METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: METALLICA

05-12-2016, 19:11

Triceratops pisze:Mr.Big? Oni chyba juz nie graja
Grają, grają. Dwa lata temu nawet wyszedł ich nowy album ...The Stories We Could Tell :-)

Co więcej: Mr. Big is currently working on a new album, which is tentatively due for release in 2017
all the monsters will break your heart
[V]
mistrz forumowej ceremonii

05-12-2016, 19:12

strona 296...hihihihihihi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

05-12-2016, 19:15

[V] pisze:Aha,czyli analogicznie Metallika to nadęte chuje i gwiazdeczki bo nie możesz się z nimi napić piwa i stuknąć zółwika czy przybić piąteczki? Super widzenie świata, np sąsiad się dorobił to dzień dobry mu nie powiem bo chuj i złodziej a z Frankiem na budowie ojebie dwa browce bo franek klepie biedę tak jak ja i nie wychyla się przed szereg. Oj skrzacie.
Co ty w ogóle za bzdury wypisujesz? Skąd ten chory tok myślenia? Powiem ci tak, ani jedno zadnie w tej wypowiedzi nie jest prawdziwe, prócz tego niemiłego nawiązania do mojego wzrostu. Widzę, że nie możesz się powstrzymać, żeby mi nie dojebać.
[V]

05-12-2016, 19:17

No dobrze,ja pierwszy wyciągnę rękę.Zgoda?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

05-12-2016, 19:19

nicram pisze:
Grają, grają. Dwa lata temu nawet wyszedł ich nowy album ...The Stories We Could Tell :-)

Co więcej: Mr. Big is currently working on a new album, which is tentatively due for release in 2017
No prosze az sprawdze co te sympatyczne dziadki kminia, patrzac po jakich skladach pogrywaja sobie to moze byc calkiem fajne.
woodpecker from space
535

05-12-2016, 19:34

[V] pisze:No dobrze,ja pierwszy wyciągnę rękę.Zgoda?
Nie ma problemu. Na szczęście nie musimy ze sobą mieszkać, po prostu spójrz, czasem na to co piszę z uśmiechem i bez negatywnego nastawienia. Powtarzam jeszcze raz. Ja mogę rozmawiać z każdym. Nie obrażam się, ale jak mi ktoś przydepnie odcisk, potrafię być betoniarzem. Nie gniewam się. Nawet za tego skrzata. Wiesz przecież, że to nie zależało ode mnie. Mama z tatą nie są wysocy.

edit
I mógłbyś docenić choćby to, że porównałem pracę Larsa na mojej ulubionej czwórce, do tego co nagrał Reifert na Mental Funeral. Chyba nie mogłem bardziej uzewnętrznić swego uznania dla Ulricha. Popatrz jak ja się starałem i to nie była szydera, no to dostałem po ryju i parę kopów na ziemi.
Dobra. Wypierdalam z tematu.
Awatar użytkownika
Triceratops

05-12-2016, 20:16

O, widze, ze lifemetal jednoczy ludzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

05-12-2016, 20:48

Ugly Kid Joe ktoś docenia? Niby trochę jajcarskie, niezbyt poważne klimaty, ale na dwóch pierwszych kręcili takie riffy i melodie że głowa mała. Dużo zyskiwali przez Crane'a - był bez dwóch zdań jednym z lepszych wokalistów rockowych tamtych lat.
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 20:53

Pamiętam ich udział na 'Nativity in Black 1' czyli wice-najlepszym trybucie na Sabbs i było to dobre ale co to ma do Mety?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

05-12-2016, 20:55

Kraft pisze:Ugly Kid Joe ktoś docenia? Niby trochę jajcarskie, niezbyt poważne klimaty, ale na dwóch pierwszych kręcili takie riffy i melodie że głowa mała. Dużo zyskiwali przez Crane'a - był bez dwóch zdań jednym z lepszych wokalistów rockowych tamtych lat.
ja uwielbiam
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

05-12-2016, 21:13

Nie no, dobrze że się nie wstydzicie przyznać przy cyferku. To teraz z jeszcze grubszej rury... Kto się przyzna do obcowania z Extreme albo Charles & Eddie? :)
Awatar użytkownika
Hatefire

05-12-2016, 21:14

Co do tej nowe Metallici, to w końcu przesłuchałem i gównem nie nazwę, ale wracać do nie nie będę.

Są momenty, mnóstwo patentów z różnych okresów twórczości, problem w tym, ze kiedyś, to już nagrali 5xrazy lepiej. Do tego, to nieumiarkowanie w długości i ilości, jakbym miał do niej jednak wrócić, to postaci playlisty na spotify,na 40-50 min, z wybranymi rodzynkami. W sumie rozumiem powody dla, których zadeklarowanym fanbojom, ta płyta się podoba (to nie zarzut, też mam zespoły, względem, których określiłbym się fanbojem). Po prostu jak będę chciał posłuchać Metallici , to zawsze jednak zapuszczę"Ride..." czy "Load".

To trochę jak z tymi nowymi płytami Deep Purple, co je wypuszczają raz na jakiś czas, to możei są niezłe(kluczowe slowo w kontekście nowej Mety, jest po prostu niezła, ale bezżadnych oh ah) jak ktoś jest wielkim fanem, to będzie zadowolony. Reszta zaś zrobi meh, bo nic ciekawego, forma zespołu nie ta itp. itd.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Heretyk

06-12-2016, 10:37

[V] pisze:No dobrze,ja pierwszy wyciągnę rękę.Zgoda?

tylko na jak długo? musiałbym was nie znać :)

ogólnie mam taką refleksję, że jak się czasem kogoś kompletnie ignoruje, to to bardziej boli niż wieczne docinki i udowadnianie za wszelką cenę, ze to ja mam rację.

druga sprawa, że takie pyskówki i obrażanie, prowadzone w necie przez dwóch dorosłych gości którzy nawet się nie znają, a którzy zęby zjedli na muzyce i mogli by poświęcić czas na pisanie o niej, a nie o sobie nawzajem jest poniżej jakiejkolwiek krytyki
[V]

06-12-2016, 10:54

Pewnie tak jest,pewnie to jest poniżej wszelkiej krytyki,co z tego. Może czasem jesteśmy dzieciakami zamkniętymi w ciałach mężczyzn? Każdy czasem robi rzeczy które są poniżej wszelkiej krytyki, oczywiście patrząc na to z zwenątrz to smarowanie jadowitymi komentarzami w necie jest kompletną stratą czasu i energii ,ale to był czas sprzyjania prymitywnym instynktom i nie ma co tego rozgrzebywać.Każdy ma swoje racje i po jakimś czasie nudzi się puszczanie w eter tego samego negatywnego komunikatu. Piąteczka 535,idę posłuchać jakiegoś techno.
Heretyk

06-12-2016, 10:59

[V] pisze:Każdy ma swoje racje i po jakimś czasie nudzi się puszczanie w eter tego samego negatywnego komunikatu.
głowę daję, że niektórym się nigdy nie znudzi. w każdym razie dopóki będą tacy, którzy się łapią na różne przynęty i tańczą jak im się zagra, dopóty inni będą to wykorzystywać. odwieczne prawo natury :)
Awatar użytkownika
Triceratops

06-12-2016, 12:46

Forume to przede wszystkim rozrywka ;)
woodpecker from space
Heretyk

06-12-2016, 16:03

niby oczywiste, ale....
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

06-12-2016, 18:56

nicram pisze:

Co więcej, grają dobrą hardrockową muzykę. Ja ich lubię.
Awatar użytkownika
Triceratops

06-12-2016, 21:12

Kraft pisze:Ugly Kid Joe ktoś docenia? Niby trochę jajcarskie, niezbyt poważne klimaty, ale na dwóch pierwszych kręcili takie riffy i melodie że głowa mała. Dużo zyskiwali przez Crane'a - był bez dwóch zdań jednym z lepszych wokalistów rockowych tamtych lat.
No fajna ekipa byla, singiel bardzo nakrecil oczekiwania ale uwazam, ze plyta raczej ich nie spelnila, choc slucha sie fajnie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

07-12-2016, 03:19

taki mały offic z kategorii Grammy 2017 ;)

Najlepsza piosenka rock:
"Blackstar" — David Bowie
"Burn the Witch" —Radiohead
"Hardwired" — James Hetfield & Lars Ulrich (Metallica)
"Heathens" — Tyler Joseph (Twenty One Pilots)
"My Name Is Human" — Rich Meyer, Ryan Meyer & Johnny Stevens (Highly Suspect)

PS.
Megadeth też sie załapało ;)
Najlepszy występ metal:
"Shock Me" — Baroness
"Slivera" — Gojira
"Rotting in Vain" — Korn
"Dystopia" — Megadeth
"The Price Is Wrong" — Periphery
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ