Napisał użytkownik zachwycający się mongolskim bandem ….Sybir pisze: ↑14-09-2021, 23:07Nie, no - całkiem klawy ten Gosudar, tak na 6/10. W wolniejszych momentach brzmi to trochę jak Spectral Voice. Pewnie kilka lat temu zachwycałbym się i cmokał nad tym albumem, ale ponieważ zbliżam się do statystycznego półmetka żywota (choć po prawdzie, to już pewnie jestem dawno po, przynajmniej dla mojej grupy zawodowej), to już silę się na jakąś stateczność w osądzie i wyważone opinie.![]()
GOSUDAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: GOSUDAR
Poro
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Ale to ładnie tak naigrywać się z niczym nie zawinionych ograniczeń, Panie Kolego? Inna rzecz, że wzmiankowany zespół jest daleko bardziej oryginalny od bohaterów tego wątku. 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
Oryginalność bazująca na woltach stylistycznych i przesadnej kokieterii do publiki? Rozumiem różnice wieku, rozumiem dzieci internetu, którym ciagle coś musi krzyczeć i błyszczeć, ale to jest fasada za która mało co się kryje. Jak pisałem najzupełniej poważnie, zdegustowany jestem, a jak zestawie to z fascynacja mitochondrionami to już głupieje.
ps. A jak dodam role jaką odgrywa w tym projekcie marketing to już jest to dla mnie poza skalą. No sorry.
Poro
- Sybir
Panie Kolego, za fascynacją MTCHNDRN stoi chora potrzeba analizowania, za to w przypadku Gruzji właśnie ta nieokreśloność i - pozorna lub nie - wydmuszkowość jest atutem, który przeważa. Oba zespoły bawią mnie i zapewniają rozrywkę, choć każdy na swój sposób - i każdy w znacznie większym stopniu, niż Gosudar. Odradzam zbyt poważne podchodzenie do tego typu zagadnień, to nie jest w końcu praca w CERN. 

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
Etamm, dorabiasz sobie jak i twórcy sobie dorabiają. Fotki, garniaki na scenie, błyskotki i fatałaszki. Koncept nastawiony na mesneryzm. Taki nowy smak kokakoli, dziś wiśniowy jutro brzoskwiniowy. A muzycznie? bez żartów. Ten ostatni kawałek …. daj spokój. Muzycznie nic nawet szczególnego, dla każdego coś miłego. Trochę poskrzeczymy, trochę pójdziemy w zimna fale lat 80”, jakiś bicik. Słabizna z tego krosowera. Ale mamy przecie bekę, taka specjalna formule, a jak ktoś nie rozumie to, hehe twardogłowy. Tyle, że tam u nich tez mało otwarte głowy. Zestawić to z hajpowanym przeze mnie Turnstile i wyjdzie, że bez marketingu, samą muzyką, można połamać, rozpruć i pognać do przodu.Sybir pisze: ↑14-09-2021, 23:38Panie Kolego, za fascynacją MTCHNDRN stoi chora potrzeba analizowania, za to w przypadku Gruzji właśnie ta nieokreśloność i - pozorna lub nie - wydmuszkowość jest atutem, który przeważa. Oba zespoły bawią mnie i zapewniają rozrywkę, choć każdy na swój sposób - i każdy w znacznie większym stopniu, niż Gosudar.
Poro
- Sybir
Tom, nie chce mi się silić na powagę, pisząc o Gruzji, więc nawet nie zareaguję na tę konfrontację z Turnstile. Pomijam już, że to nie ten wątek, tylko o Ruskach z Gosudar. 

- Ascetic
O powadze nie ma mowy. To jest śmieszny zespolik, ale nie w ten sposób jak sie go starasz, podążając za ich podszeptem, nakierowaniem pokazać. Dla mnie też mniej autentyczny niż Gosudar. Może to być nawet 4/10, ale przynajmniej wiadomo, że punktacja przyznana zespołowi a nie wytworowi nastawionemu na xD prowokacje, słabą w huj zresztą. Benton wersja mini na tronie, to nawet nie jest śmieszne.
Poro
- Sybir
Tom, prowadzisz jakąś krucjatę czy coś?
Nawet nie wiesz, jak nie bawią takie interpretacje, że kogoś staram się nakierować, pokazać prawdziwą i jedynie słuszną drogę poznania, dotarcia do sedna twórczości Gruzji. To jest w zasadzie jedyna moja motywacja związana z tym zespołem, tbh.

- Ascetic
Skwituje post powyżej dosadnie: błazenada.
Krucjata? Pewnie lepiej byłoby spuścić ten temat w kiblu, bo tylko na takim paplaniu bazują, bo przecież nie na muzyce. Powiązałem tylko fakty. Blendersi fajni, ci współcześni, ruskie takie eeeee, średnie, niememiczne, bez namalowanego krzyża kredką pożyczoną od Julki. Ta….. to jest gruzjowate, bardziej niż ten bojsband. Tyle.
Poza tym to nie są interpretacje. Ty masz interpretacje bo inaczej byś ocenił to coś jak ja.
Krucjata? Pewnie lepiej byłoby spuścić ten temat w kiblu, bo tylko na takim paplaniu bazują, bo przecież nie na muzyce. Powiązałem tylko fakty. Blendersi fajni, ci współcześni, ruskie takie eeeee, średnie, niememiczne, bez namalowanego krzyża kredką pożyczoną od Julki. Ta….. to jest gruzjowate, bardziej niż ten bojsband. Tyle.
Poza tym to nie są interpretacje. Ty masz interpretacje bo inaczej byś ocenił to coś jak ja.
Poro
-
- weteran forumowych bitew
...remasterowane demo 2018 na placku...10.02.23...
-
- rozkręca się
tylko ep, za to taka sobie.