takGunman pisze:A najwięcej AIC słyszę w Dream no More
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ostatni numer bardzo dobry, ale powinni go dojebać w 3, maksymalnie 4 minuty. Niezła płyta w ogólnym rozrachunku.
support music, not rumors
- harvestman
W Teraz Rock mają pewne pierwsze miejsca przez najbliższe trzy lata.535 pisze:Jakie to ma znaczenie, czy spierdolił, czy nie spierdolił? W podsumowaniu na perkusistę roku 2016 i tak ma pewne pierwsze miejsce. gitarzystą roku będzie Kirk, a wokalistą wiadomo kto, cokolwiek by tam nagrali. Płytę przesłucham jak tylko znajdę chwilę czasu i uda mi się ją ukraść.
Krótka refleksja po jednej uważnej sesji. Zaznaczam, że przesłuchałem, bo obiecałem. Sentyment nie ma tu żadnego udziału. Pozytywna strona jest taka, że dałem radę zmordować całość za jednym podejściem, co w przypadku tej kapeli nie zdarza mi się często, bez względu na to do czego się zabieram. Oczywiście były chwile i myśli, by wyłączyć to w pizdu, ale gumka wytrzymała. Ogólnie rzecz biorąc, płyta z gatunku "z nieba do piekła". Fragmentami zwiewnie i przyjemnie. Nawet porywająco. Jednak są momenty, że człowiek zastanawia się jak można odstawiać taką chałturę i proponować słuchaczowi tego typu żenującą konfekcję. Po chuj w ogóle to jest takie rozwleczone, gdy ewidentnie brakuje pomysłów? Jebnąć czterdzieści trzy minuty z ogniem i byłaby pewna 6 w skali dziesięciostopniowej, a tak? No nic. Niech się martwią psychofani, co z tym klockiem zrobić.
edit
Jeszcze jedno. Duży plus za IRON MAIDEN. Oddani fani tej ekipy powinni być usatysfakcjonowani.
edit
Jeszcze jedno. Duży plus za IRON MAIDEN. Oddani fani tej ekipy powinni być usatysfakcjonowani.
-
Nowej Mety jeszcze nie słyszałem i raczej prędko sie to nie zmieni bo mam mase ciekawszych płyt do odsłuchu zalegających na półce do,których praca i obowiązki domowe nie pozwalają mi się zabrać.W trzech kawałkach,które udostępnili przed wydaniem echa Iron Maiden były aż nadto słyszalne szczególnie z okresu z Di Anno przynajmniej takie miałem wrażenie.535 pisze:Krótka refleksja po jednej uważnej sesji. Zaznaczam, że przesłuchałem, bo obiecałem. Sentyment nie ma tu żadnego udziału. Pozytywna strona jest taka, że dałem radę zmordować całość za jednym podejściem, co w przypadku tej kapeli nie zdarza mi się często, bez względu na to do czego się zabieram. Oczywiście były chwile i myśli, by wyłączyć to w pizdu, ale gumka wytrzymała. Ogólnie rzecz biorąc, płyta z gatunku "z nieba do piekła". Fragmentami zwiewnie i przyjemnie. Nawet porywająco. Jednak są momenty, że człowiek zastanawia się jak można odstawiać taką chałturę i proponować słuchaczowi tego typu żenującą konfekcję. Po chuj w ogóle to jest takie rozwleczone, gdy ewidentnie brakuje pomysłów? Jebnąć czterdzieści trzy minuty z ogniem i byłaby pewna 6 w skali dziesięciostopniowej, a tak? No nic. Niech się martwią psychofani, co z tym klockiem zrobić.
edit
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
po 1 odsłuchu mam mieszane uczucia i cieżko coś napisać sensownego
bedziem walczyć z tym klocem ;) światełko w tunelu widać ;)
bedziem walczyć z tym klocem ;) światełko w tunelu widać ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Stoigniew
pierwsze wrażenia po jednym odsłuchu
płyta zachowawcza, ale w granicach rozsądku, słucha się nawet przyjemnie, nareszcie dobre i fajne brzmienie.
w porównaniu do poprzedniej płyty na plus wspomniane już brzmienie i mniej kwadratowe numery. W moim odczuciu tutaj są bardziej płynne i strawne.
tak jak pisali przedmówcy - druga płyta jakby troszkę gorsza, ale za to numer zamykający to wynagradza - nie wiem czy nie najlepszy na płycie.
będzie słuchane i badane dalej.
płyta zachowawcza, ale w granicach rozsądku, słucha się nawet przyjemnie, nareszcie dobre i fajne brzmienie.
w porównaniu do poprzedniej płyty na plus wspomniane już brzmienie i mniej kwadratowe numery. W moim odczuciu tutaj są bardziej płynne i strawne.
tak jak pisali przedmówcy - druga płyta jakby troszkę gorsza, ale za to numer zamykający to wynagradza - nie wiem czy nie najlepszy na płycie.
będzie słuchane i badane dalej.
-
- postuje jak opętany!
Po pierwszym odsłuchu: płyta zaskakująco dobra. Żadne wyżyny ale słucha się dobrze.
Am I Savage i ostatni to wręcz zajebiste kawałki.
Am I Savage i ostatni to wręcz zajebiste kawałki.
- moonfire
Dobry, chociaż nierówny album. Na plus zaliczam w miarę organiczne brzmienie, sporą dawkę radości grania, melodie - miejscami nawet porywające, brak ballady. In minus - solówki - bo ile można słuchać tego męczenia buły z kaczką? Ktoś kiedyś nazwał Hammeta jednym z lepszych gitarzystów świata - bitch, please! Drugi minus - kawałki niepotrzebnie rozwleczone, większość z nich można by skrócić o dwie, trzy minuty, a jakieś dwa, trzy numery dodatkowo wywalić.
- brb
- postuje jak opętany!
Podobnie to słyszę. Gdyby wywalić z tej płyty niepotrzebne momenty to byłby krążek na poziomie ostatniego Slayer'a.moonfire pisze:In minus - solówki - bo ile można słuchać tego męczenia buły z kaczką? Ktoś kiedyś nazwał Hammeta jednym z lepszych gitarzystów świata - bitch, please! Drugi minus - kawałki niepotrzebnie rozwleczone, większość z nich można by skrócić o dwie, trzy minuty, a jakieś dwa, trzy numery dodatkowo wywalić.
-
Musiał być z niego niezły dowcipniś.moonfire pisze: Ktoś kiedyś nazwał Hammeta jednym z lepszych gitarzystów świata .
- HSVV
- w mackach Zła
albo redaktor teraz rocka
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
-
aha,to wiele tłumaczy :) niech się lepiej zajmą pisaniem kolejnej wkładki o Depeche Mode albo Led ZeppelinHSVV pisze:albo redaktor teraz rocka
- Zenek
Ale mi zaskoczenie, Hetfield zawsze był fanem Alice In Chains czy Corrosion Of Conformity. Miałem przeczucie, że pójdą w Loady, dużo Sabathowego bujania, mało thrashu. Dobra płyta, teraz trzeba się wgryźć dobrze. 1:17 materiału to dużo. Gdyby taką płytę wypuścili zamiast St.Anger to nigdy w życiu bym w nich nie zwątpił.

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Slucham od paru dni i szukam funkcjonalnosci w tej muzyce, probowalem przy spaniu i sprawdza sie calkiem niezle, przy trenowaniu slabo, za to dobrze sie slucha przy zmywaniu naczyn i tradycyjnie przy obieraniu ziemniakow. Najgorsze wrazenie robi rachityczny wolal Jaymza i czasami dziwaczne bebny jak w Manunkind. Jest pare fajnych strzalow jak te singlowe, zwlaszcza ten trzyminutowy, co jest jego najwieksza zaleta. Poza tym niektore maja calkiem fajny klimat, np Now That We’re Dead brzmi prawie jak odrzut z sesji "Vision Thing" Sisters Of Mercy.
Ale malo tego, za dlugie to wszystko i jak sie pojawi jakas 45 minutowa wersja to bedzie git.
Na razie oficjalnie oglaszam stan B4 na dzis:
1.ANTHRAX
.
.
.
.
.
2.MEGADETH
3.SLAYER/METALLICA
Ale malo tego, za dlugie to wszystko i jak sie pojawi jakas 45 minutowa wersja to bedzie git.
Na razie oficjalnie oglaszam stan B4 na dzis:
1.ANTHRAX
.
.
.
.
.
2.MEGADETH
3.SLAYER/METALLICA
woodpecker from space
- Plastek
- Kontakt:
Fajna, wyluzowana płyta. Momentami pięknie dokurwiają do pieca, to mi się podoba. A hejterzami i trollerami bym się nie przejmował wszak to Metallica, zjebać trzeba!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Destro
- postuje jak opętany!
Metallica powinna zakończyć karierę po czarnym albumie i odejść w szacunku…Od ostatniego albumu-8lat ZATWARDZENIA a teraz wypuszczają rozciągnięta na dwie płyty ŚMIERDZĄCĄ KUPĘ!!!!Naciąganie ludzi na dwie mierne płyty!!!Metallica już nie istnieje!!!