Mikko Aspa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Właśnie że ten ostatni Creamface dobry jest, nie brzmi jak jakieś czeskie popłuczyny, czerpie z DM, do tego numer "Ballad Of Inside-out Rectum" jest całkiem psychiczny. Nie ulegam magii nazwiska Aspy, ale to naprawdę dobry stuff. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio jakiś grind mi podszedł, a tu miła niespodzianka, zwłaszcza iż ostatnio na prawie same knoty wpadam...absinthe_patriote pisze:Imho Aspa w tym przypadku nie zagwarantował ponadprzeciętności (...) Za dużo minimalizmu, za mało elementów charakterystycznych, zapadajacych w pamieć...
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
Re: Mikko Aspa
IO! IO!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
No i jak to STABAT MATER, warto słuchać? Zachwytów na forum nie odnotowałem, więc album jest albo kiepski, albo ciężkostrawny dla przeciętnego słuchacza metalu, albo niewłaściwe osoby się nim podniecają w niewłaściwym miejscu, np. w temacie "czego teraz słuchasz" (może jednak coś przegapiłem, wyszukiwarka niestety ssie).
Ostatnio zmieniony 22-09-2009, 23:14 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Morph
- Kontakt:
Albo właściwym osobom nie chciało się jeszcze kupić 

Give birth to something dead
Give birth to something old
- 4m
Jak na gatunek to jest bardzo ok, ale takie granie kilka funeral doom riffów na krzyż nie podejdzie każdemu. 3 kawałki, w tym kilkuminutowy sampel z klasyki, a płytka niecałe 40 minut. Raz w sumie dopiero przesłuchałem, bardziej z ciekawości, bez wgryzania się w istotę, ale na pewno wkrótce sporo przy niej posiedzę. Pierwsze wrażenie: obiecujące.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- 4m
Aspa ciągle się rozwija. Napiszę tylko, że jest tam na zakończenie taki 4 minutowy fragment, w którym cały czas śpiewa czystym głosem. Mikko, prawie jak Garm 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Morph
- Kontakt:
fAgonia nie ma?Drone pisze:O, to, to. Jest już gdzieś do kupienia w Polsce?Morph pisze:Albo właściwym osobom nie chciało się jeszcze kupić
- Morph
- Kontakt:
No to nie wiem, możesz zawsze człowieka znanego tu i ówdzie jako Sova/drape spytać, bo często widzę, że sedesy z NH ma. A jak nie to prosto do Mikko, wpłata, 3 dni czekania i płyta jest - najszybsze znane mi na tym globie distro.
-
- rozkręca się
Nowy Stabat Mater moim zdaniem jest zajebisty i uwielbiam takie granie. Generalnie dużo minimalizmu, syfu i patologii. Gdzieś tam słychać ostatniego Clandestine Blaze. Jak na razie nie zawiodłem się na Finie i pewnie tak zostanie 

Ja przesłuchałem nowy SM dosyć dawno, ale niespecjalnie było ucho zawiesić - nie no, niby wszystko na miejscu, ale w tym roku i tak wyszło dużo więcej lepszych płyt.
- grot
Tak przy okazji to akurat najlepszy fragment tej bardzo dobrej płyty.4m pisze:Aspa ciągle się rozwija. Napiszę tylko, że jest tam na zakończenie taki 4 minutowy fragment, w którym cały czas śpiewa czystym głosem. Mikko, prawie jak Garm
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Mówicie, że to taki wielki artycha? A ja myślałem, że on gra black metal for dummies.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lucek
pierdolisz jak potłuczony...So_It_Is_Done pisze:Mówicie, że to taki wielki artycha? A ja myślałem, że on gra black metal for dummies.
- roman
- zaczyna szaleć
Debiut Stabat Mater jest doskonaly, jezeli komus podobal sie split z AM, to nowa plyta tez sie spodoba. Minimalizm jak zawsze, sample, czyste wokale i troche zgielku gitarowego. Co do samego klimatu to jest jakby troche mniej ponury niz na wczesniejszych nagraniach.