DECAPITATED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: DECAPITATED
Ich ostatnia płyta jest wciąż zajebista mimo paredziesięciu odsłuchów. Teksty też miodzio. No, ale mnie teksty Szubrychta wogóle dobrze wchodzą, a że tutaj był w formie....
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... tated.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobry wywiad!
a to:
:-D
a to:
Kod: Zaznacz cały
Jest mi dobrze z tym jak jest. Nie mogę narzekać. Mam zajebistą rodzinę, żyję z grania, jeżdżę z kapelą po całym świecie. Nie mogę się czuć niedoceniony. Z Decapem osiągnąłem naprawdę dużo, odwiedziłem wiele fajnych krajów, grałem w najbardziej zajebistych klubach i miejscach. Wiesz, nie gramy muzyki lekkiej i przyjemnej, więc nie czekam na to, że mainstreamowe media zaczną do nas pisać. Wcale za tym nie tęsknię, ani mi tego nie brakuje. Poza tym media nie interesuje muzyka ani to, że ktoś gdzieś tam zagrał koncert, tylko ze ktoś jest kontrowersyjny. Ja nie mam osobowości medialnej, chociaż mógłbym w sobie takową wyrobić, ale mi się nie chce. (śmiech) Trzeba wsadzać kij w mrowisko, coś podpalić, iść do więzienia, to wtedy o tobie napiszą. A ja spokojny, miły, nikomu nie pokazujący "faka" miś - daj spokój, jaki mainstream. Dla mnie najważniejsze jest to, żeby mieć zajebiście brzmiący band, który gra mega koncerty, żyje z tego i wzbudza tym u ludzi szacun - to jest moje marzenie i do tego zmierzam.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
- weteran forumowych bitew

Okładka nowej płyty, zaraz się pewnie posypią opinie że to produkt typowy dla Mystic ;) Moim zdaniem jak na metalowe standardy to jest całkiem dobrze.
- vicek
- zahartowany metalizator
będzie jednak trans
-
obawiam sie, ze tytuly w wypadku takich zespolow nie odnajduja pokrycia w rzeczywistosci. obym sie mylil.
-
Gorguts śpiewał o kolorowych piaskach, to decapitated pospiewa o mantrze.
-
coby nie mowic, odlot w dowolnej od dwojki plycie Gorguts jest niezbywalny, chociazby pod tym katem jest to jakas opcja powinowactwa z piaskami :D dzwieki Deca, a w szczegolnosci na plycie poprzedniej, to czysta matematyka, nie majaca nic wspolnego z efektami uzycia srodkow psychotropowych czy psychoaktywnych... o ile nie mowimy o matematyce jako matce WSZYSTKIEGO ;)
- Biały
- w mackach Zła
ostatni Decapitated jest zajebiście zagrany, z chirurgiczną precyzją robota, taki technical death metal z maksymalnym naciskiem na "technical", poprzednia płyta bardzo mi się spodobała i oby z tą nową było podobnie
- DST
- rasowy masterfulowicz
Była techniczna, ale nie zapomnieli o tym, że utwory muszą być dobrze skomponowane. I bardziej określiłbym tę płytę jako "motoryczną", miałem momentami wrażenie jakby chcieli zagrać jak uproszczone Meshuggah.
-
Chcecie tracklistę??? Chcecieeeeee?
No to macie:
1. Exiled In Flesh
2. The Blasphemous Psalm To The Dummy God Creation
3. Veins
4. Blood Mantra
5. Nest
6. Instinct
7. Blindness
8. Red Sun
A jak kogos by interesowało to można już zrobić pre order w Mysticu
No to macie:
1. Exiled In Flesh
2. The Blasphemous Psalm To The Dummy God Creation
3. Veins
4. Blood Mantra
5. Nest
6. Instinct
7. Blindness
8. Red Sun
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Hehe, można. Tylko po co? :)Nasum pisze:
Nie no, czepiam się dla zasady. Bez Vitka ten zespół to już nie to samo.
The madness and the damage done.
- moonfire
Nie mogłem się opanować.Nasum pisze: 2. The Blasphemous Psalm To The Dummy God Creation

- manieczki
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- vicek
niezle
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
[youtube][/youtube]
Dał bym jej grać na mojej gicie hehe
Cover lepszy od oryginału!
Dał bym jej grać na mojej gicie hehe
Cover lepszy od oryginału!
- nicram
Łaaaaaaaaaaaaaaał. Jest moc!manieczki pisze:[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
widze, ze Decapitated znalazl sobie idealne supporty dla swojej nowej stylistyki: Thy Disease i 2 zespoly z talent-showowNa trasie Blood Mantra Tour 2014 DECAPITATED będą wspomagać trzy zespoły. Pierwszy z nich to THY DISEASE który będzie promował na żywo wydany na początku tego roku szósty album. Następnym uczestnikiem trasy jest MATERIA – finaliści „Must Be The Music”, cały czas aktywni koncertowo w całym kraju oraz THE SIXPOUNDER – zasłużony skład, który m.in zagrał na tegorocznym Przystanku Woodstock.
Guilty of being right
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Supporty tragiczne. Takie Thy Disease, wystarczy że popatrzę na fotki i nawet nie chcę sprawdzac jak oni obecnie grają. Dwa pozostałe, dyskwalifikacja za udział w gównianych programach. Samo Decapitated daję radę, nawet bardzo i czuję że ten nowy album nie będzie rozczarowaniem.uglak pisze:widze, ze Decapitated znalazl sobie idealne supporty dla swojej nowej stylistyki: Thy Disease i 2 zespoly z talent-showowNa trasie Blood Mantra Tour 2014 DECAPITATED będą wspomagać trzy zespoły. Pierwszy z nich to THY DISEASE który będzie promował na żywo wydany na początku tego roku szósty album. Następnym uczestnikiem trasy jest MATERIA – finaliści „Must Be The Music”, cały czas aktywni koncertowo w całym kraju oraz THE SIXPOUNDER – zasłużony skład, który m.in zagrał na tegorocznym Przystanku Woodstock.
- nicram
Myślę, że na tę trasę, te tragiczne supporty wpieprzył Mystic i chłopaki nie mieli nic do gadania.
+1harvestman pisze: Samo Decapitated daję radę, nawet bardzo i czuję że ten nowy album nie będzie rozczarowaniem.
all the monsters will break your heart