METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
Już nakurwiają te kawałki we wszystkich antyradiach. Do końca roku będę tym rzygał jak pies po rybie. Olśniło mnie chwilę temu, że refren z Atlas, rise! to normalnie 102% Xentrix, czyli stało się to co w przypadku Gorguts i Deathspell Omega.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Toż pisałem o tym miesiąc temu! Dokładnie tak jest: ajronowska linia wokalna gra unisono z linią gitary prowadzącej. Dlatego ten numer mi się tak podoba: lubię Xentrix.est pisze:Już nakurwiają te kawałki we wszystkich antyradiach. Do końca roku będę tym rzygał jak pies po rybie. Olśniło mnie chwilę temu, że refren z Atlas, rise! to normalnie 102% Xentrix, czyli stało się to co w przypadku Gorguts i Deathspell Omega.
-
Przeoczyłem, nie śledzę forum zbyt gorliwie, ale tych ajronów to tam nie słyszę do dzisiaj ;)
-
http://www.blabbermouth.net/news/metall ... -surprise/" onclick="window.open(this.href);return false;
fajny wywiad.
fajny wywiad.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-

piekne ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
-
To oczywiste.hcpig pisze:Piękne aczkolwiek ostatnia pozycja na liście prawdziwa.
- HSVV
- w mackach Zła
nie takie oczywiste. osobiście lubię i to w chuj bębny na St. Anger, mają taki wyrazisty, metaliczny klang jakiego nie spotkałem nigdzie indziej.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Trzeba mieć jaja żeby nagrać taki album. Nawet nie chodzi o brzmienie bębnów, bo Lars od dawna jest głuchy i dziwne brzmienia mu się podobają ale cała płyta jest oddalona od standardów. Brak solówek i kawałki rozciągnięte do granic możliwości. Lubię ten album.
- miles
- świeżak
- Kontakt:
Z perspektywy czasu tez myślę, ze St. Anger nie jest takie złe, a raczej po prostu nie spełniające wymagań ,,fanów". Na korzyść na pewno byłoby skrócenie o połowę otworów, bo po jakimś czasie trochę meczą. Na pewno materiał jest mega ciekawy, dużo więcej w nim było potencjału niz na dwóch ostatnich albumach :)
- booshee
- postuje jak opętany!
2h z Hetfieldem, o mieszkaniu w Colorado, o pszczelarstwie, bólach kręgosłupa, rzucaniu gorzoły , polowaniu na Kamczatce, na niedźwiedzie, itp. itd.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Przysiadłem w końcu uczciwie do tego krążka i oświadczam, co następuje...
Po pierwsze: gdyby ktoś chciał słuchać tej płyty z tekstami, to może sobie swobodnie do odpuścić, bo są średnie (najwyżej) i niewiele znaczą. Każdy traktuje o jakimś pojedynczym motywie, chociaż w niektórych ciężko powiedzieć, co to w ogóle za motyw (Hardwired, Atlas, Rise!), a czasem jest on tam nudny i naiwny, że lepiej go nie znać (Am I Savage? które mówi o... wilkołaku). Szkoda tego wszystkiego, bo James potrafił być dobrym tekściarzem (np. Wherever I May Roam), ale to nie tym razem niestety.
Okładka, jeśli sugeruje cokolwiek i nie jest tylko ozdobnikiem (raczej stawiam na to drugie), to to, że panowie nie wiedzą, czy chcą bardziej wytrzepać ostatnie włosy (Kirka i Larsa to już ledwie poznaję w nagraniach) grając napierdol z pierwszych płyt, czy wyluzować i nagrać ReReload. Bardziej wyszło im to drugie niż pierwsze.
1. Hardwired - jest ok, ale co to za perka tam pod koniec (przed ostatnim refrenem), to Lars gra czy mucha ma sraczkę z pierdziączką?
2. Atlas, Rise! - maidenowskie harmonie w refrenach i również solo w tych klimatach, 2 kawałek z tłuczeniem się
3. Now that we're dead - pierwszy kawałek który mógłby być na Load/Reload
4. Moth into Flame - z tym każdy się już chyba osłuchał do porzygu - 3 kawałek garkotłuków - rozumiem że hcpig to lubi, bo jeden motyw który się powtarza 2krotnie przypomina mocno inny motyw z Impaled Nazarene "Armaggedon death squad".
5. Dream no more - 2 kawałek z sesji Load/Reload, do tego tematyka rodem z Master of Puppets (The Thing that should not be), bo Cthulhu) - w ogóle to ten tekst mogłoby Watain zajebać i nikt by nie zauważył
6. Halo on Fire - znowu skojarzenia z Load/Reload, może z Fixxxer? A może z King Nothing?
7. Confusion - taka nuda że nic nie pamiętam
8. Manunkind - nie wiem dlaczego nie jest tutaj lubiany, to chyba mój ulubiony kawałek z tego krążka i jedyny, po którym miałem jakąś nadzieję. Nie dość, że jest totalnie wyluzowany, Loadowy, to jeszcze co chwila mam ochotę zakończyć frazę dośpiewując: ... 21st century schizoid man! Dla mnie super.
9. Here Comes Revenge - 0/10, szkoda gadać
10 . Am I Savage? - znowu Load, może być, ale ten denny tekst mnie dobija
11. Murder One - bez urwania dupy, wg mnie bez polotu, gdyby nie był o Lemmym to pewnie bym zasnął
12. Spit Out the Bone - mieszanka Damage Inc., Seek & Destroy na sterydach oraz Whiplash + melosolówka (czyli w sumie to czego wielu obecnych nie lubi np. w ostatnich Sodom)
Generalnie im dłużej myślę o tej płycie, tym słabiej się ona broni. Może posłucham jeszcze, ale wydaje się chaotyczna i posklejana jak potwór Frankensteina, chcieliby mieć wszystko spójne ale jakoś nie wychodzi.
Po pierwsze: gdyby ktoś chciał słuchać tej płyty z tekstami, to może sobie swobodnie do odpuścić, bo są średnie (najwyżej) i niewiele znaczą. Każdy traktuje o jakimś pojedynczym motywie, chociaż w niektórych ciężko powiedzieć, co to w ogóle za motyw (Hardwired, Atlas, Rise!), a czasem jest on tam nudny i naiwny, że lepiej go nie znać (Am I Savage? które mówi o... wilkołaku). Szkoda tego wszystkiego, bo James potrafił być dobrym tekściarzem (np. Wherever I May Roam), ale to nie tym razem niestety.
Okładka, jeśli sugeruje cokolwiek i nie jest tylko ozdobnikiem (raczej stawiam na to drugie), to to, że panowie nie wiedzą, czy chcą bardziej wytrzepać ostatnie włosy (Kirka i Larsa to już ledwie poznaję w nagraniach) grając napierdol z pierwszych płyt, czy wyluzować i nagrać ReReload. Bardziej wyszło im to drugie niż pierwsze.
1. Hardwired - jest ok, ale co to za perka tam pod koniec (przed ostatnim refrenem), to Lars gra czy mucha ma sraczkę z pierdziączką?
2. Atlas, Rise! - maidenowskie harmonie w refrenach i również solo w tych klimatach, 2 kawałek z tłuczeniem się
3. Now that we're dead - pierwszy kawałek który mógłby być na Load/Reload
4. Moth into Flame - z tym każdy się już chyba osłuchał do porzygu - 3 kawałek garkotłuków - rozumiem że hcpig to lubi, bo jeden motyw który się powtarza 2krotnie przypomina mocno inny motyw z Impaled Nazarene "Armaggedon death squad".
5. Dream no more - 2 kawałek z sesji Load/Reload, do tego tematyka rodem z Master of Puppets (The Thing that should not be), bo Cthulhu) - w ogóle to ten tekst mogłoby Watain zajebać i nikt by nie zauważył
6. Halo on Fire - znowu skojarzenia z Load/Reload, może z Fixxxer? A może z King Nothing?
7. Confusion - taka nuda że nic nie pamiętam
8. Manunkind - nie wiem dlaczego nie jest tutaj lubiany, to chyba mój ulubiony kawałek z tego krążka i jedyny, po którym miałem jakąś nadzieję. Nie dość, że jest totalnie wyluzowany, Loadowy, to jeszcze co chwila mam ochotę zakończyć frazę dośpiewując: ... 21st century schizoid man! Dla mnie super.
9. Here Comes Revenge - 0/10, szkoda gadać
10 . Am I Savage? - znowu Load, może być, ale ten denny tekst mnie dobija
11. Murder One - bez urwania dupy, wg mnie bez polotu, gdyby nie był o Lemmym to pewnie bym zasnął
12. Spit Out the Bone - mieszanka Damage Inc., Seek & Destroy na sterydach oraz Whiplash + melosolówka (czyli w sumie to czego wielu obecnych nie lubi np. w ostatnich Sodom)
Generalnie im dłużej myślę o tej płycie, tym słabiej się ona broni. Może posłucham jeszcze, ale wydaje się chaotyczna i posklejana jak potwór Frankensteina, chcieliby mieć wszystko spójne ale jakoś nie wychodzi.
- maciek z klanu
ufff cale szczescie ze sie nie znasz :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- hcpig
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... truct.read" onclick="window.open(this.href);return false;
Chaciński jest ok ale ta recka jest słabiutka (a ocena w ogóle z dupy) . Zespół tej klasy co Metallica chyba zasługuje na poważne podejście do tematu.
Chaciński jest ok ale ta recka jest słabiutka (a ocena w ogóle z dupy) . Zespół tej klasy co Metallica chyba zasługuje na poważne podejście do tematu.
Yare Yare Daze
- mad
- weteran forumowych bitew
3/6 to w sam raz. O tej płycie - w której banał pogania banał - za rok już nikt nie będzie pamiętał. Wy również.
- Sybir
Oj, mad, no pozwól chłopakom potrollować ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- __________
- zaczyna szaleć
choć prawidłowo trafił w wszystkie 13 punktówmaciek z klanu pisze:ufff cale szczescie ze sie nie znasz :)
До свидания Mother Fuckers
- hcpig
Nie, nikt nie będzie pamietał o 10 randomowych kapelkach którymi się aktualnie jaracie. Człowieku, Metallica to potęga. Nawet nieudany 'St. Anger' jest do dziś przedmiotem zaciekłych dyskusji a cóż dopiero powiedziać po takim powrocie w glorii i chwale jak HTSD? Legenda i kultowy status Metalliki robi swoje, zespół pewnie jak zwykle porwał miliony, ciekawe jak wyniki sprzedaży?mad pisze:3/6 to w sam raz. O tej płycie - w której banał pogania banał - za rok już nikt nie będzie pamiętał. Wy również.
Yare Yare Daze
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
aż sie rozkichałem :Phcpig pisze:Nie, nikt nie będzie pamietał o 10 randomowych kapelkach którymi się aktualnie jaracie. Człowieku, Metallica to potęga. Nawet nieudany 'St. Anger' jest do dziś przedmiotem zaciekłych dyskusji a cóż dopiero powiedziać po takim powrocie w glorii i chwale jak HTSD? Legenda i kultowy status Metalliki robi swoje, zespół pewnie jak zwykle porwał miliony, ciekawe jak wyniki sprzedaży?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Hellion
- w mackach Zła
Ciekawostka sprzedażowa z Heavyrock.pl
"Najlepiej sprzedające się płyty metalowe wydane w 2016 r. w USA to:
1. Metallica - Hardwired…To Self-Destruct (518 tys.)
2. Disturbed - Immortalized (298 tys.) [poprawka: ta jest z 2015r., ale wciąż robi wyniki]
3. Megadeth - Dystopia (148 tys.)
4. Avenged Sevenfold - The Stage (144 tys.)
5. Deftones - Gore (133 tys.)
6. Volbeat - Seal The Deal & Let's Boogie (123 tys.)
7. Pierce The Veil - Misadventures (105 tys.)
8. A Day To Remember - Bad Vibrations (102 tys.)
9. Korn - The Serenity of Suffering (100 tys.)
Poza nimi na liście znalazłoby się jeszcze kilka klasyków, AC/DC - Back In Black (117 tys.), Guns N' Roses - Appetite For Destruction (115 tys.), czy Nirvana - Nevermind (114 tys.).
Do tego jeszcze kilka płyt z 2015 r. wciąż miało się świetnie - Five Finger Death Punch - Got Your Six (146,5 tys.), Skillet Music - Unleashed (123,5 tys.) oraz Shinedown - Threat to Survival (110 tys.).
Najlepsze jest jednak to, że sam Black Album Metalliki sprzedał się w ilości 267,5 tys., czyli de facto był na 3 miejscu :D Ale to nie koniec masakry... Niedaleko za nim, dosłownie kolejno po sobie: Master of Puppets - 163 tys., ...And Justice For All - 155 tys. i Ride The Lightning - 153 tys. Do tego nieco dalej, ale wciąż lepiej niż niektóre nowości, Kill 'Em All - 104 tys. To daje obraz tego, jaki Metallica ma rozmach. Oni dosłownie nie muszą nagrywać - ich pierwsze 5 płyt wciąż sprzedaje się dużo lepiej niż ich najnowszy album i najpopularniejsze nowości i klasyki innych zespołów."
"Najlepiej sprzedające się płyty metalowe wydane w 2016 r. w USA to:
1. Metallica - Hardwired…To Self-Destruct (518 tys.)
2. Disturbed - Immortalized (298 tys.) [poprawka: ta jest z 2015r., ale wciąż robi wyniki]
3. Megadeth - Dystopia (148 tys.)
4. Avenged Sevenfold - The Stage (144 tys.)
5. Deftones - Gore (133 tys.)
6. Volbeat - Seal The Deal & Let's Boogie (123 tys.)
7. Pierce The Veil - Misadventures (105 tys.)
8. A Day To Remember - Bad Vibrations (102 tys.)
9. Korn - The Serenity of Suffering (100 tys.)
Poza nimi na liście znalazłoby się jeszcze kilka klasyków, AC/DC - Back In Black (117 tys.), Guns N' Roses - Appetite For Destruction (115 tys.), czy Nirvana - Nevermind (114 tys.).
Do tego jeszcze kilka płyt z 2015 r. wciąż miało się świetnie - Five Finger Death Punch - Got Your Six (146,5 tys.), Skillet Music - Unleashed (123,5 tys.) oraz Shinedown - Threat to Survival (110 tys.).
Najlepsze jest jednak to, że sam Black Album Metalliki sprzedał się w ilości 267,5 tys., czyli de facto był na 3 miejscu :D Ale to nie koniec masakry... Niedaleko za nim, dosłownie kolejno po sobie: Master of Puppets - 163 tys., ...And Justice For All - 155 tys. i Ride The Lightning - 153 tys. Do tego nieco dalej, ale wciąż lepiej niż niektóre nowości, Kill 'Em All - 104 tys. To daje obraz tego, jaki Metallica ma rozmach. Oni dosłownie nie muszą nagrywać - ich pierwsze 5 płyt wciąż sprzedaje się dużo lepiej niż ich najnowszy album i najpopularniejsze nowości i klasyki innych zespołów."