METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: METALLICA

05-12-2016, 18:18

No przecież wydali płytę, więc piszę, doprowadzając cię do szewskiej pasji. Jakoś z kolegą hcpig, potrafimy pogadać na ten temat, ty zawsze robisz jeża i musisz dodać coś niemiłego dotyczącego mojej osoby. Co do innych tematów. Jesteś pewien, że mnie tam nie ma? Przecież to ewidentne kłamstwo jest.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-12-2016, 18:19

[V] pisze:nicram, z takimi ludźmi się nie dyskutuje,takich ludzi się gnębi śmiejąc się do rozpuku.
Ja myślę, że jak emocje opadną to można podyskutować. Właśnie z jednej takiej wojenki o ostatni Arcturus 535 zapodał mi Lamented Souls, którego wcześniej nie znałem, a bardzo polubiłem.

Co do nowej płyty Metallica, to nadal podtrzymuję zdanie, że jest to dobra rzecz. Na tyle, że sobie kupiłem, sam w to nadal nie wierząc. Słucham często i gęsto. Kilka kawałków o których wcześniej wspominałem, pokazuje, że nadal potrafią. Jak leci Halo on Fire, to mam wrażenie, że to zagubiony kawałek z AJFA, a za to Dream No More mógłby znaleźć się na czarnym albumie.
all the monsters will break your heart
[V]
mistrz forumowej ceremonii

05-12-2016, 18:21

Ale ty przecież jesteś die hard fanem starego thrashu ,po chuj z uporem maniaka wciskasz swoje racje ludziom którzy w tym ostatnim krązku widzą coś fajnego?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 18:22

Kolego 535!

Zamiast obrażać się na kolegę Sępa potraktuj to jako lekcję pokory i przyczynek do zrzucenia fałszywych bożków z piedestału.

Fajnie być elitarnym fanem Voivod i śmiać że przez lata z fanów Mety że to dzieci, że Lars coś se stuka na garach, że słuchają tego na fazie mody dyskomany itp. Tyle że to było kiedyś, to już nie prawda, zespól się odkół, ustawił do kąta śmieszny produkt slayeropodobny jak i te słabe W KONTEKŚCIE dyskografii Voivod płyty post-Phobos. Dzisiaj VV to już nie jest nisza tzn 'nisza wśród klasyki' a dzięki internetowi pałuje się nad tym każdy metalowy obsrajtuch dla którego muza zaczęła się i skończy na mp3. I rzekowomy zachwyt nad tymi wszystkimi popłuczynami panuje chyba tylko wśród tych wszystkich nuworyszy a prawdziwi koneser pozna się na tej lipie raz dwa.

Taki Marian Konopnicki, jeszcze zanim przypomniał sobie że jednak przecież zna Voivod na wylot od 1974 roku swoją opinię o zespole najpierw wydał na podstawie s/t którą uznał za 'cienką jak kałuża (rajstopa?)'. I to było fajne, poznanie płyty bez żadnej otoczki kultowości, bez bagażu starych kultowych nagrań i taki nowobogacki pisarz-fotograf-koneser-karetaka mówi tak oto - MERDE. Weź to sobie do serca.

Ja przez dwa lata podniecałem się 'Halmstad' Shining i zapowiadałem nadejście kolejnego rozpierdalatora... który niegdy nie nadszedł a zespół stoczył się na tyle że znając na pamięć po szwedzku cały tekst do 'Svart Industriell Olycka' z trójki dokładnie nie pamiętam tytułów płyt wydanych od 2009 roku w góra. Tak samo śmieszny obecnie Burzum. Albo ten cień Darkthrone. To byli bogowie, ale już nimi nie są, niszczą ich nowe zagrania jakieś zupełnie nowe kapelki poskładane z młokosów. Nie ma z tym problemów, te zespołu już się zupełnie nie liczą. Tak sam z Voivod i tylko taka jest różnica że oni już mogę tylko lepiej czy gorzej odcinać kupiny od dawnego stylu a Meta to ludzie z jajami którzy dla kaprysu potrafią nagrać i wydać nie przeznaczone dla słuchaczy improwizone jamm session z upadłą gwiazdą rocka ('LULU').

Ile lat ja gardziłem Anthrax ale nowymi to mi ten zespół po prostu zamknął mordę dwoim poziomem który kosmicznie wyjebał w górę itp. także wszystko płynie i się zmienia, nie ma co kurczowo trzymać się tych starych nazw tylko dlatego że ktoś ma sentyment do logów albo sam siebie zakonserwował w układzie 'ten jest lider, ten gra szit'. To jest piękne w muzyce że jest nieprzewidywalna, kto by pomyślał że Soulfly będzie rżnąć z Morbid Angel, Voivod i Entombed a Meta nagra klip gdzie stare Mayhem szaleje w koszulkach Blasphemy.
Ostatnio zmieniony 05-12-2016, 18:24 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
[V]

05-12-2016, 18:24

hcpig pisze:Kolego 535!

Zamiast obrażać się na kolegę Sępa potraktuj to jako lekcję pokory i przyczynek do zrzucenia fałszywych bożków z piedestału.

Fajnie być elitarnym fanem Voivod i śmiać że przez lata z fanów Mety że to dzieci, że Lars coś se stuka na garach, że słuchają tego na fazie mody dyskomany itp. Tyle że to było kiedyś, to już nie prawda, zespól się odkół, ustawił do kąta śmieszny produkt slayeropodobny jak i te słabe W KONTEKŚCIE dyskografii Voivod płyty post-Phobos. Dzisiaj VV to już nie jest nisza tzn 'nisza wśród klasyki' a dzięki internetowi pałuje się nad tym każdy metalowy obsrajtuch dla którego muza zaczęła się i skończy na mp3. I rzekowomy zachwyt nad tymi wszystkimi popłuczynami panuje chyba tylko wśród tych wszystkich nuworyszy a prawdziwi koneser pozna się na tej lipie raz dwa.

Taki Marian Konopnicki, jeszcze zanim przypomniał sobie że jednak przecież zna Voivod na wylot od 1974 roku swoją opinię o zespole najpierw wydał na podstawie s/t którą uznał za 'cienką jak kałuża (rajstopa?)'. I to było fajne, poznanie płyty bez żadnej otoczki kultowości, bez bagażu starych kultowych nagrań taki nowobogacki pisarz-fotograf-koneser-karetaka mówi tak oto - MERDE. Weź to sobie do serca.

Ja przez dwa lata podniecałem się 'Halmstad' Shining i zapowiadałem nadejście kolejnego rozpierdalatora... który niegdy nie nadszedł a zespół stoczył się na tyle że znając na pamięć po szwedzku cały tekst do 'Svart Industriell Olycka' z trójki dokładnie nie pamiętam tytułów płyt wydanych od 2009 roku w góra. Tak samo śmieszny obecnie Burzum. Albo ten cień Darkthrone. To byli bogowie, ale już nimi nie są, niszczą ich nowe zagrania jakieś zupełnie nowe kapelki poskładane z młokosów. Nie ma z tym problemów, te zespołu już się zupełnie nie liczą. Tak sam z Voivod i tylko taka jest różnica że oni już mogę tylko lepiej czy gorzej odcinać kupiny od dawnego stylu a Meta to ludzie z jajami którzy dla kaprysu potrafią nagrać i wydać nie przeznaczone dla słuchaczy improwizone jamm session z upadłą gwiazdą rocka ('LULU').

Ile lat ja gardziłem Anthrax ale nowymi to mi ten zespół po prostu zamknął mordę dwoim poziomem który kosmicznie wyjebał w górę itp. także wszystko płynie i się zmienia, nie ma co kurczowo trzymać się tych starych nazw tylko dlatego że ktoś ma sentyment do logów albo sam siebie zakonserwował w układzie 'ten jest lider, ten gra szit'. To jest piękne w muzyce że jest nieprzewidywalna, kto by pomyślał że Soulfly będzie rżnąć z Morbid Angel, Voivod i Entombed a Meta nagra klip gdzie stare Mayhem szaleje w koszulkach Blasphemy.
o, i tak możemy dyskutować.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

05-12-2016, 18:26

[V] pisze:Ale ty przecież jesteś die hard fanem starego thrashu ,po chuj z uporem maniaka wciskasz swoje racje ludziom którzy w tym ostatnim krązku widzą coś fajnego?
Nikomu niczego nie wciskam. Napisałem jasno. Wkurwiam cię, nie łapiesz żartów, nie jesteś przygotowany na jakiekolwiek niepochlebne słowo na temat swoich idoli, to mnie wyłącz i życie stanie się lepsze. Nie musisz czytać mojego spamu. Nawiasem mówiąc, jesteś strasznie zarozumiały. Nie ma drugiej takiej osoby na tym forum.
[V]

05-12-2016, 18:35

twoich żartów to chyba nikt nie łapie . A jak sie nie potrafi dyskutować to sie trzyma gębę na kłódkę.Zastanów sie nad tym zanim znów nas tu zalejesz swoim mądrościami o zaślepionych fanach.
535

05-12-2016, 18:36

hcpig pisze:Kolego 535!

Taki Marian Konopnicki, jeszcze zanim przypomniał sobie że jednak przecież zna Voivod na wylot od 1974 roku swoją opinię o zespole najpierw wydał na podstawie s/t którą uznał za 'cienką jak kałuża (rajstopa?)'. I to było fajne, poznanie płyty bez żadnej otoczki kultowości, bez bagażu starych kultowych nagrań i taki nowobogacki pisarz-fotograf-koneser-karetaka mówi tak oto - MERDE. Weź to sobie do serca.

Fajni jesteście z tym Voivod. Sami wczoraj zaczęliście temat, porzucając główny wątek. Przecież ja od dawna nie wpierdalam się tutaj z tą nazwą. W ogóle nie porównuję, bo po co mam to robić? hcpig, czy przypadkiem nie ty zrobiłeś wtręt o Jasonie, że pewnie mnie wkurwia i s/t, że totalny upadek? O czym ty mi ten wykład zrobiłeś? O jakiej lekcji pokory piszesz?
535

05-12-2016, 18:39

[V] pisze:twoich żartów to chyba nikt nie łapie . A jak sie nie potrafi dyskutować to sie trzyma gębę na kłódkę.Zastanów sie nad tym zanim znów nas tu zalejesz swoim mądrościami o zaślepionych fanach.
Moje żarty cię przerastają, ale wybaczam i chyba nie jest z tym, aż tak tragicznie. Otrzymuję mnóstwo sygnałów z wyrazami sympatii. Nikt mi nigdy w oczy złego słowa nie powiedział. Zastanów się nad tym kolego. Może twój świat jest zakłamany, a piana przesłania twe oczy.
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 18:39

Nie no stary, chyba nie powiesz mi że nie wiesz co mam na myśli? :)
Yare Yare Daze
535

05-12-2016, 18:42

hcpig pisze:Nie no stary, chyba nie powiesz mi że nie wiesz co mam na myśli? :)
Ty mi powiedz kto wyskoczył ostatnio z Voivod w tym temacie? I odszukaj szybko fragment w którym przyznałem wczoraj, że s/t to spadek formy. Przestań opowiadać bajki.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

05-12-2016, 18:45

Ogłaszam: Choć jestem fanbojem Hetfielda to płyta już mi się w sumie znudziła xD ( a tu widzę że temat się rozrasta na pełnej kurwie).
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 18:46

Metallikę jebać wolno ale Voivod to przenigdy i jest tak oburzające że już robimy dochodzenie ktoś śmiał w ogóle temat poruszyć:)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

05-12-2016, 18:51

Szczerze mowiac to wczoraj ten Voivod wrzucilem specjalnie, bo mi sie nudzilo troche. Czasami tak mam jak nie pije alkoholu w niedziele. Wczoraj sie modlilem z Deathspell Omega i mnie cos po prostu natchnelo, moze to bylo cos zlego...
woodpecker from space
535

05-12-2016, 18:53

hcpig pisze:Metallikę jebać wolno ale Voivod to przenigdy i jest tak oburzające że już robimy dochodzenie ktoś śmiał w ogóle temat poruszyć:)
Chodziło mi o to, że nie ja wpierdoliłem się z Kanadyjczykami do tematu. Nie tym razem. Poza tym nigdy nie napisałem, że nie wolno jebać. A jeb sobie z góry na dół. Napierdalaj równo.Uwierz mi, sram na to. Mnie wystarczy, że miałem okazję spotkać się chłopakami ostatnio we Wrocławiu. Nie musiałem płacić dwóch tysięcy baksów za przybicie piątki z każdym z nich i wymianę uprzejmości. Dla mnie ważne są ich roześmiane gęby i ich radość z grania. Możemy podyskutować w ramach zabawy i ćwiczeń językowych, ale takich reakcji jak te użytkownika V się po mnie nie spodziewaj. Wypierdalanie z tematu, banowanie, dziecinada.
[V]

05-12-2016, 18:57

Widzę nowe objawy zdradzające niskie poczucie wartości: wyrazy sympatii od innych,przybicie piątki,miałem okazję się spotkać z chłopakami. Czekałeś cały koncert żeby przybić piąteczke z idolem? WOW.
535

05-12-2016, 19:05

[V] pisze:Widzę nowe objawy zdradzające niskie poczucie wartości: wyrazy sympatii od innych,przybicie piątki,miałem okazję się spotkać z chłopakami. Czekałeś cały koncert żeby przybić piąteczke z idolem? WOW.
Nie misiaku. Wyobraź sobie, że siedziałem przy stole z browarem, a oni sami przyszli. Takie rzeczy dzieją się na klubowych koncertach, gdzie ludzie są dla siebie życzliwi i mili. Nadęty bufon tego nie pojmie. Daruj sobie, bo każdym postem dowodzisz, że masz ze mną duży problem. Jak widzisz ja mogę rozmawiać z każdym. Nikogo nie piętnuję. Ty natomiast chętnie byś mnie w ogóle wyjebał z tego forum, gdybyś tylko dostał taką władzę. Przypadek?

edit
No pisałem, że nie łapiesz żartów Łukaszu drogi. hihihi
Ostatnio zmieniony 05-12-2016, 19:09 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 19:06

Zrobiło się nieprzyjemnie. Może zamknięmy temat do czasu następnej, jeszcze lepszej płyty Big M?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

05-12-2016, 19:08

Mr.Big? Oni chyba juz nie graja
woodpecker from space
[V]

05-12-2016, 19:10

Aha,czyli analogicznie Metallika to nadęte chuje i gwiazdeczki bo nie możesz się z nimi napić piwa i stuknąć zółwika czy przybić piąteczki? Super widzenie świata, np sąsiad się dorobił to dzień dobry mu nie powiem bo chuj i złodziej a z Frankiem na budowie ojebie dwa browce bo franek klepie biedę tak jak ja i nie wychyla się przed szereg. Oj skrzacie.
ODPOWIEDZ