No to zwracam honor, jest związek logiczny pomiędzy tym co mówi Riven. Nadal jednak nie uważam, żeby to była zrzyna. I nie mówię tego po to, żeby jakoś udowodnić, że jest to coś złego, nie o to w ogóle chodzi. Po prostu trudno nazwać zrzyną jeden powerchord, a potem pierdolnięcie w puste struny, zakończone - mimo wszystko - innymi akordami.twoja_stara_trotzky pisze:http://www.myspace.com/mayhemtheearlyda ... /531189741Kurt pisze:A ja ponawiam pytanie, które zadałem Rivenowi w innym wątku, też dotyczące tego nieszczęsnego "podjebanego" riffu. Czy Euro słuchał Voivod?
SATYRICON VS DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON VS DARKTHRONE
The madness and the damage done.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Te riffy dziela 2-3 dzwieki, i to nie jest zzyna tylko wyszukana parafraza. :) Punkt dla Mayhem oczywiscie!
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czyli jednak coś je dzieli, jak sam to przyznałeś. Zatem to nie jest zrzyna. ;) Ale punkt dla Mayhem się należy, to fakt.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ponawiam pytanie czy ten riff jest podobny do riffu Black Sabbath z utworu Black Sabbath?Headcrab pisze:Riven, czy riff na początku utworu War and Pain ci czegoś nie przypomina?:)
http://www.youtube.com/watch?v=KSozmwCbkbA
http://www.youtube.com/watch?v=f4dpFjSFYX4
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Riven
- Kontakt:
Przeciez ja nie mowilem nigdzie, ze to jest w 100% kopia, ale na pewno jest to cos wiecej niz tylko wynik inspiracji itp. Mam propozycje: skonczmy pierdolic i posluchajmy War and Pain! UGH!!!Kurt pisze:Czyli jednak coś je dzieli, jak sam to przyznałeś. Zatem to nie jest zrzyna. ;) Ale punkt dla Mayhem się należy, to fakt.
Headcrab > po URL nie jestem pewien (nie moge teraz tego wlaczyc), ale chyba wiem o co chodzi. Oczywiscie, piekny cytat z najlepszego numeru BS. :)
Ostatnio zmieniony 11-11-2011, 23:28 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ja bym tu szukał inspiracji Piggiego, tak ogólnie, nie mówię o tym konkretnym kawałku Voivod, ale o całej jedynce :D
a tu nawet Bathory się pojawia :D
a to jest mistrzostwo wszechświata
(Voivod RIVEN staje się znacznie mniejszy, jak się zaprzyjaźnisz z Dead Kennedys).
- Riven
- Kontakt:
przeciez cholernie lubie DK i znam chyba dluzej niz Voivod. nie uwazam jednak, zeby Voivod jakos sie mniejszy robil z tego tytulu :)
Inna sprawa, ze na oryginale mam tylko debiut, a reszty plyt nie sluchalem ze 2 eony - takze moze trzeba bedzie sobie odswiezyc.
Inna sprawa, ze na oryginale mam tylko debiut, a reszty plyt nie sluchalem ze 2 eony - takze moze trzeba bedzie sobie odswiezyc.
- twoja_stara_trotzky
i tak ci nie wierzę :D
- Riven
- Kontakt:
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Riven pisze:Przeciez ja nie mowilem nigdzie, ze to jest w 100% kopia, ale na pewno jest to cos wiecej niz tylko wynik inspiracji itp. (...)
Ale ok, już się nie czepiam i grzecznie spierdalam do odsłuchu.Riven w temacie o herezjach pisze:ale wiesz, ze pierwsze takty "Freezing moon" sa JOTA W JOTE zajebane od Voivod? To nie jest nawet inspiracja, tylko zwykla kalka
- Riven
- Kontakt:
kurwa no, zwracam honor. mea culpa, nie jota w jote ;)
- Glene
Jak dla mnie najlepsza plyta z norweskim black metalem jest "De Mysteriis Dom Sathanas". Najbardziej dojrzala i nowatorska jak mi sie zdaje na tamte czasy, otworzyla nowe horyzonty. Po dzis dzien ani troche sie nie zdezaktualizowala i chyba nikomu nie udalo sie podrobic stylu i klimatu tej plyty.
Oczywiście forma w jakiej TO podałeś nadmorski Kolego świadczyć może tylko i wyłącznie o słabości rocznika, cały dzień i pół nocy przed ekranem + alkohol + kawa + Szanowna małżonka widziana tylko w drodze z łóżka do łazienki i z łazienki na spacer (z psem) to osłabia Twoje pokolenie, osłabia fizycznie, ale przede wszystkiem psychicznie, bóg jeżeli istnieje to jest jeden, przynajmniej ten metalowy i kanadyjski, dolarowe banknoty w formie krzyża Tego który umarł za bandę dziwek i głupków niczego nie zmienią...twoja_stara_trotzky pisze:
(Voivod RIVEN staje się znacznie mniejszy, jak się zaprzyjaźnisz z Dead Kennedys).
-
- rozkręca się
Oczywiście, wcześniej był RED z którego VOIVOD czerpał wiadrami...
-
- rozkręca się
tyz, ale bez nadmiernej cofki, pamietasz akurat to rzepolenie die kreuzen?
-
- rozkręca się
jasna sprawa...ahoj, ahoj a
- KreatoR
Coby wrócić do tematu: DarkThrone już nas niczym nie zaskoczy, panowie najwyraźniej mają dość bycia trv i znaleźli sobie niszę na black'n'roll'a. Tak jak napisał Marian - będą sobie dalej po pijaku dłubać w szlagierach III ligi.
z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
Z tej dwójki głosuję na Immortal.
z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
Z tej dwójki głosuję na Immortal.
- twoja_stara_trotzky
Przestań kłamać, że narkotyków nie bierzesz!535 pisze:Oczywiście forma w jakiej TO podałeś nadmorski Kolego świadczyć może tylko i wyłącznie o słabości rocznika, cały dzień i pół nocy przed ekranem + alkohol + kawa + Szanowna małżonka widziana tylko w drodze z łóżka do łazienki i z łazienki na spacer (z psem) to osłabia Twoje pokolenie, osłabia fizycznie, ale przede wszystkiem psychicznie, bóg jeżeli istnieje to jest jeden, przynajmniej ten metalowy i kanadyjski, dolarowe banknoty w formie krzyża Tego który umarł za bandę dziwek i głupków niczego nie zmienią...twoja_stara_trotzky pisze: