ANGELCORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

22-08-2006, 01:50

ciekawe czemu Tony L. nie gra z nimi. przeciez o ile dobrze mi sie wydaje w chwili obecnej gra tylko w Aurora Borealis (na nowo zreszta). a oni chyba nie ten teges z koncertami
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-08-2006, 01:53

Poza tym uważam, że doszli do kresu swej drogi twórczej pod tym szyldem. Mam dziwne przeczucie, graniczące z pewnością, że nowe nagrania będą jedynie wariacjami na temat.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Chlastator
zaczyna szaleć

22-08-2006, 09:25

Czekam na nową płytę, sądzę, że Helmkamp i Palubicki nie dadzą dupy i nagrają coś zajebistego.
"Mamy tu doczynienia z konsekwentnym i prawdziwym tworem, nie pozerami! O!"
MacieX
zaczyna szaleć

22-08-2006, 11:41

Pomysł reaktywacji mi sie w sumie spodobał ale skład mnie 'zdziwił' i teraz patrze na to dość sceptyczmie,.... ale...laska i blasty?... dziwna sprawa...
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

22-08-2006, 12:01

Kilka pań już pokazało, że wiedzą co i jak z tym metalem. Skoro do AC trafiła kolejna to widocznie też wie co i jak. Nie robiłbym z tego problemu.
Poza tym Maniek co masz na myśli stwierdzając, że "doszli do kresu swej drogi twórczej"? Kiedy się rozpadli sądziłem zupełnie przeciwnie - tak jakby rozpędzony pociąg wypadł z torów, bo gdzieś po drodze była dziura:) Potencjał był jeszcze bardzo duży i nie wierzę żeby go w między czasie zmarnowali, niestety gdzieś coś nie zaskoczyło i zespół musiał się rozpaść, cokolwiek na ten temat by nie powiedział wtedy Helmkamp.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-08-2006, 12:18

Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię. Wielu jarało się powrotem DISSECTION, jeszcze więcej osób było sceptycznych wobec powrotu CELTIC FROST.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-08-2006, 14:36

Wysłane przez Bonny
Kilka pań już pokazało, że wiedzą co i jak z tym metalem. Skoro do AC trafiła kolejna to widocznie też wie co i jak. Nie robiłbym z tego problemu.
Ja po prostu nie trawię bab w zespołach metalowych. Tak jak niektórzy ludzi o innym kolorze skóry. A tu nagle okazuje się, że baba ma grać w jednym z moich ulubionych zespołów. Baba mało nie rozpierdoliła SINISTER. Jebane baby...
Wysłąne przez Bonny
Poza tym Maniek co masz na myśli stwierdzając, że "doszli do kresu swej drogi twórczej"? Kiedy się rozpadli sądziłem zupełnie przeciwnie - tak jakby rozpędzony pociąg wypadł z torów, bo gdzieś po drodze była dziura
Dokładnie. A oni teraz tego wraka znowu na tory ustawiają.
Wysłane przez Bonny
Potencjał był jeszcze bardzo duży i nie wierzę żeby go w między czasie zmarnowali, niestety gdzieś coś nie zaskoczyło i zespół musiał się rozpaść, cokolwiek na ten temat by nie powiedział wtedy Helmkamp.
Ja to naprawdę widzę inaczej. Nie wierzę, że utrzymaliby tak wysoką formę, a widzieć ten zespół w średniej dyspozycji? To już lepiej sobie wydłubać oczy lornetką z widelców. Paradoksalnie: rozpad mnie ucieszył, reunion tylko irytuje.
Wysłane przez boroowa
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię.
To znaczy ja już wydałem - dno. Baba w składzie. Baby won.
Wysłane przez boroowa
Wielu jarało się powrotem DISSECTION, jeszcze więcej osób było sceptycznych wobec powrotu CELTIC FROST.
A teraz jeden ANGELCORPSE-sceptyk się trafił.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-08-2006, 14:51

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię.[/quote]
To znaczy ja już wydałem - dno. Baba w składzie. Baby won.[/quote]
Heh, uwielbiam ludzi wyrażających swoją opinię na temat czegoś, czego nie widzieli/słyszeli. Przodują w tym szczególnie fanatyczni wyznawcy różnych religii (np filmy: Ksiądz, Ostatnie Kuszenie, Kod da Vinci; Pasja Nieznalskiej, Szatańskie Wersety Rushdi'ego).
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-08-2006, 15:01

pojebalo was. co z tego, ze kobieta? jak zagra rownie dobrze jak poprzednicy to tylko pogratulowac. chociaz nie przecze, sytuacja dziwna ;P
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

22-08-2006, 15:03

Maniek trzymaj sie, jestem z Toba ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-08-2006, 15:33

[quote][i]Wysłane przez roman[/i]
Maniek trzymaj sie, jestem z Toba ;) [/quote]
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-08-2006, 16:02

Wysłane przez boroowa
Wysłane przez roman
Maniek trzymaj sie, jestem z Toba ;)
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku
Bo muzyka mnie w tym wypadku nie interesuje. Tylko jakaś cholera z ewentualnym klimakterium. :)
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

23-08-2006, 09:22

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku [/quote]
Och dzieki za uswiadomienie.

Ogolnie pomysl z tym reunion jest z dupy, a Palubickiemu jak sie nudzi niech nowy zespol zalozy. Postawa Helmkampa mnie rozczarowala, jestem teraz w rozterce i sie zastanawiam czy plyt OFC nie wyjebac w pizdu :/. A odnosnie samej muzyki to sam Pete gadal, ze z Angelcorpse doszli do granic mozliwosci/rozwoju.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-08-2006, 13:51

Wysłane przez Maria Konopnicka
Dla mnie może być nawet czarny transwestyta żydowskiego pochodzenia - byle na perkusji napierdalał jak należy. Co z tego, że kobieta? Gdyby zespół oświadczył, że ich nowy perkusista nie ma rąk i będzie grał ustami - to bym rozumiał niufnoścć co poniektórych. Ale kobieta ? W Bolt Thrower też gra kobieta i nie sądzę, żeby ten zespół na czymś tracił...
Mańka myślenia już wogóle nie rozumiem - ucieszył się z rozpadu swojego ulubionego zespołu, a teraz jest niezadowolony z reaktywacji bo z góry zakłada, że kapela nie ma już nic do powiedzenia.
To tak jakbym się ucieszył, że umarła moja żona - bo jest zajebistą kobietą, jest mi z nią świetnie i jakby żyła dalej to nasz związek mógłby się zacząć psuć - a tak, zachowam ja ciepło w pamięci. :) Absurd :)
BOLT THROWER to wyjątek. Zresztą nawet ich nie słucham.
W kolekcji mam może dwie płyty na których udzielało się to co "pięć dni krwawi i nie zdycha".
Rozpad ANGELCORPSE mnie ucieszył, bo przeszli do historii jako zajebisty zespół, nie zszargali tej nazwy. Teraz już za późno.
Byli jednym z kilku najbardziej szanowanych przeze mnie zespołów, teraz będą jednym z wielu. Ale im to w sumie zwisa. ;)

Tak jak Roman napisał: po rozpadzie sami stwierdzili, że starczy, że swoje zrobili. Oczywiście zdanie można przez lata zmienić, ale myślę, że pierwotna decyzja była dobra. Nie wierzę w tę kapelę, nie wierzę, że mogą nagrać czwarty (i piąty jak widzę) album na takim poziomie z jakiego byli znani.

Ktoś może wie w jakich zespołach się ta baba (ewentualnie)wcześniej udzielała?
Wysłane przez Maria Konopnicka
Rozumiem, że niektórzy fani Andrzeja Gołoty, nie są zachwyceni, że koleś wraca na ring. Po pierwsze zanim skończył karierą boksował tragicznie, a po drugie jest teraz stary i wiadomo, że będzie jeszcze gorszy. W przypadku Angel Corpse sytuacja jest niemal odwrotna - wszystkie swoje walki wygrali w pięknym stylu przed czasem. Zeszli z desek w bardzo młodym wieku w blasku glorii i chwały. Teraz widząc nieporadność konkurencji, brak techniki i słabość przeciwników wracają do tego sportu - wciąż młodzi i sprawni. A czy będą równie skuteczni? Niektórzy już rzucili ręcznik :) ja jednak poczekam do pierwszej walki.
No widzisz. Ja tak chciałem, żeby Michalczewski kończył karierę, żeby zachował swój zajebisty rekord, a on przeciągał sprawę tak długo aż przegrał i cały wieloletni dorobek można o kant dupy potłuc - został jednym z wielu, którzy kończyli z porażkami na koncie. Mógł być jednym z kilku niepokonanych.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

23-08-2006, 22:39

fajnie jakby Maniek w końcu kiedyś zaruchał - może by spojrzał łaskawszym okiem na płeć przeciwną, dymi mnie Bolt Thrower na równi z Angelcorpse i reunionami, ale trochę kultury kurwa :-)
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-08-2006, 22:41

[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
fajnie jakby Maniek w końcu kiedyś zaruchał - może by spojrzał łaskawszym okiem na płeć przeciwną, dymi mnie Bolt Thrower na równi z Angelcorpse i reunionami, ale trochę kultury kurwa :-) [/quote]
W pizdu z kulturom!
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

24-08-2006, 03:12

krowa przynajmniej zuje...
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
rottex
rozkręca się

27-08-2006, 22:53

[i]blabbermouth.net[/i]

[quote]ANGELCORPSE bassist/vocalist Pete Helmkamp has confirmed to BLABBERMOUTH.NET that the band is in the process of reforming. However, contrary to a previous announcement, a new drummer has not yet been secured. Pete and guitarist Gene Palubicki "are auditioning drummers as well as second guitarists," Helmkamp said. Parties interested in either position should contact Pete at kommand666@yahoo.com.[/quote]

spokojnie Maniek, nic jeszcze nie jest pewne hehe
Goatfuck
rozkręca się

28-08-2006, 10:59

a ja spokojnie poczekam! Helmkamp i Palubicki mają łeb do napierdalania, więc nie będę ich z góry skreślał..

jeśli nagrają chujową płytę to się przyłącze do chóru narzekaczy
666
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-10-2006, 12:58

Podobno zespół ostatecznie wraca w oryginalnym składzie.
Podobno nowa płyta pod tytułem "Of Lucifer And Lightning" na wiosnę.
Podobno sram po gaciach w oczekiwaniu.
ODPOWIEDZ