MANILLA ROAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Re: MANILLA ROAD
Ma ktos te najnowsze reedycje? Jak sie prezentuja brzmieniowo?
Przy okazji rowniez pytanie o pozostale materialy, co warto posluchac poza trzema wiadomymi plytami? Jakos nie chcialo mi sie zabierac za inne rzeczy.
Przy okazji rowniez pytanie o pozostale materialy, co warto posluchac poza trzema wiadomymi plytami? Jakos nie chcialo mi sie zabierac za inne rzeczy.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
http://heavyrock.eu/manilla-road-nowy-a ... a-tydzien/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ozzy
- postuje jak opętany!
Reedycje z Shadow Kingdom?Gotharus pisze:Ma ktos te najnowsze reedycje? Jak sie prezentuja brzmieniowo?
Bez zarzutu
Poza Crystal, OtG, Deluge, i Mystification szczególnie siadło mi Gates of Fire, cholernie mocna płyta
SODOM i chuj
-
- zaczyna szaleć
Dla mnie na rowni z ww klasykami Atlantis Rising oraz Spiral Castle. Polecam.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Przeprosiłem się z "Gates of Fire", a pamiętam, jak mi się ten album nie podobał, czemu dałem wyraz w wywiadzie z Sheltonem dla "Pure Metal". Staruszek się nieco wkurwił, pamiętam. :) Teraz mogę przyznać mu rację.
Kompletuję sobie dyskografię MR, bo jakoś wszystkiego nie miałem na półkach. Pomijając koncertówki, których nie lubię, i to, co zamówiłem ostatnio, a jeszcze do mnie idzie, brakuje mi tylko "Mark of the Beast", "The Blessed Curse" i "Dreams of Eschaton".
Kompletuję sobie dyskografię MR, bo jakoś wszystkiego nie miałem na półkach. Pomijając koncertówki, których nie lubię, i to, co zamówiłem ostatnio, a jeszcze do mnie idzie, brakuje mi tylko "Mark of the Beast", "The Blessed Curse" i "Dreams of Eschaton".
-
- weteran forumowych bitew
http://metal-dominion.blogspot.com/2017 ... -king.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- moonfire
Ciekawy blog, z tego co udało mi się przejrzeć.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Na pamiętnym koncercie w Warszawie nowe kawałki broniły się równie dobrze jak klasyki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rozkręca się
Dobra ta nowa płyta, dojrzewa z każdym przesłuchaniem. Na razie najlepszy numer to "In the Wake".
Niestety całościowo nie jest to na pewno poziom z lat 80tych. Brak tej energii, nawet kontrolowanego chaosu. Ale też brak przebojowości, klimatu i różnorodności. Jak w przypadku wielu zespołów, wydawanie płyt to po prostu już taki sposób na życie (nie mylić z zarabianiem na życie).
A swoją drogą nie byłem świadom że oni aż tyle płyt zdążyli nagrać od reaktywacji, conajmniej tyle co w latach 80tych.
Niestety całościowo nie jest to na pewno poziom z lat 80tych. Brak tej energii, nawet kontrolowanego chaosu. Ale też brak przebojowości, klimatu i różnorodności. Jak w przypadku wielu zespołów, wydawanie płyt to po prostu już taki sposób na życie (nie mylić z zarabianiem na życie).
A swoją drogą nie byłem świadom że oni aż tyle płyt zdążyli nagrać od reaktywacji, conajmniej tyle co w latach 80tych.
- Sybir
Manilla Road na dwóch koncertach w Polsce, ze wsparciem ze strony Hellbringer. 18 maja w Warszawie,19 - w Gliwicach.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Oki
WOW!!!
- Rejwan
Zajebiście! Poprzedni koncert w Wawie był bardzo udany.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Drone
Koncert był fantastyczny, tym razem support lepszy, bardziej pod gust organizatora :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
Tym razem też mi się nie uda. W ten weekend będę w robocie.
Czy jeśli nie przebiję się przez Crystal Logic, to jest jeszcze jakiś sens sprawdzać inne płyty?
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Nie.Karkasonne pisze:Czy jeśli nie przebiję się przez Crystal Logic, to jest jeszcze jakiś sens sprawdzać inne płyty?
A jak się przebijesz to sprawdź kolejną "Open the Gates" - zacząłem od niej, jest bdb, ale nie przebija "Crystal Logic", chociaż ma dużo lepszy, cięższy sound.
- moonfire
A potem sprawdź "The Deluge" - jest nieco bardziej przebojowa i ma mniej zapiaszczony dźwięk.
- __________
- zaczyna szaleć
Spokojnie. Proponuję rozgryzać "monolit" Mystification. Wcześniejsza też niezła ale miała jeszcze w sobie ten ramolowski pierwiastek znany z wcześniejszych płyt.Karkasonne pisze:Czy jeśli nie przebiję się przez Crystal Logic, to jest jeszcze jakiś sens sprawdzać inne płyty?
Najtrudniejsza to "The Courts Of Chaos" gdzie brzmienie nie nadążyło za klimatem grozy.
До свидания Mother Fuckers
-
- zaczyna szaleć
Mark Shelton nie żyje