BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Nie bardzo rozumiem dlaczego.Pacjent pisze:skoro jest polską marką świetnie funkcjonującą za granicą to należy mu dobrze życzyć.
-
No właśnie,co to w ogóle za idiotyzm?ultravox pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego.Pacjent pisze:skoro jest polską marką świetnie funkcjonującą za granicą to należy mu dobrze życzyć.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nagrobek
- zahartowany metalizator
polscy złodzieje to nie od dzisiaj uznana marka na zachodzie:)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
uglak pisze:
:D
Lekkomyślność swoją drogą, może to wynikać z naszego zacofania i braku kultury oraz doświadczenia w prowadzeniu czegokolwiek poza łóżkiem polowym z używanym śmieciem. Natomiast nie róbmy z tego winy, podprogowo usprawiedliwiając skurwiałe postępowanie. Ja wiem, że jestem niemodnie starodawny. Dane słowo traktuję niezmiernie poważnie, szczególnie w interesach. Nawet jeżeli miałbym stracić. Przyznaję iż hołduję zasadom obowiązującym zapewne w czasach przedchrześcijańskiej Polsky i nie wyobrażam sobie kombinowania wobec osób mi nieznanych z którymi łączą mnie jakiekolwiek interesy, a co dopiero wobec ludzi z którymi zarabiam kasę, spędzając przy okazji ponad połowę życia. Nie mieści mi się to w głowie. Nie chciałbym się znaleźć w tego typu położeniu. Podejrzewam, że przysłowiowy Barfolomiej też nie i bez względu na to ile zje parówek na śniadanie. Jeżeli sprawa faktycznie będzie wyglądała tak jak się obecnie bardzo nieładnie rysuje, to oczekuję, że tak zwane środowisko, jakby chujowo to nie brzmiało, da temu głośny i jednoznaczny wyraz, zaprzestając jakiejkolwiek promocji tego ścierwa i osób z nim związanych. W innym przypadku, zasłuży sobie na pogardę. Tym samym jednoczę się w bulu ze Słyżtofem od Krzyżów.
- Ascetic
ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.
@ [V] jak to tam z tą przenośnią dot. opierdoleniem kwadratu było bo tak między odkurzaniem a gotowaniem roślin jestem? że, swój chłop, bo mógł zaciukać a tylko opierniczył*? ;-) że, rili trv blek metyl, tak? a tera rozumiem ;-)
weź idź na jakieś łyżwy, spacer, zrzuć cholesterol albo inne złogi, bo normalnie od tego cukru/ tłuszczu we łbie ci się kotłuje
* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie bęc. bęc.
@ [V] jak to tam z tą przenośnią dot. opierdoleniem kwadratu było bo tak między odkurzaniem a gotowaniem roślin jestem? że, swój chłop, bo mógł zaciukać a tylko opierniczył*? ;-) że, rili trv blek metyl, tak? a tera rozumiem ;-)
weź idź na jakieś łyżwy, spacer, zrzuć cholesterol albo inne złogi, bo normalnie od tego cukru/ tłuszczu we łbie ci się kotłuje
* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie bęc. bęc.
Ostatnio zmieniony 29-12-2018, 12:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
-
Bo tak mam. Gdy jakaś polska firma dobrze działa i sprzedaje swój produkt to mi się podoba.ultravox pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego.Pacjent pisze:skoro jest polską marką świetnie funkcjonującą za granicą to należy mu dobrze życzyć.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
co to za jebany bełkot.każdy twój post taki jest.Ascetic pisze:ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.
* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Ascetic
bardzo mi się teraz przykro zrobiło.[V] pisze:co to za jebany bełkot.każdy twój post taki jest.Ascetic pisze:ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.
* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie.
a jak z tą przenośnią dot. włamu jest. bo tak jak wcześniej. w biegu jestem. rozwiń. lubię takie logiki pokrętne. a jeszcze bardziej jak się taki miałczek wije później i wychodzi rakiem z tematu.
lys på slutten av lys
-
piszesz jakbyś był na bani,jeśli tak to zdrowie. A jak nie to też zdrowie.
-
- postuje jak opętany!
Na fb Slyża pojawiły się wpisy prawdopodobnie od osoby blisko związanej z zespołem (niewykluczone że to któryś z byłych / sesyjnych muzyków). Możecie rzucić okiem, kilka słów z drugiej strony barykady:
„Nie ogarniam jak, zwłaszcza samemu mając wytwórnię i wiedząc jaki to jest nakład pracy, możesz o Barcie mówić, że tylko położył wokal na płytę. Kurva, koleś wyciągnął Baubuszkę na światło dzienne, gdyby nie on, dalej byłaby w studio. A potem zajął się wszystkim, wyłożył na to chajs i ogarniał cały burdel, promocję, kontakty, koncerty, merch, stroje, sprzęt, kurva wszystko. A teraz idzie w eter, że był tylko wokalistą i pelikany łykają. Oboje bez siebie by nie istnieli.
A skoro jesteś taki mówca, to może opowiedz też o tym jak od jakiegoś roku Derph za palcami planował odsunąć Barta od projektu i drugą płytę nagrać w... Twojej wytwórni. Co, trochę dupka piecze, że nic z tego?
I może opowiedz o tym jak Derph bez mydła wyruchał perkusistę, który mu nagrał płytę, a potem został przed samą trasą wyjebany bez powodu z zespołu. I nie dostał za pracę na płycie grosza, mimo praw do wszystkiego. Albo o tym jak Derph żydził na wszystko i ze swojej doli nie dokładał na nic. O tym jak gnoił muzyków grających w projekcie i traktował ich jak parobków, a siebie uważał za pana i władcę, to nie opowiesz, bo z tego akurat Derph pewnie Ci się nie zwierzył. Jak zmieniał skład, po cichu się dogadywał z innymi muzykami, a potem przed wyjazdem: Ty nie jedziesz. Jak Barta traktował jak gówno i swojego podwładnego. Także, Panowie, pamiętajcie, że kij zawsze ma dwa końce”
„ Tylko robicie z Krisa świętego pokrzywdzonego. A ja piszę, że odjebało mu od sukcesu i zazdrości, że ktoś inny zbiera pochwały za jego projekt i zaczęło mu to uwierać. Ludzie zaczęli mu uwierać. A przecież sam chciał być anonimowy. I uwierz mi, że słowo niefajny w huj nie oddaje tego jak Derph się zachowywał wobec ludzi pracujących bądź co bądź na jego sukces. Najemnicy... Wyrobnicy... Nawet w Twoich słowach słychać pogardę do tych ludzi. Artyści muzycy, którzy włożyli w huj pracy żeby wyglądało to i brzmiało.
No, a powiedz Kris nie zrobił pałkera z Liturgii na kasę, a?„
„Nie ogarniam jak, zwłaszcza samemu mając wytwórnię i wiedząc jaki to jest nakład pracy, możesz o Barcie mówić, że tylko położył wokal na płytę. Kurva, koleś wyciągnął Baubuszkę na światło dzienne, gdyby nie on, dalej byłaby w studio. A potem zajął się wszystkim, wyłożył na to chajs i ogarniał cały burdel, promocję, kontakty, koncerty, merch, stroje, sprzęt, kurva wszystko. A teraz idzie w eter, że był tylko wokalistą i pelikany łykają. Oboje bez siebie by nie istnieli.
A skoro jesteś taki mówca, to może opowiedz też o tym jak od jakiegoś roku Derph za palcami planował odsunąć Barta od projektu i drugą płytę nagrać w... Twojej wytwórni. Co, trochę dupka piecze, że nic z tego?
I może opowiedz o tym jak Derph bez mydła wyruchał perkusistę, który mu nagrał płytę, a potem został przed samą trasą wyjebany bez powodu z zespołu. I nie dostał za pracę na płycie grosza, mimo praw do wszystkiego. Albo o tym jak Derph żydził na wszystko i ze swojej doli nie dokładał na nic. O tym jak gnoił muzyków grających w projekcie i traktował ich jak parobków, a siebie uważał za pana i władcę, to nie opowiesz, bo z tego akurat Derph pewnie Ci się nie zwierzył. Jak zmieniał skład, po cichu się dogadywał z innymi muzykami, a potem przed wyjazdem: Ty nie jedziesz. Jak Barta traktował jak gówno i swojego podwładnego. Także, Panowie, pamiętajcie, że kij zawsze ma dwa końce”
„ Tylko robicie z Krisa świętego pokrzywdzonego. A ja piszę, że odjebało mu od sukcesu i zazdrości, że ktoś inny zbiera pochwały za jego projekt i zaczęło mu to uwierać. Ludzie zaczęli mu uwierać. A przecież sam chciał być anonimowy. I uwierz mi, że słowo niefajny w huj nie oddaje tego jak Derph się zachowywał wobec ludzi pracujących bądź co bądź na jego sukces. Najemnicy... Wyrobnicy... Nawet w Twoich słowach słychać pogardę do tych ludzi. Artyści muzycy, którzy włożyli w huj pracy żeby wyglądało to i brzmiało.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
u mnie się długo w organizmie utrzymuje to fakt -:( albo -)[V] pisze:piszesz jakbyś był na bani,jeśli tak to zdrowie. A jak nie to też zdrowie.
a tak po prawdzie to mnie Twój krytyczny post zmartwił. tu takie dalekosiężne wydawnicze plany a tu taki szczał ...
zdrówko również ! bez względu na wzgląd
Krótko mówiąc, wychodzi klasyczne polskie piekiełko. Za pięć złotych sprzedaliby własną matkę, wypierając się własnego cienia. Gardzę i sram na ich zwłoki.mj. pisze:Na fb Slyża pojawiły się wpisy prawdopodobnie od osoby blisko związanej z zespołem (niewykluczone że to któryś z byłych / sesyjnych muzyków). Możecie rzucić okiem, kilka słów z drugiej strony barykady:
- nicram
^ Nie zmienia to faktu, że skoro Batushka była pomysłem Krzysia, Krzyś kompozytorem całości materiału to Batushka była firmą Krzysia. Nie można usprawiedliwić w żaden sposób tego, że któryś z jego pracowników czy inwestorów kradnie tę firmę. Jak pracownikom tak bardzo nie podobało się szefostwo Krzysia, to mogli założyć konkurencyjny podmiot a rynek zweryfikowałby który jest lepszy.
all the monsters will break your heart
- SODOMOUSE
Główny Inspektorat Hygieny, zaleca dezynfekcję

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
^ nie zmienia to faktu, że gdyby nie gownoburza vel. akcja Batkuszka szło by zdechnąć z nudów. np. ja teraz stoję pod Homeandyou. żona ryje i buszuje. a ja czekam na rozwój wydarzeń. co ciekawe ze 3 smutnych panów tez czeka. ale na żony/ kochanki a nie rozwój wydarzeń u dużegoBarta.
mi sie teraz marzy, żeby akcja rozwinęła się w stronę napaści seksualnej albo przynajmniej rabunku. akcja dynamiczna jest ....
mi sie teraz marzy, żeby akcja rozwinęła się w stronę napaści seksualnej albo przynajmniej rabunku. akcja dynamiczna jest ....
- SODOMOUSE
Homoandyou, napaść seksualna, rabunek...w co Ty się wplątałeś?
NYCHTS
- Triceratops
No w koncu jakis fajny zwrot akcji, niczym w klasycznym kryminale, gdzie okazuje sie, ze zabojca nie byl uposledzony kelner a niewidomy portier. Sytuacja wyglada tak: zlapal kozak tatarzyna a tatarzyn za leb trzyma.
A wiadomy wydawca z wszechpoteznej juz zacieral lapki do dealu, i jest strona w sprawie.......pamietam, ze jak sie okazalo, ze s.p. Lykantrop troche trolluje, to pierwszy napierdalal w niego kamieniem z sumieniem czystym jak swiezo wykrochmalone przescieradlo babki dlugopisa.....
A wiadomy wydawca z wszechpoteznej juz zacieral lapki do dealu, i jest strona w sprawie.......pamietam, ze jak sie okazalo, ze s.p. Lykantrop troche trolluje, to pierwszy napierdalal w niego kamieniem z sumieniem czystym jak swiezo wykrochmalone przescieradlo babki dlugopisa.....
woodpecker from space
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
życie -:) tylko wypelzniesz z domu/ piwnicy i już avanti -:)SODOMOUSE pisze:Homoandyou, napaść seksualna, rabunek...w co Ty się wplątałeś?