Czy może być coś gorszego niż wiadomość o śmierci Jeffa? Niewiele brakowało, żeby tak było z tym "występem" Osbourne'a. Straszne, kurwa, straszne...Mort pisze:Nowy numer, Loner, na żywo z Melbourne.
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=189468
BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: BLACK SABBATH
Ja nawet nie słucham - swego czasu nasłuchałem się na youtube i naczytałem na tym forum jak to Halford nie domaga. Poszedłem na koncert i okazało się, że jest w doskonałej dyspozycji. A co do Ozzego - pamiętam jak zobaczyłem jakiś fragment koncertu z czasów "No more tears" - wyszedł na scenę z werwą osoby cierpiącej na stwardnienie rozsiane, zaczął śpiewać jak dziecko we mgle... pomyślałem "wrak człowieka, już długo nie pociągnie" i od tamtego czasu minęły.... 22 lata, a on wciąż śpiewa...
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W sumie racja, bo jeśli chodzi o Halforda to jego występ w roli wokalisty Black Sabbath (do znalezienia w sieci) spowodował kiedyś u mnie torsje i myśli samobójcze, to jego późniejsze występy na żywo były jak zmartwychwstanie Jezusa.
- Block69
- zahartowany metalizator
Halford kilka lat temu miał słabszy okres i nie domagał na koncertach - to fakt. Nie wiem jak to zrobił, ale od początku Epitaph Tour przeżywał druga młodość.
A Ozzy w warunkach studyjnych pewnie wypadnie jak zawsze, jednak to co usłyszałem w powyższym linku skutecznie odstraszyło mnie przed zobaczeniem ich na żywo.
A Ozzy w warunkach studyjnych pewnie wypadnie jak zawsze, jednak to co usłyszałem w powyższym linku skutecznie odstraszyło mnie przed zobaczeniem ich na żywo.
PENIS METAL
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ozzy odstawił dragi i chlanie i wyraźnie widać, że chłop się pozbierał. Szkoda tylko, że z Billem się kurwa nie dogadali bo kolejnej płyty to już raczej nie będzie.
-
- rasowy masterfulowicz
Będzie wersja exclusive dla Best Buya.
http://www.bestbuy.com/site/13+%28Best+ ... &lp=1&cp=1
Naïveté in Black. Z czyms mi się to kojarzy ;)
http://www.bestbuy.com/site/13+%28Best+ ... &lp=1&cp=1
Naïveté in Black. Z czyms mi się to kojarzy ;)
I AM MORBID
- vicek
straszny ten wokal , gdzie ten głos z sabotage ???
-
- rasowy masterfulowicz
Czytał ktoś z Was Iron Man, autobiografię Iommiego? Warto się za nią zabrać?
I AM MORBID
- Dragazes
- w mackach Zła
Ja czytam. Jest całkiem spoko. Krótkie rozdziały, dobrze się czyta w autobusie w drodze do pracy czy na uczelnię :)
W przeciwieństwie do (auto)biografii Ozziego u Iommiego jest więcej szczegółów i nie skupia się tylko na wygłupach i innych pierdołach. Ale nie oczekuj też ścisłych relacji ze studia z czasów nagrywania płyt.
W przeciwieństwie do (auto)biografii Ozziego u Iommiego jest więcej szczegółów i nie skupia się tylko na wygłupach i innych pierdołach. Ale nie oczekuj też ścisłych relacji ze studia z czasów nagrywania płyt.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Z tego co widać na tych klipach, głównym problemem Ozziego jest to, że nie naumiał się tekstów do nowych kawałków. Biorąc pod uwagę, że chyba nie jest w najlepszej formie, pewnie ciężko mu się skupić jednocześnie na czytaniu z promptera i trzymaniu melodii :)
Swoją drogą, wczoraj posłuchałem sobie "The devil you know" - tuż po premierze mi ta płytka nie siadła, ale muszę przyznać, że z perspektywy czasu broni się bardzo dobrze. Chciałbym żeby "13" przynajmniej zbliżyła się do tego poziomu.
Swoją drogą, wczoraj posłuchałem sobie "The devil you know" - tuż po premierze mi ta płytka nie siadła, ale muszę przyznać, że z perspektywy czasu broni się bardzo dobrze. Chciałbym żeby "13" przynajmniej zbliżyła się do tego poziomu.
- lucass
- weteran forumowych bitew
Kurwa, gdyby dobrze zaspiewał tego Lonera to był by elegancki numer.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- zaczyna szaleć
https://gwidoniusz.wordpress.com/2013/0 ... k-sabbath/ wartoMort pisze:Czytał ktoś z Was Iron Man, autobiografię Iommiego? Warto się za nią zabrać?
-
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj kupiłem Iron Mana i przeczytalem połowę. Fajne! Dowiedziałem się trochę o Johnie Bonhamie ;)
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
Zajebisty numer. Riffy jak z Master of Reality. Iommi znowu pali zielsko?Mort pisze:Nowy numer, Loner, na żywo z Melbourne.
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=189468
recenzja 13 z brytyjskiego MH
http://www.metalhammer.co.uk/news/revie ... ight-here/
I AM MORBID
- Rattlehead
support music, not rumors
-
- rasowy masterfulowicz
początek brzmi jak "Black Sabbath", środkowa część jak Black Sabbath ale końcówka to singlowy Ozzy
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
- vicek
heheh ten zietgiest to oczywiste nawiązanie do planet caravan . super płyta , super riffy
-
- rasowy masterfulowicz
Jest dobrze, ale marzyłem, że będzie lepiej. Zgodnie z zapowiedziami 13 to granie z retro feelingiem, pod Black Sabbath, z naciskiem na płyty 1-3. Highlitem jest Damaged Soul, kolos z bluesowym zacięciem, niejeden z Was obsra przy nim gacie.
I AM MORBID