ABSCESS (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj około 13 kupiłem. Od tamtego czasu przesłuchałem "Horrorhammer" jakieś 25 razy. Nie mogę się oderwać. Masa znakomitych smaczków ("Drink The Filth" 1.40-2.00), genialnych zwolnień ("New Diseases" 0.40-1.00), świetnych solówek ("Four Grey Walls" 1.40-2.00), chorobliwego klimatu ("Poison Messiah" - > Hellhammer się kłania!), czyli wszystko to, co powinna mieć znakomita płyta ABSCESS. Wokale w "When Witches Burn" to mistrzostwo świata!
No i okładka kapitalna!
No i okładka kapitalna!
- Gore_Obsessed
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
okładka do (...) "Domination" jest rzeczywiście średnia[/quote]
[url=http://img406.imageshack.us/img406/2974/328pq5.jpg]KLIK[/url]
Nie tylko ja w tej wersji po prawej widzę Goatse, prawda?
Zresztą nie tylko tam heheheh
[url=http://img238.imageshack.us/img238/8870 ... sikpk5.jpg]KLIK2[/url]
okładka do (...) "Domination" jest rzeczywiście średnia[/quote]
[url=http://img406.imageshack.us/img406/2974/328pq5.jpg]KLIK[/url]
Nie tylko ja w tej wersji po prawej widzę Goatse, prawda?
Zresztą nie tylko tam heheheh
[url=http://img238.imageshack.us/img238/8870 ... sikpk5.jpg]KLIK2[/url]
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Wokale w "When Witches Burn" to mistrzostwo świata![/quote]
Czy tylko ja mam wrażenie, że gitary na wstępie jak żywcem wyjęte z "Club Mondo Bizarre..."? [/quote]
Faktycznie, ale dodaj do tego jeszcze nieco Mercyful Fate z "Into The Unknown", szczyptę Black Sabbath i wtedy będzie komplet.
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Wokale w "When Witches Burn" to mistrzostwo świata![/quote]
Czy tylko ja mam wrażenie, że gitary na wstępie jak żywcem wyjęte z "Club Mondo Bizarre..."? [/quote]
Faktycznie, ale dodaj do tego jeszcze nieco Mercyful Fate z "Into The Unknown", szczyptę Black Sabbath i wtedy będzie komplet.
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- Mental
- weteran forumowych bitew
- Gore_Obsessed
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Na "Tormented" czuć moim zdaniem bardziej ducha Autopsy - na "Horrorhammer" wyraźniej słychać inspiracje różnymi klasykami - od New Model Army po Black Sabbath. No i jest bardziej przebojowa. Oczywiście w ten całkowicie obleśny i zaropiały sposób 

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Gore_Obsessed
- Mental
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Znaczy "Tormented" Ci się nie podoba? [/quote]
Nie o to chodzi. Tak jak wspomnial Olo na "Tormented" czuc bardziej smrod Autopsy, ja wole Abscess chocby z "Through Cracks...". Abscess i Autopsy to dla mnie dwa rozne zespoly. Zreszta nie wiem co miales na mysli piszac "Tormented cz.II", czyzby zaczeli zjadac swoj wlasny ogon?
Znaczy "Tormented" Ci się nie podoba? [/quote]
Nie o to chodzi. Tak jak wspomnial Olo na "Tormented" czuc bardziej smrod Autopsy, ja wole Abscess chocby z "Through Cracks...". Abscess i Autopsy to dla mnie dwa rozne zespoly. Zreszta nie wiem co miales na mysli piszac "Tormented cz.II", czyzby zaczeli zjadac swoj wlasny ogon?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Abscess i Autopsy to dla mnie dwa rozne zespoly.[/quote]
Dla mnie AUTCESS.
nie wiem co miales na mysli piszac "Tormented cz.II", czyzby zaczeli zjadac swoj wlasny ogon? [/quote]
Ależ skąd. Piąty album i piąty raz co innego, ale dobrym drogowskazem jest właśnie druga płyta, bo z tą właśnie najnowsza ma, według mnie, najwięcej wspólnego.
Przesłuchaj sobie gdzieś. Myślę, że będziesz kupiony. Dla mnie to najlepszy album z Metalem od czasu... "Damned And Mummified".
Abscess i Autopsy to dla mnie dwa rozne zespoly.[/quote]
Dla mnie AUTCESS.
nie wiem co miales na mysli piszac "Tormented cz.II", czyzby zaczeli zjadac swoj wlasny ogon? [/quote]
Ależ skąd. Piąty album i piąty raz co innego, ale dobrym drogowskazem jest właśnie druga płyta, bo z tą właśnie najnowsza ma, według mnie, najwięcej wspólnego.
Przesłuchaj sobie gdzieś. Myślę, że będziesz kupiony. Dla mnie to najlepszy album z Metalem od czasu... "Damned And Mummified".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Po dniu spędzonym z tą płytą - mimo, że mam ślinę na brodzie to muszę przyznać. że chyba masz rację, że poprzedniczce ustępuje....
HORRORHAMMER 8,5/10
MUMIA 9,5/10 [/quote]
Jedyną bezdyskusyjną przewagą poprzedniego albumu jest to, że zawierał o 1/3 więcej muzyki.
Po dniu spędzonym z tą płytą - mimo, że mam ślinę na brodzie to muszę przyznać. że chyba masz rację, że poprzedniczce ustępuje....
HORRORHAMMER 8,5/10
MUMIA 9,5/10 [/quote]
Jedyną bezdyskusyjną przewagą poprzedniego albumu jest to, że zawierał o 1/3 więcej muzyki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!