BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

29-12-2018, 11:48

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-12-2018, 11:51

Pacjent pisze:skoro jest polską marką świetnie funkcjonującą za granicą to należy mu dobrze życzyć.
Nie bardzo rozumiem dlaczego.
[V]

29-12-2018, 11:53

ultravox pisze:
Pacjent pisze:skoro jest polską marką świetnie funkcjonującą za granicą to należy mu dobrze życzyć.
No właśnie,co to w ogóle za idiotyzm?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

29-12-2018, 12:02

polscy złodzieje to nie od dzisiaj uznana marka na zachodzie:)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-12-2018, 12:14

uglak pisze:Obrazek

:D
535

29-12-2018, 12:19

Lekkomyślność swoją drogą, może to wynikać z naszego zacofania i braku kultury oraz doświadczenia w prowadzeniu czegokolwiek poza łóżkiem polowym z używanym śmieciem. Natomiast nie róbmy z tego winy, podprogowo usprawiedliwiając skurwiałe postępowanie. Ja wiem, że jestem niemodnie starodawny. Dane słowo traktuję niezmiernie poważnie, szczególnie w interesach. Nawet jeżeli miałbym stracić. Przyznaję iż hołduję zasadom obowiązującym zapewne w czasach przedchrześcijańskiej Polsky i nie wyobrażam sobie kombinowania wobec osób mi nieznanych z którymi łączą mnie jakiekolwiek interesy, a co dopiero wobec ludzi z którymi zarabiam kasę, spędzając przy okazji ponad połowę życia. Nie mieści mi się to w głowie. Nie chciałbym się znaleźć w tego typu położeniu. Podejrzewam, że przysłowiowy Barfolomiej też nie i bez względu na to ile zje parówek na śniadanie. Jeżeli sprawa faktycznie będzie wyglądała tak jak się obecnie bardzo nieładnie rysuje, to oczekuję, że tak zwane środowisko, jakby chujowo to nie brzmiało, da temu głośny i jednoznaczny wyraz, zaprzestając jakiejkolwiek promocji tego ścierwa i osób z nim związanych. W innym przypadku, zasłuży sobie na pogardę. Tym samym jednoczę się w bulu ze Słyżtofem od Krzyżów.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2018, 12:23

ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.

@ [V] jak to tam z tą przenośnią dot. opierdoleniem kwadratu było bo tak między odkurzaniem a gotowaniem roślin jestem? że, swój chłop, bo mógł zaciukać a tylko opierniczył*? ;-) że, rili trv blek metyl, tak? a tera rozumiem ;-)

weź idź na jakieś łyżwy, spacer, zrzuć cholesterol albo inne złogi, bo normalnie od tego cukru/ tłuszczu we łbie ci się kotłuje

* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie bęc. bęc.
Ostatnio zmieniony 29-12-2018, 12:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Pacjent

29-12-2018, 12:25

ultravox pisze:
Bo tak mam. Gdy jakaś polska firma dobrze działa i sprzedaje swój produkt to mi się podoba.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
[V]

29-12-2018, 12:27

Ascetic pisze:ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.

@ [V] jak to tam z tą przenośnią dot. opierdoleniem kwadratu było bo tak między odkurzaniem a gotowaniem roślin jestem? że, swój chłop, bo mógł zaciukać a tylko opierniczył*? ;-) że, rili trv blek metyl, tak? a tera rozumiem ;-)

weź idź na jakieś łyżwy, spacer, zrzuć cholesterol albo inne złogi, bo normalnie od tego cukru/ tłuszczu we łbie ci się kotłuje

* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie.
co to za jebany bełkot.każdy twój post taki jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2018, 12:29

[V] pisze:
Ascetic pisze:ta nazwa taka sowiecka zespołu tego to tak od początku mi jakoś tak rusko-słowiańską mentalnością waniała.

* w tym miejscu przypomina mi się historia gangu karateków. doczytałem przygotowując jeden ...., że oni to tak w ogóle i szczególe dość fajnie działali. etycznie i przyjaźnie. bo jak robili wjazd na chawire to tylko wiązali, kradli, ale nigdy nie mordowali. (choć to nie do końca prawda jest). i nawet poduszki podkładali. lekarstwa wyciągali. generalnie spoko kolesie. także tego ten. kwestia miary i tolerancji. i tego na kogo bęc padnie.
co to za jebany bełkot.każdy twój post taki jest.
bardzo mi się teraz przykro zrobiło.

a jak z tą przenośnią dot. włamu jest. bo tak jak wcześniej. w biegu jestem. rozwiń. lubię takie logiki pokrętne. a jeszcze bardziej jak się taki miałczek wije później i wychodzi rakiem z tematu.
lys på slutten av lys
[V]

29-12-2018, 12:33

piszesz jakbyś był na bani,jeśli tak to zdrowie. A jak nie to też zdrowie.
mj.
postuje jak opętany!

29-12-2018, 13:04

Na fb Slyża pojawiły się wpisy prawdopodobnie od osoby blisko związanej z zespołem (niewykluczone że to któryś z byłych / sesyjnych muzyków). Możecie rzucić okiem, kilka słów z drugiej strony barykady:

„Nie ogarniam jak, zwłaszcza samemu mając wytwórnię i wiedząc jaki to jest nakład pracy, możesz o Barcie mówić, że tylko położył wokal na płytę. Kurva, koleś wyciągnął Baubuszkę na światło dzienne, gdyby nie on, dalej byłaby w studio. A potem zajął się wszystkim, wyłożył na to chajs i ogarniał cały burdel, promocję, kontakty, koncerty, merch, stroje, sprzęt, kurva wszystko. A teraz idzie w eter, że był tylko wokalistą i pelikany łykają. Oboje bez siebie by nie istnieli.
A skoro jesteś taki mówca, to może opowiedz też o tym jak od jakiegoś roku Derph za palcami planował odsunąć Barta od projektu i drugą płytę nagrać w... Twojej wytwórni. Co, trochę dupka piecze, że nic z tego?
I może opowiedz o tym jak Derph bez mydła wyruchał perkusistę, który mu nagrał płytę, a potem został przed samą trasą wyjebany bez powodu z zespołu. I nie dostał za pracę na płycie grosza, mimo praw do wszystkiego. Albo o tym jak Derph żydził na wszystko i ze swojej doli nie dokładał na nic. O tym jak gnoił muzyków grających w projekcie i traktował ich jak parobków, a siebie uważał za pana i władcę, to nie opowiesz, bo z tego akurat Derph pewnie Ci się nie zwierzył. Jak zmieniał skład, po cichu się dogadywał z innymi muzykami, a potem przed wyjazdem: Ty nie jedziesz. Jak Barta traktował jak gówno i swojego podwładnego. Także, Panowie, pamiętajcie, że kij zawsze ma dwa końce”

„ Tylko robicie z Krisa świętego pokrzywdzonego. A ja piszę, że odjebało mu od sukcesu i zazdrości, że ktoś inny zbiera pochwały za jego projekt i zaczęło mu to uwierać. Ludzie zaczęli mu uwierać. A przecież sam chciał być anonimowy. I uwierz mi, że słowo niefajny w huj nie oddaje tego jak Derph się zachowywał wobec ludzi pracujących bądź co bądź na jego sukces. Najemnicy... Wyrobnicy... Nawet w Twoich słowach słychać pogardę do tych ludzi. Artyści muzycy, którzy włożyli w huj pracy żeby wyglądało to i brzmiało.

No, a powiedz Kris nie zrobił pałkera z Liturgii na kasę, a?„
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-12-2018, 13:05

[V] pisze:piszesz jakbyś był na bani,jeśli tak to zdrowie. A jak nie to też zdrowie.
u mnie się długo w organizmie utrzymuje to fakt -:( albo -)
a tak po prawdzie to mnie Twój krytyczny post zmartwił. tu takie dalekosiężne wydawnicze plany a tu taki szczał ...

zdrówko również ! bez względu na wzgląd
535

29-12-2018, 13:14

mj. pisze:Na fb Slyża pojawiły się wpisy prawdopodobnie od osoby blisko związanej z zespołem (niewykluczone że to któryś z byłych / sesyjnych muzyków). Możecie rzucić okiem, kilka słów z drugiej strony barykady:

„Nie ogarniam jak, zwłaszcza samemu mając wytwórnię i wiedząc jaki to jest nakład pracy, możesz o Barcie mówić, że tylko położył wokal na płytę. Kurva, koleś wyciągnął Baubuszkę na światło dzienne, gdyby nie on, dalej byłaby w studio. A potem zajął się wszystkim, wyłożył na to chajs i ogarniał cały burdel, promocję, kontakty, koncerty, merch, stroje, sprzęt, kurva wszystko. A teraz idzie w eter, że był tylko wokalistą i pelikany łykają. Oboje bez siebie by nie istnieli.
A skoro jesteś taki mówca, to może opowiedz też o tym jak od jakiegoś roku Derph za palcami planował odsunąć Barta od projektu i drugą płytę nagrać w... Twojej wytwórni. Co, trochę dupka piecze, że nic z tego?
I może opowiedz o tym jak Derph bez mydła wyruchał perkusistę, który mu nagrał płytę, a potem został przed samą trasą wyjebany bez powodu z zespołu. I nie dostał za pracę na płycie grosza, mimo praw do wszystkiego. Albo o tym jak Derph żydził na wszystko i ze swojej doli nie dokładał na nic. O tym jak gnoił muzyków grających w projekcie i traktował ich jak parobków, a siebie uważał za pana i władcę, to nie opowiesz, bo z tego akurat Derph pewnie Ci się nie zwierzył. Jak zmieniał skład, po cichu się dogadywał z innymi muzykami, a potem przed wyjazdem: Ty nie jedziesz. Jak Barta traktował jak gówno i swojego podwładnego. Także, Panowie, pamiętajcie, że kij zawsze ma dwa końce”

„ Tylko robicie z Krisa świętego pokrzywdzonego. A ja piszę, że odjebało mu od sukcesu i zazdrości, że ktoś inny zbiera pochwały za jego projekt i zaczęło mu to uwierać. Ludzie zaczęli mu uwierać. A przecież sam chciał być anonimowy. I uwierz mi, że słowo niefajny w huj nie oddaje tego jak Derph się zachowywał wobec ludzi pracujących bądź co bądź na jego sukces. Najemnicy... Wyrobnicy... Nawet w Twoich słowach słychać pogardę do tych ludzi. Artyści muzycy, którzy włożyli w huj pracy żeby wyglądało to i brzmiało.

No, a powiedz Kris nie zrobił pałkera z Liturgii na kasę, a?„
Krótko mówiąc, wychodzi klasyczne polskie piekiełko. Za pięć złotych sprzedaliby własną matkę, wypierając się własnego cienia. Gardzę i sram na ich zwłoki.
Awatar użytkownika
nicram

29-12-2018, 13:25

^ Nie zmienia to faktu, że skoro Batushka była pomysłem Krzysia, Krzyś kompozytorem całości materiału to Batushka była firmą Krzysia. Nie można usprawiedliwić w żaden sposób tego, że któryś z jego pracowników czy inwestorów kradnie tę firmę. Jak pracownikom tak bardzo nie podobało się szefostwo Krzysia, to mogli założyć konkurencyjny podmiot a rynek zweryfikowałby który jest lepszy.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

29-12-2018, 13:31

Główny Inspektorat Hygieny, zaleca dezynfekcję
Obrazek
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-12-2018, 13:35

^ nie zmienia to faktu, że gdyby nie gownoburza vel. akcja Batkuszka szło by zdechnąć z nudów. np. ja teraz stoję pod Homeandyou. żona ryje i buszuje. a ja czekam na rozwój wydarzeń. co ciekawe ze 3 smutnych panów tez czeka. ale na żony/ kochanki a nie rozwój wydarzeń u dużegoBarta.

mi sie teraz marzy, żeby akcja rozwinęła się w stronę napaści seksualnej albo przynajmniej rabunku. akcja dynamiczna jest ....
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

29-12-2018, 13:42

Homoandyou, napaść seksualna, rabunek...w co Ty się wplątałeś?
Awatar użytkownika
Triceratops

29-12-2018, 13:42

No w koncu jakis fajny zwrot akcji, niczym w klasycznym kryminale, gdzie okazuje sie, ze zabojca nie byl uposledzony kelner a niewidomy portier. Sytuacja wyglada tak: zlapal kozak tatarzyna a tatarzyn za leb trzyma.
A wiadomy wydawca z wszechpoteznej juz zacieral lapki do dealu, i jest strona w sprawie.......pamietam, ze jak sie okazalo, ze s.p. Lykantrop troche trolluje, to pierwszy napierdalal w niego kamieniem z sumieniem czystym jak swiezo wykrochmalone przescieradlo babki dlugopisa.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-12-2018, 13:46

SODOMOUSE pisze:Homoandyou, napaść seksualna, rabunek...w co Ty się wplątałeś?
życie -:) tylko wypelzniesz z domu/ piwnicy i już avanti -:)
ODPOWIEDZ