W sensie, że te wersje są wg ciebie lepsze? Kojarzę, że te alternatywne są bardziej rozwrzeszczane, a kawałki mają inne tempo. Namawiam na małe porównanie.Lykantrop pisze:To akurat błąd, co by nie mówić "In the Glare..." to kult i pisze to bez żadnej szydery. Dobrze, że parę lat temu wydano w końcu wersję z alternatywnymi wokalami - duużo lepszymi niż na oryginale moim skromnym zdaniem.
GRAVELAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Re: GRAVELAND
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Reedycja "Celtic Winter" by Warheart Records.
http://www.warheart.org/
http://www.warheart.org/
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
żydomasoneria aresztuje fankę Graveland!! która przy okazji napierdala crack i herę jak zwykły czarnuch, ale to szczegół.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie nihil novi, żeby być fanem Graveland z ostatnich płyt to trzeba zdrowo przyćpywać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Clochard
ja się gubię w tych nowych wydawnictwach ;-)
- Lykantrop
Ja ostatnie co słyszałem w całości to "Prawo Stali". Do dzisiaj to w celach poprawy humoru zapuszczam od czasu do czasu, bo tekst "nie mam miłosierdzia w moim sercu, urodziłem się dla wojny, a nie dla litości" przeszedł już do ponadczasowych złotych war.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- vicek
:D:D:D lepsze teksty widzę od moich ... dobrze że tego nigdy nie słuchałem, oprócz pojedynczych kawałków ...Lykantrop pisze:Ja ostatnie co słyszałem w całości to "Prawo Stali". Do dzisiaj to w celach poprawy humoru zapuszczam od czasu do czasu, bo tekst "nie mam miłosierdzia w moim sercu, urodziłem się dla wojny, a nie dla litości" przeszedł już do ponadczasowych złotych war.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- vicek
O KURWA
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

warto kupić dla samej okładki. KUNSZT.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
te panie (?) na dole to jak ,mniemam sportsmenki z byłej NRD?yossarian84 pisze:
warto kupić dla samej okładki. KUNSZT.
Hello darkness, my old friend
- Believer
Album "Pamieć i Przenaczenie" CD jewel case edition available! (Warheart Records 2014)

" onclick="window.open(this.href);return false;

- KKK
- postuje jak opętany!
Podziwiam konsekwencję tego gościa.Believer pisze:Album "Pamieć i Przenaczenie" CD jewel case edition available! (Warheart Records 2014)
-
- postuje jak opętany!
Przecież z czegoś trzeba żyć
- Bloodcult
kokosów z tego myślę nie ma
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Oj ma, ma, tylko sie z tym nie afiszuje jak Pomorska Bestja aj waj. Mało kto wie też o romansie ze znaną celebrytką z Tvn.
- megawat
Chodzi zapewne o Omenę Mensah.Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Oj ma, ma, tylko sie z tym nie afiszuje jak Pomorska Bestja aj waj. Mało kto wie też o romansie ze znaną celebrytką z Tvn.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- WaszJudasz
Wiiecie co, tak se słucham tych starych Gravelandów i jakoś mi się podoba. "Thousand Swords" mimo całej tej pokraczności brzmi naprawdę unikalnie, "Celtic Winter" też niczego sobie. Lubię też albumy, na których śpiewa po polsku, naiwne to jak nie wiem co, ale klimat robi pierwszorzędny. Plyty pod Bathory takie bardziej do lecenia sobie w tle, ale też niczego sobie. Sądząc po wywiadach Rob to takie duże dziecko trochę, ale ta jego zajawka wydaje się jakaś taka... szczera, bardzo to jest relaksujące.
Ostatnio zmieniony 12-06-2014, 06:16 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bień
- postuje jak opętany!
[youtube][/youtube]megawat pisze:Chodzi zapewne o Omenę Mensah.Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Oj ma, ma, tylko sie z tym nie afiszuje jak Pomorska Bestja aj waj. Mało kto wie też o romansie ze znaną celebrytką z Tvn.
- COFFIN
No popatrz. A nadążającym za 'stylistycznym rozwojem' fanom ekipy kolegów z pomorza się nie podoba.WaszJudasz pisze:Wiiecie co, tak se słucham tych starych Gravelandów i jakoś mi się podoba. "Thosand Swords" mimo całej tej kanciastości brzmi naprawdę unikalnie, "Celtic Winter" też niczego sobie.
'Come the Blessed Madness'