No właśnie, tonę gnoju wylano na ten album, a tu się okazuje, że naprawdę dobre płyciwo. Klawisze robią dużo dobrego, jest klimat, ale też dużo oldschool'owego grania. W sumie to już piąta płyta Sinister, która wylądowała na mojej półce. :)nicram pisze:Zgadza się. Znakomity album. Przesłuchałem w poczuciu obowiązku i porwał mnie na całego, choć koledzy trochę gówna na niego wylali. Wyraźny regres w porównaniu do poprzednich płyt. Bardziej brutalnie, surowo i retro. Klawisze zajebiście podkreślają klimat. Bardzo mocna pozycja w mojej liście 2017 roku. Najlepsze jest to, że w ogóle to nie brzmi jak Sinister. :-)Olo pisze:Doskonałe cofnięcie się brzmieniowe zespołu w starą szkołę europejskiego brutalnego grania. Mocne postawienie na klimat, bez umniejszania intensywności całości. Świetny materiał. Nie rozumiem narzekań.
SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: SINISTER
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Mol
- zahartowany metalizator
eee tam, podtrzymuje zdanie, ze nijakie to jest i niesinisterowe. Debiut Neocaesar zjada wszystko co Sinister nagral po czworce, moim zdaniem :)
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Mnie też sie to nie podoba. Rozwleczone + dosc chujowe jak a nich riffy.
-
Ja nie mam zdania bo jeszcze nie słyszałem ;)
Parę fajnych krążków wypuścili po Aggressive Measures ale to już nie jest tak rozpierdalające.
Parę fajnych krążków wypuścili po Aggressive Measures ale to już nie jest tak rozpierdalające.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
po raz kolejny powtarzam, po AM nie ma Sinistera, teraz to jakiś cover band nie wart uwagi, niestety
In a world of compromise...some don't
- Drone
Bzdury. Trudno żeby zespół zatrzymał się dwie dekady temu i mielił w kółko te same riffy. Rozczarowanym radzę przysiąść rzetelnie do tej płyty, a może wtedy uda się wyłowić te wszystkie smaczki i detale, których co jak co, ale na ostatniej płycie (i paru wcześniejszych też) nie brakuje.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobrego zdania o ostatnim albumie KRISIUN też nie zmieniłeś?Drone pisze:Bzdury. Trudno żeby zespół zatrzymał się dwie dekady temu i mielił w kółko te same riffy. Rozczarowanym radzę przysiąść rzetelnie do tej płyty, a może wtedy uda się wyłowić te wszystkie smaczki i detale, których co jak co, ale na ostatniej płycie (i paru wcześniejszych też) nie brakuje.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
A dlaczego miałem zmienić? Jeszcze bardziej się przekonałem po usłyszeniu nowych kawałków na żywo.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
powiedzialbym, ze po Hate.KAKAESIAK pisze:po raz kolejny powtarzam, po AM nie ma Sinistera, teraz to jakiś cover band nie wart uwagi, niestety
-
Sinister skończył się na Kill'em All!
-
Only pierwszy reh z pierwszej próby, później już się sprzedali i stali zbyt miałcy ;-)
- Najprzewielebniejszy
nieprawda.
jedyny prawdziwy niesprzedajny Sinister był kiedy był jeszcze pomysłem w głowach założycieli. Gdy był pierwszą myślą, impulsem, przebłyskiem...
Kiedy tchnięto weń życie skończył się.
jedyny prawdziwy niesprzedajny Sinister był kiedy był jeszcze pomysłem w głowach założycieli. Gdy był pierwszą myślą, impulsem, przebłyskiem...
Kiedy tchnięto weń życie skończył się.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
otóż toMol pisze:
zapetlila mi sie ta plyta dzisiaj, generalnie moim zdaniem ten material jest lepszy od wszystkiego co Sinister stworzyl po Aggressive Measures. bardzo fajna plyta :)
In a world of compromise...some don't
- Mol
-
Aggressive Constipations. Ty, a to nie jest czasem twój ulubiony Sinister? :D
- Mol
bardzo lubie, ale w tej chwili na najwyzszym miejscu na podium postawilbym dwojke :)est pisze:Aggressive Constipations. Ty, a to nie jest czasem twój ulubiony Sinister? :D
-
Wszystko to ma sens. Ostatnie albumy KRISIUN i SINISTER posiadają ujemne cechy wspólne.Drone pisze:A dlaczego miałem zmienić? Jeszcze bardziej się przekonałem po usłyszeniu nowych kawałków na żywo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
on tak bardzo nie tęskni za swoimi jajami, że nawet po walnięciu największych war na tym forum, bijąc tym samym swoje inne wary, to nie przyznałby się do swojej pomyłki :)
po co w ogóle odnosić się poważnie do jego wygenerowanego przez chorobę zdania? godności.
po co w ogóle odnosić się poważnie do jego wygenerowanego przez chorobę zdania? godności.
- Drone
To trochę zależy od punktu widzenia (słyszenia). Wracałeś ostatnio do tego KRISIUN? Tam naprawdę fajne rzeczy się dzieją, choć nie ma tego łupnięcia ze starych albumów. Zresztą już na poprzedniej trochę kombinowali.Pacjent pisze:Wszystko to ma sens. Ostatnie albumy KRISIUN i SINISTER posiadają ujemne cechy wspólne.Drone pisze:A dlaczego miałem zmienić? Jeszcze bardziej się przekonałem po usłyszeniu nowych kawałków na żywo.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie "The Great Execution" to zdecydowanie najlepszy album Krisiun, bardzo dojrzała płyta.Drone pisze:Wracałeś ostatnio do tego KRISIUN? Tam naprawdę fajne rzeczy się dzieją, choć nie ma tego łupnięcia ze starych albumów. Zresztą już na poprzedniej trochę kombinowali.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."