PIG DESTROYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PIG DESTROYER
Kawałek o dziwo całkiem dorby, ale to i tak już nie to.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z tegorocznych rejonów gc zdecydowanie polecam MEAT SPREADER i MULE SKINNER.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku? ja własnie kończe przegląd tego co ma wyjsc w blood harvest (Putrisect, Zealot Cult) i zasiadam do swiniowego distrojera.
-
Powiem szczerze, że aż tak na nowy PD nie liczyłem, ale jednak rozczarowanie jest.Harlequin pisze:Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Ja też nie liczyłem, ale straszny jest ten materiał. Jest kilka fajnych motywów, ale w ogólnym rozrachunku wynudziłem się. Nie wiem jak bardzo śledzisz grindy (bo ja słabo) i czy znasz Effluvię, ale obczaj sobie tegoroczny materiał. Jest niezły. Na początku 2019 ma wyjsć reedka "Cadaverous Compost" i to jest bardzo bardzo mocny materiał.Pacjent pisze:Powiem szczerze, że aż tak na nowy PD nie liczyłem, ale jednak rozczarowanie jest.Harlequin pisze:Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku?
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Single zdecydowanie oddają charakter albumu. Trudno go ocenić obiektywnie, zwyczajnie trochę nie moja bajka i wielu forumowiczów zapewne też. Jest pomysł w tym wszystkim, są czasem nawet fajniejsze riffy i motywy, ale to wszystko nakryte warstwą nowoczesnych brzmień. Trudna przeprawa! Jeśli komuś single nie podeszły, raczej nie ma czego tutaj szukać. A jeszcze pozostaje ta świadomość, że to Pig Destroyer. Wbrew pozorom daje to plusa, bo wiem, że to ogarnięci muzycy na podstawie wcześniejszych rzeczy i zachęca mnie to, by podłubać tez w tym. Gdyby jednak album ten był wydany przez jakiś zespół z nieznaną przeze mnie nazwą, pewnie nie dostałby tylu szans. A gdybym był Marią Konopnicką, zamówiłbym, ale nie odfoliował ;)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Harlequin
Dobrze napisane. Najbardziej boli myśl, że to Pig Destroyer i że nagrali album, który jednak nawet nie zbliża się poziomem choćby do "Phantom Limb". Ba, nawet do "Book Burner", które już było słabsze.
-
Trochę znam, ale przyłożę się lepiej :)Harlequin pisze:Ja też nie liczyłem, ale straszny jest ten materiał. Jest kilka fajnych motywów, ale w ogólnym rozrachunku wynudziłem się. Nie wiem jak bardzo śledzisz grindy (bo ja słabo) i czy znasz Effluvię, ale obczaj sobie tegoroczny materiał. Jest niezły. Na początku 2019 ma wyjsć reedka "Cadaverous Compost" i to jest bardzo bardzo mocny materiał.Pacjent pisze:Powiem szczerze, że aż tak na nowy PD nie liczyłem, ale jednak rozczarowanie jest.Harlequin pisze:Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku?
-
Z nowej EP-ki: