ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: ARCTURUS

28-04-2015, 09:40

maciek z klanu pisze:
nicram pisze:
Raagoon pisze:Ale La Masquerade tez nie da sie dzisiaj słuchać bez uczucia zażenowania :)
Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.

[
ja tak samo, ale cos zauwazam ze ostatnio panuje moda na jebanie starych rzeczy, ktore odbiegaja od obecnej mody :)
Jest bez wątpienia taka moda, mam nadzieję, że wszyscy którzy tak robią zachorują na raka kości. Z całego serca im tego życzę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

28-04-2015, 10:41

Plastek pisze:
nicram pisze:
Raagoon pisze: Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.

[
ja tak samo, ale cos zauwazam ze ostatnio panuje moda na jebanie starych rzeczy, ktore odbiegaja od obecnej mody :)
Jest bez wątpienia taka moda, mam nadzieję, że wszyscy którzy tak robią zachorują na raka kości. Z całego serca im tego życzę.
Pytanie brzmi, czy jest to moda na sukces?
Grrrówno!
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

28-04-2015, 10:46

nicram pisze:
Raagoon pisze:Ale La Masquerade tez nie da sie dzisiaj słuchać bez uczucia zażenowania :)
Naprawdę? Ja słucham bez zażenowania od 1997. Nie wiem co niby w niej jest słabego, żenującego itd.? Przecież to znakomita płyta.

no ja też
wczoraj się dało, dziś się nie da, wszyscy tacy dojrzali i wyrobieni... interesujące
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 10:57

Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-04-2015, 11:00

Nie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

28-04-2015, 11:09

Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie. no a po co? nie umiem odpowiedzieć, dla przyjemności chyba. mnie się to zwyczajnie nadal podoba mimo że poznałem tony innej, obiektywnie lepszej i wartościowszej muzyki przez te wszystkie lata
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 11:15

Heretyk pisze:
Rattlehead pisze:Nie chodzi o to że się nie da. Da się, tylko po co? Kiedyś to mimo wszystko przynajmniej zaskakiwało, teraz zalatuje lekkim kabaretem.
ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie. no a po co? nie umiem odpowiedzieć, dla przyjemności chyba. mnie się to zwyczajnie nadal podoba mimo że poznałem tony innej, obiektywnie lepszej i wartościowszej muzyki przez te wszystkie lata
No okej, jeśli ktoś nadal czerpie przyjemność ze słuchania tegoż, nie widzę w tym problemu. Dla mnie zwyczajnie była to swego czasu jedynie ciekawostka, mniej więcej udana (mowa jedynie o La Masquerade Infernale, bo pozostałe jakoś nigdy mnie nie ruszyły). Nie widzę w tym, przynajmniej jeśli chodzi o moją szarą osobę, jakiejś 'mody' na jebanie tego dla zasady.
Heretyk

28-04-2015, 11:16

Rattlehead pisze: No okej, jeśli ktoś nadal czerpie przyjemność ze słuchania tegoż, nie widzę w tym problemu. Dla mnie zwyczajnie była to swego czasu jedynie ciekawostka, mniej więcej udana (mowa jedynie o La Masquerade Infernale, bo pozostałe jakoś nigdy mnie nie ruszyły). Nie widzę w tym, przynajmniej jeśli chodzi o moją szarą osobę, jakiejś 'mody' na jebanie tego dla zasady.
kumam, też do Ciebie akurat nie piłem
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-04-2015, 11:17

A do kogo? Podaj personalia, niech Czaszka osądzi!
Wolę kakaową dziurę!!
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

28-04-2015, 11:40

Heretyk pisze:
ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie.
no proste, przecież ta płyta od zawsze była groteskowa, może niektórzy nie załapali i postanowili wystawić jej pomnik "poważnego dzieła sztuki" i teraz mają kłopot, gdy okazuje się, że to jednak spiżu niegodne? I dobrze, że niegodne
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 11:46

Plasfodeur pisze:
Heretyk pisze:
ja to widzę tak, że właściwie kiedyś też zalatywało, ale w tym cały urok w sumie.
no proste, przecież ta płyta od zawsze była groteskowa, może niektórzy nie załapali i postanowili wystawić jej pomnik "poważnego dzieła sztuki" i teraz mają kłopot, gdy okazuje się, że to jednak spiżu niegodne? I dobrze, że niegodne
Kompletnie nie o to chodzi. Jakie dzieło, jaki pomnik?! To była pewna świeżość, nowość. Ot, zwykła ciekawostka. Fajnie było posłuchać kilka, kilkanaście razy. Cała filozofia bez ukrytego siódmego dna. Już nie wiem jak można inaczej to napisać.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-04-2015, 11:50

La Masquerade Infernale i The Sham Mirrors to jedne z najczęściej przeze mnie słuchanych płyt ever. Nadal ich słucham spokojnie 2-4 razy w miesiącu. Robię to dla przyjemności. Naprawdę uważam, że znajduje się tam kawał dobrej muzyki. Czy mógłbyś napisać co Cię śmieszy na LMI? Bo ja tam żadnego kabaretu nie słyszę. Czytałeś teksty, które fenomenalnie komponują się z muzyką w jedną diabelską całość? Co jest zabawnego w Master of Disguise lub Of Nails and Sinners? Czy ktoś lepiej oddał w muzyce metalowej (i takowym metalowym słowie) wielkość, smutek, rozczarowanie i nienawiść pewnej postaci, która mieszka w piekle?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

28-04-2015, 11:53

nowy album, podobno płyta roku. Może ktoś to potwierdzić ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 11:57

nicram pisze:
La Masquerade Infernale i The Sham Mirrors to jedne z najczęściej przeze mnie słuchanych płyt ever. Nadal ich słucham spokojnie 2-4 razy w miesiącu. Robię to dla przyjemności. Naprawdę uważam, że znajduje się tam kawał dobrej muzyki. Czy mógłbyś napisać co Cię śmieszy na LMI? Bo ja tam żadnego kabaretu nie słyszę. Czytałeś teksty, które fenomenalnie komponują się z muzyką w jedną diabelską całość? Co jest zabawnego w Master of Disguise lub Of Nails and Sinners? Czy ktoś lepiej oddał w muzyce metalowej (i takowym metalowym słowie) wielkość, smutek, rozczarowanie i nienawiść pewnej postaci, która mieszka w piekle?
Następny kurwa! Tu nie chodzi o śmieszność, zabawność. Chodzi o pewną kabaretową/teatralną otoczkę począwszy od szaty graficznej, kończąc na 'wielobarwnej' muzyce. Ja wcale nie mam nic przeciwko, że się bawisz tą muzyką. Słuchaj sobie co tam Ci pasuje i ile razy w tygodniu, dniu czy godziny. Nic mi do tego. Przedstawiam tylko swój stosunek do bohaterów tematu.
Nie no, chyba już mi się nie chce.
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2015, 12:05

To wyrażaj się bardziej precyzyjnie, bo trudno Cię zrozumieć. Teatr i kabaret to naprawdę dwie odrębne rzeczy.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 12:06

To spektakli kabaretowych w teatrze nie ma?
Ostatnio zmieniony 28-04-2015, 14:04 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2015, 12:08

Mówimy o dwóch formach sztuki widowiskowej czy o sztuce widowiskowej i budynku?
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 12:15

Spektakl teatralny w formie kabaretowej z dozą groteski okraszonej dramatem osób trzecich w scenografii dzikiego zachodu w Teatrze im. Cypriana Kamila Norwida w Jeleniej Górze na Alei Wojska Polskiego.
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2015, 12:23

Kabaret o ile wiem nie jest rodzajem widowiska teatralnego stąd przytoczenie potwora "Spektakl teatralny w formie kabaretowej ". Co nie zmienia faktu, że spektakl w formie kabaretu nie jest kabaretem a nadal spektaklem teatralnym i dlatego się nim nazywa. :-)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

28-04-2015, 12:27

Z tego co mi wiadomo (chociaż nie jestem ekspertem w tym temacie) to są także przedstawienia teatralno-kabaretowe i nie jest to jakaś tam tajemnica ukrywana w podziemiach rynku w Rzeszowie.
ODPOWIEDZ