No trudno, jakoś muszę z tym żyć, że Ci się nie podoba. A ostatnia płyta jest po prostu świetna.DST pisze:Oby nie. Kompletnie mi się nie podobała ta płyta, a jestem w nich tak zapatrzony, że myślałem że nie będę się w stanie zdobyć na żaden krytycyzm. Z tym ostatnim Incantation mam podobnie jak z ostatnim Marduk - wszyscy naokoło ochy i achy a ja kompletnie nie rozumiem zachwytów. Porównanie z tym Marduk może nie do końca na miejscu, bo jak "Vanquish in Vengeance" ma "momenty", tak "Serpent Sermon" to już kompletny jarmark.
INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: INCANTATION
The madness and the damage done.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- zaczyna szaleć
Świetna okładkaPacjent pisze:
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Nowy walec:
http://www.metalsucks.net/2014/04/29/ex ... -prophecy/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.metalsucks.net/2014/04/29/ex ... -prophecy/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wspaniałość. Chyba wrócili na właściwe tory. Okładka i brzmienie też mega.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Okładka bardzo dobra, co prawda chciałbym aby była w stylu czterech pierwszych ale żadnej ujmy ekipie Johna nie przynosi. Nowy kawałek wyborny.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Teraz tylko czekac na nowego longa.Kawałek wart czekania na nowa plytke.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
jak na razie to ten kawałek zbyt pospolity jest, rzekłbym nawet że jeden z ich gorszych walców.dr Kill pisze:Nowy walec:
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
A moim zdaniem to numer jest lepszy niż jakikolwiek z ich ostatniego longa. Jak nie czekałem z jakimś większym napięciem na nowe wydawnictwo tychże, tak po tym kawałku nadzieje we mnie odżyły.
support music, not rumors
- Skaut
no prośba, lepszy od takiego walca jak Profound Loathing? Wolne żarty.Rattlehead pisze:A moim zdaniem to numer jest lepszy niż jakikolwiek z ich ostatniego longa. Jak nie czekałem z jakimś większym napięciem na nowe wydawnictwo tychże, tak po tym kawałku nadzieje we mnie odżyły.
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
No seryjnie bardziej mi leży ten nowy numer. Jest bardziej, jakby to określić, 'szorstki', 'ubrudzony' i ten klasyczny riff na początku. Profound Loathing jakiś taki grzeczny bardzo był, jak cała płyta zresztą. Żeby nie było, Vanquish In Vengeance to całkiem dobry album, ale to taki chłopiec o blond włosach z ulizaną grzywką. ;)
- Skaut
grzeczny? No kurwa nie wierzę w to co czytam. Przecież ostatni Incantation to powrót do TEGO grania, TEGO feelingu, w końcu u nich zaskoczyło, bo od dłuższego czasu brakowało trochę w nich ducha. Ten nowy wałek oprócz brzmieniowego brudu jest po prostu przeciętny. Klasyczne zwolnienia, ale nic ponadto. Słucham sobie takiego From Hollow Sands z poprzedniej płyty, albo Legion of Dis i przy tych zwolnieniach, solówkach riffach czuć ich charakterystyczne dociążenie, a ten nowy to takie po prostu do bólu klasyczne "klimacenie". No słaby jest ten wałek i kurwa nie wierzę, że można w ogóle mówić o nim jako lepszym od całej poprzedniej płyty.Rattlehead pisze:No seryjnie bardziej mi leży ten nowy numer. Jest bardziej, jakby to określić, 'szorstki', 'ubrudzony' i ten klasyczny riff na początku. Profound Loathing jakiś taki grzeczny bardzo był, jak cała płyta zresztą. Żeby nie było, Vanquish In Vengeance to całkiem dobry album, ale to taki chłopiec o blond włosach z ulizaną grzywką. ;)
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
Re:
No to uwierz w końcu! Płyta jest na poziomie Blasphemy czy Primordial Domination i nic ponad to. Powtarzam, to jest bardzo dobre granie, ale wcześniej przyzwyczaili nas do takich rozpierduch jak Diabolical Conquest, Onward to Golgotha czy genialny Mortal Throne of Nazarene. Taki Vanquish in Vengeance jest jakby kontynuacją ich 2, 3 wcześniejszych albumów, ze zbytnio wypolerowanym brzemieniem. Nowemu kawałkowi bliżej jest do takich klasyków z The Infernal Storm czy Diabolical Conquest i nie tylko chodzi o brzmienie (jeśli w ogóle możemy mówić o brzmieniu na podstawie numeru z sieci), ale o ten bardziej złowieszczy, diaboliczny klimat. Mnie kupili i czekam na całość, a Ty nie wierz dalej i cierp. ;)Skaut pisze:grzeczny? No kurwa nie wierzę w to co czytam.
- Skaut
za chuja nie. Spokojnie można ją ustawić zaraz za Diabolical Conquest. A wypolerowane brzmienie nadaje ostatniej płycie trochę innego charakteru, na pewno nie gorszego.Rattlehead pisze:No to uwierz w końcu! Płyta jest na poziomie Blasphemy czy Primordial Domination i nic ponad to.Skaut pisze:grzeczny? No kurwa nie wierzę w to co czytam.
nie stwierdzonoRattlehead pisze: bardziej złowieszczy, diaboliczny
tak jak mowie, takie klimacenie dla klimaceniaRattlehead pisze: klimat.
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
-
Re: Re:
panie... ja tam nie klęczę przed nią, ale wyraźnie jest o klasę lepsza od takiej Primordial Domination.Rattlehead pisze:No to uwierz w końcu! Płyta jest na poziomie Blasphemy czy Primordial Domination i nic ponad toSkaut pisze:grzeczny? No kurwa nie wierzę w to co czytam.
- Rattlehead
Jestem w stanie się z taką sytuacją zgodzić, przy założeniu że odrobinę lepsza.
-
no niech będzie :) dla mnie i tak liczą się właściwie tylko pierwsze cztery.
- Harlequin
Re:
Yep. Fajne brzmienie, chyba lepsze niz na ViV, ale kawałek taki jakis dziwny... rozbujany? Chyba nie tego oczekuje od Incantation.Skaut pisze:Rattlehead pisze:No słaby jest ten wałek i kurwa nie wierzę, że można w ogóle mówić o nim jako lepszym od całej poprzedniej płyty.