PIG DESTROYER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: PIG DESTROYER

30-08-2018, 09:44

Kawałek o dziwo całkiem dorby, ale to i tak już nie to.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-08-2018, 19:11

Z tegorocznych rejonów gc zdecydowanie polecam MEAT SPREADER i MULE SKINNER.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Harlequin

30-08-2018, 19:47

Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku? ja własnie kończe przegląd tego co ma wyjsc w blood harvest (Putrisect, Zealot Cult) i zasiadam do swiniowego distrojera.
Pacjent

30-08-2018, 20:27

Harlequin pisze:Mówisz, że bedzie jedno z rozczarowan roku?
Powiem szczerze, że aż tak na nowy PD nie liczyłem, ale jednak rozczarowanie jest.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Harlequin

30-08-2018, 20:31

Pacjent pisze:
Powiem szczerze, że aż tak na nowy PD nie liczyłem, ale jednak rozczarowanie jest.
Ja też nie liczyłem, ale straszny jest ten materiał. Jest kilka fajnych motywów, ale w ogólnym rozrachunku wynudziłem się. Nie wiem jak bardzo śledzisz grindy (bo ja słabo) i czy znasz Effluvię, ale obczaj sobie tegoroczny materiał. Jest niezły. Na początku 2019 ma wyjsć reedka "Cadaverous Compost" i to jest bardzo bardzo mocny materiał.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 00:12

Single zdecydowanie oddają charakter albumu. Trudno go ocenić obiektywnie, zwyczajnie trochę nie moja bajka i wielu forumowiczów zapewne też. Jest pomysł w tym wszystkim, są czasem nawet fajniejsze riffy i motywy, ale to wszystko nakryte warstwą nowoczesnych brzmień. Trudna przeprawa! Jeśli komuś single nie podeszły, raczej nie ma czego tutaj szukać. A jeszcze pozostaje ta świadomość, że to Pig Destroyer. Wbrew pozorom daje to plusa, bo wiem, że to ogarnięci muzycy na podstawie wcześniejszych rzeczy i zachęca mnie to, by podłubać tez w tym. Gdyby jednak album ten był wydany przez jakiś zespół z nieznaną przeze mnie nazwą, pewnie nie dostałby tylu szans. A gdybym był Marią Konopnicką, zamówiłbym, ale nie odfoliował ;)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Harlequin

31-08-2018, 07:37

Dobrze napisane. Najbardziej boli myśl, że to Pig Destroyer i że nagrali album, który jednak nawet nie zbliża się poziomem choćby do "Phantom Limb". Ba, nawet do "Book Burner", które już było słabsze.
Pacjent

31-08-2018, 15:10

Harlequin pisze:
Pacjent pisze:
Ja też nie liczyłem, ale straszny jest ten materiał. Jest kilka fajnych motywów, ale w ogólnym rozrachunku wynudziłem się. Nie wiem jak bardzo śledzisz grindy (bo ja słabo) i czy znasz Effluvię, ale obczaj sobie tegoroczny materiał. Jest niezły. Na początku 2019 ma wyjsć reedka "Cadaverous Compost" i to jest bardzo bardzo mocny materiał.
Trochę znam, ale przyłożę się lepiej :)
Pacjent

16-07-2020, 17:26

Z nowej EP-ki:
ODPOWIEDZ