REVENGE (Can)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: REVENGE

24-01-2013, 23:30

Z cygańskiego taboru, dokładnie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: REVENGE

24-01-2013, 23:32

Już chciałem napisać, że Lykantrop ładnie i dyplomatycznie skomentował post Karkasonne :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Karkasonne

24-01-2013, 23:32

Wasze Boże Boże Boże Bożenki zdradzają Was ze mną, ot co.
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: REVENGE

24-01-2013, 23:34

Well, mylisz nas z maćkiem z klanu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Antychróst
postuje jak opętany!

24-01-2013, 23:38

Ja nikogo nie mam zamiaru na Revenge namawiać, bo z nimi jest trochę jak z serami pleśniowymi albo owocami morza - jeśli nie lubisz, to nie polubisz. Choćbyś się zesrał.
Karkasonne

24-01-2013, 23:40

Lubię napierdalanie ale jego idealne proporcje są dla mnie np. w "Living Temples" Funeral Mist, "Code Red" Sodom albo "Land of Ice" Unleashed.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-01-2013, 23:42

A próbowałeś podejśćod początku czyli od attack.blood.revenge? IMO najprzystępniejszy matex riwendżowcóv
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Karkasonne

24-01-2013, 23:44

Między Teutatesem a prawdą, nie pamiętam. Z tych rzeczy które słuchałem to nie ma penisa we wsi bym rozróżnił któreś materiały od siebie choćby mi grożono ciosem buzdyganem w głowę. Ale wynikło z tego coś dobrego, posłucham sobie dziś "Where no life dwells" bo ostatnio mi się jakoś zapominało.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-01-2013, 23:59

Lykantrop pisze:To tak jak mówić, że Vader lepszy od Possessed, a Gehennah od Venom. Jeśli ktoś podchodzi do tematu ahistorycznie i czysto subiektywnie to takie wyroki mają rację bytu, nie ma o co się bić, ani apelować o rozwagę. Właściwie to jak miałbym się wcielić w kogoś, kto zaczął słuchać metalu np. 10 lat temu i dorastał w zupełnie innych warunkach kulturowo - obyczajowych, że tak powiem, to jasna sprawa, że wolałbym Revenge od Blasphemy, a Godflesh by wywoływało u mnie senność, a nie ekscytacje.
ja ekstremalnego metalu słucham od 10 lat - debiut BLASPHEMY uwielbiam i uważam, że REVENGE to nędza w porównaniu z nim. moment odsłuchu nie ma żadnego znaczenia, BLASPHEMY jest zajebiste, chwytliwe i z pierdolnięciem, a REVENGE - no nie jest to jakaś padaka, ale po prostu nudzi. nic tu się nie dzieje. no i wokal jest chujowy jak nieszczęście.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-01-2013, 13:55

a Karkasonne to nie przypadkiem Grzegorczyk z Huntera? na zdjeciu nowym w awatarze kropla w krople...

co do revenge to chyba dobrze, ze sie nie podoba karkasonne, bo ostatnio straszliwy kult sie zrobil z death/blacku :DD gdzie niedawno jeszcze duzo osob sralo na to jak leci. a teraz takie revenge choc z plyty na plyte lepsi ale jednak bez rewolucji, a ludzie zaczynaja ich uwielbiac :DD troche jak z behemoth :D
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-01-2013, 16:01

Mistrzu ja ekstremalnego metalu już z 22-23 lata słucham,ale nie w tym rzecz.Opinia,że Revenge to nędza w porównaniu do Blasphemy to absurd.Można słuchać i lubić wiele starych klasycznych tytułów czy kapel,ale w ostatnich chociażby 10 latach też powstało wiele wspaniałych albumów czy kapel,które grzeją na dodatek o wiele brutalniej czy techniczniej i z lepszym brzmieniem.Wiadomo,ze debiut Blasphemy to klasyka,bo zainspirował wiele kapel war black/death metal,ale podchodze do tej kapeli raczej z humorem,bo ile lat mozna się pierdolić i nic nowego nie nagrywa tylko odcinać kupony od sławy i ćpać.Drugi Lp ledwo sklecony,bo chyba z 20 minut trwa i jako bonus demówka + średniawa koncertówka.Bieda w chuj.Ile wiecznie mozna się podniecać jakimś `INRI` czy `The Oath Of black Blood`.Za to Revenge i Conqueror to bestialstwo w najczystszej postaci.Każde ich wydawnictwo to zajebista rozpierducha i próba nuklearna,a wokale są po prostu kapitalne.Mam nadzieję,ze w najbliższych miesiącach w końcu wyjdzie ten split 7`EP Revenge / Black Witchery.
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-01-2013, 18:00

dzien w ktorym wyjdzie ten split bedzie koncem swiata :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

25-01-2013, 18:15

Blackwinged pisze:Mistrzu ja ekstremalnego metalu już z 22-23 lata słucham,ale nie w tym rzecz.Opinia,że Revenge to nędza w porównaniu do Blasphemy to absurd.Można słuchać i lubić wiele starych klasycznych tytułów czy kapel,ale w ostatnich chociażby 10 latach też powstało wiele wspaniałych albumów czy kapel,które grzeją na dodatek o wiele brutalniej czy techniczniej i z lepszym brzmieniem.Wiadomo,ze debiut Blasphemy to klasyka,bo zainspirował wiele kapel war black/death metal,ale podchodze do tej kapeli raczej z humorem,bo ile lat mozna się pierdolić i nic nowego nie nagrywa tylko odcinać kupony od sławy i ćpać.Drugi Lp ledwo sklecony,bo chyba z 20 minut trwa i jako bonus demówka + średniawa koncertówka.Bieda w chuj.Ile wiecznie mozna się podniecać jakimś `INRI` czy `The Oath Of black Blood`.Za to Revenge i Conqueror to bestialstwo w najczystszej postaci.Każde ich wydawnictwo to zajebista rozpierducha i próba nuklearna,a wokale są po prostu kapitalne.Mam nadzieję,ze w najbliższych miesiącach w końcu wyjdzie ten split 7`EP Revenge / Black Witchery.
nie mogę się z tym zgodzić. BLASPHEMY ma gorsze brzmienie i dlatego jest lepsze, bo brzmi obrzydliwie i odpychająco, jebie diabłem na kilometr, a REVENGE brzmi "normalnie". czy nowe kapele grają "brutalniej" - a co to znaczy? więcej blastów? więcej bpm-ów? takie rzeczy robiły na mnie wrażenie jak miałem 15 lat. brutalność w oldschoolowym sensie oparta jest na RIFFACH, i dlatego "Fallen Angel of Doom" jest po prostu ciekawszy. nie wspominając o np. "Morbid Visions" które ma miliard razy więcej powera niż dyskografia REVENGE. żeby było brutalnie, musi być dynamicznie - a REVENGE jest dosyć monotonne.
535

25-01-2013, 18:29

Siła Blasphemy tkwi w tym, że w momencie premiery, ten materiał (Fallen Angel Of Doom) niszczył i obecnie nic się nie zmieniło. Dalej wśród młodych adeptów tej formy, uchodzi za ekstremalny. Nie ma znaczenia kto, ile i co nagra. Modlitwa zawsze będzie zaczynała się od słów: Nie będziesz miał cudzych Bogów przede mną.... Jeżeli ten warunek nie jest spełniony, to całą resztę można o kant dupy potłuc.
Antychróst
postuje jak opętany!

25-01-2013, 20:25

Mistrz pisze:brutalność w oldschoolowym sensie oparta jest na RIFFACH
Ależ mistrzu, co mistrz...
Brutalność Revenge oparta jest właśnie na BRAKU riffów. Jak dla mnie pierwszy pełniak Revenge mógłby w ogóle nie mieć podziału na poszczególne utwory. Ot, takie pół godziny maksymalnie prymitywnego sonicznego wpierdolu, któremu bliżej do ekstremalnego noise'u niż metalu.
Muzyka dla ludzi, którzy mają stresującą pracę.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

25-01-2013, 20:28

Karkasonne pisze:No ale napisałem już że słucham wszystkiego, co wydają na bieżąco. A jak ktoś mnie chce namówić na słuchanie do porzygu aż zrozumiem istotę, to oświadczam już teraz, że wolę rzygać po alkoholu, przynajmniej przez chwilę mi śmiesznie, a przy Revenge ani trochę.
Juz ci cos kiedys napisalem w temacie goatpenis. Przypomnij sobie.
Mistrz pisze:[REVENGE - no nie jest to jakaś padaka, ale po prostu nudzi. nic tu się nie dzieje. no i wokal jest chujowy jak nieszczęście.
Obrazek
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-01-2013, 21:10

Antychróst pisze:
Mistrz pisze:brutalność w oldschoolowym sensie oparta jest na RIFFACH
Ależ mistrzu, co mistrz...
Brutalność Revenge oparta jest właśnie na BRAKU riffów. Jak dla mnie pierwszy pełniak Revenge mógłby w ogóle nie mieć podziału na poszczególne utwory. Ot, takie pół godziny maksymalnie prymitywnego sonicznego wpierdolu, któremu bliżej do ekstremalnego noise'u niż metalu.
Muzyka dla ludzi, którzy mają stresującą pracę.
Sęk w tym, że Revenge ma akurat od chuja dobrych riffów właśnie...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

25-01-2013, 21:13

Jak się słucha empechujek albo z głośników z tesco, to może faktycznie riffów nie słychać.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-01-2013, 21:17

szkoda klawiatur każdy swoje wszyscy wiedzą lepiej, nikt nikogo nie przekona , ja winyle Revenge az rozkręcilem na konkretny poziom i słysze riffy, rozróżniam kawałki ... Akurat jestem na wysokości Blood Division, więc zaraz zmiana strony!!
P.J.E.C.
Karkasonne

25-01-2013, 23:44

Góral pisze: Juz ci cos kiedys napisalem w temacie goatpenis. Przypomnij sobie.
E tam, widzisz ile mnie to obchodzi.
ODPOWIEDZ