To aż przykro się czyta. Dorosłe chłopy a farmazony jak u nastolatków. Wielka metalowa rodzina- spadlem z krzesła:)Nasum pisze:„Nie sprzeciwiamy się żadnej religii, poglądowi politycznemu, ani nie szkodzimy nikomu, nie o to tu chodzi”.
Żałosne pierdolenie.
„Nie chcemy widzieć, jak nasza wielka metalowa rodzina walczy ze sobą nawzajem. Świat cierpi z powodu tak wielu problemów, a Metal nas wyzwoli i sprawi, że będziemy silni!”
Wielka metalowa rodzina???? A może plemię, jak to niegdyś mówił Max Cavalera???? I niby ta wielka metalowa rodzina walczy ze soba nawzajem - pytam się gdzie? Na jakiejś wojnie czy co? Metal nas wyzwoli - niby z czego??? Jezus, Budda, Allah czy jakiś inny zbawiciel też nas ma wyzwolić, prawda ma nas wyzwolić, teraz jeszcze dochodzi do tego metal......
KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KRISIUN
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
Najłatwiej opluwać religię, którą sami wyznawcy mają w dupie. Nie sądzę, żeby to się zmieniło - strefa bezpieczeństwa.Heretyk pisze:zapewne, niemniej nie sprawdzimy tego, bo tego typu kapele raczej nie pojadą zagrać w muzułmańskich krajach i nie przekonają się na własnej skórze co znaczy narazić się jakimś jebanym religijnym pomyleńcom. w piwnicy to każdy mądry ;)
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
- rozkręca się
Nasum pisze:„Nie sprzeciwiamy się żadnej religii, poglądowi politycznemu, ani nie szkodzimy nikomu, nie o to tu chodzi”.
Żałosne pierdolenie.
„Nie chcemy widzieć, jak nasza wielka metalowa rodzina walczy ze sobą nawzajem. Świat cierpi z powodu tak wielu problemów, a Metal nas wyzwoli i sprawi, że będziemy silni!”
Wielka metalowa rodzina???? A może plemię, jak to niegdyś mówił Max Cavalera???? I niby ta wielka metalowa rodzina walczy ze soba nawzajem - pytam się gdzie? Na jakiejś wojnie czy co? Metal nas wyzwoli - niby z czego??? Jezus, Budda, Allah czy jakiś inny zbawiciel też nas ma wyzwolić, prawda ma nas wyzwolić, teraz jeszcze dochodzi do tego metal......
Wychodzi na to, że brazylijscy metalowcy mają tendencje do pierdolenia takich romantyczno-mesjanistycznych bzdur rodem z Mickiewicza :D Nawrócony Max Cavalera już od lat chrzani podobne bzdety.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Max Cavalera pierdoli takie same głupoty po swoim nawróceniu, jak Nergal o swoim antyreligijnym posłannictwie. Albo lider Hate - to tak samo jaskrawe przykłady, Nergal też dumnie opowiadał o swojej przygodzie w Rosji, ale gdyby chcieli go naprawdę tam przycisnąć, to też by mu zwieracze puściły i wydałby oświadczenie w podobnym tonie co Krisiun, tyle, że tam byłaby mowa o teatralności, o performancie, o artystycznej oprawie takich a nie innych środków muzycznej ekspresji.... Przecież panie i panowie, nie piję krwi nieochrzczonych dzieci do płatków śniadaniowych, nie zabijam i nie gotuję kotów, na cmentarzach palę znicze a nie wywracam nagrobki, noszę na szyi jakieś symbole, owszem, ale to taka poza,taka rola, będąc muzykiem jestem jak aktor, muszę się przeistoczyć w kogoś zupełnie innego... Satanista ze mnie? A gdziez tam! Lubię sobie poogladać horrory, poczuć ten dreszcz strachu na grzbiecie, z ciekawości przeczytałem jakieś tam satanistyczne biblie czy inne pierdoły, w które żaden inteligentny człowiek nie wziąłby na poważnie, więc stwierdziłem, że to taka niewinna zabawa, taki muzyczny horror, taka niby straszna otoczka, w rzeczywistości jestem wręcz wzorowym obywatelem....
- Ascetic
tak na moje oko nie masz pojęcia czym jest satanizm.Nasum pisze:Max Cavalera pierdoli takie same głupoty po swoim nawróceniu, jak Nergal o swoim antyreligijnym posłannictwie. Albo lider Hate - to tak samo jaskrawe przykłady, Nergal też dumnie opowiadał o swojej przygodzie w Rosji, ale gdyby chcieli go naprawdę tam przycisnąć, to też by mu zwieracze puściły i wydałby oświadczenie w podobnym tonie co Krisiun, tyle, że tam byłaby mowa o teatralności, o performancie, o artystycznej oprawie takich a nie innych środków muzycznej ekspresji.... Przecież panie i panowie, nie piję krwi nieochrzczonych dzieci do płatków śniadaniowych, nie zabijam i nie gotuję kotów, na cmentarzach palę znicze a nie wywracam nagrobki, noszę na szyi jakieś symbole, owszem, ale to taka poza,taka rola, będąc muzykiem jestem jak aktor, muszę się przeistoczyć w kogoś zupełnie innego... Satanista ze mnie? A gdziez tam! Lubię sobie poogladać horrory, poczuć ten dreszcz strachu na grzbiecie, z ciekawości przeczytałem jakieś tam satanistyczne biblie czy inne pierdoły, w które żaden inteligentny człowiek nie wziąłby na poważnie, więc stwierdziłem, że to taka niewinna zabawa, taki muzyczny horror, taka niby straszna otoczka, w rzeczywistości jestem wręcz wzorowym obywatelem....
lys på slutten av lys
-
Powyższy post to hipotetyczna obrona muzyka, który zostałby potraktowany z dala od swego kraju tak, jak Krisiun, to znaczy zabrano by mu paszport, o więzieniach czy policji w tymże kraju krązyłyby raczej wysoce niepochlebne opinie, więc musiałby obrać jakąś linię obrony. Podejrzewam że brzmiałaby właśnie w ten sposób, to miałem na myśli pisząc tego posta.
Czyli jednym słowem, obróciłby wszystko w żart, wolność słowa, artyzm, i podobnie jak Krisiun, powiedziałby, że nie o to chodzi, że nie ma nic przeciwko religii.
Czyli jednym słowem, obróciłby wszystko w żart, wolność słowa, artyzm, i podobnie jak Krisiun, powiedziałby, że nie o to chodzi, że nie ma nic przeciwko religii.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Nie widzę sensu w heroicznym jechaniu do kraju z restrykcyjnym prawem aby dać się ukamienować. A otwarta krytyka Islamu to wcale nie taka niespotykana sprawa. Na przykład mam na sobie koszulkę black metalowej kapeli Mogh z Berlina. Są jawnie anty-islamscy i stworzyli jakieś zrzeszenie artystów przeciwko Islamowi. Śmieszne jest, że wokalista pochodzi z Iranu. Wersja koszulki którą mam jest z logo, ale mój kumpel kupił sobie wersję z płonącym meczetem na tym samym koncercie.tomaszm pisze:Najłatwiej opluwać religię, którą sami wyznawcy mają w dupie. Nie sądzę, żeby to się zmieniło - strefa bezpieczeństwa.Heretyk pisze:zapewne, niemniej nie sprawdzimy tego, bo tego typu kapele raczej nie pojadą zagrać w muzułmańskich krajach i nie przekonają się na własnej skórze co znaczy narazić się jakimś jebanym religijnym pomyleńcom. w piwnicy to każdy mądry ;)
W zimie byłem na koncercie Taake w Berlinie gdzie Hoest wyleciał na scenę w koszulce z przekreślonym półksiężycem i gwiazdą.
To tylko dwa pierwsze przykłady, które przyszły mi do głowy. Można doliczyć Nordvrede itd.
A to, że chrześcijaństwu dostaje się bardziej jest podyktowane kręgiem kulturowym, w którym się znajdujemy.
-
No to szacunek dla takiej postawy ale to w dalszym ciągu pewnie znikomy promil- zdaję sobie sprawę,że trzeba mieć jaja żeby jawnie krytykować tak radykalne religie jak np Islam.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Harlequin
Generalnie to uważam, że Krisiun to banda bardzo dobrych rzemieślników, ale death metal w ich wydaniu z biegiem kolejnych lat coraz bardziej mi sie jawi jako siłowy, nachalny, próbujący coś udowodnić, a przede wszystkim jako death metal, który z death metalem w moim pojmowaniu tego gatunku ma się nijak. Ich ostatni poznański gig utwierdził mnie w przekonaniu, że jednak ich nie lubie. Z braku laku posłucham "Unmerciful order" i "Black Force Domain", ale na tym koniec. I widzę, że to już nie tylko problem Krisiun, ale chyba w ogóle brazylijska scena z roku na rok jest dla mnie coraz mniej atrakcyjna - intensywna, siłowa, blastowa, z miliardem solowek, pełna jakiejś głupiej zawziętości pseudopatriotycznej i odwołuwania się do tradycji i korzeni... no nie wiem jak to nazwać... Krisiun, Sepultura, Rebaelliun, Abhorrence, Ancestral Maledction, Calvary Death, Infernal... nie dla mnie juz takie granie.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Dla muzułmanina każde odstępstwo od wiary w tym przede wszystkim ateizm to zło najgorsze, więc praktycznie każda kapela metalowa powinna mieć przejebane z automatu. I co? I nic.tomaszm pisze:No to szacunek dla takiej postawy ale to w dalszym ciągu pewnie znikomy promil- zdaję sobie sprawę,że trzeba mieć jaja żeby jawnie krytykować tak radykalne religie jak np Islam.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Harlequin pisze:Generalnie to uważam, że Krisiun to banda bardzo dobrych rzemieślników, ale death metal w ich wydaniu z biegiem kolejnych lat coraz bardziej mi sie jawi jako siłowy, nachalny, próbujący coś udowodnić, a przede wszystkim jako death metal, który z death metalem w moim pojmowaniu tego gatunku ma się nijak. Ich ostatni poznański gig utwierdził mnie w przekonaniu, że jednak ich nie lubie. Z braku laku posłucham "Unmerciful order" i "Black Force Domain", ale na tym koniec. I widzę, że to już nie tylko problem Krisiun, ale chyba w ogóle brazylijska scena z roku na rok jest dla mnie coraz mniej atrakcyjna - intensywna, siłowa, blastowa, z miliardem solowek, pełna jakiejś głupiej zawziętości pseudopatriotycznej i odwołuwania się do tradycji i korzeni... no nie wiem jak to nazwać... Krisiun, Sepultura, Rebaelliun, Abhorrence, Ancestral Maledction, Calvary Death, Infernal... nie dla mnie juz takie granie.
Po ostatnim klocku który wydali stwierdziłem,że panowie z Krisiun się wypalili. Coś się przejadło, coś pękło, nie potrafią z siebie wykrzesać ognia, chociaż ich granie zawsze było takie siłowe, coś mi zgrzytało jak ich słuchałem. Na koncertach dawali lepiej sobie radę niż na albumach studyjnych. Sporo w tym prawdy co piszesz, z biegiem lat coraz bardziej stają się bezpłciowi, coraz mniej interesujący, coraz bardziej ich gwiazda blednie na death metalowym niebie.
- pr0metheus
DST pisze:Nie widzę sensu w heroicznym jechaniu do kraju z restrykcyjnym prawem aby dać się ukamienować. A otwarta krytyka Islamu to wcale nie taka niespotykana sprawa. Na przykład mam na sobie koszulkę black metalowej kapeli Mogh z Berlina. Są jawnie anty-islamscy i stworzyli jakieś zrzeszenie artystów przeciwko Islamowi. Śmieszne jest, że wokalista pochodzi z Iranu. Wersja koszulki którą mam jest z logo, ale mój kumpel kupił sobie wersję z płonącym meczetem na tym samym koncercie.tomaszm pisze:Najłatwiej opluwać religię, którą sami wyznawcy mają w dupie. Nie sądzę, żeby to się zmieniło - strefa bezpieczeństwa.Heretyk pisze:zapewne, niemniej nie sprawdzimy tego, bo tego typu kapele raczej nie pojadą zagrać w muzułmańskich krajach i nie przekonają się na własnej skórze co znaczy narazić się jakimś jebanym religijnym pomyleńcom. w piwnicy to każdy mądry ;)
W zimie byłem na koncercie Taake w Berlinie gdzie Hoest wyleciał na scenę w koszulce z przekreślonym półksiężycem i gwiazdą.
To tylko dwa pierwsze przykłady, które przyszły mi do głowy. Można doliczyć Nordvrede itd.
A to, że chrześcijaństwu dostaje się bardziej jest podyktowane kręgiem kulturowym, w którym się znajdujemy.
przy okazji polecam kanadyjski antyislamski bm -svolder
[youtube][/youtube]
ale dzisiaj offtopuje. szoke;)
niech to miejsce niebawem zniknie
- Drone
No i libański DAMAAR, którego członkowie dali drapaka do Australii:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Damaar gniecie. Wiem, że kolega Gumiak również podziela te zachwyty, bo kiedyś tu na ten temat rozmawialiśmy. Szkoda,że tylko demówka wyszła.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
- rozkręca się
Skoro już pojawił się temat antyislamskich zespołów, to przypominam o całkiem fajnej amerykańskiej bandzie grającej brutal death. Wydali dwa albumy, a w 2008 roku słuch o nich przepadł.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nie pojechalibyśmy do kraju, o którym wiadomo, że mogą zaistnieć w nim kłopoty. To naprawdę proste. :)hcpig pisze:Ciekawe co zrobilibyście na ich miejscu cwaniaki.
Nie dziwi mnie to, w tych ekstremalnych krajach też żyją ludzie, którzy się nie zgadzają z prawem szariatu.DST pisze:Śmieszne jest, że wokalista pochodzi z Iranu.
Swego czasu w Iraku istniał jednoosobowy, żeński blackmetalowy projekt Janaza, w którym dziewczyna ostro jechała po Islamie. Nie wiem, co dalej się z nią dzieję, mam nadzieję, że nie została publicznie zgwałcona i zdekapitowana. :/
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- uglak
to chyba najtrafniejsze podsumowanietomaszm pisze:Najłatwiej opluwać religię, którą sami wyznawcy mają w dupie. Nie sądzę, żeby to się zmieniło - strefa bezpieczeństwa.
pojedyncze przypadki, zazwyczaj gleboko w podziemiu - wiekszosc boi sie poruszac kwestie islamu, a jesli juz to asekuruja sie byciem przeciwko islamskim terrorystom, a nie samej religii.DST pisze:Nie widzę sensu w heroicznym jechaniu do kraju z restrykcyjnym prawem aby dać się ukamienować. A otwarta krytyka Islamu to wcale nie taka niespotykana sprawa. Na przykład mam na sobie koszulkę black metalowej kapeli Mogh z Berlina. Są jawnie anty-islamscy i stworzyli jakieś zrzeszenie artystów przeciwko Islamowi. Śmieszne jest, że wokalista pochodzi z Iranu. Wersja koszulki którą mam jest z logo, ale mój kumpel kupił sobie wersję z płonącym meczetem na tym samym koncercie.
http://www.metal-archives.com/search?se ... and_themes" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- vicek
[youtube][/youtube]
- Harlequin
Słabo. Gary i wokal wysoko w miksie, gitary mocno schowane. Wokal zahaczający o hc. In plus to, że gary brzmią troszke bardziej organicznie.
Kojarzy mi się taki zapomniany, brazylijski hord CALVARY DEATH - oni tam tez mieli tylko gary i wokal ;)
Kojarzy mi się taki zapomniany, brazylijski hord CALVARY DEATH - oni tam tez mieli tylko gary i wokal ;)
- nicram
Jak dla mnie może być, a w porywach mi się podoba. Słychać zalążki dzikości i agresji. :-) Bdb solówki.
all the monsters will break your heart