NUCLEAR ASSAULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NUCLEAR ASSAULT
Ja tam jedynkę traktuję jak materiał demo, jeszcze nie ten polot, nie to brzmienie, JC jeszcze wokalnie nie wyrobiony itp. chociaż oczywiście to bardzo dobry start.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Wżysiu. Tam wszystko jest idealnie wyważone. No, ale to Ty chyba "Something Wicked" dałeś do encyklopedii Masterfula? Jak tak to wybaczam :Dhcpig pisze:Ja tam jedynkę traktuję jak materiał demo, jeszcze nie ten polot, nie to brzmienie, JC jeszcze wokalnie nie wyrobiony itp. chociaż oczywiście to bardzo dobry start.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
Podobne uszkodzenie organów słuchowych, ale chyba inną rehabilitację nam zapisano. :DLykantrop pisze:"Game Over" i "Handle..." przede wszystkim. Jak dla mnie albumy, które trwale zniekształciły moje radary słuchowe i spowodowały nieodwracalne zmiany w małżowinach usznych, tak poważne, że przez resztę życia skazany jestem na słuchanie mocniejszej odmiany muzyki heavy rockowej.
-
- postuje jak opętany!
Nuclear assault to nie do końca mój typ thrashu ale Handle with care jest materiałem, który mile wspominam. Energiczne i z pierdolnięciem niemałym, okazało się warte zapamiętania.
- hcpig
Nigdy nie przeczytałem żadnego sensownego zarzutu pod adresem piątego Nukleara, co najwyżej jakiś gościu w temacie o encyklice porównał ją do ubogiego klona Czarnego Albumu, ale tego nie warto akurat komentować, bo znaczy to tylko tyle, że nie słyszał albo 'Something Wicked' albo 'Metallica', a może i tego i tego. Nie wiem, może niektórzy nie mogą przeżyć że nie ma Lilkera. Proponuję test z dogłębnej znajomości tej płyty, najsampierw - w którym wałku Conelly rip-offuje Quorthona? :)Lykantrop pisze:No, ale to Ty chyba "Something Wicked" dałeś do encyklopedii masterfula? Jak tak to wybaczam :D
Yare Yare Daze
Słucham właśnie "Handle With Care" i cholernie żałuję, że ten zespół nie reaktywował się i nie nagrał czegoś na miarę starych albumów. Dla mnie to jedna z najukochańszych kapel w historii thrash metalu. Doskonałe riffy i te niepowtarzalne histeryczne wokale... NUCLEAR ASSAULT - bogowie thrash metalu!!!
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Nie wiem, ja to chyba gupi ale "SURVIVE" do sjewodnia rozpierdala mi system.
- Lykantrop
"Game Over" i "Handle with care" to opus magnum thrasha, a kto w to nie wierzy ten cep w czapce z pomponem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Mi też - dla mnie, zupełnie subiektywnie to obok Persecution Mania najlepsza thrash metalowa płyta w dziejach tego gatunku :)SOWIX666 pisze:Nie wiem, ja to chyba gupi ale "SURVIVE" do sjewodnia rozpierdala mi system.
Handle With Care może jest i lepszy, ale bardziej kocham Survive
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Tato. Daj pyska.
Do dzisiaj pamiętam ten dzień, kiedy okładka kasety "PERSECUTION MANIA" zastąpiła mi miejsce po pamiątce z komuni hehe
nie świętej. Drewniany obrazek spadł niechcący za szafę a ja modliłem się już tylko do przenajświętszego SODOMA.
Do dzisiaj pamiętam ten dzień, kiedy okładka kasety "PERSECUTION MANIA" zastąpiła mi miejsce po pamiątce z komuni hehe
nie świętej. Drewniany obrazek spadł niechcący za szafę a ja modliłem się już tylko do przenajświętszego SODOMA.
-
- postuje jak opętany!
Przyłączam sie do kółka różańcowego ; )wielbiam bezgranicznie . To co napisał Maria to jakbym czytał samego siebie , dobranoc ; )
- Drone
A mój ulubiony NUCLEAR ASSAULT to "Extreme Conditions Demand Extreme Responses" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
drone iście BRUTALNA PRAWDA :)
Panie Kolego, wszystko pięknie, ale niepowtarzalne histeryczne wokale to są tutaj.Maria Konopnicka pisze:Słucham właśnie "Handle With Care" i cholernie żałuję, że ten zespół nie reaktywował się i nie nagrał czegoś na miarę starych albumów. Dla mnie to jedna z najukochańszych kapel w historii thrash metalu. Doskonałe riffy i te niepowtarzalne histeryczne wokale... NUCLEAR ASSAULT - bogowie thrash metalu!!!
- Drone
Kiedy usłyszałem "Extreme Conditions..." po raz pierwszy, to pomyślałem, że to jest właśnie logiczna kontynuacja starego NUCLEAR ASSAULT.morbid pisze:drone iście BRUTALNA PRAWDA :)
Zupełnie inna poetyka :)535 pisze: Panie Kolego, wszystko pięknie, ale niepowtarzalne histeryczne wokale to są tutaj.
Nigdy w życiu nawet przez ułamek sekundy słuchając "Extreme Conditions..." nie pomyślałem o Nuclear Assault i na odwrót.Drone pisze: Kiedy usłyszałem "Extreme Conditions..." po raz pierwszy, to pomyślałem, że to jest właśnie logiczna kontynuacja starego NUCLEAR ASSAULT.
- Drone
Ot, kwestia wyrobienia i osłuchania - wprawne ucho od razu rozpozna charakterystyczne frazy :)