EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
-
Re: EMPEROR

ich image w drugiej połowie lat 90tych to taki Matrix troche:)Ale I tak lepiej niż pomalowane mordy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
co by tam nie mówić to też mają swój urok.Tak samo jak pierwsze nagrania tego zespołu.
btw Ja jebie ale mi się wkręcił ten zespół ostatnio..pierwszy wywiadzik na masterfula zrobiłem z Samothem właśnie
<podajcie mi husteczki> ;D
btw Ja jebie ale mi się wkręcił ten zespół ostatnio..pierwszy wywiadzik na masterfula zrobiłem z Samothem właśnie
<podajcie mi husteczki> ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
EPka nadal jest zajebista i właściwie wracam do niej równie często co do IX Equilibrium.[V] pisze:co by tam nie mówić to też mają swój urok.Tak samo jak pierwsze nagrania tego zespołu.
Kurwa, tak młode chłopaki nagrywały tak zajebistą muzykę, teraz jak wychodzi jakiś bm debiut to już od razu wycyzelowany, dopieszczony, albo nieudolnie/poprawnie hołdujący starej tradycji. Brakuje mi jakiegoś zrywu w tym gatunku, jakiegoś nieokrzesanego buntu wśród maluczkich, walki o lepszą sprawę (z perspektywy nastolatka), jakiejś takiej młodzieńczej szczerej pasji i energii.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
tak sobie slucham

i wychodzi mi, ze to jest moj ulubiony material Emperor. w sumie wszystko w tych 4 kawalkach jest zajebiste - brzmienie, riffy, wokal, lesny do cna klimat. nawet klawisze na miejscu. szkoda tylko, ze jest taki krotki.

i wychodzi mi, ze to jest moj ulubiony material Emperor. w sumie wszystko w tych 4 kawalkach jest zajebiste - brzmienie, riffy, wokal, lesny do cna klimat. nawet klawisze na miejscu. szkoda tylko, ze jest taki krotki.
this is a land of wolves now
-
- w mackach Zła
to jest gorsze nawet od Nightside Eclipse :D
demo lepiej odpal, czaj jakie zło:
demo lepiej odpal, czaj jakie zło:
- Riven
- Kontakt:
znam demo, ale ma zbyt przejebane brzmienie jak dla mnie
wlasnie emperor ep jest o niebo lepsze od nightside. wielbie i huj ;)
wlasnie emperor ep jest o niebo lepsze od nightside. wielbie i huj ;)
- Lykantrop
Czyścioszek się znalazł, właśnie brzmienie to jest smaczek i nierozerwalnie ważna część tej układanki.Riven pisze:znam demo, ale ma zbyt przejebane brzmienie jak dla mnie
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Kontakt:
przeciez nie mowie, ze nie
po prostu nie chce mi sie tego sluchac ;)
po prostu nie chce mi sie tego sluchac ;)
- koreaniec
- w mackach Zła
W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
Każda inna opinia może być opiną kogoś, kto usłyszał jedynkę grubo po czasie - tzn. kiedy inni z nurtu symfonicznego, religijnego i "hipsterskiego" wymęczyli i przetworzyli pierwowzór na milion sposobów - przez co ten musiał się zdewaluować, przynajmniej w oczach osób, które nie miały możliwości dostąpić olśnienia jedynką zaraz po jej odsłuchu.
I jeszcze równanko: ItNE>AttWaD>P>IX E
Każda inna opinia może być opiną kogoś, kto usłyszał jedynkę grubo po czasie - tzn. kiedy inni z nurtu symfonicznego, religijnego i "hipsterskiego" wymęczyli i przetworzyli pierwowzór na milion sposobów - przez co ten musiał się zdewaluować, przynajmniej w oczach osób, które nie miały możliwości dostąpić olśnienia jedynką zaraz po jej odsłuchu.
Lefthandpathyoga
- Skaut
1 i 2 Limbonic Art. Pod względem klawiszy raczej nikt z Deamonem i Morfeusem nie mógł się równać.koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
LOL, jak można stawiać IX Equilibrium na końcu nierówności? Przecież to jest właśnie ich opus magnum.koreaniec pisze:I jeszcze równanko: ItNE>AttWaD>P>IX E
Coś tam było! Człowiek!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Też nie wiem. Te płyty byłby znacznie biedniejsze, gdyby nie klawisz.koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach.
No nie? Przecież na końcu powinien być Prometeusz, a IX przedostatni. To powinno wyglądać tak:Skaut pisze: LOL, jak można stawiać IX Equilibrium na końcu nierówności?.
Anthems >> Emperor > In the... >> IX >>> Prometeusz
-
- weteran forumowych bitew
Niedosyt > przesyt :)Riven pisze:szkoda tylko, ze jest taki krotki.
Z ciekawości odświezyłem sobie wczoraj w nocy dwa pierwsze Emperory i o dziwo dalej się tego doskonale słucha. Miejscami wiocha jak skurwysyn, ale klimat taki że kapcie spadają - i o to chodzi. Aż żałuję że nie jest jesien, czy zima, w letnie upały jednak ta muzyka nie wchodzi aż tak dobrze jak by mogła, ale... jesień już niedługo.
Coś jest na rzeczy.Skaut pisze:Brakuje mi jakiegoś zrywu w tym gatunku, jakiegoś nieokrzesanego buntu wśród maluczkich, walki o lepszą sprawę (z perspektywy nastolatka), jakiejś takiej młodzieńczej szczerej pasji i energii.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: Re:
niesłuchalne pretensjonalne gówno.0ms pisze:
Emperor i Limbonic Art rządzą do dzisiaj.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zgoda, ale na matematyce się nie znasz.koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Re:
O czym Ty do mnie rozmawiasz? Że na tej płycie wyszli z lasu i sztampy to od razu gówno?Only_True_Believers pisze:niesłuchalne pretensjonalne gówno.0ms pisze:
Świetna, bezpretensjonalna właśnie i wielowymiarowa muzyka.
Żeby nie było pierdolenia- 'N Crugu Bradului (a zwłaszcza wiosnę) uwielbiam równie mocno.
- Riven
- Kontakt:
Ooo, jak ja dawno tego nie słuchałem. No właśnie, to są klawisze. Moc whuj.0ms pisze:Jesli klawisze to tylkoSkaut pisze: 1 i 2 Limbonic Art. Pod względem klawiszy raczej nikt z Deamonem i Morfeusem nie mógł się równać.
Ale zart przedni ;)