TAU CROSS (muzycy Amebix/Voivod/Misery)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: TAU CROSS (muzycy Amebix/Voivod/Misery)
Od dzisiaj płyta m.in. w Spotify. Przesłuchałem dwa razy i jest bardzo dobrze. To będzie dla mnie zdecydowanie jedna z najlepszych pyt tego roku. Czekam aż ten winyl w końcu dotrze...
- morbid
- rasowy masterfulowicz

świetny album,mam 3 podejścia do tego placka i jestem kupiony
- nagrobek
- zahartowany metalizator
płyta rośnie z każdym odsłuchem.mialem spory problem z przekonaniem się do debiutu, po czym chwyciło a druga już na starcie weszła pięknie.. czekam mocno na ten koncert.
- Nerwowy
Debiut był w porządku, ale brakowało mu momentów zapadająych pamięć przez co na dłuższą metę troche nużył. Nowa jest bardziej różnorodna i generalnie ciekawsza.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Dla mnie na debiucie jest pełno kawałków zapadających w pamięć, natomiast dwójka z pewnością jest lepiej poukładana jako całość.
- nagrobek
dokładnie tak, na jedynce przebój na przeboju co mnie lekko zniechęciło przy pierwszym kontakcie. nowa płyta ciekawsza.
-
Chłopaki właśnie są w trasie po Europie, nie mogę się doczekać piątkowego koncertu. ;)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- nagrobek
napisz kilka zdań jak było. czekam na poniedziałek..
-
W Hamburgu było doskonale minus. Ten minus z powodu nieogarniętego akustyka, który realizował ten akurat właśnie koncert (następnego dnia występ Hellshock, z innym realizatorem, brzmiał bez zarzutu).
W setliście mniej więcej po połowie jest numerów z każdego albumu. Zespół w doskonałej formie, występ bardzo płynny, Baron między kawałkami całkiem dowcipny. ;) W Hamburgu mocniej niż na nagraniach słychać było elektronikę, możliwe, że to wpływ głuchego akustyka, który a to dał gitary za cicho, a to zrobił je bzyczące, a to nie panował nad basem, który w końcu odkrył, że jest. ;) Tak czy siak klimat był przedni, było wspólne śpiewanie refrenów z publiką, ogólnie bardzo dobra atmosfera, która zminimalizowała zniesmaczenie brzmieniowymi fuck upami. No i fajnie było zobaczyć Awaya samodzielnie rozstawiającego swoje graty, w małym klubie, bez żadnych barierek. :)
Reasumując jestem z wyprawy do Hamburga na ten koncert naprawdę zadowolony. Uniesienia, kiedy pod koniec wszystko zabrzmiało w końcu jak trzeba, były. :)
Jeśli chodzi o merch, to płyty są po 25 euro, tiszerty po 15, metalowe znaczki (bardzo fajne) po 5. Są też naszywki i sitodrukowy plakat, ale ten kosztuje 50 euro (mocny limit).
W setliście mniej więcej po połowie jest numerów z każdego albumu. Zespół w doskonałej formie, występ bardzo płynny, Baron między kawałkami całkiem dowcipny. ;) W Hamburgu mocniej niż na nagraniach słychać było elektronikę, możliwe, że to wpływ głuchego akustyka, który a to dał gitary za cicho, a to zrobił je bzyczące, a to nie panował nad basem, który w końcu odkrył, że jest. ;) Tak czy siak klimat był przedni, było wspólne śpiewanie refrenów z publiką, ogólnie bardzo dobra atmosfera, która zminimalizowała zniesmaczenie brzmieniowymi fuck upami. No i fajnie było zobaczyć Awaya samodzielnie rozstawiającego swoje graty, w małym klubie, bez żadnych barierek. :)
Reasumując jestem z wyprawy do Hamburga na ten koncert naprawdę zadowolony. Uniesienia, kiedy pod koniec wszystko zabrzmiało w końcu jak trzeba, były. :)
Jeśli chodzi o merch, to płyty są po 25 euro, tiszerty po 15, metalowe znaczki (bardzo fajne) po 5. Są też naszywki i sitodrukowy plakat, ale ten kosztuje 50 euro (mocny limit).
- nagrobek
w Berlinie również bardzo dobry występ z fajnie skrojonym zestawem kawałków. z ta elektronika to chyba raczej życzenie zespołu bo tutaj tez była mocno wysunięta do przodu, gitary i bas na szczęście czytelne i z odpowiednim jebnieciem. pod koniec seta największe hiciory z pierwszej płyty, aż chciało się wznieść miecz do góry heheh ..limitowany plakat z trasy był już po 20 euro;)
- Maleficio
- Kontakt:
Nowy wałek Tau Cross
" onclick="window.open(this.href);return false;
I nowa płyta w drodze
https://taucross.bandcamp.com/album/mes ... -deception" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
I nowa płyta w drodze
https://taucross.bandcamp.com/album/mes ... -deception" onclick="window.open(this.href);return false;

- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Dobry numer. Preorder zrobiony.
-
- w mackach Zła
Zajebisty kawalek.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ja ogólnie mam problem z tym bandem, ale ten numer to dla mnie padaka, Away tak jałowo wybija ten rytm, że całośc zamiat mieć pazura brzmi jak pijacki bełkot. Oj nie dla mnie to.
- Maleficio
- Kontakt:
Będzie to płyta roku
- Ascetic
- Triceratops
Nie jest to zle, takie Killing Joke z Motorhedowym sznytemHellrocker pisze:Zajebisty kawalek.
woodpecker from space
- nagrobek
klasa.zamówione oczywiście.