REVENGE (Can)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: REVENGE
Ja tam nie widzę w takim stwierdzeniu nic dziwnego, szczególnie że wygłasza je fan death metalu. Wiem, bo mam podobnie, tzn. też wolę RIwęż. ;)
Ja za to wiem i Ci powiem. Nie wypada.Headcrab pisze:Nie wiem czy wypada tak mówić, ale dla mnie Revenge jest lepsze od Blasphemy.
edit
ale oczywiście rób jak chcesz.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
To tak jak mówić, że Vader lepszy od Possessed, a Gehennah od Venom. Jeśli ktoś podchodzi do tematu ahistorycznie i czysto subiektywnie to takie wyroki mają rację bytu, nie ma o co się bić, ani apelować o rozwagę. Właściwie to jak miałbym się wcielić w kogoś, kto zaczął słuchać metalu np. 10 lat temu i dorastał w zupełnie innych warunkach kulturowo - obyczajowych, że tak powiem, to jasna sprawa, że wolałbym Revenge od Blasphemy, a Godflesh by wywoływało u mnie senność, a nie ekscytacje.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Self
- rasowy masterfulowicz
No z tym ostatnim to się już tak nie rozpędzaj, nie pozwólmy Headcrabowi uwierzyć, że ma zawsze rację. ;)
A co do reszty to ja tak mam, bo mi ten cały łor metal, czy inne podobne bestialstwa zwisają luźno kalafiorem i w większości ani trochę mnie nie jarają. W przeciwieństwie do nowego Revenge, które gwałci wioski i miasteczka. Może jakbym był o 10 lat starszy, to faktycznie by mi to przez myśl nie przeszło takie bluźnierstwa wymawiać, a tak, to co ja poradzę. Ale dla odmiany znam parę osób w mniej więcej moim wieku, dla których Blasphemy to religia, więc reguły nie ma.
A co do reszty to ja tak mam, bo mi ten cały łor metal, czy inne podobne bestialstwa zwisają luźno kalafiorem i w większości ani trochę mnie nie jarają. W przeciwieństwie do nowego Revenge, które gwałci wioski i miasteczka. Może jakbym był o 10 lat starszy, to faktycznie by mi to przez myśl nie przeszło takie bluźnierstwa wymawiać, a tak, to co ja poradzę. Ale dla odmiany znam parę osób w mniej więcej moim wieku, dla których Blasphemy to religia, więc reguły nie ma.
Odsłuchuję każdy wychodzący materiał od lat, ale raczej z poczucia dziennikarskiego obowiązku niż faktycznej rozkoszy bycia gwałconym (widzę często tę metaforę tutaj, więc może się nią zakamufluję wśród fanów). Przelatuje raczej w tle, a jak czytam, że któryś kawałek Revenge jest hitem płyty i próbuję go jeszcze raz, to drapię się zaciekle po brodzie z wyrazem twarzy zamyślonego szympansa i myślą "dlaczego akurat ten kawałek jest hitem, a nie ten drugi, gdzie jest tak samo, tylko najpierw wolno, a potem szybko, a nie na odwrót?". Na razie pozostaje to tajemnicą. No, dobra, już można rzucać inwektywy.
- metalized
- weteran forumowych bitew
Ok zaraz pomyje zleje do wiader, okrasze je starym stolcem, mam jeszcze psy to bede srogo je wieszał haha.
P.J.E.C.
- metalized
nooo to byłoby letko ryzykowne ale jak wesoło byłoby w tym temacie hahaha, jakie poetyckie porownania bym ja i kilku innych wesołych jegomościów wymyslał to aż żal, że nie było okazji poczytać.Headcrab pisze:Jak nie można, jedno i drugie to war metal, więc jest pole do manewru. Naprawdę odważne by było jakbym napisał że skoro Revenge to rottweiler, to Blasphemy jest małym kundelkiem, jednak nie będę tak przeginał.
Revenge i Blasphemy to dla mnie rzeczy aporownywalne, takie porownania maja sens jedynie w przypadku kapel działających w podobnych latach a nie wzorzec dzikiego grania vs bardzo udany kontynuator i rozwijator nurtu.
P.J.E.C.
- Headcrab
- Kontakt:
Re: Odp: REVENGE
Trochę żałuję że się powstrzymalem i straciłem okazję by rozkręcić temat, ale mniejsza z tym. Zastanawia mnie, czy w tym przypadku można powiedzieć, że uczeń przerósł mistrza.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- metalized
Zainspirowany i pchniety we właściwym kierunku ruszył triumfalnie na wroga w swoim stylu, rozwijając tworczo to co mu strateg Blasphemy zalecił. Można w sumie uznać, że przerósł, ale czy to ma sens. Blasphemy nie nagrywa obecnie nic, wiadomo co by wyrzygali jakby tak cały czas klecili nowe monstra? Gdybanie próżne. Obie załogi dla mnie kultem, Revenge na tronie zasiada a Blasphemy w roli najwybitniejszego przodka rodu i nawet król zasiadając na tronie sklania głowe przed portretem haha
P.J.E.C.
-
- postuje jak opętany!
Szukanie hitów na płytach Revenge to już przegięcie. Parę sekund death'n'rollowego riffu zawsze spoko, ale chyba nie o przebojowość chodzi w tym sporcie.Karkasonne pisze:Przelatuje raczej w tle, a jak czytam, że któryś kawałek Revenge jest hitem płyty i próbuję go jeszcze raz, to drapię się zaciekle po brodzie z wyrazem twarzy zamyślonego szympansa i myślą "dlaczego akurat ten kawałek jest hitem, a nie ten drugi, gdzie jest tak samo, tylko najpierw wolno, a potem szybko, a nie na odwrót?".
Ja tam niczego nie szukałem, ale koledzy gdzieś pisali wcześniej, że "Parasite Gallows" to hicior płyty czy coś takiego, to z ciekawości obczaiłem, cóż to za przebój radiowy nagrali. Nie odróżniłbym go od reszty, szczerze mówiąc.
- Lykantrop
Bo nie czcisz Kozła.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sybir
"Parasite Gallows" to akurat jest jeden z lepszych numerów na tej płycie, ergo - w mojej opinii - wyróżnia się. Ale to tylko moja opinia. W ogóle, to już z miesiąc nie słuchałem tej płyty, chyba czas to zmienić - bo nadal nie czuję przesytu SCE.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
To naprawde głuchy jesteś, bo nawet ja twierdze że ten kawałek to "hit" ;) To piekielne zwolnienie w środku jest tak charakterystyczne że nie da sie tego nie wyłapać. I mówi Ci to człowiek który na codzień słucha rapu, tak że tego, umyj uszy ;)Karkasonne pisze: Ja tam niczego nie szukałem, ale koledzy gdzieś pisali wcześniej, że "Parasite Gallows" to hicior płyty czy coś takiego, to z ciekawości obczaiłem, cóż to za przebój radiowy nagrali. Nie odróżniłbym go od reszty, szczerze mówiąc.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- postuje jak opętany!
Ok, Parasite Gallows na tle innych numerów Revenge się wyróżnia, bo są aż dwa momenty, w których można potupać nogą ;) ale generalnie chodzi mi o to, że poszukiwanie w tego rodzaju fajnych riffów i chwytliwych patentów, które można by potem odegrać sobie w domowym zaciszu na swojej gitarze jest podejściem ZUPEŁNIE niewłaściwym.
- Sybir
Fajne riffy i chwytliwe patenty to nie w Riwęż, ale co stoi na przeszkodzie zagrać to sobie w domowym zaciszu, a przynajmniej spróbować?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
No ale napisałem już że słucham wszystkiego, co wydają na bieżąco. A jak ktoś mnie chce namówić na słuchanie do porzygu aż zrozumiem istotę, to oświadczam już teraz, że wolę rzygać po alkoholu, przynajmniej przez chwilę mi śmiesznie, a przy Revenge ani trochę.
- Sybir
Też prawda - ciężko śmiać się po wybiciu zębów. A jeśli chodzi o rozumienie, to ja nie wiem, co w tym napierdolu, który serwuje Revenge, jest do rozumienia - dla mnie to jest serce i wiara, bez zbędnych kalkulacji i komplikacji, Panie Kolego ;)
- Lykantrop
Po prostu Karkasonne podświadomie szuka w muzyce pipidówy i jest mentalnym popersem, a maską metalu tylko się zasłania, żeby nie zostać wtopionym w szary tłum :P
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chciałeś napisać, że jest cyganem?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;