MISERY INDEX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MISERY INDEX
nic nowego, u nich to normalne 

- Mol
- zahartowany metalizator
-
Tak szczerze to nawet tego nie słuchałem. Znalazłem ten artykuł gdy grało coś innego i zapomniałem wrócić do tegoMol pisze:szkoda tylko, ze nic nie slychac

-
-
- zaczyna szaleć
W prawdzie znam tylko 1 ich płytę Traitors i nie mogę stwierdzić czy reszta płyt była dobra /słaba /zajebista ale nowy utwór jest tym co lubię .Postaram się nadrobić zaległości
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Wszystkie 3 "pełniaki" Misery Index są dobre/zajebiste. Polecam też "Ruling Class Cancelled" czyli splicik ze szwajcarskim Mumakil. Urywa łeb!Necro pisze:W prawdzie znam tylko 1 ich płytę Traitors i nie mogę stwierdzić czy reszta płyt była dobra /słaba /zajebista ale nowy utwór jest tym co lubię .Postaram się nadrobić zaległości
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Mol
- zahartowany metalizator
jak dla mnie ten zespol wypada lepiej na epkach, chociaz w sumie dlugograjom nie moge niczego odmowic 

- Mental
Nie sądziłem, że to napiszę, ale ta nowa płyta jest ZAJEBISTA! pikne brzmienie, świetne kompozycje, no główka sama się kiwa.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Wyjątkowo chwytliwy materiał wysmażyli tym razem panowie z Misery Index.
Ja już przy poprzedniej to pisałem, a nowa równie dobra (o ile nie lepsza). Wyjątkowo przebojowy materiał. Dużo łupanki, blasty użyte bardzo rozsądnie, dużo mocarnych riffów i przede wszystkim fajny groove. Niby nie moja bajka, ale znakomicie się tego słucha.Mental pisze:Nie sądziłem, że to napiszę, ale ta nowa płyta jest ZAJEBISTA! pikne brzmienie, świetne kompozycje, no główka sama się kiwa.
- lucass
Prawie całą sobotę słuchałem nowego albumu. Jestem doszczętnie zmiażdżony. W innym temacie narzekałem trochę na sound. Na chwilę obecną nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Wybitnie chwytliwy materiał. Bardzo intensywny przy czym cholernie przebojowy.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może nie do końca odpowiednie miejsce ale co tam: perkusista Misery Index stworzył sobie na boku nowy projekt Fulgora. Mają wydać w tym roku 7'' singiel, a debiutancki materiał w przyszłym roku.
Pod tym linkiem możecie przesłuchać sobie jednego kawałka. Mnie nie porwał jakoś, może wybitnie słabe to nie jest, ale zachwycać się nie ma czym. Wolałbym aby skupił się na najnowszej płycie Misery.
Pod tym linkiem możecie przesłuchać sobie jednego kawałka. Mnie nie porwał jakoś, może wybitnie słabe to nie jest, ale zachwycać się nie ma czym. Wolałbym aby skupił się na najnowszej płycie Misery.
-
Chciał sobie pograć trochę połamańców i wyszło mu nieźle, ale lepiej byłoby odświeżyć trochę formułę Misery Index, bo ostatnio brakuje ich muzyce czegoś nowego.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Fajowy kawałek. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
-
Przede wszystkim nowej płyty. No dobra, nie będę już ich tak poganiał, ale nie chciałbym aby poszczególni muzycy bardziej skupiali się na pobocznych projektach, przez co może ucierpieć MI - czy aż tak bardzo muszą odświeżać formułę, to kwestia dyskusyjna. Wypracowali swój styl, idzie im to całkiem nieźle, nie ścigają się z nikim kto zagra szybciej czy ile upcha riffów. Ich muzyka mimo swej brutalności jest chwytliwa, dynamiczna, świetnie się jej słucha. Jak dla mnie nie muszą zbytnio kombinować, dodawać nowych elementy, których wcześniej nie było w ich muzyce. Byle utrzymali ten sam poziom.Pacjent pisze:Chciał sobie pograć trochę połamańców i wyszło mu nieźle, ale lepiej byłoby odświeżyć trochę formułę Misery Index, bo ostatnio brakuje ich muzyce czegoś nowego.
-
Pewnie wszyscy już zdążyli się dowiedzieć:
W oczekiwaniu na nowy album amerykańskich grindersów z Misery Index Season Of Mist wypuści 15 lutego 2013 koncertówkę "Live in Munich" zawierającą występ zespołu na Backstage w Monachium z 18 lutego tego 2012. Forma wydania to limitowany do 500 szt. ręcznie numerowany winyl. Okładka i tracklista mają zostać niedługo upublicznione.
Fajnie, że dają jakiś znak życia, mimo wszystko jednak wolałbym przeczytać info o przygotowaniach do nowej płyty.
W oczekiwaniu na nowy album amerykańskich grindersów z Misery Index Season Of Mist wypuści 15 lutego 2013 koncertówkę "Live in Munich" zawierającą występ zespołu na Backstage w Monachium z 18 lutego tego 2012. Forma wydania to limitowany do 500 szt. ręcznie numerowany winyl. Okładka i tracklista mają zostać niedługo upublicznione.
Fajnie, że dają jakiś znak życia, mimo wszystko jednak wolałbym przeczytać info o przygotowaniach do nowej płyty.
-
23 maja 2014 r. to data premiery nowego albumu MISERY INDEX "The Killing Gods" (Season Of Mist). Emocje jak zwykle gwarantowane.
Ostatnio zmieniony 25-02-2014, 18:57 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Pacjent pisze:23 maja 2014 r. to data premiery nowego albumu MISERY INDEX "Tthe Killing Gods" (Season Of Mist). Emocje jak zwykle gwarantowane.
Wreszcie kurwa! Ten rok będzie obfitował w doskonałe pozycje tak samo jak poprzedni! Jaram się.
-
Słusznie prawisz. Nausea, Autopsy, Misery Index i spodziewany Napalm Death starczą mi spokojnie na cały rok.Nasum pisze:Pacjent pisze:23 maja 2014 r. to data premiery nowego albumu MISERY INDEX "The Killing Gods" (Season Of Mist). Emocje jak zwykle gwarantowane.
Wreszcie kurwa! Ten rok będzie obfitował w doskonałe pozycje tak samo jak poprzedni! Jaram się.
-
Fajnie, że SoM bo te kapitalistyczne świnie z Relapse dojebałyby pewnie znowu jakieś 70 zł ;)Pacjent pisze:23 maja 2014 r. to data premiery nowego albumu MISERY INDEX "The Killing Gods" (Season Of Mist). Emocje jak zwykle gwarantowane.
Coś czuję, że to będzie masna płyta.