Jest bez wątpienia taka moda, mam nadzieję, że wszyscy którzy tak robią zachorują na raka kości. Z całego serca im tego życzę.maciek z klanu pisze:ja tak samo, ale cos zauwazam ze ostatnio panuje moda na jebanie starych rzeczy, ktore odbiegaja od obecnej mody :)nicram pisze:Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.Raagoon pisze:Ale La Masquerade tez nie da sie dzisiaj słuchać bez uczucia zażenowania :)
[
ARCTURUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: ARCTURUS
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- weteran forumowych bitew
Pytanie brzmi, czy jest to moda na sukces?Plastek pisze:Jest bez wątpienia taka moda, mam nadzieję, że wszyscy którzy tak robią zachorują na raka kości. Z całego serca im tego życzę.nicram pisze:ja tak samo, ale cos zauwazam ze ostatnio panuje moda na jebanie starych rzeczy, ktore odbiegaja od obecnej mody :)Raagoon pisze: Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.
[
Grrrówno!
-
- mistrz forumowej ceremonii
nicram pisze:Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.Raagoon pisze:Ale La Masquerade tez nie da sie dzisiaj słuchać bez uczucia zażenowania :)
no ja też
wczoraj się dało, dziś się nie da, wszyscy tacy dojrzali i wyrobieni... interesujące
- Rattlehead
Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
support music, not rumors
- Plastek
- Kontakt:
Nie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie. no a po co? nie umiem odpowiedzieć, dla przyjemności chyba. mnie się to zwyczajnie nadal podoba mimo że poznałem tony innej, obiektywnie lepszej i wartościowszej muzyki przez te wszystkie lataRattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
- Rattlehead
No okej, jeśli ktoś nadal czerpie przyjemność ze słuchania tegoż, nie widzę w tym problemu. Dla mnie zwyczajnie była to swego czasu jedynie ciekawostka, mniej więcej udana (mowa jedynie o La Masquerade Infernale, bo pozostałe jakoś nigdy mnie nie ruszyły). Nie widzę w tym, przynajmniej jeśli chodzi o moją szarą osobę, jakiejś 'mody' na jebanie tego dla zasady.Heretyk pisze:ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie. no a po co? nie umiem odpowiedzieć, dla przyjemności chyba. mnie się to zwyczajnie nadal podoba mimo że poznałem tony innej, obiektywnie lepszej i wartościowszej muzyki przez te wszystkie lataRattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
-
kumam, też do Ciebie akurat nie piłemRattlehead pisze: No okej, jeśli ktoś nadal czerpie przyjemność ze słuchania tegoż, nie widzę w tym problemu. Dla mnie zwyczajnie była to swego czasu jedynie ciekawostka, mniej więcej udana (mowa jedynie o La Masquerade Infernale, bo pozostałe jakoś nigdy mnie nie ruszyły). Nie widzę w tym, przynajmniej jeśli chodzi o moją szarą osobę, jakiejś 'mody' na jebanie tego dla zasady.
- Plastek
- Kontakt:
A do kogo? Podaj personalia, niech Czaszka osądzi!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- weteran forumowych bitew
no proste, przecież ta płyta od zawsze była groteskowa, może niektórzy nie załapali i postanowili wystawić jej pomnik "poważnego dzieła sztuki" i teraz mają kłopot, gdy okazuje się, że to jednak spiżu niegodne? I dobrze, że niegodneHeretyk pisze:ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie.Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
Grrrówno!
- Rattlehead
Kompletnie nie o to chodzi. Jakie dzieło, jaki pomnik?! To była pewna świeżość, nowość. Ot, zwykła ciekawostka. Fajnie było posłuchać kilka, kilkanaście razy. Cała filozofia bez ukrytego siódmego dna. Już nie wiem jak można inaczej to napisać.Plasfodeur pisze:no proste, przecież ta płyta od zawsze była groteskowa, może niektórzy nie załapali i postanowili wystawić jej pomnik "poważnego dzieła sztuki" i teraz mają kłopot, gdy okazuje się, że to jednak spiżu niegodne? I dobrze, że niegodneHeretyk pisze:ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie.Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
La Masquerade Infernale i The Sham Mirrors to jedne z najczęściej przeze mnie słuchanych płyt ever. Nadal ich słucham spokojnie 2-4 razy w miesiącu. Robię to dla przyjemności. Naprawdę uważam, że znajduje się tam kawał dobrej muzyki. Czy mógłbyś napisać co Cię śmieszy na LMI? Bo ja tam żadnego kabaretu nie słyszę. Czytałeś teksty, które fenomenalnie komponują się z muzyką w jedną diabelską całość? Co jest zabawnego w Master of Disguise lub Of Nails and Sinners? Czy ktoś lepiej oddał w muzyce metalowej (i takowym metalowym słowie) wielkość, smutek, rozczarowanie i nienawiść pewnej postaci, która mieszka w piekle?Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
nowy album, podobno płyta roku. Może ktoś to potwierdzić ?
- Rattlehead
Następny kurwa! Tu nie chodzi o śmieszność, zabawność. Chodzi o pewną kabaretową/teatralną otoczkę począwszy od szaty graficznej, kończąc na 'wielobarwnej' muzyce. Ja wcale nie mam nic przeciwko, że się bawisz tą muzyką. Słuchaj sobie co tam Ci pasuje i ile razy w tygodniu, dniu czy godziny. Nic mi do tego. Przedstawiam tylko swój stosunek do bohaterów tematu.nicram pisze:La Masquerade Infernale i The Sham Mirrors to jedne z najczęściej przeze mnie słuchanych płyt ever. Nadal ich słucham spokojnie 2-4 razy w miesiącu. Robię to dla przyjemności. Naprawdę uważam, że znajduje się tam kawał dobrej muzyki. Czy mógłbyś napisać co Cię śmieszy na LMI? Bo ja tam żadnego kabaretu nie słyszę. Czytałeś teksty, które fenomenalnie komponują się z muzyką w jedną diabelską całość? Co jest zabawnego w Master of Disguise lub Of Nails and Sinners? Czy ktoś lepiej oddał w muzyce metalowej (i takowym metalowym słowie) wielkość, smutek, rozczarowanie i nienawiść pewnej postaci, która mieszka w piekle?Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
Nie no, chyba już mi się nie chce.
- nicram
To wyrażaj się bardziej precyzyjnie, bo trudno Cię zrozumieć. Teatr i kabaret to naprawdę dwie odrębne rzeczy.
- Rattlehead
To spektakli kabaretowych w teatrze nie ma?
Ostatnio zmieniony 28-04-2015, 14:04 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
Mówimy o dwóch formach sztuki widowiskowej czy o sztuce widowiskowej i budynku?
- Rattlehead
Spektakl teatralny w formie kabaretowej z dozą groteski okraszonej dramatem osób trzecich w scenografii dzikiego zachodu w Teatrze im. Cypriana Kamila Norwida w Jeleniej Górze na Alei Wojska Polskiego.
- nicram
Kabaret o ile wiem nie jest rodzajem widowiska teatralnego stąd przytoczenie potwora "Spektakl teatralny w formie kabaretowej ". Co nie zmienia faktu, że spektakl w formie kabaretu nie jest kabaretem a nadal spektaklem teatralnym i dlatego się nim nazywa. :-)
- Rattlehead
Z tego co mi wiadomo (chociaż nie jestem ekspertem w tym temacie) to są także przedstawienia teatralno-kabaretowe i nie jest to jakaś tam tajemnica ukrywana w podziemiach rynku w Rzeszowie.