PISSGRAVE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tomaszek
zaczyna szaleć

Re: PISSGRAVE

10-05-2016, 13:21

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-10-2016, 20:35

Choć tam kiedyś psioczyłem na wokale, to jednak po czasie Suicide Euphoria weszła we mnie jak zimny nóż w masło. Wspaniała płyta, choć cena za takie jednostronicowe wydanie jest trochę żartem. Muzyka jednak jest wielka, brutalna i krusząca kości. Miód z ucha z tuposza.
all the monsters will break your heart
Pacjent

03-01-2019, 15:51

The new PISSGRAVE album "Posthumous Humiliation", out March 1st, is now available for pre-order on CD/LP (black vinyl only!)/Digital.
Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

03-01-2019, 15:53

Bardzo ładna okładka. Mam nadzieję, że dobrze oddaje ducha muzyki.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 16:21

zabierając głos w tylko poważnych* i interesujących mnie kwestiach zabiorę takowy.

1. okładka hujowa, że aż boli. w zestawieniu z tą poprzednią, nieoczywiście miazmową, hujowa podwójnie. no chyba, że zaczną tłuc jakiś denny gore-grajnd jakich miliony od Srilanki po Indonezję.

2. b. bym chciał, aby ponieśli w 2019 sztandar mega-nakurwiu. i wówczas ten Infernal Coil co chce im zabrać ten sztandar, wręcz wyrwać, znajdzie na nowo swoje miejsce. jego miejsce. tj. w kącie. tego im i sobie życzę. wam nie.

* opcjonalnie nie-poważnych
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 19:08

[youtube][/youtube]
Poro
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

03-01-2019, 19:37

Ascetic pisze:
1. okładka hujowa, że aż boli. w zestawieniu z tą poprzednią, nieoczywiście miazmową, hujowa podwójnie. no chyba, że zaczną tłuc jakiś denny gore-grajnd jakich miliony od Srilanki po Indonezję.

[/size]
A mnie "flakizm" z okładki bardzo przekonuje. W końcu konkretna okładka waląca po mordzie. Dobrze kojarzy mi się z genialnym "A chapter Of accidents" Dead Infection. Uszanowanko.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

03-01-2019, 19:39

Tomek^^ Mam wrażenie, że na debiucie było dużo bardziej dziko. Takie troche to grzeczne takie + całkiem sporo, nawet za dużo dreptania w miejscu w tym kawałku. Posłucham całości, ale na ten moment jestem troche rozczarowany tym co usłyszałem
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 19:43

Devil_Machine pisze:
Ascetic pisze:
A mnie "flakizm" z okładki bardzo przekonuje. W końcu konkretna okładka waląca po mordzie. Dobrze kojarzy mi się z genialnym "A chapter Of accidents" Dead Infection. Uszanowanko.
uszanowanko. to na wstępie ;-)

mnie bardziej przekonuje pierwsza prezentacja muzyczna kakafoniczno-kakafoniczna (niż okładka). choć trnd od Portal, poprzez Hissing w pierwszej części zaprezentowanego utw. mniej mnie przekonuje. później jest już tylko lepiej.

oj będzie bolała przeprawa przez tą płytę. będzie.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 20:00

Harlequin pisze:Tomek^^ Mam wrażenie, że na debiucie było dużo bardziej dziko. Takie troche to grzeczne takie + całkiem sporo, nawet za dużo dreptania w miejscu w tym kawałku. Posłucham całości, ale na ten moment jestem troche rozczarowany tym co usłyszałem
Gniewko ^^
mi się od razu skojarzyło z tym co zrobił Profound Lore z Portal i co sobie sam zrobił Hissing chcąc być nowymPortalem. ta blaszana i zgrzytliwa produkcja to nie jest to co lubiem. ale mimo wszystko w drugiej części coś się zaczyna pierdolić, w sensie naprawiać i jest mocno. popłynę teraz. jak były tisery Portal to wydawało się, że będzie nizzzowo. i byłem zachwycony. a było/ jest jak było/ jest. ten kawałek jest noizowwy. i może nie jestem zachwycony, ale mnie wzięło. (ale) wiadomo, że całość jaka będzie tego nie wie nikt. czekam i wypatruję.

i tak jak wcześniej jak taka będzie całość. w sensie intensywności to jestem na tak. liczę, że mnie sonicznie zmiażdżą. że będę prosił aby ktoś mi to wyłączył. błagał. skamlał.

poza tym fajnie, że miałem się zredukować a już pierwszy materiał do zanabycia jest. a później drugi: Diocletian. i trzeci: Temple Nightside (choć tutaj nie do końca pewne, że siedzą i nagrywają).
Poro
Awatar użytkownika
nicram

03-01-2019, 20:10

Kawałek zajebisty, super przebojowy. Nie słyszę ugrzecznienia, jest dzikość (serca).
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

03-01-2019, 20:25

Mnie również utwór przypasował. Ciekawym jak reszta.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-01-2019, 20:26

niezly bałagan (na ryju). dla jednych okładka zbyt sztampowa dla innych zbyt brutalna, jak czytam w internetach :) jebac to. mam nadzieje, ze tak właśnie będzie wyglądał mój łeb po zapoznaniu się z całością nowego materiału. na razie bez zastrzeżeń.
byrgh
zahartowany metalizator

03-01-2019, 20:28

Naprawdę może to jeszcze robić jakiekolwiek wrażenie?
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-01-2019, 20:52

skurwysynsko nienawistny i intensywny wyziew jaki serwuje ten zespół na płytach i na żywo klei się z tymi okładkami bardzo dobrze. mogli wynająć jakiegoś artystę który by im wszystko pięknie wymalował , coś „niepokojącego i niejednoznacznego” - ale nie, jest jak było. plomba na ryj, krótka piłka. wchodzisz albo wypierdalasz. czekam.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 21:00

nagrobek pisze:skurwysynsko nienawistny i intensywny wyziew jaki serwuje ten zespół na płytach i na żywo klei się z tymi okładkami bardzo dobrze. mogli wynająć jakiegoś artystę który by im wszystko pięknie wymalował , coś „niepokojącego i niejednoznacznego” - ale nie, jest jak było. plomba na ryj, krótka piłka. wchodzisz albo wypierdalasz. czekam.
dyskutowałbym. o sztuce malarskiej ;-) i jej walorach artystycznych ;-)

a tak poważnie. na "SE" ta wanna robiła robotę. na pierwszy rzut oka jakaś breja. na drugi, o kurwa, gość się "rozmaził". a tu sztampa. może wkładka będzie bardziej niejednoznaczna ;-) no nie wiem jakieś lizanie czaski, czy coś ;-)

zresztą, ja sobie tak swobodnie pierdnąłem, a tu się jakaś awantura szykuje. a mimo wszystko i wbrew pozorom to wolę pogadać o muzyce a nie okładkach T. Ketoli czy D. Glomby.
Ostatnio zmieniony 03-01-2019, 21:01 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

03-01-2019, 21:00

Okładka kiepska, ale utwór wyśmienity.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-01-2019, 21:24

Ascetic pisze:
nagrobek pisze:skurwysynsko nienawistny i intensywny wyziew jaki serwuje ten zespół na płytach i na żywo klei się z tymi okładkami bardzo dobrze. mogli wynająć jakiegoś artystę który by im wszystko pięknie wymalował , coś „niepokojącego i niejednoznacznego” - ale nie, jest jak było. plomba na ryj, krótka piłka. wchodzisz albo wypierdalasz. czekam.

a tak poważnie. na "SE" ta wanna robiła robotę. na pierwszy rzut oka jakaś breja. na drugi, o kurwa, gość się "rozmaził". a tu sztampa. może wkładka będzie bardziej niejednoznaczna ;-) no nie wiem jakieś lizanie czaski, czy coś ;-)

zresztą, ja sobie tak swobodnie pierdnąłem, a tu się jakaś awantura szykuje. a mimo wszystko i wbrew pozorom to wolę pogadać o muzyce a nie okładkach T. Ketoli czy D. Glomby.
nie bedzie awantury:) tez uważam ze poprzednia okładka była lepsza. ale dość o „sztuce” :) poczekamy na płytę.
Ogre
weteran forumowych bitew

03-01-2019, 21:29

Kolejny smolisty i duszny, pomimo intensywności pierwszego utworu, album ze stajni Profound Lore się szykuje.
Już w pierwszym strzale,w moim odbiorze, Pissgrave serwuje ilość dźwieków,która potrafi wciągnąć i wcale się nie dziwię że, jak to było napisane w wątku obok, poszło kilkadziesiąt odsłuchów naraz....
Jest troszkę grzeczniej niż poprzednio, alee.....pierwsze miażdżenie kości wiosny nie czyni.
Z chęcią usłyszę więcej.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-01-2019, 21:30

nagrobek pisze:
Ascetic pisze:

nie bedzie awantury:) tez uważam ze poprzednia okładka była lepsza. ale dość o „sztuce” :) poczekamy na płytę.
tak jest! grzecznie się rozchodzimy się* ;-)

*ciepłe mleczko. mycie ząbków. lampka przy łóżku. książeczka. i kolorowych waniennych snów ;-)
Poro
ODPOWIEDZ