ANGELCORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Chlastator
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Kilka pań już pokazało, że wiedzą co i jak z tym metalem. Skoro do AC trafiła kolejna to widocznie też wie co i jak. Nie robiłbym z tego problemu.
Poza tym Maniek co masz na myśli stwierdzając, że "doszli do kresu swej drogi twórczej"? Kiedy się rozpadli sądziłem zupełnie przeciwnie - tak jakby rozpędzony pociąg wypadł z torów, bo gdzieś po drodze była dziura:) Potencjał był jeszcze bardzo duży i nie wierzę żeby go w między czasie zmarnowali, niestety gdzieś coś nie zaskoczyło i zespół musiał się rozpaść, cokolwiek na ten temat by nie powiedział wtedy Helmkamp.
Poza tym Maniek co masz na myśli stwierdzając, że "doszli do kresu swej drogi twórczej"? Kiedy się rozpadli sądziłem zupełnie przeciwnie - tak jakby rozpędzony pociąg wypadł z torów, bo gdzieś po drodze była dziura:) Potencjał był jeszcze bardzo duży i nie wierzę żeby go w między czasie zmarnowali, niestety gdzieś coś nie zaskoczyło i zespół musiał się rozpaść, cokolwiek na ten temat by nie powiedział wtedy Helmkamp.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię. Wielu jarało się powrotem DISSECTION, jeszcze więcej osób było sceptycznych wobec powrotu CELTIC FROST.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Gore_Obsessed
Ja po prostu nie trawię bab w zespołach metalowych. Tak jak niektórzy ludzi o innym kolorze skóry. A tu nagle okazuje się, że baba ma grać w jednym z moich ulubionych zespołów. Baba mało nie rozpierdoliła SINISTER. Jebane baby...Wysłane przez Bonny
Kilka pań już pokazało, że wiedzą co i jak z tym metalem. Skoro do AC trafiła kolejna to widocznie też wie co i jak. Nie robiłbym z tego problemu.
Dokładnie. A oni teraz tego wraka znowu na tory ustawiają.Wysłąne przez Bonny
Poza tym Maniek co masz na myśli stwierdzając, że "doszli do kresu swej drogi twórczej"? Kiedy się rozpadli sądziłem zupełnie przeciwnie - tak jakby rozpędzony pociąg wypadł z torów, bo gdzieś po drodze była dziura
Ja to naprawdę widzę inaczej. Nie wierzę, że utrzymaliby tak wysoką formę, a widzieć ten zespół w średniej dyspozycji? To już lepiej sobie wydłubać oczy lornetką z widelców. Paradoksalnie: rozpad mnie ucieszył, reunion tylko irytuje.Wysłane przez Bonny
Potencjał był jeszcze bardzo duży i nie wierzę żeby go w między czasie zmarnowali, niestety gdzieś coś nie zaskoczyło i zespół musiał się rozpaść, cokolwiek na ten temat by nie powiedział wtedy Helmkamp.
To znaczy ja już wydałem - dno. Baba w składzie. Baby won.Wysłane przez boroowa
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię.
A teraz jeden ANGELCORPSE-sceptyk się trafił.Wysłane przez boroowa
Wielu jarało się powrotem DISSECTION, jeszcze więcej osób było sceptycznych wobec powrotu CELTIC FROST.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- boroowa
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię.[/quote]
To znaczy ja już wydałem - dno. Baba w składzie. Baby won.[/quote]
Heh, uwielbiam ludzi wyrażających swoją opinię na temat czegoś, czego nie widzieli/słyszeli. Przodują w tym szczególnie fanatyczni wyznawcy różnych religii (np filmy: Ksiądz, Ostatnie Kuszenie, Kod da Vinci; Pasja Nieznalskiej, Szatańskie Wersety Rushdi'ego).
Płaczecie jak stare baby. Poczekamy, usłyszymy, wydamy opinię.[/quote]
To znaczy ja już wydałem - dno. Baba w składzie. Baby won.[/quote]
Heh, uwielbiam ludzi wyrażających swoją opinię na temat czegoś, czego nie widzieli/słyszeli. Przodują w tym szczególnie fanatyczni wyznawcy różnych religii (np filmy: Ksiądz, Ostatnie Kuszenie, Kod da Vinci; Pasja Nieznalskiej, Szatańskie Wersety Rushdi'ego).
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- boroowa
[quote][i]Wysłane przez roman[/i]
Maniek trzymaj sie, jestem z Toba
[/quote]
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku
Maniek trzymaj sie, jestem z Toba

tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku
- Gore_Obsessed
Bo muzyka mnie w tym wypadku nie interesuje. Tylko jakaś cholera z ewentualnym klimakterium. :)Wysłane przez boroowatu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym rokuWysłane przez roman
Maniek trzymaj sie, jestem z Toba ;)
- roman
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku [/quote]
Och dzieki za uswiadomienie.
Ogolnie pomysl z tym reunion jest z dupy, a Palubickiemu jak sie nudzi niech nowy zespol zalozy. Postawa Helmkampa mnie rozczarowala, jestem teraz w rozterce i sie zastanawiam czy plyt OFC nie wyjebac w pizdu :/. A odnosnie samej muzyki to sam Pete gadal, ze z Angelcorpse doszli do granic mozliwosci/rozwoju.
tu nie chodzi o to, czy ktoś jest z kimś albo przeciwko komuś tylko o bzdurne wyrażanie opinii o płycie, która ma się ukazać w przyszłym roku [/quote]
Och dzieki za uswiadomienie.
Ogolnie pomysl z tym reunion jest z dupy, a Palubickiemu jak sie nudzi niech nowy zespol zalozy. Postawa Helmkampa mnie rozczarowala, jestem teraz w rozterce i sie zastanawiam czy plyt OFC nie wyjebac w pizdu :/. A odnosnie samej muzyki to sam Pete gadal, ze z Angelcorpse doszli do granic mozliwosci/rozwoju.
- Gore_Obsessed
BOLT THROWER to wyjątek. Zresztą nawet ich nie słucham.Wysłane przez Maria Konopnicka
Dla mnie może być nawet czarny transwestyta żydowskiego pochodzenia - byle na perkusji napierdalał jak należy. Co z tego, że kobieta? Gdyby zespół oświadczył, że ich nowy perkusista nie ma rąk i będzie grał ustami - to bym rozumiał niufnoścć co poniektórych. Ale kobieta ? W Bolt Thrower też gra kobieta i nie sądzę, żeby ten zespół na czymś tracił...
Mańka myślenia już wogóle nie rozumiem - ucieszył się z rozpadu swojego ulubionego zespołu, a teraz jest niezadowolony z reaktywacji bo z góry zakłada, że kapela nie ma już nic do powiedzenia.
To tak jakbym się ucieszył, że umarła moja żona - bo jest zajebistą kobietą, jest mi z nią świetnie i jakby żyła dalej to nasz związek mógłby się zacząć psuć - a tak, zachowam ja ciepło w pamięci. :) Absurd :)
W kolekcji mam może dwie płyty na których udzielało się to co "pięć dni krwawi i nie zdycha".
Rozpad ANGELCORPSE mnie ucieszył, bo przeszli do historii jako zajebisty zespół, nie zszargali tej nazwy. Teraz już za późno.
Byli jednym z kilku najbardziej szanowanych przeze mnie zespołów, teraz będą jednym z wielu. Ale im to w sumie zwisa. ;)
Tak jak Roman napisał: po rozpadzie sami stwierdzili, że starczy, że swoje zrobili. Oczywiście zdanie można przez lata zmienić, ale myślę, że pierwotna decyzja była dobra. Nie wierzę w tę kapelę, nie wierzę, że mogą nagrać czwarty (i piąty jak widzę) album na takim poziomie z jakiego byli znani.
Ktoś może wie w jakich zespołach się ta baba (ewentualnie)wcześniej udzielała?
No widzisz. Ja tak chciałem, żeby Michalczewski kończył karierę, żeby zachował swój zajebisty rekord, a on przeciągał sprawę tak długo aż przegrał i cały wieloletni dorobek można o kant dupy potłuc - został jednym z wielu, którzy kończyli z porażkami na koncie. Mógł być jednym z kilku niepokonanych.Wysłane przez Maria Konopnicka
Rozumiem, że niektórzy fani Andrzeja Gołoty, nie są zachwyceni, że koleś wraca na ring. Po pierwsze zanim skończył karierą boksował tragicznie, a po drugie jest teraz stary i wiadomo, że będzie jeszcze gorszy. W przypadku Angel Corpse sytuacja jest niemal odwrotna - wszystkie swoje walki wygrali w pięknym stylu przed czasem. Zeszli z desek w bardzo młodym wieku w blasku glorii i chwały. Teraz widząc nieporadność konkurencji, brak techniki i słabość przeciwników wracają do tego sportu - wciąż młodzi i sprawni. A czy będą równie skuteczni? Niektórzy już rzucili ręcznik :) ja jednak poczekam do pierwszej walki.
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- rozkręca się
[i]blabbermouth.net[/i]
[quote]ANGELCORPSE bassist/vocalist Pete Helmkamp has confirmed to BLABBERMOUTH.NET that the band is in the process of reforming. However, contrary to a previous announcement, a new drummer has not yet been secured. Pete and guitarist Gene Palubicki "are auditioning drummers as well as second guitarists," Helmkamp said. Parties interested in either position should contact Pete at kommand666@yahoo.com.[/quote]
spokojnie Maniek, nic jeszcze nie jest pewne hehe
[quote]ANGELCORPSE bassist/vocalist Pete Helmkamp has confirmed to BLABBERMOUTH.NET that the band is in the process of reforming. However, contrary to a previous announcement, a new drummer has not yet been secured. Pete and guitarist Gene Palubicki "are auditioning drummers as well as second guitarists," Helmkamp said. Parties interested in either position should contact Pete at kommand666@yahoo.com.[/quote]
spokojnie Maniek, nic jeszcze nie jest pewne hehe
- Gore_Obsessed