EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: EMPEROR

07-08-2013, 18:41

Tak, czuć retro-powiew. Fajne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

07-08-2013, 18:42

Obrazek

Obrazek

ich image w drugiej połowie lat 90tych to taki Matrix troche:)Ale I tak lepiej niż pomalowane mordy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
DCI Hunt

07-08-2013, 18:48

Ja jestem zgredem. Wolę te zdjęcia:

Obrazek

i black metal :)
[V]

07-08-2013, 18:54

co by tam nie mówić to też mają swój urok.Tak samo jak pierwsze nagrania tego zespołu.
btw Ja jebie ale mi się wkręcił ten zespół ostatnio..pierwszy wywiadzik na masterfula zrobiłem z Samothem właśnie
<podajcie mi husteczki> ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

07-08-2013, 20:23

[V] pisze:co by tam nie mówić to też mają swój urok.Tak samo jak pierwsze nagrania tego zespołu.
EPka nadal jest zajebista i właściwie wracam do niej równie często co do IX Equilibrium.
Kurwa, tak młode chłopaki nagrywały tak zajebistą muzykę, teraz jak wychodzi jakiś bm debiut to już od razu wycyzelowany, dopieszczony, albo nieudolnie/poprawnie hołdujący starej tradycji. Brakuje mi jakiegoś zrywu w tym gatunku, jakiegoś nieokrzesanego buntu wśród maluczkich, walki o lepszą sprawę (z perspektywy nastolatka), jakiejś takiej młodzieńczej szczerej pasji i energii.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-08-2013, 22:53

tak sobie slucham

Obrazek
i wychodzi mi, ze to jest moj ulubiony material Emperor. w sumie wszystko w tych 4 kawalkach jest zajebiste - brzmienie, riffy, wokal, lesny do cna klimat. nawet klawisze na miejscu. szkoda tylko, ze jest taki krotki.
this is a land of wolves now
Arisowicz
w mackach Zła

07-08-2013, 23:13

to jest gorsze nawet od Nightside Eclipse :D

demo lepiej odpal, czaj jakie zło:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-08-2013, 23:16

znam demo, ale ma zbyt przejebane brzmienie jak dla mnie

wlasnie emperor ep jest o niebo lepsze od nightside. wielbie i huj ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-08-2013, 23:19

Riven pisze:znam demo, ale ma zbyt przejebane brzmienie jak dla mnie
Czyścioszek się znalazł, właśnie brzmienie to jest smaczek i nierozerwalnie ważna część tej układanki.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-08-2013, 23:21

przeciez nie mowie, ze nie
po prostu nie chce mi sie tego sluchac ;)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

07-08-2013, 23:57

W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
Każda inna opinia może być opiną kogoś, kto usłyszał jedynkę grubo po czasie - tzn. kiedy inni z nurtu symfonicznego, religijnego i "hipsterskiego" wymęczyli i przetworzyli pierwowzór na milion sposobów - przez co ten musiał się zdewaluować, przynajmniej w oczach osób, które nie miały możliwości dostąpić olśnienia jedynką zaraz po jej odsłuchu.

I jeszcze równanko: ItNE>AttWaD>P>IX E
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Skaut

08-08-2013, 00:16

koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
1 i 2 Limbonic Art. Pod względem klawiszy raczej nikt z Deamonem i Morfeusem nie mógł się równać.
koreaniec pisze:I jeszcze równanko: ItNE>AttWaD>P>IX E
LOL, jak można stawiać IX Equilibrium na końcu nierówności? Przecież to jest właśnie ich opus magnum.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

08-08-2013, 00:36

koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach.
Też nie wiem. Te płyty byłby znacznie biedniejsze, gdyby nie klawisz.
Skaut pisze: LOL, jak można stawiać IX Equilibrium na końcu nierówności?.
No nie? Przecież na końcu powinien być Prometeusz, a IX przedostatni. To powinno wyglądać tak:

Anthems >> Emperor > In the... >> IX >>> Prometeusz
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re:

08-08-2013, 08:41

Skaut pisze: 1 i 2 Limbonic Art. Pod względem klawiszy raczej nikt z Deamonem i Morfeusem nie mógł się równać.
Khm, khm... No chyba, że...
Kerosene keeps me warm.
Baton
weteran forumowych bitew

08-08-2013, 10:52

Riven pisze:szkoda tylko, ze jest taki krotki.
Niedosyt > przesyt :)

Z ciekawości odświezyłem sobie wczoraj w nocy dwa pierwsze Emperory i o dziwo dalej się tego doskonale słucha. Miejscami wiocha jak skurwysyn, ale klimat taki że kapcie spadają - i o to chodzi. Aż żałuję że nie jest jesien, czy zima, w letnie upały jednak ta muzyka nie wchodzi aż tak dobrze jak by mogła, ale... jesień już niedługo.
Skaut pisze:Brakuje mi jakiegoś zrywu w tym gatunku, jakiegoś nieokrzesanego buntu wśród maluczkich, walki o lepszą sprawę (z perspektywy nastolatka), jakiejś takiej młodzieńczej szczerej pasji i energii.
Coś jest na rzeczy.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re:

08-08-2013, 10:58

Skaut pisze: 1 i 2 Limbonic Art. Pod względem klawiszy raczej nikt z Deamonem i Morfeusem nie mógł się równać.
Jesli klawisze to tylko
Obrazek

Ale zart przedni ;)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re: Re:

08-08-2013, 10:59

0ms pisze: Obrazek
niesłuchalne pretensjonalne gówno.

Emperor i Limbonic Art rządzą do dzisiaj.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-08-2013, 12:20

koreaniec pisze:W zasadzie nie wiem OCB z tym dopierdalaniem się o klawiszki na dwóch pierwszych długograjach. Dla mnie banglają tak jak cza, a nawet momentami są ciary tylko i wyłącznie z powodu srogiej klawiszowej zagrywki. Klasyka black metalowych klawiszy - nic lepszego w tym temacie ani wcześniej ani później nie wymyślono.
Każda inna opinia może być opiną kogoś, kto usłyszał jedynkę grubo po czasie - tzn. kiedy inni z nurtu symfonicznego, religijnego i "hipsterskiego" wymęczyli i przetworzyli pierwowzór na milion sposobów - przez co ten musiał się zdewaluować, przynajmniej w oczach osób, które nie miały możliwości dostąpić olśnienia jedynką zaraz po jej odsłuchu.

I jeszcze równanko: ItNE>AttWaD>P>IX E
Zgoda, ale na matematyce się nie znasz.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: Re:

08-08-2013, 12:46

Only_True_Believers pisze:
0ms pisze: Obrazek
niesłuchalne pretensjonalne gówno.
O czym Ty do mnie rozmawiasz? Że na tej płycie wyszli z lasu i sztampy to od razu gówno?
Świetna, bezpretensjonalna właśnie i wielowymiarowa muzyka.
Żeby nie było pierdolenia- 'N Crugu Bradului (a zwłaszcza wiosnę) uwielbiam równie mocno.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-08-2013, 12:56

0ms pisze:
Jesli klawisze to tylko
Obrazek

Ale zart przedni ;)
Ooo, jak ja dawno tego nie słuchałem. No właśnie, to są klawisze. Moc whuj.
ODPOWIEDZ